Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
na most miért nem jó?mindegy! avideobomb keresőjébe irjátok be tevepok és a másokik videó az amit figyelmetekbe ajánlok,meg felette a szöveg.de gyerekek előtt ne!!
egébként meg mindig csavarogsz,sose lehet utolérni!mire az ember végignézi az összes topikot,már le is léptél kedves hölgyem!hogy van ez?mire ez a nagy rohanás?:))))
Az angolokról majd referáljál, légy szíves, hogy muzsikálnak, mert ezek között a fajták között van, ami még nekem sincs. (Sajnos az érdi berkenyés beszerzésűek idő előtt elhaláloztak első télen...) Ha tényleg azok, amit a név elvileg takar, akkor nagyon szépek lesznek! Hol vettétek őket?
sziasztok!jó hogy jötök!sajnos nekem is pont ez aproblémám!hogy angol rózsából nincs magyarországon választék!egyébként ha jól tudom a bel ange nem angol,hanem rózsaszin tearózsa!
Dög meleg van nálunk,még nincs kedvem nekilátni semminek.
Tegnap végigjártunk x+1 kertészetet,de rózsa csak fehér ,piros,futó és hasonló sokatmondó néven volt.:(
Egyedül a Zöldkirályban találtunk néhány angolrózsa feliratú példányt.Nem túl szépek(foltos levelek,felnyurgult ágak).Viszont 790 volt darabja,tehát bevállaltunk párat:Othello,Heinzelmanchen,L.D.Braithwaite,Bel Ange,Hickery Hill,Heritage.Mondjuk sztem nem is volt más!:)
Itt egyébként tök nagy választék volt minden másból,két nyáriorgonát is hozzácsaptunk a rózsákhoz.:)
Ja,és elég röhejes,hogy a Brigi kertjében 1 nm-en nagyobb fajtaválasztékot láttunk,mint az összes kertészetben ahol jártunk!:)
Ha értékelhető virágaik lesznek csinálunk róluk képeket!
A piros sövény nagyon klassz,de a dzsungelt is irigyeljük!:)
A helyzet ismerős... A két enyimgyerek 11 és 9 éves, és hidd el, az idővel a helyzet nem javul, csak romlik. :-)
Sokszor én is keveslem a kertet, de reálisan mérlegelve művelni nemegyszer még ez is sok, különösen, hogy a srácok minél nagyobbak, annál kevesebbet hajlandóak segíteni. :-(
A reneszánsz fajtacsoporttal egyelőre elégedett vagyok, olyan, mint az ő képeiken, a Clair különösen gyönyörű, és rengeteget nyílt eddig. A Nadián és a Sandrán kevesebb virág de az szép. A virágjuk nagy, nagyon tömött és illatos.
nagyon szép tömött virága van!és a többiből is rendeltél ebből a csoportból?a régi stilusú rózsákból?nekem az a barack szinű tetszik,de ez a fajta is nagyon szép!a kerted nagyon klassz azt irod dzsungel,de kell a dzsungel is,ugy mutatnak a virágok,ha van "háttér"is hozzá:)én is ugy szeretném hogy a virágok között mögött legyen néhány cserje vagy bokor.már ültettünk egy pár hibiscust-mályvát a szinét nem tudom a kertészetben sem tudták megmondani.de abból még sövényt is csinálhatnék mert anyáméknál van 2 db 2 m magas és annyi mag kikelt hogy csak na.néha szerteném ,hogy nagyobb legyen a kert ,máskor meg azt mondom hálistennek hogy csak ekkora,igyis alig érek a házban a végére a dolgomnak/van egy 6 és egy 2 éves fiunk-mint az égető tűz..../a kicsi most aludt el mehetek is összesöpörni a teraszon a ropimaradványokat...meg a vizfestéket lemosni az asztalról..stb...stb...:))majd jövök
Tavaly az én hasonló ördögszemem is nagyon szép volt, de az idén nagyon megnőtt előtte egy évelő napraforgó, így alig látszanak a virágai. A csigák is nagyon szeretik, sajnos. Azt hiszem nekem is át kellene ültetnem, hiszen a leírásban is az ágyás szélére javasolják. Egyébként mellette van egy Coreopsis, de azt tövig lerágták a csigák.
Sziasztok! Hétvégén jól széttúrtuk a kertet, mert csinálunk bele öntözőrendszert. Érdekes élmény lesz majd úgy hazajönni a nyaralásból, hogy élve maradt közben a kert is. : ) Most mondjuk nem mondanám, hogy öröm nézni a munkánk eredményét.. : ( De végülis csak a (volt) füves részt ástuk fel, az meg talán hamar visszacsinálódik. Bár kell némi szellemi torna ahhoz, hogy az ember az öntözőrendszer előnyeiben találjon vigasztalást, miközben ronggyá ázik a törülközők bemenekítése közben.
"Landscape Uses Scabiosa columbaria 'Butterfly Blue' is an excellent front-of-the-border plant to use in combination with annuals, bulbs, and perennials. The foliage remains clean and unblemished throughout the season. The delicate blue flowers add softness to the garden when massed with bolder-colored plants of yellow, bright pink, or red. They also work well with cooler tones of white, silver, and blue. Despite its delicate appearance, 'Butterfly Blue' is a sturdy plant. The plants do not require staking. During the summer butterflies find the nectar-rich flowers. 'Butterfly Blue' may be combined with Coreopsis verticillata 'Moonbeam', Dianthus 'Bath's Pink', and Pennisetum alopecuroides for a three-season, carefree garden. The cool lavender-blue flowers of 'Butterfly Blue' shine against the warm, burnished tones of fall as one of the last blue-flowering perennials. With its long-lasting blossoms, 'Butterfly Blue' is an excellent choice for smaller flower arrangements either as cut flowers or grown in decorative containers. The outstanding attributes of Scabiosa columbaria 'Butterfly Blue' are sure to place this underused perennial in the top group of favorite long-blooming perennials."
Tudom-tudom. . .angol. . .de nemtudtam nem betenni.
Irom, hogy jo helyre tettem, szeret ott lenni. . .hat veletlenul minden egybeesik! Jo valasztas volt a hely! Meg a kis rozsaszin szekfu is ott van tarsasagnak!!! Ugy nez ki, hogy egy nagyon kellemes virag, eddig szinte semmit sem tudtam rola. Most a kicsi kertben, ami a bejarat elott van, tokeletes helye lett!!!