Rossz alaktrészt hoztak nekem a Vectrámhoz, a szerelő szerint ez G Astra vagy Zafira kerékagy. Visszacserélni már nem tudom mert a számlám már nincs meg. Van olyan köztetek, aki tudna hozni egy ilyet a B vectrámhoz és beszámítaná ezt? (1997, kombi 2.0, X20XEV). Ez állítólag gyári.
Segíthetne valaki beazonosítani, hogy milyen típushoz való ....
9-12 között? akkor már értem miért szidják sokan a borákat... de ne értsd félre , nem a 7,5 liter gázt sokallom ,vagy a 7,5 liter benzint, nem sajnálom tőle a jót:) hanem elvileg gázból 10-20% között kéne többet ennie, azaz jó 1 literrel. na most tehát ha a gáz oldalam tökéletes (ami nem az, mert érik már gázszűrő csere meg reduktor felújitás...) és így 7,5 litert kajál be 100on , benzinből kb 6,5-et kéne.
amúgy lehet pont a levegőszűrő előtti levágott cső miatt van ez, amit mutattam, és mondtad is hogy az lenne a jobb ha friss hideg levegőt szivna nem pedig picit melegebbet a motortérből
tudtommal a gyári is iso csatlakozós és csatlakozó le kell hogy jöjjön rádióról (legalábbis az 1ik fele:)). ha olyan rádiód van/lesz ami iso csatlakozós, az jó lesz bele gond nélkül. ha nem olyan a rádió, akkor gyárilag kell hogy legyen benne átalakitó, ez általában a gyári csomagolás része. ez például sony fejegységeknél így van. nekem JVC van, az ISO-s (= pontosan ugyanolyan a csati foglalata mint a gyári kazis-é) max azzal kell variálgatni valamit hogy külön tápot kapjon a rádió, külöben mindig ha kihuzod a kulcsot el fogja felejteni a beállításokat mert nem kap áramot. de erre már itt olvasgattam megoldásokat nemrégiben
Most akkor kollégák, hogy tisztázzuk a dolgokat. Valaki azt mondta, hogy a gyári fejegység csatlakozója ISO, tehát semmilyen átalakító nem kell hozzá. Én ezt nem igazán hiszem, de előfordulhat. Ahogy mondtátok, ha kihúzom a fejegységet, kijön rögtön a rádió, és kihúzva nem lehet használni, mert a csati a házon van. Ezt onnan le lehet szedni, vagy forrasztgatni kell majd? És ha kell valami, akkor pontosan mi is? (egy linket esetleg a vateráról kérnék) Héten megveszem a fejegységet, és vidéken lesz beépítve a cucc, szóval nem fogok tudni rohangálni ISO átalakítóért, és hétvégén már szeretném élvezni.
persze nem lesz lecserélve, csak néha így ábrándozok hogy ha most nézegetném őket melyik lenne a favorit. na meg persze már rá lett költve egy kevés pénz, így ha egy másikra kéne még1x rákölteni ugyanennyit, inkább lelőném magam:) és még 1 plusz pont: gazdaságosságot tekintve nincs hozzá hasonló... sopron-miskolc: 7,5 l/100km gázból... csak valamiért benzinből is ugyanennyit kajál, pedig abból kevesebbet kéne..
másik autónkba volt olyan hogy csomagtartó világitás kapcsolója tönkrement, és folyton égett, de az még annak sem szivta le az aksiját egyhamar , hát még a te bivaly akksidat hogy szivná le... a generátor ha nem töltene menet közben azt hamar észrevennéd. meg elvileg ott a visszajelző a műszerfalban.
egy pillanatra most elkalandoztam, megnézve használtautón a kínálatot: http://www.hasznaltauto.hu/2404330_opel_vectra_1997
Az meg nem lenne baj,hogy az autora koncentralsz..... :-)))) Csak ne hibaugybol kifolyolag......
Amugy nekem sem az akksi lesz a ludas.... Kepzeld mielott kijottem az uj 4 napos akksimon is fekete az ellenorzo nyilas.... :-((( Igy valami v. leszedi v. generator v. fesszabalyzo-ezt kellesz nekem is kideriteni,ha hazamegyek.....
Múltkor láttad hogy kell szétszedni nem egy nagy tudomány csak a csatit kéne tudni hogy jön le a betétről és cserélhető. Kár hogy olyan rövid a kábel mert akkor jobban ki lehetne húzni megnézni.
Nekem sem gyári a fejegységem és van egy ki variálás kábelekkel! Lehet ott van a gond! Megnézem azért a kábeleket! Egyik alkalommal sem állt le gyújtás levétele után vissza tettem a gyújtást és kikapcsoltam a hátsó ablak fűtést na akkor már leállt normálisan!
Anno mikor a szubcsovet kotettem,volt ott 1 srac B-s vekivel,mert ez volt a problemaja mint neked.....-a nem gyari fejegysegnel volt neki valami elkotve.....-es neki is jart a motor kulcs kihuzasa utan iss.....
Az enyém meg néha olyat csinál amikor nagyon nedves idő van és sokat esik az eső, hogy leveszem a gyújtást és nem áll le a motor jár tovább ugyanugy! Mutatók visszaállnak a gyújtás nélküli helyzetbe csak a töltésjelző világít egyedül! Sőt hogy fokozam a dolgokat kiveszem a kulcsot is gyújtás kapcsoloból és ugy is jár tovább a motor! Ugy fulasztottam a motort úgy állt le! De azért csak ritkán jön elő!
Nem bonyolult ám hozzáférni annyira!Mondjuk szar dolog ilyen időben kint szerelgetni! Nyáron még okés! Így elég stresszes hogy vajon következőnél indulni fog e!
igen valószinű most már hogy ott lesz a hiba, legalábbis nem tudom elképzelni hogy az öninditót nagyon meghatná az hogy elkezdtem mint az őrült tekergetni a kulcsot... így csak a gyújtáskapcsoló maradt. ha otthon lennék már megpróbáltam volna széjjel kapni darabjaira, de itt miskolcon a panelok előtt (a csillagos ég alatt) nehézkes lenne... remélem hétfőt meg keddet kibirja valahogy...
Hát ez nagyon durva!!! Töviről -hegyire át lett nézve és mégis elöjőn a hiba! Ezek szerint a gyujtáskapcsoló lenne a hibás! Már nem tudok mire gondolni!
Előjött újra a már "rég" ismert problémám, hogy nem akart az autó beindulni. előbb jöttem meg miskolcra, megtéve 400 km-t, megálltam benzinkútnál, aztán mikor akartam indulni semmi... meg sem mozdult az öninditó. akkor ezzel bebizonyosodott hogy nem attól függ hogy hidege van-e vagy melege. próbálgattam párszor inditani de semmi nem történt. odahivtam 1ik kutast hátha tud valamit hozzászólni... aztán elkezdtem a kulccsal hirtelen sokat "inditózni", majd egyszercsak hallom megnyikkant az öninditó... na akkor még1x inditás pózba a kulcsot , aztán akkor már be is indult... most újra pöcc röff.. , de megőrít ez az egész...