Elmondom, hogy en hogy csinalom. Lehet, hogy lehet egyszerubben is, egy menetben, de nekem ez bevalt.
1. A merevlemezre atmasolom a CD multimedias (azaz nem audio) reszet, barmilyen faljkezelo programmal (windows fajlkezelo, windows commander stb.).
2. Elinditom a Feuriot, es csinalok egy kozonseges CD-copyt. Kozben eszreveszi am, hogy a lemez nem tiszta audio, de csak az audio reszt kell masolni. Ez ertelemszeruen kivalaszthato. A lemezt nem zárom le (van egy ilyen checkbox valahol), ez fontos, kulonben nem tudja majd folirni a multimnedias fajlokat!
3. Kilepek a Feuriobol, elinditom a Nerot, es a merevlemezre masolt fajlokat adatkent felirom a lemezre. Celszeru most le is zarni a lemezt.
Ez az eljaras sajat projektek keszitesenel is hasznalhato, az adat-resz barmilyen fajlokat tartalmazhat (ez valasz a masik kerdesedre). Fontos, hogy eloszor az audio reszt kell folirni es nem szabad lezarni a lemezt!
Rájöttem, hogy adatként kell átírni.
Viszont lenne még két kérdésem:
-Adatként való átíráskor a zenei fájlokat is átmásolja?
-Lehet e olyan lemezre zenei anyagot másolni amelyre adatokat másoltam már át?
Tehát az írt cd-n egyrészt lehetnek zenei fájlok és pl. Word dokumentumok?
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet olyan CD lemezt átírni amelyen multimédiás rész található?
(A Néróra való másoláskor csak mappákat látok, amelyek közül egyikben sem találhatók meg a zenei fájlok, csak a multimédiát tartalmazza. Ezeket a mappákat pedig nem hajlandó a program átírni, mivel ebben az állomány szerinte nem támogatott formátumban szerepel.)
Jóvanna, ezt gondoltam én is "trükk" gyanánt, csak hát ez olyan kevéssé elegáns megoldás... ;) (Főleg mire erre "betanítom" a cucc tulajdonosát...! Tulajdonképpen most használ először számítógépet, szóval sajnáljatok!)
Köszi, ezt ki fogjuk próbálni. Bár még mindig nem tökéletes a megoldás, mert ha egyetlen CD-író van beépítve és CD-t szeretnék másolni, először mindenképpen a forrás CD-t kell berakni és az ugye nem írható... :-( (De hátha lehet valamit trükközni...)
Ok, igazad van, lehet, hogy nem minden LG produkálja ezt, az én környezetemben van egy 32x-es, egy 40x-es és egy 48x-os LG, itt mindegyik a leírt módon viselkedik. Csak emiatt gondoltam, hogy az 52x-es is hasonló lehet.
"Lemez nélkül a max. írási sebességet mutatja csak"
Megnéztem amit mondasz.
Nálam lemez nélkül 2x, 4x, 8x, 12x
Lemezzel 2x nélkül merthogy azt nem is tud. :)
Szóval nem minden LG-re igaz ez.
A lehetséges írási sebességeket a Nero LG írónál csak akkor fogja tudni, ha beteszed a megírandó lemezt. Lemez nélkül a max. írási sebességet mutatja csak, nálam pl. 40x-est. Amint beteszel egy lemezt, a lemeznek megfelelő írási sebességek listája meg fog jelenni a sebesség-kiválasztásnál.
Sziasztok!
Ismét jöttem lámázni...
Egy ismerősöm vett egy 52x LG írót (naná, hogy a pontos típusát nem tudta megmondani).Telepítő cuccot vagy író progit nem kapott hozzá (de ugye jól emlékszem, hogy CD-íróhoz nem szabad drivert feltenni, hanem mindig a Win által automatikusan felismert drivert kell meghagyni???).
A Nero 5.5.8 ill. 5.5.9 nem ismeri fel az írót. A Nero 5.5.10.0 felismeri ugyan, de kizárólag 52-szeres írási sebességet ajánl fel (ez nem tűnik normális működésnek).
Ilyenkor mit lehet tenni? Kerítsünk valahonnan újabb Nero-t? Mondjon le a Nero-ról és használjon valami más írót? Vagy lehet lehetne frissítést letölteni? Vagy mi?
Minden tippet előre is köszönök.
Azért kéri, hogy le kell zárni, mert már kevés hely van a lemezen. Ilyenkor csak úgy tudja felírni az állományt, ha lezárja! Nincs ebben semmi különös, nyugodtan engedd meg a lezárást.
Gozo: (7990): Igen.
(7991): Az esetek túlnyomó többségében szoftverhiba okozza a gondot (értem alatta telepítési és/vagy beállítási probléma; más progival való összeakadás, stb.)
Ha viszont:
1. következetesen nem ír és/vagy olvas egy vagy több lemeztípust (nem márkát értek alatta ! Az teljesen természetes, hogy egy adott író melyik gyártó milyen lemezét szereti vagy nem szereti legjobban...)
2. másik szoftverrel is ugyanazt a hibát produkálja
3. másik gépbe berakva is produkálja
...akkor rettentően gyanús a dolog....