Ma előkészítendő az Aereco érkezését, beizzítottuk a Szavót. Írok erről, hátha ma én tudok segíteni, hisz jó gondolatot kaptam itt én is!
Hallotam, hogy ez hypo drágán eladva és ilyenek... Kb.1200Ft körül vettem, így ha ugyanaz, drága, de....
- A szer szenzációs, így nem érdekel, hiszen a topik egy ronda dologról, a penészről szól, ez a cucc pedig eltűnteti, de látványos a változás már 1-2(!) perccel a felhoirdást követően, ami hihetetlen! Jó 20 perc eleteltével nálunk a festett fal (Héra színezve) teljesen penészmentes lett és nem maradt a szernek nyoma sem a falon, se csík, se színeltérés, semmi!
- Szerintem nem hypo, annál sokkal töményebb, durvább a cucc, már a permetha a kézre kerül, az mar azonnal. A szoba, amit kezeltünk, nagyon szúrós szagú közel egy óra elteltével is, így javaslom a szer használatát a reggeli órákban pl. munka előtt.
- Kevés fogy belőle, jó a szórófej.
- Volt egy penészpötty a fürdőkád szélénél, ami alig volt látható, de az én szememet bántotta, eltűnt az is, köszi a szavónak, más nem írzotta ki eddig!
Összegzésül: nagyon bevált a szavó és ha bemegyek a szobába, fülig ér a szám, mert végre nincs feketeség!!
Eredendoen a DH22-t neztem ki, mondvan 65 m2-re az kellene inkabb, de az jol megszunt. Cserebe a kisteso olcsobb volt. Teszi a dolgat szepen, kiterszamra dolgozza ki a vizet a lakasbol.
Mondjuk peneszgondunk nem nagyon volt, osszesen 2 sarokban jott elo egy kis folt, de az evi 2x hypos (szavos) kezeles kiirtotta. (illetve 2 ablak - ami fabol van amugy, pacolva - volt, amin folyamatosan megjelent a penesz, mert ott allandoan allt a viz).
Ugy nez ki, a parasodas kipipalva. Jo, a furdoben 2 kiados zuhanyozas utan persze tiszta viz az ablak, de erdekes modon pont a furdoben 1db arva peneszfolt sem volt soha.
A nevemre ott van egy link, és a kapcsolatoknál pedig email cím. És kereskedőknek írj ne nekem a klímaszerelőnek. Vagy futár vagy ha mennek a 6-son BP-re akkor beadják.
nem tud valaki esteleg külcsönbe szobai párátlanitöt?betonoztunk most a gyerekszobát (süllyedés) kölcsönzönkbe nincs gép újra sincs pénz.dunaújváros környékén lakunk.elöre is köszönöm
Nyilván a mai nap a nyári gumi volt a jó, de hát 16-18 fok volt! Hóban teszteltük 6-8 éve egy hitetlenkedővel, felgyorsít, kanyarog és fékez. Fékezésnél a télimmel egyenesen álltunk meg, a nyárival majdnem árok volt és mindkétszer Ő vezetett, nem én.
Szerintem haggyuk a témát, az autóversenyzőnek meg csak gartulálok....Minden tiszteletem a Totalcarnak, de sokan csak ezt szűrik le, hogy nem kell, de mostanában nem tél van. Ok, befejezem.....
No még egy OFF azt Én is hagyom. Igenis jó a téli gumi télen/sárban/hóban. Egyszerűen nem lehet összehasonlítani ... Én nem hiszek az ADAC-nak sem csak magamnak. Nekem is csak úgy lett téli gumim hogy azzal vettem a kocsit és csak néztem mikor 10cm-es hóban lefulladt a motor nem kapart a hóban kis fordulaton (benzines). ON
Havi (!) 7-8000km-t vezetek... A téligumi nem HÓGUMI, nem hóban kell csak. 7fok alatt a nyárinak megváltozik a viselkedése, de nagyon, már ekkor szárazon, vizen is sokkal jobb a téli, kivéve az elkopott télit. Sokféle téligumival szerelt autóban ültem, azok közt is hatalmasak az eltérések, tudnám hosszasan ecsetelni. Minden normál téli gumi tesztben vizsgálják sokféle körülményben a viselkedését és ezeket összegzik. Nem nézek utána, mert sokéve' tudom, hogy jobb atélen a téli, de a googleba beütve itt az első cikk, benne a táblázat és épp az ADAC, ami hiteles:
OFF nem akarlak megbántani, de egy átlagautósnak hazánkban kb 4-5-6 nap amikor jobban jár egy téligumival mint egy JÓ állapotú nyárival (nyilván nem a falusi körorvosról beszélek de ő nem is átlag) csak nézz utána pár adac tesztnek és vesd össze az átlag magyar időjárással. de talán éppen ma van a totalcaron is erről szó, másrészt inkább hiszek egy jókezű autóversenyzőnek mint a reklámnak. (persze lehet te nem az átlagos nagyvárosban autózó vagy, de ettől még ne magadból indulj ki) ON
Érdemes lenne egy próbát tenni akkor is, amikor nagyobb a hőmérsékletkülönbség és/vagy alacsonyabb a kinti páratartalom. Kb a lehető legrosszabb körülményeket (illetve időpontot) választottad a teszteléshez.
Bár nekem nem olyanok az ablakaim, de én a fürdőszobait szoktam "résszellőző állásba" nyitni, a ventillátorral jól működik.
Na neeee!!!! A téli gumi sokkal jobb, mint a nyári, természetesen a hozzá passzoló időben. Nem tudom honnan van ez az infód, hogy nem jó, de kérlek ne hallgass az informátorodra.
akkor azt hiszem nekem is ilyen résszellőző funkcióm van, és nálam sem ért anno semmit.........ez most az új marketingfogás, olyasmi mint a kocsiknál a téligumi.
Na kipróbáltam ezt a résszellőző funkciót, úgy tűnik nem ér semmit. Csak a zaj jön be jobban.
A tegnap délutáni 66% ról ma reggelre felkúszott 70 re a páratartalom. Az esti hagyományos szellőztetést kihagytam.
egyébként a házban gyakorlatilag egymással szemben vannak az ablakok tehát ennél ideálisabb kereszthuzat nem létezik belső ajtók nyitva és függönyök sincsenek fönt. sőt este héttől tizenegyik kandallóval is fűtöttem ami még jobban kéne hogy vigye ki a párát.
"Majdnem" minden a szárítógépben szárad, de CSAK télen. Nyáron ott kert és a szárítókötél. Utálom és a család is, ha nem lehet mozdulni a lakásban a teregetett száradó itt ott lógó ruháktól.
Valamit valamiért. Előtte csak azért nem volt penészem, mert amikor megvettem a szárítógépet, akkor cseréltem radiátort (amire már nem rér annyi ruha) és ablakot is. Vagyis régen ki tudott szellőzni, meg a család létszáma is kevesebb volt.
Attól, hogy valaki asszony, még tud gondolkodni, ez saját tapasztalat.
Én is szárítót szerettem volna, csak jöttek a problémák, hogy pl. nem mindent ajánlatos gépben szárítani (bár egyesek szerint ez badarság, én nem szívesen kísérleteznék a család ruhatárán), másrészt állítólag elég csúnyán gyűri a ruhákat (bár hallottam ennek az ellenkezőjét is), utána meg jöhet a gőzölős vasaló. És akkor ott a fogyasztása, ami szintén magáért beszél.
Ekkor ráakadtam a párátlanítóra, ami garantáltan nem teszi tönkre, és nem gyűri a ruhákat, a fogyasztása nagyságrendekkel kisebb, mint egy szárítónak, és ha más ügyből kifolyólag magas a páratartalom, akkor is be lehet vetni.
Így aztán a párátlanító mellett döntöttem, mert engem az is kielégít, legalábbis ezen a téren biztosan.