Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
Ők a másodlagos kedvenceim a rózsák után...:o)) Több mint száz féle van a kertemben. A beszerzési helyük pedig változó. Vettem idehaza is, de van ami egyenes küldöldről jött.
majd ha jobban leszel nézd meg a magyar oldalukon vagy a kép nem stimmel vagy a szöveg,mert a piroshoz rózsaszin kép van rakva arózsaszinhez meg a pirosról van kép rakva.akkor most vagy a kép nem jó,vagy aleirás,vagy ők se tudják melyik melyik.pedig én nagyon nagyon szeretnék pár db édent rendelni tőlük és mivel náluk majdnem 400 ft al olcsóbb darabja mint a starknál ezért jó lenne ha azt küldenék amit rendelek,a starknál ugyanis 1000 ft az éden.
Igen, és kiderült, hogy New Dawn. Nincs is ezzel semmi gond, csak ami fura a dologban, hogy véletlenül egy máshonnan vett New Dawnt ültettem mellé, és annak némiképpen más a virága...
Megnéztem: a Twist nálam ciklámen és fehér tarka.
A Concert vöröses (helyenként bíboos) és fehér (nem krémszínű!) tarka.
A That's the Jazz viszont gyönyörű bársonyos vörös valóban, ahogy a Poulsen képén.
Majd rakok fel fotókat is, de most vacakul érzem magam, kicsit lefekszem.
Hát én ezért nem merek rendelni, hogy ilyet, meg ilyet kérek, mert úgyis mást kapok! Eddigi rózsáim piacról származnak, és mindegyik olyan lett amilyennek vettem!:)
ja ez elvileg 3 tő ebből 2 rózsaszi leonardo da vinci és 1 krém aminek leonardonak kéne lennie.középen pedig egy magastörzsű de fairy de ő nem látszik.
az első képen lévő rózsaszint szintén megrendeltem.meg is jött,csak mire kivirágzott kiderült,hogy piros.szóval megint rosszat küldtek.ejjnye szöregi áfész....
:)))) Igen, a múltkor a piacon én is majdnem így jártam, mert van egy nénike akinél szoktuk venni a növényeket, és tavirózsákat is árul! Na én meg beleszerelmesedtem az egyikbe, és majdnem jött velem! Nehéz volt nem megvenni:))
Én csak ősszel fogom megcsinálni, addigra begyűlytök minden fontos információt, mire kell figyelni, mit érdemes, és hogyan, meghát nem kis pénz egy ilyen, én meg most elmegyek 3 hétre nyaralni, szóval addig nem tok költekezni!
tényleg aközépső a legszeb:)én már megint kifogtam más fajtát kaptam minr amit rendeltem.jubile prince de monaco helyett princesse de monaco.annyi a külömbség,hogy őfelsége ahercegnő jóval haloványabb szinű mint a kedves férje.na mindegy azért igy is tetszik.de miért én kaptam már megint más fajtát????
mi is szertenénk csinálni,épp ma voltam egy tavas ismerősnél nézelődni,növényt már kaptam is,most az esőviztárolóban vannak.muszály lesz nekiállni,mert a "butorok már megvannak csak a házat kéne föléjük épiteni":)
Igen, mindíg megfordul a szél, össze vissza kavarja!! Pedig már nagyon elkelne!! Remélem a hangyák tényleg olyan "okosak" ahogyan nagymamám mondja (Ő is ezt mondta, hogy azért jöttek elő, mert esső lesz!:))
Nagyon belefogtam a tó tervezésébe, már irogatom össze a dolgokat, lesem az újságokat, mit hol, mennyiért lehet venni!