Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
Igen, csak nekem ez -- tudod -- munkaeszköz (ezen dolgozom itthon), így fokozottan kell rá vigyázni. Ha csak egy sima otthoni gép, akkor legfeljebb újratelepíted.
Igen, tom!!! Volt már bonyolultabb is!! Hétvégenként lejárni vidékre barátomhoz-ex-ott főzni, a hatalmas nagy kertet rendezgetni, visszajönni, meló...ilyen az élet!!!!
Aszongyaja szebbik, hogy földrajzilag mi majdnem félúton vagyunk Nagyfalu és a déli végek között.Ha hoz valaki legalább egy hat év körüli manót hogy lekösse a mienket, abban az esetben nálunk lehet örömködni egymásnak :)
De lehet, nekem minden létező védelemmel együtt föltörték a gépem tavaly. De ezt itt nem részletezem, igaza van Briginek, nem tudni, ki olvassa. A mailem szívesen megadom. A chatet én megszüntettem.
Az tökéletes!! Arra vigyázz, hogy a nap ne égesse, azt nem szereti!! Heti 1x mehet neki táp, most pihenni fog picit, inkább leveleket hoz, és ősszel, ha tényleg jól érzi magát, virágozni fog!! Eléggé nehéz megmondani ezeknél a hybrideknél, gogy mikor virágoznak, éppen amikor kedvük van!:) Nekem az egyiken már fél éve ottvan a virágszár, és nagyon nem úgy néz ki, mint aki hamarosan eldobálja a virágait!!
Elhiszem ,viszont amikor napi 9 órát dolgozok, reggel héttől, örülök, hogy hazaesek, leülök, és pihizek! Orchikat leápolom, azok az életem, és utána szinte alig van erőm máshoz! Meg mostanság egyéb elfoglaltságom is van, rohangálok össze-vissza, intézem nyaralásom!
Nekem 20-25-30 éves koromban sokkal több időm volt kertészeti szakirodalmat olvasni, mint manapság, két élénk gyerekkel. :-) Szóval nem jó a kérdésfelvetés -- szerintem.
Ahhoz tudni kellene, hogy milyen fajta, hol van?? Általában ami mindenkinek van az a phalaenopsis... De titkot mondok, nemcsak én vok itt illetékes!! Brigi is:)
Sztem mi összeírhatnánk ezeket a kérdéseket nem???? Ja!! Nincs véletlenül msn-ed?? Vagy bárkinek innen?? Bizonyos dolgok, pl ez is gyorsabb lenne, könnyebb visszaolvasni...
Anikó! Megnyugodtam, hogy azért van aki nincs olyan "messze" tőlem:)))
:))))))) Azt mondom, hogy néha jó, néha viszont rossz!!! Sokan vannak úgy vele, hogy ilyen fiatalon mit keresek itt, hiszen nem tudok semmit!! Hát, ha már az a közel 100 orchidea amim van, túlél, és virágzik, akkor csak értek egy picikét hozzájuk nem???? A kerti növények pedig sokkal egyszerűbbek!:)