Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
:)))ő a nagy kedvenc!!!és szerintem is remek ember volt,kár hogy koncentrációs táborban végezte,annak a korszaknak az áldozata volt ő is mint sok magyar.nagyon szeretem az ott iródott verseit legszebb a hetedik ecloga számomra ,és a huszonéves korában irtakat is abból az időből kedvencem a szerelmi ciklus.
nofene!idetalált a kedves megszállott is!:)mai programod most olvasom sűrűre sikeredett.nem fog kihajtani,mi is elégettül az almafa felét tavasszal.azt le is kellett vágni.kicsit sok volt az elégetnivaló száraz ág,és kicsit felélénkült a szél....szóóóval kapott szegény.
Ha adok neki esélyt, és ültetek.... Nem tudom, a magvetés csak virágládában jön be nekem. Gyűszűvirág (Digitalis), petunia, mind kikel a virágládában, de ha a virágágyba szórom, akkor semmi.
Aranyos vagy, de azért ez annak igen gyenge lenne... Csak azért írtam oda, mert szerintem a magyar műfordítás nem tükrözi tökéletesen az eredeti gondolatot.
Régen próbálkoztam vele, de azzal elég sokat kell molyolni. :-)
ZsuR, az 511-es hozzászólás alsó képén kék Scabiosa (ördögszem van, de egy későbbi képen pedig Cleome (Kleopátra tűje), ami szerintem egynyári. Nagyon jó kis virág a Scabiosa, azért, mert kék, másodszor azért, mert kék, harmadszor azért mert nagyon hosszú ideig virágzik, és nekem még nincs.