Kézilabda-szurkolókból alakult kézilabda-csapatok egymás közötti mérkőzéseiről, tornáiról szóló topik.
Eredmények, élménybeszámolók, képek a meccsekről és az azt követő közös bulikról.
Elhiszem, hogy jó a kapcsolatotok a Puttonnyal. Értem én azt is, hogy a jobbtól lehet csak igazán tanulni. A baj ezzel csak az, hogy ha vannak nem Szucsák, akkor az nem Szucsa torna. Voltunk mi is Kisalföld Kupán télen itt Győrben, meg voltunk Bábolnán Pünkösd kupán. Mindkét helyen nagyon jó hangulat volt, voltak szimpatikus csapatok, nálunk képzettebbekkel, jobbakkal is játszhattunk, akiktől nagyon sokat tanultunk, de ezeknek a tornáknak más volt a rendeltetése. Például Kisalföld kupán a meccseink közötti szünetben nem mentem sörözni a büfébe, és Pünkösd kupa előtti napon sem poharazással töltöttem éjszaka az időt. A SzuCsa tornának pont ez adja a kivételességét, hogy itt nem az eredmény az első, hanem hogy egy évben egyszer vagy kétszer együtt legyen az aki egy kézilabda csapatnak szurkol bármely részén az országnak . Persze valahol szeretne mindenki nyerni is, hogy megmutassa az ő csapatának még a szurkolói is jobbak mint az ellenfél szurkolói, de ez nem élet-halál kérdés. Nem szeretek én sem veszteni, de valahányszor egy-egy vereségebe szurkolói meccsen belefutunk, csettintek egyet, hogy a másik oldalon ma ügyesebbek voltak a SZURKOLÓK, aztán gratulálok hozzá. Jó érzéssel és tiszta szívből.
Mindenesetre nagyon jól éreztem magam, és szerintem ezt nyugodtan mondhatom a csapatom nevében is ! Nagyon jó szervezés és nagyon jó hangulat kitűnő társaság jött össze Győrben. Most csak az illendőség miatt nem vittük el a kupát. Legközelebb megtesszük :D Halyrá Komló !!!
Így van jól látod a dolgokat minden csapat fejlődött és mindenki jól is érezte magát.
Írtad azt,hogy a Szeged nem ide való. Még egyszer mondom igen igazad van nem csak neked hanem másnak is aki megemlíti.Csak et egy ördögi kör és talán ezt TOM2 is tudják hisz nekik ez volt a második nekünk meg 3 következik…minél több ilyen lesz annál jobban lehet tanulni egymástól és csiszolgatni a dolgokon.Talán annyi még,hogy nyílván nem véletlenül hívta meg anno még tavaly és gondolom nem véletlenül fogják őket jövőre is. Lehet rosszul gondolom de ők is benne vannak abban a körforgásba akik benne voltak ebben az egészben, hogy vannak ilyen tornák. És ami a legfontosabb, hogy ezeknek a tornáknak nem arról kell szólnia,hogy ki hányadik stb. hanem hogy összejönnek a szurkolók és jól érzik magukat.Talán mi is elkövettük azt a hibát,hogy eredményre másztunk rá régebben. De sokkal jobb úgy,hogy(igaz kicsit veszélyesebb is)Ha közben iszik az ember 2-3 sert vagy 1-2 jáger :) Húúúúú tényleg(van visszahívni valóm Győrbe nem felejtem ÁM) A szegediek hiányát én nagyon sajnálnám bármelyik ilyen tornáról…Na mindegy a lényeg,hogy jó volt és jó kis meccsek voltak…fogyott ser és jáger,bor is szépen….De tényleg jelen pillanatban is profi igazolt játékosok,nem szabad játszaniuk szerintem…Vagy ott a másik véglet essünk abba szitubahogy olyan volt játékosokat visznek ilyen tornára aki…..nem folytatom …nem kell, de szabályozni kell ezt….ebben gondolom nincs vita….
De hogy megemlítsek pozitív példákat is. Nem vagyok egy kézilabda guru, de nekem valahogy feltűnt mennyit fejlődtek tavalyhoz képest a csapatok. Olyan csapatok, amelyek megértették, hogy szurkolói tornáról lévén szó ezen a tornán szurkolók játszanak. ( Nem emelnék ki senkit, mert többen vannak akik olvassák is ezen játékosok, csapatok közül a fórumot, és még hizelgésnek vennék. :-)) Bebizonyosodott, hogy nem kell ahhoz teljesen ügyetlennek lenni, hogy valaki szucsában játszhasson.
Emellett tisztelet a 3 új csapatnak is, hogy maradéktalanul átérezték, hogy miről szól ez a torna.
Tavaly ilyenkor úgy éreztem én is, hogy elég mindenkinek a lelkiismeretére hagyni azt, hogy szurkolóból álló csapattal érkezzen. Naív voltam, de azt hittem, hogy a szegediek is látták tavaly, hogy itt milyen csapatok indulnak és belátják, hogy át kellene adni a helyet Szeged város kézilabda csapatának szurkoló játékosoknak és nem az a lényeg, hogy még egy kupa legyen a vitrinben. Tévedtem. A tatabányaiak esete nálam azért esik kicsit enyhébb elbirálás alá, mert az ő csapatukban, azért néhány kivételtől eltekintve voltak olyanok, akik akár szurkolók is lehettek.
"Győr és a Szeged talán mindenki számára elfogadható(Győr is igazolt játékosokból ál a Szeged meg nagyon összeszokott régi kis társaság)....a mérce a Szeged megverése...ami nem lehetetlen ÁM ha a tornákon jó a forma és szerencse van...."
Szombaton már mondtam a Tatabányával kapcsolatban szerintem is igazad van, de a Szegeddel szemben nincs. Mi megyei egyes igazolt játékosok vagyunk ez igaz, de szurkolók. A szegediek nem szurkolók. Az hogy összeszokott régi kis társaság szerintem rossz kifogás. Valószínű a tatabányaiak is összeszokott régi kis társaság lesz mondjuk 2 év múlva. Addigra akkor már meghívhatók? Szerintem nem.
A mérce a Szeged megverése. Ebben igazad van. Egy amatör kézi tornán tényleg jó lenne őket megverni. De nem egy szurkolói tornán, mert ők nem szurkolók.
Ja tényleg gratulálok ÁM TOM,Cseszi a szervezéshez
Tiszta sor szerintem NB1 NB1/B játékosok nem léphetnek pályára,ha 10 éves akkor sem.Cseszi mire ti játszotatok velük addigra a srác már ki volt fáradva ÁM...
Győr és a Szeged talán mindenki számára elfogadható(Győr is igazolt játékosokból ál a Szeged meg nagyon összeszokott régi kis társaság)....a mérce a Szeged megverése...ami nem lehetetlen ÁM ha a tornákon jó a forma és szerencse van....
Nálunk pl. lesz olyan is majd augusztusba,hogy csak nagylabda meg NB 1 illetve NB1/b játéskos nem lépnek Veszprémben pályára...de szurkolni jöhetnek illetve sörözni :DDDD
Nyilván kell valami szabályozás, de én mondjuk a 15-16 éves gyerekeket nem zárnám ki. Szerintem gondolja át mindenki aztán itt várjuk a javaslatokat. Van mondjuk 10 hónapunk:-)
Először is köszi mindenkinek, aki valamit is hozzátett ehhez a hétvégéhez, és örülünk, hogy mi is ott lehettünk.
Sztem meg teljesen egyértelműen le volt írva, hogy kiket várnak a tornára.
A Dferr elhozhatta volna a Pálingert (nem játszik az NB/1-ben), meg a párocskáját, de nekik ezt nem kellett elmagyarázni, hogy miért ne. Vagy mi is elhozhattuk volna a Győrffy Sanyit, nem játszik az NB/1-ben, és minden Vasas meccsen ott van.
Azt hiszem ezt mindenki becsületére kellene bízni. Nem olyan nagy ez a kézis társadalom, hogy ne derüljenek ki a dolgok...
Most hallod, én is ugyanolyan szurkolo vagyok. Most attól, hogy kézilabdázom is, még nehogy már amiatt ne játszhassak. Én is szurkolok minden meccsen és jonéhány helyen idegenben is ott vagyok! Szoval erről nem nyitok vitát!
Bazzeg én is játszom serdülöben meg nha ifiben Vácon és mégis törzsszurkoló vagyok Vácon! Minden meccsen ott vagyok és buzdítom a csapatot. Szoval egyben szurkoló is vagyok!!!
Itt a neten is meg tudják vitatni a csapatok vezetői.
"Ne játszhasson olyan játékos, aki az elmúlt 3/5/x évben akármelyik nb1-es, nb1/b-s csapat felnőtt vagy utánpótlás játékosa volt."
Sztem ez rendben van, ilyennel mindenkinek egyet kell értenie, csak azt kell eldönteni, hogy pontosan mennyi legyen az x év.
Az ellenőrzés meg nem a Ti feladatotok lenne, egy hónappal a torna előtt le kell adni a névsort, felküldjük a Szövetségbe, lesz aki átnézi, aki nem felel meg, az nem jöhet.
Nem, ez rosszabb volt, mint tavaly, akkor egykori nb1/b-s, nbII-es játékosok voltak, de ez a gyerek most játszott nb1-ben, valszleg a Dorosékkal edz stb. Milyen szurkoló ő? Semmilyen. Mit keresett itt? A szegediekről meg annyit, hogy egy játékosuk volt Pécsen MK döntőn, de őket már hívni kell, náluk a kupa... Ők még belefértek, de aktív nb1-es játékos nem lehet. Jövőre mi lesz? Hozzák a következő serdülő csapatot vagy ugyanezek a srácok jönnek 23 nb1-es meccsel? Nem kevés munkánkat tette tönkre a Fakéz ezekkel a spílerekkel. A szurkolóik meg ott ültek a kispadon, elég lett volna ha néhány fényképes babát leültetnek a kispadra. Szégyen baszdmeg! Első igazi SzuCsa meccsünket a Cornexi ellen vívtuk, ami a harmadik találkozónk volt Győrben.
Tényleg kell ide szabályozás, mert ez sok volt. Nem bonyolult az ellenőrzés sem, ott a handballnet. Ne játszhasson olyan játékos, aki az elmúlt 3/5/x évben akármelyik nb1-es, nb1/b-s csapat felnőtt vagy utánpótlás játékosa volt, azt jóccak.
Ez igaz srácok. Lehetne és kellene is talán szabályozni, de ellenőrizni ezt elég nehéz lenne... Másrészt egy újabb gond szakadna a nyakunkba ezzel. Van elég amúgy is. De ha valaki kidolgozza a szabálykönyvet, akkor azt örömmel vesszük.
Jó volt a torna! Az tényleg igaz, hogy a tatabányai srácok OSB bajnokok. De, hogy ennek mi értelme van azt nem tudom, de nem is szeretnék ezzel foglalkozni! De azért majd várjuk Őket Újvárosba a fiú meccsen:) Meg a csajokat is:P