Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
Van plö egy apró, tán egy millis fekete, trapéz alakú bogár...a Kedvest megcsípte már párszor, rettenetesen bedagad, megduzzad a csípés helye és fáj is.na őt még nem sikerült beazonosítanom:(
Calcium és Fenistil használ csupán utána, de napokig látszik és fáj a helye.
Szeretem nézegetni Brigi albumait, mert nem katalógusízű a kép, hanem teljes valójában mutatja meg a rózsát.Én nem tudom megállni hogy ne szépítsek rajta, így a Kedves is néha unja a procedúrát, valamelyik nap Ő fotózott a fiam gépével, azokat a képeket teszem majd fel este.
Egyébként pedig nem fényezés, de Brigi nagyon otthon van rózsákban, szerintem várd meg és este tedd fel a kérdést neki.
köszönöm a linket,meg briginek is mert utólagos engedelmével kikémleltem az oldalán a virágokat:)az édenen kivül van még egy fajta amiről eddig csak szépet láttam a neve abraham darby.azért nagyon fontos hogy milyen mert nekem nincs szivem kivágni rózsát ugyhogy inkább nagyon utánnanézek hogy milyen mielőtt odaültetem.
kérlek benneteket,ha tudtok olyan angol rózsát,aminek a virága tartós,szép nagy bokorrá fejlődik,és egész nyáron át virágzik,akkor irjatok,vagy jó lenne kép is,mert van egy "fő hely" az udvar közepén ahová valami nagyon dekorativat szertetnék amitől minden bekukucskálónal leesik az álla!igy is azt álmodtam hogy az utcán lévő de fairymet letörték.egyszer rajtakaptam egy 90 éves utcabeli nénit,hogy tördeli le az utcán lévő virágloncom ágait,ugyhogy nem biztos hogy a csavargó kölykökre kell legjobban figyelnem:))
A mienk még igencsak fiatal, de nézd meg Brigi albumában...na azok már csudiszépek!Én meg nem tudom megállni hogy ne piszkáljak bele kicsit, így nem mindig eredeti:)
ezer hála és köszönet!sajnos mire az én rendelésem következett volna a stark is és a szöregiek is eladták mind 1 szálig,ugyhogy most a tiétekben gyönyörködöm:)
No akkor ismerős a szitu.Ilyen hülyének még nem éreztem magam, mint akkor.Kezemben a marék gaznak hitt virág...éppen mondani akartam neki hogy milyen könnyen kijöttek...és megláttam az arcát...hirtelen valami dolgom akadt a kert túloldalán.
Ne tudd meg milyen kínban voltam és látnod kellett volna a szebbik arcát...nagy keservesen bedugdosta a magokat a sziklakert réseibe, öntözte, várta, én meg pár elegáns mozdulattal tönkretettem a munkáját:(
Vasárnap kárpótolom az tuti, ha szerelmes lesz a kertészetben valamibe, az az övé./remélem eddig nem olvas vissza?:)))/
Ne aggódj, ilyesmi mindenkivel megesik. Tavaly a férjem -- aki amúgy kb. harminc éve kertészkedik -- kikapálta majdnem az összes zsályapalántámat, amit féltő gonddal nevelgettem, tűzdelgettem. Azt hitte, gaz, nem ismerte meg kicsinek. Majdnem sírva fakadtam... De hát senki nem lehet tökéletes. :-)
reggeli ébresztőről jut eszembe egyszer az öcsém ....jaj de jó nincs off téma:))na szóval még otthon laktam ,ismeritek a republik -jó reggelt kivánok,ébredni kéne mááár-kezdetű nótáját?na!egyik 80 cm es hangfal az egyik fülemhez a másik a másikhoz,minden erősitőt rákötött és tök maxon elinditotta nekem .na akkorát nem ugrottam még életemben asszem mint aznap reggel:))