"Igazad lehet" Nekem volt belgám meg új-zélandiak is! Ott a gyorsaság volt egész évben!Amikor meg kaptam az első M.Ó anyát akkor szokat an volt, hogy mi ez a nyugodtság, már apámmal azon voltunk hogy másnapra "leadja a rendszámot":-) nem így történt. Tök nyugodt az egész fajta, amikor ellés van akkor is szóval az év minden napján!Rá jöttem a kényelem a fontos!!!!!!!!!!!!!!!!Ez a fajta egy kényelmes az én szememben és akik vittek tőlem azoknak is ez a véleményük!Akartam ezek mellet más fajtával foglalkozni! De minek?! Nem is igen tudnék! Úgy érzem még most az elején hogy örök fajta a Magyar Óriás nálam, nálunk!!!!!!
Akkor lehetne itt az indexen minden nickről írni hogy ki mit csinál!Itt meg játssza, hogy ő itt a legnormálisabb aztán máshol meg ír olyanokat!Bár amit a Magyar Óriásról írtál van miért tartani!A szépségéért, tegnap hoztam azt a bakot, nekem nagyon tetszik, és ahonnan hoztam ott voltám nyúl bőven!Ha nem lenne semmi jelentősége akkor miért tartják!MÁR EGYRE TÖBBEN????????????Azért én vágtam le 3 hónapos magyar óriást élve volt 3,2 kg vágva 2,5 kg!!!!!!!Csak mindenki a nagy hatalmas óriásokat látják bennük!!Mint a Német vagy a belgáknál!!Ott az a lényeg hogy minnél nagyobbak legyenek a fülei és a test!Az már nem egészséges és nem is nyúl!
Valamiért akadozik a gépem!Mind1, fel hívtam az illetőt és mondta hogy búzán és kukoricán tartja mert az ingyen van neki! Na fel teszem a kérdést akkor, milyen minőségű húst kapunk ilyen takarmányon tartott jószágról????Sz@rt!!!Kukorica nem jó a nyúlnak, a búza elmegy, de nem hízik meg azon ennyi idősre!! Én tápmentesen akartam tartani a tenyészállataimat!Amikor itt voltak tetoválni az anya nem mutatta azt a súlyt amit kellet volna. Így tápozom őket "ezerrel" és mostanra 6 kg az anya! A tápot úgy keverem be hogy 1 diszperzites vödör táp és ugyan ennyi vödör tritikálé!Be vált! Szóval ennyi!Remélem ki dobja a rendszer!
Ezért nem tőlem vettél! :-) Vitték mint a cukrot!De nem 100 ért adtam, mert az még a tavalyi volt!20 forintért adtam kilóját!Mint a kenyér ára már nálunk 280 ft-kg és még a tavalyi búzából sütik!Csak emelték nehogy le maradjanak valamitől!!!!!!!
Az is beteg aki 10.000 Ft-ért veszi az árpát. Én 2500-ért vettem. Azóta már 3500 az igaz. A búza is felment 3500-ig. De 11.000-ért már szóját adtak....
szia. a borsó árakat nem tudom, de az árpa 10000 Ft/mázsa az kicsit soknak tűnik, de nem vettem mostanában, az tudom hogy a kukorica 6-7000 Ft. /mázsa áron van, a napraforgót vesztegetik 9-10000ft-ért. nem a bizniszedet akarom rontani, de nem vagyok benne biztos, hogy ilyen áron el tudod adni. a búza is 3-5 000 Ft. között mozog. a szóját adják 14000 -ért, aki tud a közelemben olcsóbban az írjon, nem sok kell 1-2 mázsa. zabfalóval beszéltem, nála tudok búza ocsút olcsón. üdv.
Én is elküldtem a felvétel kérelmemet,de máig nem kaptam választ. Na de majd. Érdeklődnék, hogy a Dunaújvárosi tenyésztő elérhetőségét tudja-e valaki? Nekem talán ő lenne a legközelebb Kunszentmiklóshoz.
Szia. Nyulaim még nincsenek pont azért, mert nemrég vágtam ki a házi nyulaimat és kicsinyeltem a meglévő ketrecemet. Elkezdtem egy másikat, ennek mérete ha jól emlékszem 1100x800x600mm. (Ha elkészül) 3 szintesre, és szintenként 2 ketrecet terveztem. Fontos hogy legyen pergető része? A takarítást ugyanis úgy csináltam, hogy reggel és este mindig kihúztam alóluk az aznap ill. az este termelt piszkot. Így viszonylag tisztán tudtam tartani őket. Nem volt velük különösebb probléma, kivéve a szúnyogokat.... Bocs, hogy ennyit kérdezek de nem szeretném elrontani már az elején.
Magyar óriásnyúlnál felejtsük el a megszokott ketrecméreteket. A szakkönyvek is legtöbbször középsúlyú nyúlra méreteznek. De valljuk be őszintén azok is kicsik. A későbbi problémák elkerülése végett ezek a méretek lennének a magyar óriásnyúlnak a legmegfelelőbbek:
Szélesség: 120 cm. Mélység: 70-80 cm. Magasság: 60-80cm. Teljesen lehet faléces is. 1,5-1,6 cm lécrésenként.
De lehet 2/3-ad rész telepadlós és 1/3 rész farácsos. Szerintem 26-30 cm legyen ez is. Ez a "vegyes" padozat kissé lejtsen hátra felé!
Ez a tökéletes magyar óriásnyúl ketrec/ól méretei!
Sziasztok Krisztián vagyok, Edelényben lakom. A napokban kaptam meg a leveleteket miszerint felvételt nyertem az egyesületbe. Szeretném megköszönni, és rögtön lenne egy kérdésem is. Van egy ketrecem melynek mérete: 1050x600mm(alapterület), magassága: 430mm, az alapterületből elfoglal a fialtató rész 400x600mm-t. Ez a méretű ketrec megfelel-e a Magyar Óriás tenyésztéséhez, vagy másik ketrecet kell készítenem nekik? Válaszaitokat előre is köszönöm.