Keresés

Részletes keresés

Cilikécske Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1358

Kedves Atco!

Az Izlandi útibeszámolód szerintem szinte "kötelező olvasmány" az Izlandi út előtt állóknak. Én is sokat tanulmányoztam az utunk előtt.

Tervezed esetleg a Madeira és az afrikai útról is az élménybeszámolót megírni? Nagyon várom, és szerintem sokan mások is. Köszi: Cili

Előzmény: atco (1357)
atco Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1357
az én digitális térképeim vindózosak, nem tudom pda-n futnak-e. garminnak van jó pénzér aszem. tankolás önki, ált kártyás, tehát személyzet sincs. 1 dolgot nem értettem, márminthogy hogyan lehet teletankolni, mer mindig meg kellett adni az elkölteni kívánt összeget (amount), megbecsülni a a tank ürességét isk-ban meg kissé nehézkes. biztos mi voltunk a bénák, sokat röhögtünk magunkon, de nem tudtam rájönni, hogyan is kéne teletankolni (túl lehet ütni az összeget, akkor persze leáll kattanáskor, de a kártyáról az egész összeget foglalásba teeszi, úgyhogy ezzel vigyázz, ne üss bele10000000 ISK-t:)
Előzmény: Elk (1354)
burekecso Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1356
Szia, nézd meg az 1282-es hozzászólást, abban van egy link navigációs térképről, Garmin GPS-re feltölthető, nagyon jó. Üdv!
Előzmény: Elk (1354)
burekecso Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1355

Szevassz,

én a Bp. Koppenhága-Keflavik útvonalat javaslom, Skyeurope és Icelandexpress járatokkal, ha még szerencséd van, 25-30 ezerért (Sky) + 260 euroért (Ice) megúszhatod. Londonon keresztül (illetékek miatt is) drágább, a Stockholmi megközelítés meg a csatlakozás miatt nehézkesebb (egy éjszaka a reptéren). Koppenhágában csak néhány óra az átszálláig. Utazási iroda kb. 180 ezerért visz (csak a repjegy), és nem igazán alkalmazkodnának Hozzád. A Baraka útja a legjobb (szerintem), de horribilis összeg. Autót csak akkor bérelj, ha sok pénzed van, sokkal olcsóbb a helyi buszokkal közlekedni (még a Felföldre is be lehet jutni velük). Én az egyéni szervezést javaslom. Sok sikert!

Előzmény: naveed (1349)
Elk Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1354

Köszi,  ez a bálnanézős dolog csak azért volt kérdés mert 2 éjszakát leszünk Akureyriben, így elvileg akár 2nap közül választhatunk, és úgy gondoltuk, hogy majd az időjárástól tesszük függővé a dolgot.

Az útvonalunk pedig már nem nagyon tud változni.Reykjavikból dél felé indulva fogunk körbeautózni.Így első nap letudjuk a kötelező arany-körutat. Visszafelé pedig az utolsó szállásunk úgy van lefoglalva, hogy nem valószínű, hogy át tudunk vágni Reykjavik felé, de azt majd még megnézem a térképen. (tényleg nem tudsz véletlenül valamilyen navigációs zsebkütyüre tölthető Izland térképet, csak mert az igo teljes európán nincs Izland?)

A benzinkutaknál mi a rendszer? Hasonló mint itt nálunk, hogy önkiszolgáló tankolás, majd benn fizetek, vagy van valami turpisság? Nem nagyon szeretnék szerencsétlenkedni.

Előzmény: atco (1353)
atco Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1353
júl 1. elég korai időpont, val lenne hely foglalás nélkül is, de ha tudsz fix időpontra menni, inkább foglald le online (pld itt). útdíj közúton sehol nincs, magánúton viszont nem biztos, h örömmel látnak ( ld a brúi paraszt legendája)
az 1-es mentén sztem minden "látványosság" szerepel az összes obligát bédekkerben (lp-ben különösen) az 1-es mellett ne tarts semmitől, de erről sokat írtak már itt. ha már nyitva lesz, reykjavíkból husavíkba én inkább a kjölúr úton mennék, mint körbe, minden autóval járható és mégiscsak felföld (+ hvelavellír)
Előzmény: Elk (1352)
Elk Creative Commons License 2007.06.06 0 0 1352

Sziasztok, júli 1-én indulok Izlandra 9 napra. Szeretnék bálnanézésre is menni Húsavik-ba. Tud valaki segíteni abban, hogy érdemes-e előre foglalni helyet, vagy jó eséllyel lesz hely ha csak úgy odamegyünk.

Ezen kívül érdekelne, hogy kell-e valahol útdíjat fizetni, és minden praktikus információt szívesen veszek tankolással, autóbérléssel kapcsolatban.

Továbbá még az érdekelne, hogy az 1-es főút mentén lehet számítani pihenőhelyekre WC-vel, ivóvízzel, vagy ilyesmivel ne kalkuláljak?

Esetleg valami olyan látnivaló, ami könnyen megközelíthető az 1-esről és a Lonely Planet nem tér ki rá?

ercsibe Creative Commons License 2007.06.04 0 0 1351
Én úgy tudom itthon nem lehet, de ha megérkezel ott is tudsz váltani. Ha kell egyáltalán. Minden kis isten-háta-mögötti bótba elfogadják a kártyát, és 1 mp alatt fizettél is, nem úgy, mint itthon.
Előzmény: hekiede (1350)
hekiede Creative Commons License 2007.06.04 0 0 1350

Sziasztok!

Tíz éve álmodozom, most végre úgy néz ki sikerül eljutnom Izlandra.

Segítsetek!

Hol lehet itthon beszerezni Izlandi koronát, vagy inkább váltsak ott? Bankkártyahasználatról tapasztalat? Boltokban elfogadják-e, "kicsi" településeken milyen valószínűséggel tudok felvenni pézt, stb...?

Juteszembe, július 3.-án szállok fel a kompra Bergenben, vissza a 26.-aival jövök.

Köszi!

naveed Creative Commons License 2007.06.04 0 0 1349

Sziasztok!

Úgy tűnik június végén vagy július elején Izlandra kell utaznom. Kissé tanácstalan vagyok, hogy milyen repülővel is menjek. Esetleg valaki tudna segíteni, hogy melyik útvonal a legjobb?

Budapest-London-Reykjavik vagy Budapest-Stockholm-Reykjavik?

Vagy esetleg valamelyik utazási iroda charter járata alegjobb megoldás? Elméletileg 1-2 napig hivatalos úton leszek, de utána szeretnék még legalább 5 napot maradni. Van olyan utazási iroda aki mostanában normális utat szervez és akár figyelembe is tudja venni az én 1-2 napomat is ott?

Vagy jobban járok, ha privát szervezem az egészet és interneten keresztül foglalok szállást? (és esetleg autót is)

Köszi minden választ.

atco Creative Commons License 2007.05.24 0 0 1348
sem a hálózat, sem a sűrű szó nem a legjobb kifejezés:) délen egész jó a helyzet, de északon 80-100 km is lehet a távolság. néhány helyen a felföldön is van jelzett kút, de ezeket nem próbáltam.
Előzmény: lexus81 (1346)
scandifan Creative Commons License 2007.05.24 0 0 1347
Sziasztok!

Ha információra van szükségetek izlandi munkavállalással, letelepedéssel kapcsolatban, szívesen válaszolok a kérdéseitekre emailben.
katona01@hotmail.com

Üdv, Mária (egy Izlandot megjárt lány (: )
lexus81 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 1346

Igen, pontosan az elakadás meg a nem várt események miatt gondoltam kb. 2x20literre... A benzinkút"hálózat" mennyire sűrű mondjuk az "1"-en?

Köszönöm a tanácsokat.

üdv. 

Előzmény: atco (1345)
atco Creative Commons License 2007.05.23 0 0 1345
"az autó hatótávolsága kb. 700km." terepen is? (+ elakadáskor, segítségnyújtáskor stb.) sztem legyen tartalék, ha másért nem segítségképp jól jöhet:)
persze a főutat is csak teli tankkal ésszerű elhagyni.
Előzmény: lexus81 (1342)
atco Creative Commons License 2007.05.23 0 0 1344
hát ezzel, ha sznorkeletek is lesz, mehettek bátran (azért a nagyobb gázlókat jobb előtte "személyesen" bejárni – pákászruha nem árt, ha van)
ahogy emlékszem egyébként a benzin (a gázolajat nem tudom, mintha 2005-től beépítenék az árába a termvédelmi adót) nem került lényegesen többe, mint pl. dániában.
Előzmény: lexus81 (1343)
lexus81 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 1343

Épp tegnap találtam rá...  mármint az útinformra.

A kocsi:

míg kiérünk addig bele lesz vágva a légszűrőkivezetés, meg a 40mm-es emelés tehát szerintem O.K. lesz.

Addig meg várunk az olvadásra mert bizony a sziget közepe még tabu...

Talán 1 hónap múlba mire odaérünk ,járható lesz.

üdv.

Előzmény: atco (1341)
lexus81 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 1342

Igazából tényleg nincs sok értelme felvinni, csak az utitársamnak volt egy ilyen ötlete...

Viszont tartaléknak elvisszük üresen és majd kint tankolunk.

Tényleg szükség lehet rá? az autó hatótávolsága kb. 700km.

üdv.

Előzmény: atco (1340)
atco Creative Commons License 2007.05.22 0 0 1341
Az F-es utak nyáron járhatók, de ált. csak 4x4 meghajtással és minél nagyobb gázlómélységgel. a júnis azér elég korán van, vége v eleje? és milyen autó? a vatna- és a hofsjökull között olvadáskor igen bővizű patakok lehetnek, gyanítom... most még zárva van (a legtöbb felföldi úttal egyetemben, ld. itt.
Előzmény: lexus81 (1339)
atco Creative Commons License 2007.05.22 0 0 1340
már volt szó a kérdésról, ld. alant vhol. hajóbiztonsági szempontból nehezen tudom elképzelni, h óne zsenánt, minfenféle demizsonban és mennyiségben felvihető lenne (meg faröerbe, izlandba be...), de az is igaz, h minket egyáltalán nem kérdeztek és ellenőriztek ebből a szempontból (se, kiv. tórshavn-ben erősen drogot kerestek nálam és a kocsiban. még jó hogy nem találták meg:)))
Előzmény: lexus81 (1339)
lexus81 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 1339

Sziasztok!

Kompra lehet felvinni gázolajat marmon kannában tartaléknak? vagy ez nagyon elvetemült ötlet?

F26-on végigment valaki már júniusban?

üdv.

htoni Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1338

Mi a jun.18-as komppal mennénk, de valami gond van az online foglalással, de remélem megoldódik, mert nekünk csak ez az időpont jó. Ha nem sikerül, idén kénytelenek leszünk Norvégiát megnézni.

Jó utat kivánunk!

Előzmény: lexus81 (1336)
htoni Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1337
Nagyon köszönöm a segitségedet, az utibeszámolodat már korabban töviröl-hegyire kiolvastuk, nagyon jó és sokat segitett.
Előzmény: atco (1335)
lexus81 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 1336

Szia!

Mi úgy néz ki a júni 25-ös komppal megyünk. Egy MERCEDES /PUCH/ G-vel!

Ti pontosan mikor?

üdv.

Előzmény: htoni (1334)
atco Creative Commons License 2007.05.11 0 0 1335
mi az 1heti ellátmányt (kaja-pia, alkohol is) simán bevittük, rá se néztek. nyers és füstölt élelmiszer viszont ne legyen, azt biztosan elveszik. részletesen itt.
Előzmény: htoni (1334)
htoni Creative Commons License 2007.05.09 0 0 1334

Sziasztok!

Új Izland rajongó vagyok. Június közepén megyünk Izlandra. Saját autó (Toyota LandCruiser), komp, nagyrészt camping. Útközben Faröer szigetek.

Azt szeretném kérdezni, hogy kaját, konzervet hogy lehet vinni, beengedik-nenengedik?

Előre is kössz a segitséget.

segglehellet Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1333
Ez a hegy király. A turistaújság és Verne szerint itt lehet lemenni a földbe.
Előzmény: xednix (1331)
ercsibe Creative Commons License 2007.05.04 0 0 1332
Mi is kedden jöttünk vissza. Brühühühűűűűűűű. :,(
Előzmény: segglehellet (1330)
xednix Creative Commons License 2007.05.04 0 0 1331

Van rá igény :)

üdv,

X

Előzmény: segglehellet (1330)
segglehellet Creative Commons License 2007.05.04 0 0 1330
Hű, most kedden jöttünk vissza! Az egészről annyit, hogy eddig nem fordult az elő, hogy NINCS KEDVEM hazajönni. Hát innen nem volt. Azt mindenesetre megállapítottuk, hogy Izland a világ legszebb országa és itt vannak a legszebb "semmi"-k is. Ha van rá igény, még töltök fel képeket.
bornew Creative Commons License 2007.04.26 0 0 1329
Add Uram, hogy eljussak egyszer Izlandra!!!! És lehetőleg annyi időre, hogy tényleg lással is belőle valamit, ne csak a fővárost tudjam körbeszaglászni...Sokat kérek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!