Jaja, 7végén elkezdik (értsd: szombat este)...
Aki nem látta volna annak csak annyit, hogy kiköpött Hasznos Holmik, csak más a körítés hozzá :) /bár megvallom nekem a Hasznos Holmik filmben nem igazán jött be, pedig ott van Ed Harris, Max von Sydow, no meg Bonnie Bedelia ('Salem's Lot) is!/
Az Allamokban az a 25-os csatornan - USA ch - most reklamaznak egy FILMSOROZAT, ami SK egyik muve alapjan keszult. A cime ha jol emlekszem: The Dead. Ahogy neztem az elozetest, a Holtsav az alapmu. Ugyanaz az alapszitu' a filmben mint a regenyben. Nagy a szerelem. Balaset. Filmszakadas. Ebredes. Fogd meg a kezem megmondom ki vagy.
Nem tudom hogy adjak-e mar, vagy csak most kezdik vetiteni. Ma este jobban megnezem.
A Holtsavnak mi az eredeti cime?
Azta...
Eddig nem volt honvagyam, de most sajnalom hogy nem vagyok otthon :(. Arrrggghhh... biztos vennek egy par "meter" konyvet en is - lerabolnam a fantasy-s es a thriller-es polcot.
Jut eszembe... Az Alexandranak van web oldala, ugye? Persze hogy van. No, akkor szetnezek es leadom a megrendelest a csaladnak :).
en is szeretnem irok szerint kulon rendezgetni a konyveimet, de sajna ahany konyv, annyi meret, igy csak kingnek es koontz-nak tudok kulon polcot szentelni (a szukits altal kiadott koontz-ok igy is kilognak) :(
Van egy fantasy polcom, egy horror es thriller polcom, valmint egy vegyes polcom, aminek hatso soraban vannak eldugva azok a konyvek is, amelyeket meg ifjukori, hogy ugymondjam felresikerult (be)vasarlasaim soran kerultek hozzam. De mivel tulsagosan szeretem a konyveket mintsem kidobjam oket, inkabb elrejtettem oket a kivancsi tekintetek elol - hogy ne kelljen pironkodnom :).
A rendszerezes egyertelmuen szerzo es megjelenes balrol-jobbra szep sorban. Sajnos a helyszuke miatt kenytelen vagyok mar lapjara fektetve is pakolni nehany konyvet. Becsusztatva a polcok es az elere allitott konyvek koze.
Ha idom majd engedi - ev vege - spontan modon felkeresem regnemlatott unokatestveremet - akinek egesz veletlenul butorasztalos muhelye van -, es megkerdezem hogy 's mint van :).
Ja, en konyvtamasznak kedvenc boraimat hasznalom - elsosorban Tokaji borok :).
az eotd szerintem is fantasy, vagy mese, vagy ahogy tetszik, de csuuuuuuuucs! en viszont igazan a green mile-nal ereztem azt, hogy nem king, de rohadt jo :)
Válaszolva a téma kérdésére, igazán nehéz választani. A Tűzgyújtó és a Ragyogás így is kiemelkedik a többi közűl.
Az Az is nagyon tetszett, bár a vége kicsit elvont volt.Tulajdonképpen most az összes könyvét fel tudnám sorolni, mert mindegyik nagyon jó, azonban van egy olyan, ami tényleg más mint a többi:
A sárkány szeme. Nem tudom, olvastátok-e, de gondolom igen. Jó volt, de valahogy nem valott
Kingre. egész meglepődtem, hogy ilyet is írt.
Kicsit fantasy jellegű volt szerintem.
Írjátok meg erről véleményeteket!
bone: termeszetesen az elso eloadasra vettem jegyet :)
es most kicsit ON, bocsi ;)
a legendakban megjelent eluria noverkei (little sisters of eluria) ugye a setet torony elozmenye, szoval meg a harcos elotti esemenyekbol mesel el egy keveset??? az elso 3 kotetet olvastam, van meg a 4., meg vmelyik kisregeny az atlantisbol, meg ugye ez...
iffy: ha irogepes, akkor elvileg europas - ld. skhq! ;) sk gyulest meg miert pont en rendezzek? :) a vastagsag meg nem feltetlenul problema, a koontz konyveim kozul egyiknek sincs megtorve a gerince, kiveve azt a 2-t, amit egyszerkolcsibe adtam :-////////
bone: sajna itt, videken csak delutantol adjak, raadasul szinkronosan :((((((
Nagyon off, de nemtom kihagyni:
mentek jövő héten az éjjeli star wars ep II-re?
Én gondolkozom hogy az éjjel 3/4 3-asra beugrok...de még nem döntöttem.
Dohi kedvesem...:O)) a tortura europas kiadas? mert akkor hozzam vaghatnad ;) szives örömest, de nemtudom.:O)) olyan mint ami a polcon látható. fehér, bár a gerincén nincs európa megjegyzés...attól még lehet. valami ronda irógépes baromság van az elején vagymi.:O))
rendezzél kérlek egy sk gyülést és rohanok a könyvvel...:o))
megjegyzes: eh, ugy latom, ugyanott van megtorve a gerince a rose madderednek es a titkos ablaknak, mint nekem :) tok rossz, utalom, ha ez tortenik egy konyvvel :( én is, én is utálom.:O((( pedig próbálok vigyázni rájuk hátha kétezerszázhuszonötben sokat fognak érni.:O)))) talán azé van mert nagyon vastagok....
iffy: a tortura europas kiadas? mert akkor hozzam vaghatnad ;) a polcodhoz gratula! :) en meg ma voltam konyvesboltban, megvettem vegre a bradburyt, a koontz-ot, meg az episode 2-t, de mar az elozo 6-8 konyvnek sincs helye a polcomon... ja, a konyvek idorendi sorrendben vannak a hq-n, csak miota kategoriak szerint szetbontottam, nem annyira egyertelmu. a polcomon viszont sorban vannak elvileg, ugyhogy kerdezhetsz batran! :) megjegyzes: eh, ugy latom, ugyanott van megtorve a gerince a rose madderednek es a titkos ablaknak, mint nekem :) tok rossz, utalom, ha ez tortenik egy konyvvel :(
xhris: van egy magyar dean koontz site, sajna az sincs agyonfrissitve, de szerintem klassz. www.extra.hu/koontz a cim, asszem. sajna angol nyelvu koontz oldal sem sok van, de egy bibliot csak sikerult osszeszednem.
bone: bocsi, nem akartam a lelkedbe gazolni, csak igy sikerult a megfogalmazas, meg lehet, hogy rossz kedvem volt, vagy hasonlo. bocsi, nem akartam! :(
aha. télleg most hogy igy emlited ugyemléxem én.:O))) hiányzott róla. nektek is? :O))
ja és második polcról legbalról hiányzik a setét torony 1. épp azt olvastam. (multhét)
Dohi, nem értem el a skhq-t. nincs egy king irása szerinti időrendi könyvlistád?
ja és mielött ugyis kiszurnátok, van egy boszorkánylányom is meg egy carrie is. nagyrabecsült édesanyám vette meg, aki boritók alapján vásárol és gondolta ez még nincs meg nekem.:O)))