Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Kezdetleges próbálkozásaim egyike egy kémény lesz, ami 133 mm átmérőjű csőből készül. Mellékelek egy képet a hegesztésről, jöhetnek a jobbító szándékú kritikák :-). A körülmények:
Átmérő: 133 mm
Falvastagság: 3 mm
Gép: Jasic Mig 200
Huzal: 0,8 mm
Gáz: 82%-os Corgon
Az illesztésnél csináltam kb. 1,5 mm-es 45°-os letörést mindkét csővégen.
Sajnos a nagy méret miatt (összesen vagy 5 méter hosszú), nem igazán tudtam kényelmes pozícióba forgatni, és egyelőre az sem megy, hogy egy menetben hosszabb szakaszt végighegesszek. Ebből kifolyólag a kezdő/befejező pontok még kevésbé tetszetősek, mint a többi szakasz.
Lehet azért szebben és pontosabban is csinálni, de egy ilyen ajtó tökéletesen megfelel sok helyre.
Most hirtelen nem tudok tolókapus linket. Pár nap mulva éjszakás leszek akkor van időm kalandozni a youtube-on.A orosz/ukrán jutyubos videókat érdemes nézegetni ott vannak csak igazi megoldások.
Tig hegesztőgépek között, amik rendelkeznek puls üzemmóddal van, olyan, amivel csak DC módban lehet impulzus hegeszteni és váltóárammal nem? Van ennek egyáltalán jelentősége? Csak azért kérdem, mert az egyik magyar forgalmazó oldalán a gépem leírásában azt írták, hogy a puls üzemmód AC és DC-vel is használható, azonban a használatiban az áll, hogy csak egyenáram esetén működik. És AC mellé bekapcsolva valóban nem tudok vele olyan "szépen" alut hegeszteni, mint ha nincs bekacsolva a puls.