Hali!
Mi is melóztunk egy kicsit:)
Tegnap és ma volt a Műegyetemen az állásbörze. Gondoltam érdemes lenne Indóházat terjeszteni, csak a Főszerkesztő Úrnak nem volt embere. Megoldottuk a problémát, néhány kötöttpályás beállítottságú hallgatóval kiálltunk a MÁV standja mellé, és reklámoztunk. Iszonyú nagy poén volt, sose fogom elfelejteni.
Volt, aki meglátta a kezünkben a lapot, és kisgyereket megszégyenítő lelkesedéssel mondta, hogy jaaaaj, az indóház, már hallottam róla, de nem tudtam venni, kérek egyet lécci, lécci!! Nem kamuzok, tényleg így volt.
A MÁV-os leányzók is kértek, háromszor is megköszönték, kaptunk cserébe MÁV-os reklámkatalógust.
Két "emberünk" mászkált föl-alá pár újsággal, volt aki direkt odament hozzájuk kérni. Két MÁV-nyakkendős fazon is külön kért tőlük.
Úgy gondoltuk 2-300 forintért adjuk, hogy csak az vigyen, akit tényleg érdekel, de aztán effajta diszkriminációra nem volt szükség, tényleg csak az vitt, aki utána nem dobta el. Kint volt mindig egyszerre 2 példány a MÁV-os standon, belelapozgattak, aztán vagy visszatették, vagy úgy vitték el, hogy még menet közben is ezt olvasták. Ami egy állásbörzén nem semmi, ha azt vesszük, hogy lehajolni se lehet, annyian vannak.
Volt, aki abból a kupacból vitt, ami az ablakpárkányon volt, abszolút eldugva. Mégis észrevették.
Egy csomóan voltak, akik nem ismerték a lapot, mégis mértékkel ugyan, de vasútbarátok. Elvitték. De nem csak úgy, hogy viszek a haveromnak is, ha már ingyé van, hanem megköszönték!!! Ez volt az egészben a legkirályabb.
A piac még abszolút nem telített.
Érdekes az is, hogy nagyon nagy arányban érdeklődtek az előfizetés felől, és hogy hol kapni. Valahogy megszokhatták eddig, hogy ha van is vasutas újság, sehol nem kapni. Csodálkoztak, mikor mondtam, hogy minden újságosnál.
A képek rögtön lebilincseltek mindenkit, ezt a kép-szöveg arányt érdemes megtartani.Ja, és a vasúti szimulátorok is nagy érdeklődésnek örvendettek, bizony!
Végezetül pedig tegyétek hozzá, hogy a fenti dolgok 3 óra leforgása alatt történtek...Több időnk sajna nem volt, de hagytunk ott a mávos pulton. A csajszik lelkére kötöttük, hogy csak annak adjanak, akit komolyan érdekel.
Szóval elment kb 60 példány, úgy gondolom megérte. Persze nem mind a börzén, már kedden is kapott jópár érdeklődő egyetemista plusz oktató.
Tényleg százszor jobb ez bármi más reklámnál.Még viszünk be a Vasúti Járművek Tanszékre is, hogy ott ne csak az ismerős tanárokra legyen bízva a terjesztés. A maradék nálam van Pesten, ha szükség van rá, visszaadom. De lesz még a BME-n ilyen vigasság, és mi akkor is ott leszünk.
(Ezt a mailt igazából Indóháznak szántam, de aztán úgy gondoltam, nincs benn semmi titok, és kedvcsinálóként az alkotó munkához Nektek is megírom.)
H B