Sajna nem. Ha jól tudom a sima szériában az alsó részen csak a TC lámpa van meg még egy de arra nem emlékszek(régen vettem már ki a műszerfalat. :). Ha nem jól tudom akkor bocsánat, és kérem az itteni törzsgárdát, hogy nyugodtan csesszen le ha nem jól tudom. :)
Sziasztok! Nézegettem a youtube-on vectra-s videókat, és jó néhány esetben láttam, hogy a BC-n nemcsak a dátum/idő, hőmérséklet, vagy rádióadó van kijelezve. Ez csak azért meglepő mert nekem csak ezeket írja ki, és akkor is csak a felső felében. A videókon pedig az alsó fele is működik. Ha jól láttam pillanatnyi fogyasztás, és ehhez hasonló dolgok voltak. Szóval annyi csak a kérdés, hogy ezeket, hogy lehet elővarázsolni a BC-re? (1.8/16v 2000es az autóm)
jaja igaz, miután leirtam nekem is eszembe jutott hogy be van ragasztva a leeresztőcsavar... hát majd lehet hogy igényt tartanék arra az olajra, megkereslek ha eljön az ideje:) de most már várom hogy mehessek haza, és csináljak valamit ezzel a gyújtáskapcsolóval, péntekig miskolcon kell sajnos maradnom mégis... amúgy most megin indul az autó szépen ahogy kell...
Alsó nívó szint körül azért már érdemes. Olajellenőrző lápa ha menet közben kigyullad vagy el se alszik az elég rossz hír. :) Nekünk meg nem mondom menyit eszik mi Xado olajat használunk. Előtte Shel volt az arany dobozos, de most átlátunk erre. Van benne egy spec anyag ami tényleg nem csak humbukk. Mert amikor szét lett szedve gyűrűzni a motor lehetett látni hogy a henger fala nem teljesen fém színű hanem kicsit fehérebb, és a kompresszió is nőtt benne még a gyűrűzés előtt. Utána nem sokat. Mértük. :)
az 5w-40es olajat szerintem is inkább hanyagold. azt úgy szivja magába mintha szivószállal szivná az olajdekniből:) mindenképp próbáld meg 10w-40es olajjal, abból biztos sokkal kevesebbet fog enni. 5000 km-t mentem olajcsere óta és olajpálcán pontosan a két szint között van. azaz kb fél litert kajált meg eddig. enyém is 1.6 16V és Castrol Magnetec 10w-40es olajat használok benne, sokan dicsérik, 1 próbát megér... a hibakódra nemtudok mit mondani sajnos...
amúgy mikor kell/érdemes utántölteni az olajat? ha eléri a pálcán a minimum szintet? vagy van valami más jel is amire figyelni érdemes. (pl olajellenőrző lámpa?)
Nem nem normalis...... :-((( Annyi varos utan bezony meg kell jaratni picit palyan-minden fokozatban.... Az olaj is rengeteg-mondjuk en alapbol valtanek a 10w-40-re ami surubb....-ill. atnezetnem nem-e folyik is esetleg valahol az olaj.
Szaisztok! Nekem 2000/12 havi 1.6 16v comfort vekim van. Normális dolog szerintetek az hogy fél óra folyamatos 140km/h-nál az autó leáll és kidobja a kocsikörkép villás kulcsal áthúzva szimbolumot leveszem a gyújtást menet közben és újra rárakom törli a szimbolumot.Városban folyamatos sebesség tartásnál illetve 60-100 km közötti max 110-es tempónál semmi baja nincs. Elviszem orvoshoz és ezt irja a computere P0607-es hiba kód aminek a gyári programú magyarázata kopogás jel érzékelő nincs. Kb 2hónap azaz 5000 km alatt evett meg 2 liter mobil1 5W40-es olajat ez normális?Átlag közlekedésem város 60-80 városon kivűl 90-160.Köszi a segitséget előre is.
Nem akarsz majd nekem egy komplett leömlő-flexicső-katalizátor kombóval hazajönni? ;) Basszus! Megnéztem ebayen és az angoloknál a zsír új cucc 23000 Ft-ra jön ki, ami itt cirka 50000.
Itt vagyok, csak most értem vissza taliról. SzJoconak is kipróbáltuk a rádióját. Szolt, mint atom. Kicsit (nagyon) irigykedtem is rá. Nekem nagyon bejött az a fejegység. :)
goldfish07: Ha pesti vagy, akkor össze tudjuk hozni és kiolvasom neked a hibakódot. Esetleg szerda délután meg lehet oldani, de leginkább este 6 után, mert napközben nem tudom, merre járok éppen.
Azert irtam ot(mumtaz),mert szerintem ingyen es bermentve radszanna azt az 5-10 percet...ha kornyekbeli vagy..... Amugy mifelenk 3-5000 Ft kozott mozog....