Szerintem Slayer: jó, egyszerű zene, egyszerű szöveg. Megadeth: jó, komplex zene, komplex szöveg. Mindkettő jóféle thrash, mégsem egy kategória. Nem lehet őket összehasonlítani.
Ha a főmanagger aztat mondja, hogy fiúk nincs közös vedelés, akkor nincs közös vedelés. Másnap pedig lejön a cikk, hogy milyen nagyszerűen élvezik a srácok az életet pia és drogok nélkül.
Slayerrel való közösködés meg csak PR. Formailag egy műfajban mozognak, de nem versenytársak. Nem olyan jó haverok, mint azt a közvélemény előtt hangoztatják, de nem is ellenségek. Nem mellesleg az új Slayer albumot is nagyon várom már. A Christ Illusion nagyon bejött. Ígéretesek a YouTube-ra kiszivárgott új dalok és stúdiórészletek.
eléggé be van halva ez a topic, annak ellenére, h új megadeth lp lesz bő 1 hónap múlva. persze tudom, nyár van, de azért nem adom fel :D megpróbálok felvetni egy témát.
nem olyan rég volt a slayer-el ez a közös kanadai mini turné, ami most folytatódni fog ausztráliában, meg új-zélandon. viszont ami nekem gyanúsan feltűnt, h ez az egész semmi más, azon túl, h egy kurva nagy pr fogás, mert szerintem kurvára nincs arról szó, h itt olyan nagy zenekari összeborulás lenne a két banda tagjai között. legalább is eddig ez jött le, mert sehol egy közös interjú. emlékszem az idei, kora tavaszi priest feast turné (megadeth-testament-judas priest) közben, után mustaine folyamatosan írogatott be a forumra, h milyen jól érzi magát, és h chuck billy-vel tulajdonképpen milyen régóta ismerik egymást, és hogy minden milyen happy stb. stb. de erről nagyon nagy csönd van... pedig kíváncsi lennék milyen most a viszony mustaine, és kerry king között.... :DDDDD
egyébként ez az új albumborító nekem az új világrendet fogalmazza meg képi elemekben, többszöri elmélkedés, és elemzés után. a tökéletes globális irányítást az összes társadalom felett, ami nem vezet máshová, mint a véghez. talán...
azt olvastátok, h mustaine-en valami nyaki sérülés miatt lesz egy rövid, fájdalommentes orvosi beavatkozás holnap? nem tudom, h műtét-e, nagyon nem derült ki a hírből. vajon mit csinálhatott a mester...? mindenesetre a legjobbakat neki, nehogy már tényleg ez legyen az endgame! de hát, ez nem is lesz, mert ő már amennyi szar helyzetből fel tudott állni a padlóról, szerintem ez sem lesz akadály. simán venni fogja a mester! hajrá!!!!!
és mit szóltok az albumborítóhoz??? nekem öszhatásilag tetszik, részleteiben meg még nem sikerült megfejtenem sok mindent. de már így is sokkal pozitívabb a megítélése részemről, mint az UA-é.
Nézem ezt a Blood in the Water keresztnevű kiadványt. Komoly koncertbanda a Megadeth, hibátlanul játszanak. Fura lenne egy reunion... Kíváncsi leszek Broderickre az új lemezen, jó gitáros.
úgy tudom, ez a '98-as philadelphiai unplugged koncert. de szerintem a CTE legjobban eddig élőben előadott (nem sok ilyen van!) verziója a East Troy-i '92 05.23-i.
Bizony, el kell fogadni a gondolatot, hogy Mustaine visszatért!!! Ezzel az albummal szétrúgja mindenki seggét, és megmutatja, hogy kell a metal-t játszani!!! Itt már nincs helye tökölésnek, holmi bohóckodós Riskeknek, hanem igazi tökös, véres metal-nak. Ez az album, mint ahogy a szám is mutatja, befogja az agyad a fejtörőbe, és a végére szét is töri!! Mint a Rust in Peace! A Megadeth visszatért! Izomból!!
Na jó, igazából csak csak remélem, hogy tényleg jó kis döngölős album lesz ez (ez is egy fejtörő a megjelenésig...), és nem olyan uncsi, mint az előző.
Amúgy ez a fajta kivégző/vallatóeszköz igencsak durva lehetett. A "páciens" iszonyatosan szenvedhetett, de hát a középkori embernél brutálisabb nemigen volt. Tyúklopásért kézlevágás (mondjuk ez jogos volt, mert legközelebb már nem fog lopkodni a büdös tolvaja), karóbahúzás, kerékbetörés meg ilyen nyalánkságok...
én csak bővebb kritikáról beszéltem. :D felőlem mehet a spekulatív hozzászólás is, sőt! máris egy: az szerintem túlzás, h egyből klipp is készül a head crusher-hez a legutóbbi honlap információ szerint. ez lenne az egyik legerősebb dal a lemezről? érdekes... különben minek a klipp? vagy mustaine annyira rágerjedt erre a középkori kínzóeszközre, h képtelen szabadulni a gondolattól? :DDDD "jó" lesz, ha a klipp is annyira véres lesz, mint a grafika... egy ilyen szövegű dalhoz nagyon mást nem tudok elképzelni, mint az eszköz akkurátus bemutatása emberen, jó sok fröcsögő vérrel! :DDDDDDDDD
a hagzása vszeg azért tiszta UA, mert a producer is ua. :D azaz Andy Sneap. na, mindegy, most már csak 2 hónap a megjelenésig, sztem bővebb kritikát utána érdemes majd mondani.
Ez a másik. Nekem is az vele a bajom, hogy tiszta UA hangzása van. Tompa, túltorzított, életlen, túlvezérelt. Kicsit olyan, mintha amatőr stúdióban vették volna fel. A dobsound nem különben, hiába játszik jól a dobos.
A vokálban, meg akkor ezek szerint nem értünk egyet. A korai albumokon is sokat bénázott, de ott még érződik a hangján, hogy erőlködik, vért izzad, próbálkozik, színe-íze van a vokáljának. Fejlődött is albumról albumra. A CTE-n már egész belejött. A CTE szintjét hozta a Youthanasian is. Aztán még tovább fejlődött CW-re, kicsit mélyült a hangja, aminek örültem. Karrierjének vokálbeli csúcspontja a Risk, a fekete bárány az albumok között. Ott eszméletlen jó vokáltémákkal nyomul. Aztán 2001-re visszafejlődött a RIP vokáljának szintjére kb. Azóta nem fejlődött semmit e téren. Félvállról veszi. Kell ez is, csinálja, de nem erőlteti meg magát. Mintha azt látnám, hogy belőtte magának azt a szintet, amit rosszabb formában tud hozni a koncerten gyakorlás nélkül, és e szint fölé nem merészkedik, mert turnén bebukja.
Még ez sem lenne baj. Tegyen bele több szöveges-beszélős és instrumentális részt, effektet, intro-t, outro-t, legyen kevesebb refrén, stb. De ezt meg nem csinálja. Pedig az UA-n próbálkozott a címadó dalnál és az Amerikastan-ban, utóbbi majdnem csak beszédből áll. Ilyesmiből kéne több, de messze több instrumentális résszel.
Az meg mindegy, hogy mit nyilatkozik. Úgyis mindig azt ígéri, hogy ez lesz a legjobb album, mindig a RIP-hez méri. Mi más mondana?
Magyarul mindenkinek mindent ígér. Így kell ezt, belátom. Marad az optimizmus, és remélem, ha már szóban ennyire tolja Christ Dave, akkor annak a lemezen is lesz nyoma. Magyarul szólózás ezerrel, riffelés szaggatottan, ahogy csak Dave tudja. Az éneket meg leszarom, az mindig is zseniális volt Dave-től, akárhogy is csinálta.
közben Shawn nyilatkozata egy kicsit megnyugtatóan hatott, amikor olvastam az alábbi mondatokat.
"it sounds like a good solid Megadeth metal record you know. From what I’m hearing, there seems to be a little bit for everybody you know, a lot of different elements that Megadeth has done in the past and um, I think a lot of fans are really going to dig it. Whether you’re a fan of heavy, fast, thrashy stuff or more mid-tempo stuff or slower stuff whatever it is, slower or heavier stuff, it’s got a little bit of everything in there."
tényleg elképzelhető, hogy ez a head crusher a "fast, thrashy" eleme az albumnak, és akkor most egy kicsit megnyugodtam. :)))
de, van thrash metal 2009-ben is, de azért lehet azt (vagy legalább is kéne/elvárná az ember) modern, megújult elemkkel csinálni, hogy még fejlődés is legyen a műfajban, ami előrébb viszi. főleg mustaine-től várnám ezt el, aki mindent tud a műfajról, és ha valaki, akkor ő ért is hozzá alaposan. de ez a head crusher, amellett, hogy egyébként nem rossz szám, mégis olyan számomra, mintha ezeket a dallamokat már hallottam volna tőle. az eleje is a kick the chair témájára rettenetesen hasonlít, de a vége felé is vannak benne ismerős témák inne-onnan. amit már korábban is írtam, ha ez lesz az album ügyeletes zúzdája, akkor oké, ami visszanyúlik a gyökerekhez, de azért ha az egész album arra lesz felfűzve, hogy minél oldschool-abb számok, akkor kicsit szerintem átesik az egész a ló másik oldalára, ami az elvárt hatást illeti. na, mindegy. másnak meg pont ez tetszik. ez van. ez meg már ízlés dolga erősen. :)
ja, meg azzal is egyetértek, h a metallica DM-je k. jó lett!
Miért, 2009-ben már nincs thrash metal? Kihalt? Anthrax, Slayer, Annihilator, Memorain, de sorolhatnám reggelig a bandákat, akik azt nyomják, amihez értenek. Miért kéne mást? Mert öregebbek lettek? Ez a szakmájuk. Mint ahogy Madonna sem kezd el őrült metalt nyomatni, a Megadeth-nek sem kéne popot játszani. Lehet persze kísérletezgetni, amit meg is tettek, de egy bizonyos ponton túl az ember úgyis visszatér a gyökerekhez. A Metallica is végre észheztért a Loados bohóckodásból, és milyen jó kis lemezt nyomtak az ember orrába! Ritka izgatott vagyok az új albummal kapcsolatban. Viszont ha ez is olyan uncsi lesz, mint az UA (hiába volt gyors, kemény, a számok nagy része töltelék volt sajna...) akkor asszem, nincs remény, hogy valaha is jó albumot hoz össze még Dave.
Én eleve nem értem, hogy ezt az oldschool vonalat miért kell ennyire erőltetni. Személy szerint inkább egy progresszív kanyart vártam volna egy ilyen tapasztalt zenésztől. A System szerintem hozta azt a bizonyos visszakanyarodós stílust, s ez már a harmadik album lesz a nagy visszavedlés jegyében. Miért is kell azt a 20 évvel ezelőtti Rust-vonalat annyira nyomni? 2009 van!!!
én megmondom őszintén az új lemeztől azt várnám, hogy kanyarodjon vissza a dallamosabb, de ugyanakkor húzós riffekkel teli irányhoz, mint amilyen a youthanasia volt. a rust-ot kár is "visszasírni", az tényleg Mustaine egy, és megismételhetetlen pillanat volt, kétlem, hogy ugyanazt a fonalat újra képes lenne elkapni, mind motiváltságban, mind zenetechnikailag. ez szerintem csak egy k. nagy marketing duma tőle, h a rust óta karrierje legjobb, és legbüszkébb lemezét csinálta most meg. de minden esetre míg nem hallottuk a teljes albumot, még kár előre üdvözölni, temetni. viszont ha ez alapján az egy szám alapján indulunk ki, akkor egyelőre nem igazán vagyok túl optimista. nem hiszem, hogy így kéne darálnia 2009-ben, nem kell már neki bizonyítani tizenéves duhaj módjára, ő is nagyon sok mindent hozzátett, letett a műfajon belül. fölösleges. a hangzás meg sztem annyira gáz, h szintet teljesen ugyanolyan, mint az UA-é. na, mindegy. ez csak az én szubjektív véleményem volt.
Ebben igazatok van. Ha ennyi év után maradt ezen a szinten, akkor csodát nem lehet várni tőle. De azért saját magához mérten jobban odatehetné magát, mert pár fokkal tud jobban, ha eléggé hajt hozzá. Talán kiöregedett a vér-verítékezésből, túl nehéz neki.