Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
ZsuR, az 511-es hozzászólás alsó képén kék Scabiosa (ördögszem van, de egy későbbi képen pedig Cleome (Kleopátra tűje), ami szerintem egynyári. Nagyon jó kis virág a Scabiosa, azért, mert kék, másodszor azért, mert kék, harmadszor azért mert nagyon hosszú ideig virágzik, és nekem még nincs.
Skacok, felgyújtottam a kertet. Mikor vasárnap este kimentem a hátsó kertbe, láttam az almafán egy hernyófészket. Becsuktam a szemem. Nyugalom, most nincs erre időd, majd holnap. Ma megyek ki a kertbe, öt hernyófészek van az almafán, és a cseresznyefán is egy. Ennek fele sem tréfa, a mosogatás és a büdös zokni várhat, elő a metszőollót, hernyók nyissz, meglocsoltam őket jó bőven grill alágyújtó folyadékkal, aztán a gyufa.... Hát, egy kicsit túl közel raktam a tüzet az almafához, néhány ágon garantáltan nem lesz többet hernyó, lehet, hogy még levél sem. No, nem baj, elégettem egy nagy kupac száraz ágat, és fél vödör csigát is meggrilleztem.
Azért tehát higgy nekem, édes, amíg virágos dísszel ékes korod legzöldebb ága hajt, szakítsd, szakítsd hát ifjúságod: mert a vénség, mint e virágot, szépséged úgy szakítja majd
Gondolatiságában nagyon hasonlít Lorenzo il Magnifico soraihoz:
Quant' é bella giovinezza, Che si fiqe tuttavia! Chi vuol esser lieto, sia: Di doman non c' é certezza.