Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
nekem még kötényem sincs!!viszont volt 1 db márkás rövidgatyám,amiben viszont nekiálltam keritésvasat festeni...kitalálod?:)))a loncot mennyiért vetted?
Basszus, elfelejtettem lefényképezni, akarom mondani, lefényképeztetni a gyerekkel. Mert amióta ezek a Rózsák OFF-on elkezdtek szakmázni (fényképezés), azóta nem nyúlok géphez. Hátha robban... Most nézd meg, micsoda képleteket, meg miket tettek fel. Komolyan mondom, kivert a víz, ez a Domi nick egész ijesztő! Huh! A lonc ún. télizöld. Ez azt jelenti, hogy enyhe teleken, (amilyen a mostani is volt) megtartja a leveleit, de ha nem, akkor is viszonylag hamar kizöldül, sokkal hamarabb mint a vadszőlőfajták. Ha ásni kell, a kertem baromi nagy. Tudod, füvesíteni akarok, és szálanként ki kell szedni a gazt, tele van csalánnal, (tudod, milyen agresszíven terjed) meg miegyébbel.
Ja, kitaláltam két kertészkedős Murphy törvényt! 1.) A csigák mindig gyorsabbak, mint te. a másodikat elfelejtettem.
De van másiiiiiiiiiiik! Főzéses Murphy: A paprikás szaft mindig akkor fröccsen rá a színes (tehát nem hypozható) ruhádra, amikor nincs rajtad kötény.....
szia:)na végre:)hát mekkora kerted van neked hogy ennyi ideig tart felásni?nagyon régen nem voltál!!!figyu!akartam kérdezni,hogy az a nagyon illatos futód az a lonc,az örökzöld?
Figyelj, Anikó, nem lehet, hogy azért nem lehet angol rózsákat kapni, mert nem igazán bírják a mi klímánkat? Csak találgatok...
Egyébként, szia, régen nem jártam fenn, mert a virtuális kertészkedésről egy időre áttértem a sokkal fárasztóbb fizikai kertészkedésre. Ások. Ha lehúnyom a szemem, helyes kis fűcsomók menetelnek előttem. Álmomban bírósági tárgyaláson ülök a vádlottak padján, és a helyes kis fűcsomók a felperesek. Mind azt mondják: engem is kitéptél,..... engem is!!! Még nem tudom, mi lesz az ítélet...
Ez jó hír! :-) Most már majd talán személyesen is találkozom vele nyílásban, ha már lent leszünk folyamatosan. :-)
A Graham Thomasra én nagyon haragszom, nálam a virága maximum egy napig tart, nagyon keveset is nyit, és ráadásul iszonyúan fogékony a betegségekre. Erősen fontolgatom, hogy kidobom, mert semmifajta díszítőértéke nincs, ugyanakkor sok macera van vele a betegségek elleni védekezés miatt. :-(( A többi röviden nyíló nekem nincs, amit felsoroltál.
Nálam ő a hosszabb virágzásúak közé tartozik, de nem a leghosszabbak közé.
Legrövidebbek: Mary Rose, Glamis Castle, Graham Thomas és talán még a Pat Austin tartozik. Ezeknek a virága könnyed, nem olyan telt mint a többinek. Azt vettem észre, hogy minnél tömöttebb egy virág annál hosszabb a virág elnyílási ideje.
Főleg, hogy a régi telkünkről áthozott néhány tővel kezdtem 15 éve... :-) És most már máshová is jutott ám abból a pár tőből, nem csak ide! Ide kb. 3-4 éve ültettem be, mert ide került a derítő, és annak a tetejére kéynszeráslgből született ez az eleve nem betervezett virágágy (burkolt ücsörgőt szántam ide, de a derítőfödém terhelhetősége nem teszi lehetővé, mert egy nagyobb társaságot már nem bírna el). De most már beletörődtem, met szép itt a virágágy is. Csak az ágyásrózsák itt olyan kis gyöszösek, hogy nem is látszanak. :-(
Nálad mennyi ideig nyílik egy-egy virága? Mert nekem még nem sikerült "virágzásban kapnom", azaz mire lementünk, mindig elnyílt. Ebből azt a (lehet, hogy téves) következtetést kellett levonnom, hogy hamar elnyílik egy-egy virág. Te mit tapasztaltál?
A hervadt virága is inkább rózsaszínnek tűnt egyébként...
Sziasztok! Nem tudok már visszaolvasn, csak azokat a képeket nézegettem, amik ezen az oldalon vannak.. Hát gyönyörűek! Viszont most elbúcsúzom egy időre, mert tíz napig nem leszünk itthon. Mindenkinek mindenféle jókat addig is!