Ha szárad, ha nem, ebben az állapotában inkább ne nagyon üzemeljen tovább...
azért az a rész se nyenge, ahol a birkanyájat hajtják át a pályán
Gondolom a csekélyke pft-tevékenység oda volt koncentrálva, máskülönben egy-egy birkanyáj után a mező végéből kellett volna visszahozni a felépítményi anyagokat. :)
:-)) A lelkeden szárad a vonal bezárása!! :-))) Éjjel Bz-kürtök zúgása fogja zavarni az álmodat!! :-))) Sürgősen keress fel egy szelleműzőt:-)
Komolyra fordítva: azért az a rész se nyenge, ahol a birkanyájat hajtják át a pályán, és teljesen ki van járva a talpfák közül az anyag, meg ugyanígy a vadak által lejárt töltés a rigóci erdőben...
Na ja, csakhogy sík, egyenes pályán a jármű eléggé szimmetrikus terhelést ad a két oldalra, én viszont kifejezetten aszimmetrikusan terheltem. Úgy látszik, a szupermagisztrális felépítménye erre már egyáltalán nem volt felkészülve. :)
"A pályán átjárni tilos és balesetveszélyes...a vonat számára" :-) / :-(
Nos, az ilyen mozgások amúgy minden vonat alatt lejátszódnak. Ahogy ránehezedik az egyik 12 m-es szakaszra a Bz, az előtte lévő szakasz kiemelkedik a talajból úgy 5 centire, szóval minden vonat alatt mászik a pálya...
Amikor arrébb csúszott a sín, az még tiszta ügy volt, az egyik csavar valamit tartott, amivel visszaraktam. De az aljvégre-rálépős esetnél, ahol a másik oldal megemelkedett és szemmel láthatóan nem ugyanoda huppant vissza, egy picit meghökkentem. Végül sikerült a helyére rugdosni, bár be voltam szarva, hogy a teljesen elkorhadt, egymás melletti két alj be fog szakadni. (Nem szakadt, de szerintem a következő ilyen eksönt már nem bírná ki.)
Sajnos a héten nem tudok eljutni a 62-es vonalra. Talán majd valamikor nyárom végiggyaloglom a Sellye-Középrigóc közötti szakaszt; csak hogy lássak még arrafelé síneket. Ha két héttel később állnának át vonatpótló buszra; akkor tudtam volna arra vonatozni.
Nem tudom, hogy honnan származnak, és mennyire hitelesek ezek az adatok. De azt nem hiszem el, hogy Romhány-Diósjenő között átlagosan alig kevesebb utas van a vonatokon; mint Füzesabony-Putnok között.
Ugyanis a 87-es vonal mentén lakom; viszonylag gyakran járok vonattal; és egészen mást tapasztaltam.
Van benne bukfenc mert egy vonalnak tekinti a :
- 87-est, holott más és más az utasterhelés Fabony - Eger között és más a Szilvásváradtól felfelé. között.
Ezt külön kiemelted. Ha nem tetted volna, akkor azt gondoltam volna; hogy Eger-Putnok között van vonatonként átlagosan 25 utas; ami körülbelül reális adat. De az Eger-Füzesabony szakasz jelentősen megnöveli ezt a számot.
Ha akkoriban egy átlagos (nem péntek) munkanapot nézünk, akkor volt napi 56 pár vonat a 87-esen (Füzesabony-Putnok között). A vonatonkénti 25 utas már akkor kijönne; ha pl reggel 700 ingázó érkezne vonattal Egerbe; és ugyanennyi menne vissza. Füzesabony felől a 7.05-re érkező vonat már önmagában elhozott (és a délután vinatok visszavittek) szerintem ennyi ingázót. Meglepő módon még Szilvásvárad felől is érkeznek vonattal ingázók. És a többi időpontban is vannak utasok Eger-Füzesabony-között a vonatokon; nem is olyan kevesen.
Az akkori menetrend már különválasztotta a 87-es és a 87a vonalakat. A vonatonkénti 25 utas inkább a 87-es vonalra (azaz Eger-Putnok között) helytálló.
De még az is kevés volt, a tényleges lassúmenetek száma tovább nőtt: egy elég tisztességes felsorolást kapott írásbeli formájában a mozdonyvezető a ki nem tűzött, utóbb elrendelt 10 km/h-s lassúmenetekről...
Tegnap reggel a Középrigócról elrajtoló Bz-n rajtam kívül egy utas sem volt. Utazott velünk egy vasutas úriember, aki Zádorban leszállt, hóna alatt néhány"lassújellel", hogy pótolja az ellopott példányokat a vonalon. Mindezt pár nappal a vég előtt. A szabál az szabál...
Nem igazán ismer(t)em a környéket, így a jellemző utasáramlatokat sem. Évente kétszer-háromszor szoktam Pécsre utazni, de inkább késő este. Akkor szóló Bz szokott menni Sellye felé.
Minden a legnagyobb rendben volt, Villányba már rendesen értünk, majd Pécsre is, a 801 meg csak 8 percet késett. A 62-es Vajszló és Harkány közötti része ugyanilyen 23 kg/fm-es, hasonló állapotban lévő szakasz, de az csak 20 km/h-s, és ott azért látszik, hogy karbantartás van, ha minimális is, meg amit abból ki lehet hozni, azt kihozzák.
Érdekes, hogy egyes Bz-vel ellátott vonalakon mennyire megszokták az állatok a kis döcögő piros "hogyhívjákot", szinte meghatározó a bioritmusukban. A 35-ösön utazva láttam Tab környékén egy ragadozó madarat, amint a Bz mellett repülve leste a vonattól megriadó pockokat. Így legalább biztos, hogy mikor megy ebédelni.
1. kép: 38216. számú vonat érkezett éppen Szentlőrincről. A vonat mindhárom kocsija tele volt, átlagosan 3...4 utas/kupé. Az utasok 80%-a Sellyéig utazott.
2. kép: 38115 indulásra készen Barcs felé. Az 1. vágányon Bz 192 éppen körüljár.
3. kép: Sikerült egy szarvascsordát lefotózni az éppen 10 km/h-val döcögő Bz-ből nem sokkal Középrigóc előtt. A szarvasok nem ijedtek meg a vonattól.
Alapvetően olvasni szoktam a ezt a topikot, azonban múlt pénteken én is tartottam egy magánzarándoklatot a 62-es vonalra. Sajnos csak a nyugati szakasz fért bele.
A lényeget leírtad, nincs sok hozzáfűznivaló. Annyit pontosítanék, hogy a társadalomra veszélyesség csekély foka ott játszik, ahol azért akad némi vasúti forgalom, de annyira ritka, hogy a konkrét elkövetési magatartás ott, és akkor nem veszélyezteti a vasúti közlekedést. A forgalomból kizárt pályaszakaszokon az elkövetési magatartást nem lehet +valósítani, így eleve nem áll fenn a bűncselekmélny.
A pálya mikor lesz felújítva , miből , amikor a fővonalakra nincs pénz./Unokáink se fogják látni!!!/
A Barcs-Sellye vasútvonal műszaki állapota miatt május 8-tól vonatpótló autóbuszok közlekednek, az eljutási idő 31 perccel rövidül.
Az érintett szakaszon az utóbbi időben egyre több helyen kellett sebességkorlátozást bevezetni, jelenleg egy-egy szakaszon 20 km/h, illetve 10 km/h sebességkorlátozás van érvényben. Ezért a vonatok az eredeti menetrendhez képest is hosszabb menetidővel érték el úti céljaikat.
A Barcs-Villány vasútvonal Középrigóc és Drávafok közötti 25,6 km hosszú kis teherbírású, korszerűtlen rendszerű pályatest rossz állapotban van. A pálya 1912-ben épült. A vasútvonalon csak a legkönnyebb Bz motorkocsik közlekedhetnek. A sebességkorlátozások miatt Barcs-Sellye között a vonatok menetideje 101 perc. A vonatpótló autóbuszok beállításával az eljutási idő 31 perccel rövidül - így a pálya felújításáig - jobb szolgáltatást nyújt a vonatpótló autóbuszjárat.
Ekkor még 40-es volt a Drávafok-Középrigóc közötti 23,6 kg-os felépítményű szakasz is... Húsvétkor jártam arra, elég rémes a vonal, az illesztések alatt el van sárosodva az ágyazat (érdekes, 7 éve, amikor ott jártam, ez nem volt ilyen vészes), az aljállag is hagy némi kívánnivalót maga után. A 20 km/óra mindenképpen indokolt, bár a 10-es és a 20-as szakaszok majdnem egyformák (a 20-as kevésbé akar széthullani).
jah, ha megszűnik a 62-es és én ott hajtányozgatok az törvénybe ütközik? Mert ugye ha forgalom van akkor veszélyeztetem a vasúti közlekedést, ami börtönnel jár, viszont ha megszünt egy vonal akkor nem veszélyeztetem...tehát szabad? Vagy nem?
Azért ne temessük még el a vonalat. Szerintem ez mindenki szívéhez nőt...Bízom benne hogy sok hajtányos (ismerős és ismeretlen) igenis végig fog zötyögni rajta, és nem hagyja az enyészetnek...esetleg az akadályt képező bokrokat megfelelő célszerszámmal eltávolítja...
Idén áprilisban voltunk bejárni a 62-es vonal Sellye-középrigóc szakaszát.
A haverom csinált elég sok videót az útátjárókban, megállóhelyeken elhaladó vonatról, valamint Kastélyosdombó-Drávafok közötti szakaszon a vezetőálláson is videózott menet közben.
Kérdezd meg a pgonzales@freemail.hu e-mail címen, hátha tud neked 1-2 videót küldeni.