A BBC/Eurosport kozvetitesekrol szolnek en is egy kicsit. Nem tudom ki miota nezi a snooker kozvetiteseket, de emlekeztetoul a Eurosporton meg 3 evvel ezelott egyetlen versenyt kozvetitettek a Scottisht Masterst, azt is ket hettel a verseny utan felvetelrol ugy napi masfel oras osszefoglalokban. Akkoriban eleg suru EGYOLDALU levelezest folytattam veluk, hogy talan a snooker kozvetiteseknek is lenne annyi nezoje mint peldaul a Burcina Faso-Zimbawe U17 ELO focimeccsnek, de soha nem valaszoltak. Akkor irtam egy korlevelet Europa osszes snooker-billiard szovetsegenek, hogy ha ok is ugy erzik, hogy orszagukban lenne tobb igeny a snooker kozvetitesekre valaszoljanak es en tovabb kuldom a Eurosportnak. Szinte minden szovetsegtol pozitiv valaszt kaptam vissza( legtobb valasz magatol a szovetseg elnoketol jott) tovabb kuldtem a Eurosportnak, de arra sem valaszoltak. Ekkor szereztem be Angliabol egy muholdvevo belterit es 4 evig, 2003 nyaraig tudtam nezni a BBC-en a snooker kozvetiteseket. Az ketsegtelen, hogy a BBC kozvetitesek messze profibbak a Eurosportenal, de ott erre egy kulon csapat van a legjobb szakkomentatorokkal, kulon studioval, mig a Eurosport csak a kepet kapja amit a ket Mike kommental. A meccseket a BBC-n is megszakitotattak mikor lejart a musorido es az elodonto/dontoig nem is adtak le szinte soha egeszeben egy meccset. Az mas, hogy ezek a kozvetitesek tenyleg nagyon sok plusz infova/riportokkal/interjukkal voltak tuzdelve es nem reklammokkal no meg a donto utan mindig volt interju mivel ezeket a BBC keszitette. Gyanitom, hogy a Mastersen is nem a Eurosport nem adta az interjut, hanem a BBC-tol ezt mar nem kaptak meg. A Eurosport most sem kozvetit, hanem csak musoridot biztosit a snookernek a kep az a BBC kozvetitese. Es szerencsere az utobbi idoben egyre tobb musoridot szan ra, igy a tavaly ota minden versenyt lathatunk es ez meg legalabb 3 evig biztos igy lesz mert szerzodes van ra. Peldaul a Malta Cup-t es a China Opent a BBC nem is kozvettette(i) csak a Eurosport. Az biztos, hogy ha valaki egyszer latott BBC-s kozvetitest szeretne, hogy a Eurosporton is olyan legyen, de sajnos mi bekell erjuk azzal, hogy egyeltalan van snooker a Eurosporton olyan amilyen, de VAN. Marcsak azert is mivel 2003 nyaratol a BBC teljesen szabadon foghato csatorna lett(nem kell hozza semilyen elofiztes vagy dekodolo kartya), de csereben atkoltozott egy olyan muholdra ami itt nalunk nem foghato csak Angliaban es van annyi szorasa, hogy Nyugat-Europaban, szoval nekunk csak a Eurosport maradt. Es en inkabb ORULOK, hogy kozvetit snookert.
Engem is bosszant, legszívesebben a bevonulásoktól kezdve nézném és persze, hogy érdekelne minden játékos véleménye és a frame-ek közti szünetekben is jó lenne érezni az atmoszférát (elsősorban ez a nagy versenyekre érvényes). Ez az international eurosport, amit mi kapunk, a leggagyibb sajnos (ahogy valaki már írta korábban, a különböző országokban különböző adások vannak - az igényekhez igazodva; az international meg a mostohagyerek körülbelül ebben a körben).
A Higgins interjú megszakítása már pl lehet, hogy csak a british nézőknél "járt". Az első lökésekről lemaradás meg a reklámok miatt van, a lehető legtöbbet szorítják be két frame közé. Ez sajnos ilyen, bele kell törődni vagy valahogy befogni a jobb csatornákat :)
Lehetséges, most nem néztem meg a programukat a teletexten, de tavaly a világbajnokság ideje alatt semmivel sem közvetítettek többet mit nálunk. Nem mintha tudtam volna nézni, de Ronnie miatt eléggé érdeket voltam a versenyben, így kíváncsi voltam ott mennyit adnak le belőle.
Én is örülök, hogy egyáltalán van valamennyi snooker közvetítés az Eurosporton (a kommentátorokat kifejezetten szeretem hallgatni, nagyon szórakoztatóak), de azért idegesíthet az, hogy a kezdő lökéseket például soha nem látom (minek is az) és bosszanthat az is, hogy végigszurkolom Ronnie-t a döntőig és a végén nem szánnak arra még pár percet, hogy halljam a kommentárokat a játékosoktól, lássam a családtagokat odaszaladni :-), és megnézzem milyen örömmel fogja a kupát :-). Lehet más erre nem kíváncsi, én igen. És én zokonvettem, hogy képesek voltak megszakítani Higgins mondókáját azzal, hogy bevágtak egy képet arról, hogy a közönség már hagyja is el az arénát, ezzel picit hülyének is nézve a TV előtt ülőket. Nem a reklámokról, finanszírozásról, stb.-ről van itt szó néha, hanem a hozzáállásról. Végülis mindegy, nézem azt ami van, néha örülök, néha bosszankodom, az a lényeg hogy snookert látok. Ha nem mutatják, nézem a displayt. Annak is megvan a maga varázsa ;-)...
részben kapcsolódik ehhez, hogy Dinget "sajnos" nem láthatjuk az idei VBn. mert a selejtezőben kikapott a jónevű Lee Spick-től. :) és sajnos Mike Hallett is kiesett. pedig, de jó lenne egyszer játszani látni..
Nyilvánvaló, hogy a BBC sokkal jobb műsorokat csinál (sőt, a juró lényegében nem is csinál műsort, csak leadja az eseményt), de látni kell, hogy a juró nem azért nem nyújt többet, hogy a nézőket bosszantsa :o)
Direkt néztem. 23:45-re volt tervezve (vagy 30-ra nem emlékszem pontosan), 22:30-40 körül lett vége, erre nem adják le...viszont helyette leadták a bobozást amit délután élőben adtak :/
Most nézem, hogy a China Open utolsó kvalifikációs körében 32-ből 16 ázsiai játékos van. Ez tök jó mert így van esély, hogy lássunk totál ismeretlen játékosokat is az Euro-n(!!!!) Megjegyzem pl a kínaiak Mo-on is egész jól nyomják a snooker-t, kint meg szinte minden sarkon van egy klub...
Ciani: Úgy gondolom semmit sem kell rendbetenni! Azt hiszem Snowflakes nevében is nyilatkozhatok, hogy nem azért hangzottak el ezek, hogy egy picit is hőbörögjünk és lehordjuk az Euro-t. Én személy szerint nagyon örülök, hogy az Euro-n adnak snooker-t, mégha olyan amilyen akkor is, mert a puszta tény is fantasztikus! Nyílt színen megkövetek bárkit, akit ezzel esetleg személy szerint sértettem.
Azt viszont el kell fogadni, hogy a BBC más tészta (mégha iszonyú tőke is van mögötte) és mint topic tag szerettem volna csak elmesélni és megosztani ezt. Azért mögöttem is van már jónéhány év az életben (és a snooker/billiárd-ban is) tehát azért tudom mi miért tud illetve nem tud működni a világban ;)
Na azért tegyük rendbe a dolgokat, a BBC talán a világ leggazdagabb _állami_ televíziója, a juró meg csak egy a rengeteg kereskedelmi tévé közül. Nyilvánvaló, hogy reklámokat nyomnak, amikor csak lehet. Örüljünk, hogy legalább ennyi van.
Mit adtak? Nem a Premier League volt? Most néztem reggel az eredményeket: Ronnie-Davis 3-3; Hendry-Hunter 5-1.
Hát tényleg elkeserítő, hogy az Euron képtelenek voltak még 5 percig adásban maradni a díjátadáson, nagyon kíváncsi lettem volna rá. Pedig Ronnie megspórolt nekik 6 frame-et az adásidőből...
Amikor ezeket a felvételeket megnéztük, rájöttünk, hogy hova sietnek a játékosok a meccsek után :-), hát bizony oda a stúdióba, ahol rögtön készül is velük a riport, amit a szerencsés BBC nézők élőben láthatnak. És azért az nagyon jó, hogy a játékostól pár perccel a mérkőzés után hallhatod, hogy milyennek tartotta a játékát, miért tette azt amit tett stb.
És valóban egy perc üresjárat sincs, mutatják a helyi snooker-klubbokat, tizenéves Hendry-t játék közben és még rengeteg érdekességet.
A Welsh Open-en a döntő előtt komplett videoklippet vágtak össze, amit a nézőknek a helyszínen nagy plazmatévéken keresztül mutattak, a TV nézőknek pedig élőben közvetítették, volt zene, hatalmas felhajtás, erről itthon mindig lemaradunk az Eurosport jóvoltából. Ott ámuldoztunk, nem is tudtuk hogy ilyen körítés is jár hozzá, hát valóban nem véletlen a magas nézőszám.
Mikor a helyiek hozták nekünk ajándékba a BBC-s felvételeket az utolsó napon, nem is gondoltuk volna, hogy ilyen jó közvetítéseket örökítettek meg nekünk. Ráadásul rengeteg helyen rajta vagyunk :-)...
Keresek hivatalos sablont snooker asztal zsebkialakításhoz (olyat amivel a profi versenyeken is kialakítják azokat). Sajnos GSC nem tudott segíteni, WorldSnooker és Riley még nem válaszolt. Valaki tud ilyenről???
2003-ban felvették tv-ről a BBC-s Benson&Hedges (a mai Masters) döntőt kint Angliában, ami a mai napig az egyik kedvenc meccsem (Hendry-Williams. Fantasztikus a hangulat meg a játék is) Egy BBC-s közvetítés ég és föld. Nincsenek reklámok viszont van egy csomó háttér dolog is (beszélgetések, gyakorlás/készülődés közben elkapott felvételek) Ajánlom mindenkinek, hogyha van lehetősége akkor egy versenyt eredeti BBC-s környezetben nézzen meg. Nem lehet összehasonlítani az Eurosport-os közvetítésekkel! Egyébként vszínűleg ezek az adások is nagyon népszerűsítik a sportot, még olyanoknál is akik egyébként nem nagy fun-ok. (Pl a "Davis nagy futása" is egy ilyen BBC-s normál adásból lett kiszedve...)
Örülök, hogy tetszett a kép, nagyon igyekeztünk, hogy épségben haza tudjuk hozni, nem volt egyszerű a mérete miatt. Nézd majd meg a BBC semi-final felvételt is, nagyon jó! Ilyennek kellene lennie az Eurosportnak is :-)