Sellye után van egy kb. 300 m-es vágányszakasz, kissé gazban, de megvan, mellette van egy vasúti épület. Mi amicussal tavaly csak addig mentünk, mert jött a Bz, meg aztán volt ott egy kutya, meg olvadás utáni sár is volt.
Mi az a vasútüzemi cél? Csak nem a 62-est nézitek meg?
Holnap reggel negyedmagammal teszünk egy kis körutat az Ormánságba.
Méghozzá vasútüzemi célból! :-)))
Arra lennék kíváncsi, a régi zalátai vonalrész - Sellye felől - napjainkban meddig, ill mennyire járható be? Van még valahol épületmaradvány esetleg műtárgy, ami megközelíthető? (OFFtopik járművel megyünk)
Valaki régebben írt már róla, de nem emlékszem a részletekre, az index kereső meg nálam ma este úgy sz@r, ahogy van... :-((
Reggel 7 -ig várom a segítséget, utána már nem, mert indulunk...! :-))))
OK. bár a 11081-es hozzászólásban nem találtam, hogy Szőreg lenne.
A felvilágosítást köszönöm; de a Kétegyháza - Újszeged MEFI bizonyos áramköreit én terveztem és az ehhez a vonalohoz kidolgozott új biztosítóberendezési alapkapcsolás teljes biztonságtechnikai felülvizsgálatát én csináltam. Ez nem érdem: ez a munkám.
Ha a működésről azt a pár mondatot le nem írtad volna, bölcs maradtál volna...
Valószínűleg ez egy MEFI-vonal, a szürke dobozban egy pályatelefon van, amin visszajelenti a vonat megérkezését, és engedélyt kér a következő állomástól a vonatszemélyzet.
Csak? Az se tegnap volt.:-) A vonal nagy szerencséje, hogy viszonylag távol van a színesfémátvevóktől, a szállítási költség miatt pedig nem éri meg kis tételben ellopni. Ezért van még szinte teljesen 1ben.
"+ még gonddolom több helyen hiányzik a pályából csavar vagy jelző meg egyéb dolog...."
Tkp. ahhoz képest, hogy 9 éve nincs forgalom Pécsvárad és Véménd között, +lepően kevés helyen nyúltak hozzá. A sínérintő által említett rész 1ébként az 1kori Báta állomás/mrh./mh.-nál van. Itt vár6ó, hogy folytatják, mivel úgy tűnik hogy felkészülten vágták el a pályát, és készítették elő szállításra, ami ezexerint a 7végén meg is történt. A vasútőrök ugyan szerveztek figyelést a szállításra, de huzamosabb időn keresztül képtelenség őrizni.
+ még gonddolom több helyen hiányzik a pályából csavar vagy jelző meg egyéb dolog....(49-est meg a 6-ost is elhordták a helyiek, szóval itt is hasonló várható (főleg ezen a részen elég sok a kissebbségi...asszem pont errefelé van az a falu ahol 100% barna emberkék laknak...és mint tudjuk Ők a fémekből élnek...)
Szóval ha ott leáll a vonat akkor 1 hónapon belül ott semmi nem marad a pályából