Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Iweld Gorilla , egy 170-es a munkahelyre 1-2 éve , 190-est nemrég magamnak itthonra .
A kettő között a különbség : a színe :-) , az új típusnál hosszabb a munkakábel , minden bekapcsolásnál a frászt hozza rám , mert a hátulján lévő kapcsoló átváltása után eltelik 3-4 másodperc , mire elöl világít a lámpája és elindul a ventilátor , lehet valami új elektronika .... Belülről nem tudom mi változott ....
szerintem tartósság szempontjábol nincs vele gond, eleve nagyrészt csak ipari gépekben található meg.
megkönnyíti-e a munkát? Beállítod az anyagot és tolod neki... A többit a gép intézi! Ha kicsit használod
ráérzel, hogy milyen esetben mekkorát kompenzálj az íverőn (sarok, tompa, vízszintes, függő). Sokkal hamarabb ráérzel a beállításra, mint egy manuális gépen, illetve ha minden sz@art hegesztgetsz, nem kell annyi rutin.
Szerintem amatőr barkács célra sokkal jobb mint egy sima manuál gép. Aki meg napi 8-ban tolja az úgyis érzi mit hova tekerjen.
Ahogy előttem is írták, 2,5-es pálcával szépen el tudsz dolgozgatni. Az a kis inverteres Iweld bőven megteszi barkács célokra, meglepődsz majd milyen kis apró az a 130A-os gép, pont ma láttam egy boltban :).
Szerintem teljesen felesleges elektródából Esabot venni, mivel nagyon túl lövik az árát. Én most éppen Böhlert használok és tökéletes, nem utolsó szempontból a kilónkénti ára is sokkal barátibb.
A saját bénaságomat nem szeretném tetézni alkalmatlan eszközök használatával, ezért szeretném az alap konfigot összeállítani pontosan, tudva, hogy első körben 40x40-es vagy 60x40-es zárt szelvényből akarok műhelyasztalt, kerti házra ajtót és később tolókaput hegeszteni.
Rendelni akarok egy Iweld Gorilla 130-as gépet, otthoni barkács célokra.
Egy Iweld automata maszkot gondoltam hozzá.
A kérdésem, hogy elsősorban zártszelvény hegesztéshez milyen típusú, méretű elektródát rendeljek hozzá?
Ha valakinek van Pesten ajánlott beszerzési helye, ahol az esetleges garanciális ügyeket is korrektül intézik azt szívesen veszem. Árban teljesen egyforma minden boltban.
Ne viccelj minek az a nagy 25-ös nagy a feje a 15- össel simán hegesztem a 20-30mm-es lemezeket is.A céges alumigen 25-ös van elég sűrűn okoz gondot a nagyobb fej hozzáférésileg.