Igen hál istennek jó, a szélességben van minimális eltérés ,de ahogy már beszéltük is azt kihézagolom ,és
úgy tökéletes lesz .Hasítani való viszont nincs, épp befejeztem a tavalyi maradékot még nélküle .
Igazából a fenyőhöz vettem ,a 6T nemigen vinné mondjuk azt a vörös tölgyet amit most hasogattam szét .A nagyokat azért forgatni kellett a széleit megkezdeni,de a fenyőhöz nagy segítség lesz .
Természetesen. Tegnap is abban voltam. Papucsban, sportcipőben nem vágunk fát. Egy alkalom volt, amikor meglódult üresben és kapaszkodtam bele, hogy ne érkezzen rossz helyre.:D Nem volt nagyon veszélyes, csak észnél kell lenni. Asszem ma is hasogatok egy keveset levezetésnek.:DDD
Amit ma hasogattam ez egy fa volt olyan 60 cm tővel a törzs még a 10. méternél is 40 cm-s,tehát nem kicsi kb 1.5 erdei köb . Tavaly vágtam ki mert el volt száradva persze csak az ágai voltak használhatók, a töve felé a törzs még vizes volt annyira ,hogy fél év után is facsarodik belőle a lé . Adok neki két évet és jó lesz . A fatároló hátsó részébe lesz rakva későbbi használatra .
arra gondoltam amikor ezek a szálak már szétszakadnak fűrészeléskor és 'akad' benne a lánc, szóval nem olyan szép simán megy hanem dobálja/rázza a fűrészt
Ma nekiálltam 1.5 erdei köb nyers vörös tölgy feldolgozásának . Régebben a kúpossal is meggyűlt a bajom vele mivel borzalmasan szálas , nem volt ez másképp a hidraulikussal sem . Ha valaki pénzért akar venni