Theana, én is sokat tanulok, és frissítem, amit tudok/tudtam.:-)
Az orosz festőkhöz hoztam két oldalt, nem tudom, ismered-e. www.abcgallery.com - a képek elég rossz minőségűek, de sok festő alkotása szerepel www.stormfront.org/forum/showthread.php?t=165564 - ez egy fórum, a képek nagyon szépek
Köszi Komokuten, persze nem is panaszkodásként írtam, sőt inkább örülök, hogy ennyi új művet megismerhetek tőletek.... pl. eddig nem sok orosz festőt ismertem, csak a híresebbeket, és a magyarok terén is van mit bepótolnom:)
Braque korsojaval peldaul (147) pompasan folytattad az elotte allo csendeletet.
De igazan a Bocklin-fele szirenedet irigyeltem, mert az nemcsak egy voroshaju akttal valaszolt ilang Max Ernst-kepere, hanem meg a a fantasztikus-mitologikus temaban is tudott maradni, s igy azt nemigen lehetett felulmulni...
Es talan nem is kell mindig alaki vagy tematikai rimet talalni: a 276-os Holofernes utan feltem, hogy most valaki Szent Janos fejet fogja tanyeron felszolgalni, de a Kronosz-keped erdekesen, jo nagy elrugaszkodassal folytatta a borzasztot ...
(igen, és különben is nagyon jókat szoktatok találni. én sajnos klassz. műv. történeten "nevelkedtem" és néha csak lesek, hogy honnan vesztek ilyen képeket:)