Mint lentebb már írtam a '99-es Vectrámat (x20xev) 89.000 km-rel vettem Svájcból, 2003-ban. Akkor és még kb. 30ezer km-ig nem volt mérhető olajfogyasztása az autónak.
olajevés függ persze attól is hogy mennyire volt kímélve, mennyire volt szervizelve egy autó, de függhet attól is nagyban milyen olaj van benne. mondjuk 1.6 16V-be ne nagyon próbálkozzon meg senki 5w-40es olajat önteni, mert abból hamar 1liter/1000 km lesz.... főleg ha már azért jó 100ezer km is benne van. enyém is körülbelül 1 - 1,5 liter olajat pusztit el 10ezer km-en , ami szerintem tökéletes , főleg hogy LPG üzemmel meg van toldva....
Az én 1,6 16v -m is kb 10000 km alatt eszik 1 liter olajat! Ez még nem annyira vészes! Hallottam már olyanról is viszont hogy 1000 km alatt vágta be az 1 liter olajat! Na az már durva!
Nekünk azt ajánlották ABS ügyben hogy mutassuk meg neki hogy is kell működnie. :) Vagyis olyan úton ahol nincs forgalom de van fagyás rá kell állni a fékre had dolgozzon. Meg lehet fékolaj csere is sokat segíthet. :)
Én megvagyok vele elégedve. Eddig egyszer volt vele gond, elment a trafó, 20e Ft-ért csere. Igaz mostanában elkezdett bohóckodni az ABS. Időnként világít a kontrollámpa, s ilyenkor nem is működik. Szervíz szerint széria betegség, s potom 250e Ft-ért kicserélik. Ja! Majd kifogok nekik ennyit fizetni. Ha végleg megáll, bontóból veszek egyet. Megkérdeztem, 40e Ft. Régebben olvastam róla itt a topicban, S valaki azt írta, hogy szétszedte az elektromos paneljét, átforrasztotta, azóta jó. Nem tudom hogy sikerült neki szétszedni, de ha végleg beáll, én is megpróbálom.
Vannak pancserek akik vettek 1 leharcolt példányt és utánna születnek az ilyen ítéletek......
Első barangolásom Európában 1 98'-as A8-al történt-nagyon pöpec autó volt az sem hagyott cserben sehol,de pl. sokat jártam Münchenbe és ott bizony 16 litereket benyalt.... :-(( Így jött a v6 veki helyette és nem mondhatom,hogy visszalépés lenne....a tv-néha,a quattró hajtás és a tágasabb belső és néha néhány paci hiányzik...semmi más.....minden egyébb megvan a vekiben is..... :-))
http://www.totalcar.hu/tesztek/vectra/ erre gondolsz? mert ha igen akkor egyetértek , aki ezt irta tuti nem ült ilyen autóban még soha életébe (és ráadásul utálhatja is ezek szerint), vagy csak 20milkás merciket hajtott még eddig... na meg arról nem is beszélve hogy mai autók közt egyre kevesebb az olyan aminek még autó alakja van, és olyan meg kifejezetten NINCS is amelyik a B vectránál szebb lenne... ennyit az íves baltáról
Elolvastam a totalcar-ban a B Vectráról írt teszvéleményt. Az enyém 3 éve van meg, 2000-s évjáratú 1.6-os, de különösebben nem volt vele gondom. Hogy honnan szedte az ürge a megállapításait, nem tudom.
Megint itt vagyok. Megoldottam a feladatot. Mégegyszer alaposan átolvastam a használati utasítást, s rájöttem hol rontottam el: az AS gombot a rádió bekapcsolása után kezdtem nyomogatni, közben meg már előtte kell. Azóta már működik. :))