aha. télleg most hogy igy emlited ugyemléxem én.:O))) hiányzott róla. nektek is? :O))
ja és második polcról legbalról hiányzik a setét torony 1. épp azt olvastam. (multhét)
Dohi, nem értem el a skhq-t. nincs egy king irása szerinti időrendi könyvlistád?
ja és mielött ugyis kiszurnátok, van egy boszorkánylányom is meg egy carrie is. nagyrabecsült édesanyám vette meg, aki boritók alapján vásárol és gondolta ez még nincs meg nekem.:O)))
ezenkivül még ami nem láccik, eldugva mögéjük egy sárga-könyv kiadású rongyosra olvasott holtsáv, és még egy tortúra. (felajánlom ha valakit érdekel a tortúra. örökbe. tábla csoki az ára.:O)))
iffy: a dt1 tenyleg szar, igazan olyanrol nem is hallottam, aki istenitette volna :) a polcomat en is lefotoznam, ha lenne digitalis fenykepezom, vagy nem lennek olyan lusta, hogy elvigyem elohivatni a filmet (meg elotte megvenni, etc.) :) ja, az iro meg john grisham :)
bone: jovanna, akkor nem egyezik az izlesunk, lehet anyazni... de nekem akkor is egeszen bejott, kiveve a veget. az meg, hogy mit irnak a hatuljara, a legkevesbe sem erdekel, az ilyen idezeteken sose tudom, hogy sirjak, vagy nevessek...
tns: egy ideig csak kinget olvastam, es ossze-vissza voltak a konyvek, az olvasatlanok a vegen, terjedelem szerint novekvo sorban. most king elfoglal 2 polcot, idorendben, amit nem olvastam, az kijjebb van, nincs a helyere tolva. a tobbi konyv vegyesen nagysag szerint - sajna nincs olyan, mint kingnel meg koontz-nal, hogy konyveik tulnyomo resze ugyanattol a kiadotol jelent meg, igy pl. arthur c. clarke-bol szinte minden polcon van 1-2... ja, es total betelt a konyvespolcom, meg 1, max. 2 kingnek van hely, meg esetleg par kisebb konyvnek, de mostansag nem sok olyan jelenik meg, ugyhogy kene keritenem egy masik polcot :)
John Grisham: Az esőcsináló. Mi kb 6-8 éve vettük, de lehet azóta újabb kiadás is. Ő írta egyébként a Pelikán ügyiratot, a Cég-et (ezekből is volt film), talán így ismerős a neve. De ha "A halott üzlettárs", vagy "Az ítélet eladó" című könyveit találod a polcon, azokban sem csalódsz! Talán az egyetlen könyve, ami nem igazán tetszett: Az utca ügyvédje. Szóval lehetőleg ezzel ne kezdjél Grishamtól!
Nálam egy szerzőnek a könyvei általában egy helyen vannak, de azon belül elég kaotikus. És általában hasonszőrű szerzőket rakok egymás mellé. További szempont még a könyvek nagysága is, mert nálunk a polcok közötti távolság változó :-)))))))))
Az enyém műfaj szerint, azon belül szerzôk és a mű címei szerint ábécérendben. A sci-f/fantasy/horror nálam egy szekció :), King ugye, K betű, és az AZ 1-2 az elsô a sorban, és a Végítélet 1-2 az utolsó.
Hopp, nekem még hátravan egy vezeklés! Amikor Iffynek ajánlottam könyveket, akkor azt írtam neki, hogy nem olvasta az ST 1-et, pedig korábban már említette, hogy mindet olvasta, csak nem emlékszik rá. Szóval megkövetem magam. Komolyan tiszta hülye vagyok az előbb a D. R. Koontz, most meg ez... A következő ilyennél kivonulok a pusztába és homokot szórok a fejemre...
(Még egyszer bocs, Iffy, de otthon nincs net, ezer dolgom van, és nagyon nehéz mindenre figyelni...)
Na lássuk csak: nekem 11 Kingem van otthon, ebből három van külön a többitől. Ugyanis van nekem egy amolyan Best Of... jellegű polcom, amin egybe van ömlesztve egy rakás olyan könyv, ami nagyon tetszik. Csak egy pár cím:
- A.D. Foster: A nyolcadik utas a Halál
- Szathmári Sándor: Kazohinia
- George Lucas: Csillagok háborúja
- Nemere István: Tények és talányok
- Lőrincz L. László: A hosszú szafari
És ezen a polcon található meg a maradék három King, nevezetesen a Setét Torony 4, a Christine és az Atlantisz gyermekei. Ha meglenne az AZ, akkor az is ott lenne, de nekem nincs meg otthon, ezért nincs ott.
dehogy fárasztó.:O) pont most akartam én is kérdezni...meg persze kérni hogy rakjátok rendbe a könyvespolcom.:O)))))
a képet otthonfelejtettem. hamu. hamu a fejemre. holnap. jó? :O))
én king szerinti kiadás alapján szeretném. szerintem az a legkorrektebb. most éppen összevissza vannak, ami épp jött. nagyjából a többkötetesek egy polcon, ennyi logika van benne.:O))
Iffy! Az utóbbi két hozzászólásod is azt bizonyítja, hogy annyira, de annyira egyezik az ízlésünk! Ezért ismét javaslom, próbálj meg Grisham-et olvasni, ha eddig még nem tetted. Kezdd például az Esőcsináló-val. Hidd el, nem bánod meg!!
Érdekes, hangulatos?
Háááááát, ezesetben nem egyezik az ízlésünk.........amikor olvastam, néhol az volt az érzésem hogy vmi olcsó szex regényt, vagy minimum egy ilyen Júliát/Romanát - vagy mik ezeknek a nyálcsorgatós romantikus szaroknak a címei- olvasok, ugyanis a könyv megkockáztatom minimum fele csurom love, gerjedés, miegymás. Ami alapjába véve nem lenne rossz, csak akkor ne nevezzék horrornak a könyv műfaját, illetve ne írják rá a hátoldalára hogy "az olvasók annyira sebesen pörgetik a lapokat hogy szinte meggyulad" vagy valami ilyesmi, mert hogy az izgalomtól biztos nem, esetleg a kéj érzéstől pörgethetik egyesek az említett mű lapjait! Szal a történet a végéig elég gyengus volt, kivéve annak aki lamúrra vágyik. A vége meg egyszerűen baromság volt: értelmetlen öldöklés. Jó, fröcsögött a vér, félbevágták a srác fejét meg minden, de sztem ez egyáltalán nem volt izgalmas, inkább bárgyú volt .
Hiába, nem mindenki lehet egy King......
hát kiolvastam. nem értem miért istenititek annyira?! :O))(ps: a harcos. első rész. setét torony.:O))
meglátásom szerint egy igen rövid mese. még mesének sem nevezhető, inkább mesécske. aszongya a könyv hátulja, hogy az egyes részek külön is megállják a helyüket. ebben tiltakozom.:O)) szvsz igencsak nem sok érdekesség volt ebben a részben, legfeljebb az ifju harcos és dávidsólyom alakitása, vagy jake megjelenése.
lehet fujjolni dt rajongók.:O))))
ps: ma előveszem a másodikat.
ps2: lefényképeztem nektek a könyvespolcom. majd belinkelem holnap mint egy átlagos_king_rajongó pócja.:O)))
justia: udv a topicban, a dicseretet pedig - a sok-sok segito neveben is - nagyon koszi! :)
bone: a vidampark nekem bejott, hangulatos volt, erdekes, meg minden, csak a vege lett elcseszve, ha jol remlik. olvastam a fickotol a sotet erdot is, az olyan kozepes (meg nem is tul hosszu, inkabb kisregenynek neveznem), meg 1-2 novellat, melyek kozul a vadaszat, vagy hasonlo cimu igencsak bejott (a csapdaban cimu antologiaban van). egyebkent hany forint egy zloty? :)
Sziasztok!
Topic-címre válaszolva, nálam abszolult befutó a Holtsáv. Az ötödik volt az általam olvasott King könyvek sorában, addigra már bőven megismertem a mester stílusát, de még nem volt időm "hozzászokni" a karakterábrázoláshoz és fordulatokhoz, egyszóval pont jókor jött a könyv. És nagyot ütött :) Nem hiába mondják hogy klasszikus. Érdekes módon nem a félelmetesen kellemes borzongás miatt, amit King "ijesztőbb" könyveinél éreztem, inkább mert elgondolkodtató és eredeti. De azért van első helyezettje a félelmetes(en jó) kategóriának is: Ragyogás - az olvasása közben félni kezdtem, ha egyáltalán felmerült elmémben az a képtelen ötlet, hogy leoltom a villanyt alváshoz :)
Nagyon tetszik az itt többször is említett King HQ oldal, a - gondolom - errefelé bújkáló elkövetőjé(i)nek nagy gratula! :) Nem tudtam hogy kis hazánkban is lehet még King rajongókra lelni, kellemes volt a csalódás :)
Kinggel kapcsolatos élményem nincs túl sok, de azt azért leírnám:
kicsit csalódtam Lengyelo.-ban. Ottlétem alatt elég sok fele mászkáltunk, mégis össz 1 könyvest láttam. Persze egyből téptem oda, csakhogy épp ünnepnap volt, ergo csak a kirakatban "gyönyörködhettem". Kiszúrtam rögtön a Talizmánt. Nagyon gagyi borítója volt :) Sajna csak ennyit láttam belőle.......
a másik:
hazafele Zakopane-ban egy vásár után végre találtam egy kis maszek könyvest, ott majd' kiesett a szemem, mégis csak véletlenül szúrtam ki a Christine-t. Na annak jó volt a borítója, gondoltam souvenir gyanánt megveszem, de már (mivel mint mondtam hazafele mentünk) nem volt rá keret. Asszem 20 zloty körül lehetett.
Szóval ennyi, Kinges fronton, a többi offtopic.
Jah, aki ismeri Richard Laymon - horrorszerző, mondanom sem kell - Vidámpark c. művét, szóljon, hogy tetszett?
Én a hazaúton elolvastam, és nagyon gyenge volt :(((( Nem is nevezném horrornak.........
Na! Majd osszehozlak a noveremmel. O is mindig azzal kezdte a konyveket, hogy elolvasta az utolso oldalakat. Nem tudom csinalja-e meg. Erdekes szokas.
O a videotekeban is ugy keri ki a filmeket, hogy ne tekerjek a kazetta elejere. Igy bele tud lesni a vegebe, es utana tekeri az elejere :) he-he-he... Na jo. Ez utobbi csak poen volt :).
Szia! Nem vagy egyedul. En is "hulye" vagyok :). En is pont ezeket a dolgokat cselexem meg a kezbevetel utan. Megtoldva meg azzal a fura szokassal, hogy bele is szagolok a lapok koze :). Imadom az uj konyv illatat.
Lehet, hogy halgatnom kellett volna egykori alltalanosiskolai osztalytarsamra (Sz.Gaborra), es nekem is a nyomdaipariba kellett volna jelentkeznem. Szerettem volna azt a palyat :). Plusssssssz... Most dolgozhatnek a debreceni Alfold nyomdaban, es akkor ingyen lennenek nekem a DRK konyvek :) he-he-he... Ott nyomjak oket.
Dohi! Egyáltalán nem biztos, hogy -Bone- nem olvasta a Rémálmokat. Én olvastam, mégsem jöttem rá, hogy ebben van a póni, amíg fel nem lettem homályosítva.