Keresés

Részletes keresés

FatMo Creative Commons License 2002.04.27 0 0 1555
Szerintem a Holtsáv! Hú az nagyon tetszett nekem annak idején!
-boneheaD- Creative Commons License 2002.04.27 0 0 1554
én meg mégnagyobb mer asse tudom miaz :)
Előzmény: Dohi (1553)
Dohi Creative Commons License 2002.04.26 0 0 1553
akkor en jo nagy bunko lehetek, mert abszolut nem tetszett a my pretty pony... sebaj, majd kiheverem valahogy :)
Előzmény: Sti_ (1552)
Sti_ Creative Commons License 2002.04.26 0 0 1552
Egyetértek, a Szép lovacskám valóban nagyon jó, és a téma is telitalálat. Ebből is látszik, hogy King mindenhez ért: A Ragyogás típusú pszichohorrortól kezdve a lírai leírásokig...
Előzmény: mielle (1547)
Sti_ Creative Commons License 2002.04.26 0 0 1551
Húhúhúhú... Hát ezt meg hogy nem vettem észre? Pedig itt van az orrom előtt... És pont én... Aki mindig minden nevet tud, hogy hogyan kell írni... (Az ismerőseimet ezzel viszem állandóan a sírba...). Ez nem létezik! Hú... Kihevertem. Még jó, hogy ez csak a Mátrix :-) Ez vigasztal egyedül

Ésköszi, Bone, nélküled nem hiszem, hogy ilyen hamar ki tudtam volna heverni :-)

Előzmény: -boneheaD- (1545)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.04.25 0 0 1550
nem, nem. én azt kiolvastam mikor megvettem. de elmesélni nem tudnám.:O)))
nekem valahogy az nem jött be. de most megigérem neked, hogy ha befejezem a carrie-t akkor az jön. ok? :O)
Előzmény: Sti_ (1549)
Sti_ Creative Commons License 2002.04.25 0 0 1549
És mi van a Dark Tower sorozattal? NEm kezded el? Én úgy emlékszem, hogy azt írtad, hogy azt nem olvastad... A Mester fő műve nem maradhat ki az életedből, Iffy!
Lord Iffy Creative Commons License 2002.04.25 0 0 1548
kicsi iffy már minden műt kiolvasott.:O)) ezé nem tud választani hogy melyiket vegye ismét kézbe.
ez a holtsáv fantörpikus volt, még igy akárhányadszor is olvasva.:O) nállam a top5-ben.
este elfelejtettem kigondolni mit olvassak... ugyhogy reggel három másodperc gondolkodási időre hagyatkozva a carrie-t vettem le a polcrol.:O))

Sti, érdekes...mikor olvasmányt kell választanom kingbirodalomtól, mindig a sárkány szeménél áll meg a kezem.:O)) de hát már vagy 10x elolvastam. még a végén elkopik.:O))

mielle Creative Commons License 2002.04.25 0 0 1547
haho

egy évvel az indulás után..
ragyogás és holtsáv. mindkettő írásban.

és valahogy másképp.. egy novella: szép lovacskám. gyönyörűen van megírva.

zsanna Creative Commons License 2002.04.24 0 0 1546
Ha esetleg már az összes King-et olvastad, talán próbákozz John Grisham-mel, vagy Crichton-nal. Kingre egyáltalán nem hasonlít a stílusuk, de azért merem ajánlani, mert úgy vettem észre, olvasmány-ügyileg több ponton találkozik az ízlésünk.
Előzmény: Lord Iffy (1543)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.04.24 0 0 1545
...Dohi, olvasd már el végre!

Te meg jegyezd már meg végre hogy koontz az KOONTZ nem pedig KNOOTZ!! :)

Előzmény: Sti_ (1541)
Sti_ Creative Commons License 2002.04.24 0 0 1544
Oké, Iffy, magadra vess :-)

Szóval ha rám hallgatsz, akkor azonnali hatállyal elolvasod az AZ-t. Ha esetleg már olvastad volna, akkor elolvasod a Christine-t. Ha esetleg már olvastad volna, akkor elolvasod a Talizmánt. Ha esetleg már olvastad volna, akkor ajánlom a Mágust/A szemet/A sárkány szemét. Ha esetleg olvastad volna, akkor elolvasod az Éjszakai műszak c. nagyon színvonalas novelláskötet novelláit. Vagy ha esetleg olvastad volna, akkor olvasd el a Rémálmok és lidércek c. novelláskötet novelláit (Ez szintén nagyon színvonalas). És ha esetleg a fent említett mesterműveket már mind magadévá tetted szellemileg, akkor nincs más hátra, minthogy elkezdd a Setét Torony sorozatot, mégpedig az első kötettel: A harcos. Ezt tudom, hogy nem olvastad! Hahahahaaaa! :-)

Lord Iffy Creative Commons License 2002.04.24 0 0 1543
ajánljatok kicsi iffynek hogy mit olvasson má megint.:O))
Dohi Creative Commons License 2002.04.23 0 0 1542
hali!

sti: nem megy az olyan konnyen! kb. 25 konyv van elotte a sorban, ugyanis en az altalam legjobbnak velt muveket a vegere hagyom, elobb elolvasom a polcomon levo egyeb konyveket. raadasul az uj bradbury es koontz meg nincs is meg :( a szeme sarkabol szerintem iszonyu gyenge, a vege valami fortelmesen nyalas. a false memory nem rossz, de errol bovebben asszem irtam a hq-n is :) black house asszem jovore lesz magyarul, ha minden igaz.

Előzmény: Sti_ (1541)
Sti_ Creative Commons License 2002.04.23 0 0 1541
A Dark Towerből én már régóta szeretném, ha film lenne belőle, azt hiszem a negyedik rész vége az, ami különösen jól mutatna. Dohi, olvasd már el végre!

A könyvtárból kifogyott a King, ezért Knootzot vagyok kénytelen olvasni. Elolvastam a Szeme sarkából-t és most az Idegen emlékeket olvasom. Hárt szerintem ne hasonlítsuk Kinghez. A maga nemében nagyon jó, de nem King útját járja, ezért felesleges Kinghez hasonlítani. Egyébként a Szeme sarkából egész jó volt, csak nem válaszol meg egy pár kérdést, és ez nem tetszik benne.

Dohi, nem tudnál kicsikarni valami infót a From a Buick 8 vagy a Black house megjelenéséről Európáéktól?

lordofthechicagoblues Creative Commons License 2002.04.21 0 0 1540
Az első kötet végén hagytam ott, kb. 100 oldal se lehetett már hátra...
Örülünk!!! (a DT-híreknek, ugyanis pillanatnyilag más nemigen érdekel a szeretetreméltó idős, ex-alkesz, ex-drogos denevértől)
Előzmény: -boneheaD- (1537)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.04.20 0 0 1539
bárcsak a lottószámok terén is ilyen próféta lehetnék......:)
Előzmény: Dohi (1538)
Dohi Creative Commons License 2002.04.20 0 0 1538
hali!

boneheaD: a profeta szolt beloleD :))

a dt5 egyebkent mar kesz, vagy kozel jar hozza, az intro le is toltheto pl. tolem is :) a 6. kotet is irodik, es nem kizart, hogy amerikaban 2003-ban jon ki mind2 kotet.

Előzmény: -boneheaD- (1537)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.04.20 0 0 1537
Én vagyok a hülye vagy kiöregedtem a mesterből???

Az attól függ hogy hagytad abba :) Az első kötet nekem se tetszett, de a második annál inkább!

A tornyok:
fejből nemtom, talán a www.stephenkingnews.com - on van vmi. Vagy majd este Dohi mond erre vmit :)

Előzmény: lordofthechicagoblues (1536)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2002.04.20 0 0 1536
Esküszöm félbehagytam a végítéletet és azóta sem vettem elő. Én vagyok a hülye vagy kiöregedtem a mesterből???
Miko' folytatja a tornyokat?
És miko' lesz belőlük film?
Nem vagyok már nagyon fiatal, örülnék, ha hamar... :*)
Dohi Creative Commons License 2002.04.20 0 0 1535
hali!

iffy: es? en sem tudok ket mondatot egymas utan irni, megis site-om van ;) szoval igazan probalkozhatnal, naaaaaaa :)))

sti: ez celzas akart lenni? mert talalt :) de ha iffy ohajtja, elkuldom neki emilben az ismertetodet, mert ki tudja, mikor frissitek... :(

Lord Iffy Creative Commons License 2002.04.18 0 0 1534
tényleg a fekete macs uaz a játék?! :O))) nem is tudtam. (én sem).:O))
a st mind a négy részét kiolvastam, nemigazán jött be. igaz, még csak egyszer olvastam el, nem ugy mint a többit. tulajdonképpen el sem tudnám mondani miről szólt.:O) lehet hogy a holtsáv után előkapom megint.:O))
Előzmény: Sti_ (1533)
Sti_ Creative Commons License 2002.04.18 0 0 1533
Remek, Iffy, jól haladsz. Figyelj, én már írtam róla ismertetőt, nem annyira nehéz, bár nem tudom, hogy sikerült (Dohi, szerinted milyen?), bár túl sok spoilert tettem bele. Majd az SKHQ-n elolvasod, ha Dohi frissít.

A Holtsáv se rossz, de az Atlantisz szerintem jobb. Iffy, te olvastad a Setét Torony sorozatot? (ha már volt róla szó, bocs, de nem emlékszem)

A Heartssel kapcsolatban meg a következő a tanácsom: Szerezz egy Win98-at (vszeg van neked otthon :-), Start menü, játékok, Fekete macska. És ez az! És ha kíváncsi vagy a szabályokra, akkor go to súgó és ott elolvashatod! Ilyen egyszerű. És még ki is próbálhatod. Egyébként onnan jöttem rá, hogy az eredeti fájlneve a játéknak Mshearts.

Nightwishnek nagyon köszönöm az infókat a korsóról!

nightwish Creative Commons License 2002.04.18 0 0 1532
A játék magyar neve: szivezés. Ahogy mi játszottuk annak idején: lényeg, hogy a szíves lapok (kör) mínusz pontokat jelentenek, emelkedô sorrendben (legkevesebbet a kettes, legtöbbet az ász), de mindegyiknél több mínusz pontot ér a pikk dáma, ami az abszolút szívás. Namost, miden körben más kezd, amit kirak, az a szín az adu, ami mindent visz. Tipikus kezdô lap pld. a treff kettes. Akkor vagy szerencsés, ha színhiányod van, ha mondjuk treff az adu, és neked nincs treffed: ilyenkor szépen bele lehet dobálni a pakliba a köröket vagy a pikk dámát, amit ugye a legmagasabb értékű adut – pld. treff király v. ász – rakó játékosnak kell elvinnie. Az nyer, akinek a legkevesebb mínuszpontja jön össze, és az veszít, aki eléri a mínusz ezer pontot.
Előzmény: Lord Iffy (1529)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.04.18 0 0 1531
én Dohi??!! :O)) ni izélj mán...csak vicceltél ugye? :O)))
három összefüggő értelmes mondatot nemtok leirni, nemhogy ismertetőt.:o))

Átnyergeltem ma reggel Holtsávra.:o))

Előzmény: Dohi (1530)
Dohi Creative Commons License 2002.04.17 0 0 1530
hali!

bone: ott van az most is, az elobb neztem! (bazz, de rohadt regen volt frissites :((((()

sti: valami ilyesmi van, hogy king majd egyszer visszavonul, de addig meg dt5-6 es hasonlok, meg nem is az irastol vonul vissza, hanem a publikalastol, de meg az sem biztos. szoval egyelore ne izgulj szerintem :)

iffy: nem szeretnel egy hia ismertetot krealni? :)

Lord Iffy Creative Commons License 2002.04.17 0 0 1529
Sti, közel a végéhez.:O)) vak Willinél, ha igy jobban be tudod azonositani.
tetszik, tök jó. bár én metrónolvasó vagyok, de egy két nap még este is előkaptam otthon mert izgatott a fejlemény amit sajna a végállomás figyelmeztessék utitársaikat is megzavart.:O))

ti tudtok heartselni? (heartsezni? heartsolni? :O)) mittomén) nekem nem volt elég érthető a játékszabály a leirtak alapján, de biztos jó játék lehet.:O))

Előzmény: Sti_ (1527)
nightwish Creative Commons License 2002.04.17 0 0 1528
A novella eredeti címe: The Jar, megjelent: Weird Tales Nov '44

Azóta napvilágot látott a következô kötetekben:

Dark Carnival (Arkham House: Sauk City, WI, 1947)
The Sleeping and the Dead (ed. August Derleth, Pellegrini Cudahy, 1947)
Dark Carnival (Hamilton, 1948)
The October Country (Ballantine, 1955)
The October Country (Ace, U.K., 1961)
The Sleeping and the Dead (ed. August Derleth, Four Square Books, 1963)
The Stories of Ray Bradbury (Knopf, 1980)

Magyar megjelenésôl nincs infóm.

Előzmény: Sti_ (1527)
Sti_ Creative Commons License 2002.04.17 0 0 1527
Iffy, hol tartasz az Atlantiszban? ÉS eddig hogy tetszik? Nekem az egyik kedvencem.

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de én az egymásnak ellentmondó infókból nem tudtam kiszűrni, hogy akkor most mi van: visszavonult King vagy még nem? De ha erre is ellentmondó válaszokat kapok, akkor sikítok!

Egy kicsit talán off:

Az AZ-ban van egy olyan rész, amikor a Bill odaadja az egyik novelláját egy kritikusnak vagy valami hasonlónak (régen olvastam már), és az valami ilyesmit mond: "Ez a legjobb horrornovella Ray Bradbury A KORSÓ-ja óta." Engem nagyon érdekelne ez a bizonyos korsó. NEm tudja valaki, hogy megjelent-e ez a Bradbury-novella magyarul és hogy melyik kötetben keressem? Esetleg fordítási hiba lenne?

-boneheaD- Creative Commons License 2002.04.17 0 0 1526
Te Dohi, hova lett az SKHQ flash intro-ja?
RÉgen úgy emlékszem a nyitólapon volt ilyen, most meg nem jön be....:(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!