Keresés

Részletes keresés

kikke Creative Commons License 2006.04.27 0 0 1635

Tényleg magról kelt a grapefruitod ami már virágot is hozott? Nekem is keltek magról a télen, nagyon szeretném az oltást megtanulni, gondoltam jó alanyok lesznek majd. Ezek szerint így is virágozhat? Akkor, nosza van otthon még pár gyümim :-)))

Egyébként a kiállításon vett picuri (9cm !) óriás citrom dugványomon szép nagy a bimbó. Szerintetek megmarad, vagy szedjem le, mert még nagyon csecsemő a növényke?

Előzmény: sjohn (1632)
kikke Creative Commons License 2006.04.27 0 0 1634

Szia,

nagyon szép kis fát vettél, biztos nagy az öröm :-))) Ha van időd, olvasd el a topikot, sok hasznos információt kaphatsz innen, nem utolsó sorban bármilyen kérdésed van, biztos segít valaki. "gáborke" oldalát (kattints a nevére, onnan eléred) is nézd meg, nagyon szuper (nem tudom lehet-e így ajánlgatni). Onnan letöltheted a "Nálunk is megterem" című könyvet, nekem megvan és mondhatom rongyosra olvastam. Nemcsak citusfélékről, más egzotikus gyümikről is alapos leírást találsz.

Bízz magatokban és a kis fád meghálálja meglásd!!!

kikke

Előzmény: lobosz (1633)
lobosz Creative Commons License 2006.04.27 0 0 1633

Szép napot minedenkinek!

Egy órája vásároltam a feleségemnek névnapjára egy kis citromfát.

Olvasván benneteket rákellett jönnöm, hogy nem is oly egyszerű ennek a növénykének a gondozása...

Arra szeretnélek megkérni benneteket, hogy amennyiben a birtokotokban van, osszátok meg velem azt az információt, hogy hol találhatnék a neten egy olyan átfogó, szakszerű "használati útmutatót", melynek segítségével felnevelhetnénk ezt a bájos csemetét: 

Előre is köszönöm a szíves segítséget, és további kellemes napot: lobo

sjohn Creative Commons License 2006.04.26 0 0 1632
Magonc! Nem írtam ,hogy dugvány!
Előzmény: mandarin123 (1628)
beetee Creative Commons License 2006.04.26 0 0 1631

Szia!

Ha Rappaiéktól tervezed a citrusok beszerzését, akkor szerintem nem nagyon kell hókuszpókuszokat csinálnod. Az én tapasztalatom az volt velük, hogy hagytam őket pár hétig a fóliában, vagy cserépben, amiben kaptam, aztán, mikor kezdtek hozzászokni a helyükhöz, akkor ültettem át egy picivel nagyobb cserépbe. Eddig mind kibírta :)

A hibiszkuszokkal már én is megjártam. Azok nehezebben szoknak át.

Előzmény: Encsi84 (1630)
Encsi84 Creative Commons License 2006.04.26 0 0 1630

:)Nagyon szépek a növénykéid.

Tegnap a nagyáruházban elcsábított a virágzó citrusok illata.

Remélem , hogy tényleg még idén lesz nekem/nekünk is :) valami, aztán folyamatosan bővül majd a tár. (Elvégre ősz óta tervezem)

Van 1-2 azt hiszem citromom ( remélem az:), amit a télen ültettem magokat,azokból nőttek ki, de nekem nem ilyen szép nagyok. Kitettem ma őket az erkélyre, ott jobb az idő már . Remélem megérzik  a tavaszt, és este nem fáznak meg.

Ennek a golgotának is nagyon szép a virága. Lehet benne gyönyörködni.:) Már  vagy 5x visszatekertem, hogy újra,meg újra megnézzem magamnak!

Máskor is tegyél fel majd képet!:)

Tudod... ez olyan buzdítás... milyen lehet a kedvenc, amit szeretnék majd.

Egyébként ha veszek Rappaiéktól akkor az még elég húsós kérdés, hogy mennyire bírják ezek utána a normál ember törődését?

Vettem egy hibiscust, ami agyon volt törpésítőzve, hogy virágozzon.Persze, virágzás előtt, bimbóstul kaptam. A bimbókat ledobta. A hibiscusok ajánlották,hogy esetleg mossam ki a gyökerét. (mint drasztikus megoldás) Kimostam. Most megint bimbós. És napi 1-2 dl vizet iszik, hogy tisztuljon. Kiváncsi leszek mi lesz vele.

Szóval, ti miután elhozzátok a növényt pl citromot,narancsot, mit csináltok vele, hogy ne pusztuljon meg szegényke?

Előzmény: sjohn (1626)
mandarin123 Creative Commons License 2006.04.26 0 0 1629
bocsi ültetett
mandarin123 Creative Commons License 2006.04.26 0 0 1628
Hogy érted hogy nyár végén ültett, magrol, dugvány ...
monarda Creative Commons License 2006.04.26 0 0 1627

Sjohn!

Az a golgota a második képen sima kékvirágú golgotának hívják nem is fog teremni, ha igen akkor sem jelentőset, de még nem láttam.........

"De soha ne mond , hogy soha!" : D

Előzmény: sjohn (1626)
sjohn Creative Commons License 2006.04.26 0 0 1626
Eredetileg írtam hozzájuk ,de valszeg a feltöltésnél eltünt a szöveg.
1./ Ez egy nyár végén ültetett grapefruit , ami azért érdekes , mert februárban hozott egy virágot , meg is kötött csak elszáradt a termés.
2./ Ez egy három éves golgota /Gőzöm nincs , hogy mi a neve/ , gyümit még nem termett.
3./ Virágzik az olajfa, nem tudom mennyire látsszik , de vannak rajt' pici bogyók
4./ Ez " vad mazsola" , ami nem tom mi , mert a Rappai úr , akitől vettem sem tudja ,hogy mi?
5./ Hat hetes grapefruitok
6./Óriás citrom bimbózik
7./Olasz óriáscitromocskák
8./ Vadcitrom a kertben , az idén már kint telelt
9./ Kétéves , meg idei mandarinok
10./ Görög narancsok
11./ Három pici pampelusz
12./ Na ez az a nem tudom mi!
13./ Ausztrál gardéniafa
14./ Mirtuszgyümölcs
15./ Januári citrom- magoncok
Előzmény: bombaba (1621)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.04.26 0 0 1625
Vanillia: Bene Lászlótól szerintem tudsz szerezni, van neki vagy 10fajtája..
Előzmény: dzgaux (1586)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.04.26 0 0 1624

BAbérfa: Kereszmamámnál, Keszthelyen védett kertben, van egy kb 2x éves babérfa. kb 4-5m magas és nagyon bokros > tehát tényleg fagyállós : Balaton és Pécs környékén biztos (elvileg -10)

nekem is lenne kérdésem: a vadcitrom virágainak van illata? valamelyik kertészetben most virágzik, és szaglásztam, de semmilyen illata nem volt (bár épp most náthásoság van rajtam), és hol tudnék venni vadcitrom palántot legalább 40-50cm nagyságban...

előre is thx

Előzmény: gáborke (1617)
monarda Creative Commons License 2006.04.26 0 0 1623
Golgoták gyümölcse qaudrangularis és vitifólia termését már láttam, álítolag finom is !
Előzmény: bombaba (1621)
monarda Creative Commons License 2006.04.26 0 0 1622
Rá oltásra van nekem is kettő vad alanyom....
Előzmény: sjohn (1620)
bombaba Creative Commons License 2006.04.26 0 0 1621
Lennél szives valami megjegyzést fűzni a képeidhez?
Bocs, de nem mindegyiket ismerem és kisegitenél vele.
És mindjárt válaszolhatsz is egy kérdésre: a golgotavirág ehető termést is hoz vagy csak szép?
Előzmény: sjohn (1618)
sjohn Creative Commons License 2006.04.26 0 0 1620
Az idén nem dugványoztam.
Oltani vagy szemezni kellene , mert van vagy 4 vad alanyom.
Előzmény: monarda (1619)
monarda Creative Commons License 2006.04.26 0 0 1619

Látom nálad is megy a nagy üzem, a hét elején tettem ki a citromjainkat, úgy beindultak....:D

Gyökeres dugvány ügyében nem lehetne megkeresni téged?

Előzmény: sjohn (1618)
sjohn Creative Commons License 2006.04.26 0 0 1618
Tegnap fényképeztem pár növényt a kertben.grapefruit magonc virágzottgolgotavirágzik az olajfám isvad mazsolakibujtak a grapefrutikóriáscitrom-virágez az olasz óriásvadcitromidei és kétéves mandaringörög narancskispampeluszokna ez az a nem tudom miausztrál gardéniamirtuszgyümölcscitrom magoncok
gáborke Creative Commons License 2006.04.26 0 0 1617
A babér valóban nem télálló nálunk, de nagyobb fával már lehet próbálkozni melegebb kertekben. Példa: az állatkert pálmaháza elött telet babérok. Egész jól bírták..
Előzmény: bombaba (1614)
bombaba Creative Commons License 2006.04.26 0 0 1616
Hát igen, a kollégiumok, rendelőintézetek, kórházak, stb. rendelkeznek akkora terekkel és ablakfelületekkel, amikben mint üvegházban lehet ilyesmit tartani.
A valaki azt irta, hogy nála elfagyott a babér az én emlékeim szerint.
A tápozás nem gond. A permetezés inkább. Amit veszel, arra azt mondják, hogy a héját pl. a citromnak ne használd fel a permetezés miatt.
Nálam a citrom nem szokott permetezést igényelni, elég jól tartja magát.
Előzmény: Encsi84 (1615)
Encsi84 Creative Commons License 2006.04.25 0 0 1615

Igen. Valaki írta is úgy emlékszem régen, hogy lehullott a levele,mert kint hagyta.

De cserépben jól elél, nem? Anya mesélte, hogy mikor ő egyetemista volt, akkor nekik a koleszban volt egy hatalmas nagy babérbokruk. Mindenki arról csipegette a kajába a babért.

Egyébként, ezek a narancsok, citromok oké,hogy ehetők, de nem gond, hogy az ember mindenféle dologgal tápozza őket? Ezek nem károsak ránk,ha megesszük?

Előzmény: bombaba (1614)
bombaba Creative Commons License 2006.04.25 0 0 1614
A 'fagyálló déligyümölcsök' topik 617. hozzászólásában találsz árjegyzéket,
abban
'CITROM (Citrus limon)
Nyáron szabadban félárnyékban, télen 0-10 Co között tartható. szaporítóanyag: gyökeres dugvány 600 Ft-tól 50-60 cm-es (1-2 év múlva termő) növények 2.300 Ft 1,2 m-es, oltott, termő példányok 6.500 Ft 1,5 m-es, oltott, termő növények 7.600 Ft
MAG NÉLKÜLI MANDARIN (Citrus clementina) 1,2 m-es, oltott, termő méretű növények 7.000 Ft 1,5 m-es, oltott, termő növény 8.500 Ft
MANDARIN (Citrus deliciosa) 1,2 m-es (1 év múlva termő növények) 6.500 Ft 1,5 m-es, oltott, termő növények 8.500 Ft'
Ehhez képest a kaposvári árak elég magasak.
A babér nálunk nem télálló, azt tudod, ugye?
Előzmény: Encsi84 (1613)
Encsi84 Creative Commons License 2006.04.25 0 0 1613

Itt Kaposváron citfomfa,mandarinfa 12-14 e körül van, ez nagyon sok érte,nem?Kb fél méteresek, vagy annyi se. A babérra is kiváncsi lennék,hogy mennyiért adják.Az olcsóbb.Egy elég magas fa 14e. Tök jól néznek ki a gömbre alakított babérfák. Szeretnék majd én is egyet mindenképpen.

Rappaiéknál nem nézett valaki a mostani árakat?

Már nagyon itt az ideje , hogy elmenjünk hozzájuk.Sajna a kiállításokkor mindig van valami ami miatt nem jön össze.

bombaba Creative Commons License 2006.04.25 0 0 1612
Szia,
vártam, hogy valaki majd válaszol neked, aki jobban ért hozzá. Tudni kellene, hogy lakásban vagy szabadban tartod a citromfát, és hogy mennyit locsolod.
Előzmény: sutaka (1611)
sutaka Creative Commons License 2006.04.22 0 0 1611

Sziasztok!

SOS!

Nemrég vettem 1 citromfát és az egyik ágán a friss hajtások elkezdtek barnulni és össze pöndörödtek, és már 1 nagy levélen is jelentkezett.

Most mi van?

A barackfán ha hasónló jelenij meg (pirosas) azt levágom, elégetem.

A fát lepermeteze.

Ezzel is hasonlóan járjak el?

Mivel permetezzek?

Előre is köszönöm a segítséget.

sjohn Creative Commons License 2006.04.22 0 0 1610
Én a Rappaiéktól vettem , az idei ajánlatukban is van.
Előzmény: mandarin123 (1609)
mandarin123 Creative Commons License 2006.04.22 0 0 1609
Sziasztok Görög narancsot valaki tudja hol lehet rendelni.
babett anyó Creative Commons License 2006.04.22 0 0 1608

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata banán magok ültetésében. Már van ugyan egy magról kelt musa ornátám, de akkor is 10 magból csak egy kelt ki. Igaz az nagyon szép, már virágzott volna, ha le nem töröm a bimbót véletlenül. Minden tanácsot, ötletet, tapasztalatot szívesen fogadok. Köszi.

endru Creative Commons License 2006.04.21 0 0 1607
A bonszáj kiállítás Bp.XIII. Radnóti M u.35 sz. alatti általános iskolában lesz, május 12-14 közt.
A belépés díjtalan, de árusítás nincs.
A Kertészetin még holnap, holnapután vásárolhatsz, de van belépődíj.
Előzmény: sutaka (1596)
sjohn Creative Commons License 2006.04.21 0 0 1606
Akkor benn -14.
A fagyálló citrusok simán kibírják!
Előzmény: balazs15 (1603)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!