Keresés

Részletes keresés

Lord Iffy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1692
ja még kiegészitem....a kedvenc novellám a napkutya. vagy az nem novella?! :O)))
ez az egy, aminek a cimét is tudom.:O))
Előzmény: Lord Iffy (1691)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1691
na mindenki válassza ki a magáénak valót.:O))

volt st/dt vita?! en vegigolvastam az egesz topicot, de nem remlik :)
pedig volt ám...:O)) asszem a röviditésekkel volt gond, hogy nem mindig/mindenki tudta melyik mit takar.

holnap vizsgazom, ha nem sikerul, akkor bukas
drukkolunk.:O)

Farkas alakja viszont tényleg jól sikerült.
itt és most.:O))

Kedvenc novelláim a Crouch End és a Haver, baromi jó zenekarunk van.
én meg a novellákat cim szerint megjegyezni még nem birtam.:O)) melyik is ez a kettő?
az én kedvencem a tutajos meg az irógépes.:O)) (na ebből találjátok ki a cimét.:O))))

ha vegre kiolvasom a NEM JON ALOM A SZEMEMRE c. konyvet.
miért végre?! nehéz szülés? :O)))))

nehogy megrémüljön (mondjuk Flagg pókjától, amit újszülött egereken hízlalt)
:o))))

Dohi Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1690
hali!

kvazi OFF

bi4: hmm, akkor koontz teren nem igazan ertunk egyet, ugy tunik. sebaj! :) az ejfel szerintem
eleg gyenge. nem is igazan remlik, mirol szol, csak annyi, hogy valami iskola, vagy hasonlo intezmeny korul rohangalnak. annyi, hogy sokaig csak az, meg a hideg tuz hianyzott a fickotol, de szerencsere az animus kiadta oket ujra :) a szeme sarkabol nem rossz, de a vege annyira el lett cseszve, hogy fuuuu... tudom, hogy koontz mindig happy end, de ennyire?! a ne felj! es az ejszaka foglya (ebben a sorrendben es nem forditva ;)) szereploi egyszeruen idegesitettek. a vegsokig meg talan azert nem tetszett, mert nem annyira tipikus koontz :) a maszkot es a vegiteletet nem olvastam, de ott figyelnek a polcon. a latomas viszont... ha benezel az skhq-ra, a news-ban elolvashatod a velemenyemet :) viszont nem tudom, miert szokott le az animus arrol, hogy az elokeszuletben levo konyveket megemlitsek a hatso boriton :(

sti: a mr. nekem nagyon bejott, bar kicsit lelombozott, amikor a haver rokona elolvasta es jol lehordta, hogy semmi kulonos. a gerinc meg ossze-vissza van toredezve ;(((((((( a minisorozat viszont kegyetlen szar, a konyvet csak nagy vonalakban koveti, pedig asszem koontz irta a forgatokonyvet. nagyon gyenge... persze a phantoms-on is jol elaludtam, a rejtekhely meg tele volt gagyi szamitogepes trukkokkel. szoval ennyit a koontz-filmekrol ;) a velemenyeddel viszont egyetertek: koontz-ot barmikor tudok olvasni, par nap alatt vegzek vele, porgos, gondolkodni nem nagyon kell, ilyesmi. kinghez viszont hangulat kell - persze hangulatot is csinal, de koontz konyveivel ellentetben valahogy melyebbek, vagy hogy mondjam. (hopp, most olvastam vegig a mondatodat, te is ezt irtad :)))

es akkor most nemi ON, ha nem baj :)

e-ditke: a setet toronynak eddig 4 kotetet jelent meg angolul es magyarul is. ha minden igaz, jovore jon amerikaban az 5. es talan a 6. kotet is, aztan lesz meg egy 7. es kesz.

vaskalap: ahogy azt mar vagy ezerszer leirtam/leirtuk, az elso dark tower szar, de ahogy haladsz, ugy lesz egyre jobb. a harmadik mar egeszen klassz, es allitolag a 4. meg jobb (en meg nem olvastam). de a sarkany szeme miert nem tetszett?

iffy: volt st/dt vita?! en vegigolvastam az egesz topicot, de nem remlik :)

imehesz: jartal mar minalunk? (hasznos holmik suxx ;)) ha nem, akkor udv, ha igen, akkor bocs ;) hogy tetszik az insomnia (nem jon szememre alom)? ja, es ha gondban lennel, hogy mi legyen a kovetkezo king, amit elolvass, kerdezz meg minket batran! :)

nna, ez eleg hosszura sikeredett, ugyhogy le is lovom magam.

OFF
holnap vizsgazom, ha nem sikerul, akkor bukas van, ugyhogy AAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :((((((((((((((
ON

imehesz Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1689
bevallom, nagy szegyenemre, az elso SK konyv, amit olvastam, az a talizman volt... es ezert szerettem meg. utana elolvastam a ragyogast (lehidaltam tole), aztan jott AZ meg a tobbiek, sorban egymas utan. nagyon sok konyvet nem olvastam meg tole :( sajnos

meg ami nagyon tetszett nekem, az a toparti kisertetek volt. szinten egy olyan mu volt az eletemben, amit MINDENHOL olvastam!

nekem az is nagyon tetszett.

iM!

Előzmény: Vaskalap kartárs (1688)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1688
A Talizmán alapötletét érdekesnek tarom (utazás felváltva az egymásnak kölcsönösen megfelelő világok között). A történet hömpölygése viszont ehhez a könyvhöz érve számomra már megszokottá vált, így különösebb hatást nem gyakorolt rám. A Napfény Otthon epizód például szerintem tipikus Stephen King klisé (őrült hittérítő önkényeskedése, majd pusztulása).
Farkas alakja viszont tényleg jól sikerült.
A Setét Torony könyveket még nem nem fejeztem be (még maga az író sem), így azokról csak előzetes véleményem van, de ez egyelőre elég ködös.
Előzmény: imehesz (1686)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1687
Amit kihagytam:

Kedvenc novelláim a Crouch End és a Haver, baromi jó zenekarunk van.

Előzmény: Vaskalap kartárs (1681)
imehesz Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1686
[VASKALAP]
bocsanat, igazad van, ez nem volt vita. "a vita esz ervek logikus utkoztetese, melyet konkluzio kovet..*"

szerintem egy kicsi "mellekvagany" az a konyv, de nekem nagyon tetszik. mondjuk nekem bejonnek ezek a fajtak (pl. talizman,DARK TOWER :)), Sarkany szeme...etc)

pl: itt valaki azt irta, hogy az elso konyv uncsi volt. spec. nekem az nagyon tetszett (ezert mertem megvenni a tobbit) de teny, hogy egyre jobbak.

a negyedik resz ott van a polcon... hamarosan nekikezdek, ha vegre kiolvasom a NEM JON ALOM A SZEMEMRE c. konyvet.

ud iM!

*
idezet: Hollo Szinhaz

Előzmény: Vaskalap kartárs (1685)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1685
Nincs itt vita kérem!

Lehet, jó könyv az, csak nekem nem tetszett annyira, mint a többi.
Mindenki nem lehet tökéletes.

Előzmény: imehesz (1684)
imehesz Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1684
engedjetek meg, hogy nehany szot szoljak a "sarkany szeme" vitahoz:
szerintem jo konyv!

iM!

ps.: :))))

Előzmény: Vaskalap kartárs (1683)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1683
A Sárkány szemét valószínűleg ismét el fogom olvasni; de hangosan a fiamnak. Bár most még várok vele, ugyanis csak 4 éves, nehogy megrémüljön (mondjuk Flagg pókjától, amit újszülött egereken hízlalt)
Előzmény: Lord Iffy (1682)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1682
a sárkány szeme nem tecc?! fúúúúj, ki vagy tagadva.:O))))
a setét toronyról meg már sok szó volt. volt itt róla vita hogy st-nek vagy dt-nek röviditsük e.:O))
egyébként meg az első rész télleg langyos és rövid és történettelen. a második már alakul... a harmadik szinte olvastatja magát. én jelenleg a negyedik rész 4/5-énél tartok. meg kell mondjam, eddig a legjobb a harmadik volt.:O)) na jó...ez is egész frankó. csak kicsit nagyon elkalandoznak roland szerelmének történetével...már nem is nagyon emléxem hogy hol járnak ők hárman.:O))))

szerezdd meg a többit is. olyan ez tudod mint a pokemon. szerezdd meg hát mind! :O)))))))) érdemes. a sárkány szemét meg tessék mégegyszer elolvasni, meg mégegyszer meg mégegyszer.:O)))

Előzmény: Vaskalap kartárs (1681)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1681
Üdvözlet mindenkinek!

Az első, amit Stephen King-től olvastam, a Ragyogás volt. Nagyon tetszett, főleg újszerű történetszövése miatt. Aztán jött a többi (nem sorrendben):
1,2 és 3,4 perccel éjfél után című kötetek
A boszorkánylány
A halálsoron
A remény rabjai (ez nincs meg, csak kölcsön kaptam)
A sárkány szeme
A Setét torony I-II
Az
Bilincsben
Borzalmak városa
Christine
Cujo
Dolores
Ezüst pisztolygolyók
Halálos árnyék
Hasznos holmik
Holtsáv
Kedvencek temetője
Rémálmok és lidércek
Rémkoppantók
Rémület a sivatagban
Sorvadj el
Talizmán
Tom Gordon segíts
Tortúra
Tűzgyújtó

Hogy melyik tetszett? Nehéz választani. Talán a Ragyogás, Christine, Az.
Ami nem? Ezüst pisztolygolyók, A sárkány szeme.
A többi szerintem átlagosan jó volt. Se nem kiemelkedő, se nem pocsék. Mondjuk a Dolores-ről most nem nyilatkozom, mert olyannyira nem hagyott bennem nyomot, hogy képtelen vagyok felidézni miről is szól.
Itt sok érv és ellenérv hangzott el a Setét Torony kötetekről. Sajnos csak az első kettőt olvastam eddig, de nem találtam rossznak, bár az első kicsit nyúlós volt.

No! Egy levegőre most ennyit.

E-ditke Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1680
Sziasztok!

Tudom, hogy volt már szó róla oldalakkal korábban, de képtelen vagyok visszakeresni...
Szóval, a lényeg: hány részes a Setét Torony (hétre emlékszem...), és megjelenik-e nálunk a többi rész?
Köszi, ha válaszoltok :)

(Rég jártam itt, de időnként idekukkantok olvasgatni :)) )

Sti_ Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1679
A SOTC-ben észrevettem még egy King utalást: Dolores Claiborne. Észrevettétek? Szóval ezen a szigeten volt az is... Ekkor jutott eszembe, hogy a könyvben is komppal jártak ide-oda. Nagyon jó érzés volt hallani. Király!

És most Koontzot olvasok. A könyv címe: Mr. Murder. Annak nagyon jó, ami akar lenni: szórakoztató könyv. Nagyon jó! De King könyvei (bennem legalábbis) elérik azt a szintet, hogy később érdemes legyen róluk gondolkodni. Koontz inkább amolyan "instant" regényeket ír, tehát aminek ütnie kell, az azonnal üt, és alig vannak benne késleltetett csapások. Erre a legjobb példa Kingtől az AZ-ban van: az elején Bill öccsének bevillan egy mondat: "a teknősbéka nem segített rajtunk." És a végén jövünk rá, hogy ennek mi a jelentősége... Ezekért érdemes olvasni egy Kinget! Ráadásul Kingnél azt is érzem, hogy mélyebben belemegy a felszín alá. Koontz csak a felszínt karcolgatja.

Nagyjából ennyit tudok mondani, ha összevetem a két írót. DE: (talán most írom harmadszor e topicon) NE TEGYÜK EZT!!! Ugyanis a két író nem összevethető. Hanem MÁS. Ennyi.

Vettetek még észre valamit a SOTC-ben? Egyébként Linoge nevét akkor kellett volna "linozs"-nak ejteni, ha Linogue-nak írták volna. Szóval nem szabadna így ejteni a filmben.

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1678
Jó volt a Végitélet, meg olvastatta magát gyorsan. Én olvastam mindent Koontz-tól ami magyarul megjelent és azért mondtam hogy ez másabb egy kicsit, de nem rosszabb.
Előzmény: Dohi (1675)
zsanna Creative Commons License 2002.06.04 0 0 1676
Láthatod, a beépített ellenőrzés műxik rendesen :-)))))))))))
Előzmény: Dohi (1675)
Dohi Creative Commons License 2002.06.04 0 0 1675
hali!

bi4: olvastad minden magyarul megjelent muvet? nemelyik eleg gyenge szerintem (a szeme sarkabol, ne felj, az ejszaka foglya, ejfel, vegsokig, etc.)

winnie: azert jo volt a vegitelet? ott figyel mar a polcon, de vannak paran elotte. koontz meg szerintem thrillert ir, neha fantasztikus elemekkel, ugyhogy a krimi valami uj lehet :)

zsanna: orulok, hogy ilyen szorgalmas vagy, meg hogy rendszeresen latogatod a hq-t, noha mar fel eve nem frissult :-/

zsanna Creative Commons License 2002.06.04 0 0 1674
Dohi és Bi4! Köszi a segítséget, legalább nem kell sokat gondolkodnom az olvasási sorrenden :-))))
A King-könyvben meg már megtaláltam a rémkoppantókat is. Ellenőriztem is gyorsan Dohi honlapján, és ott is szerepel az utalások között :-)))
nightwish Creative Commons License 2002.06.04 0 0 1673
De itt most lehetett volna, csak egy kis odafigyelés kellett volna hozzá.
Előzmény: Törölt nick (1672)
nightwish Creative Commons License 2002.06.04 0 0 1671
Nekem megy egy fordítási hiba tűnt fel: a pofa neve, ugye, az angol Legion-ból jön, amibôl a csávó kirakta a maga nevét: Linoge. Csakhogy magyarul így nem érthetô az anagramma: a magyar "légió" szóból max. annyit lehet kihozni, hogy Liogé, tehát "Liózs"-nak kellett volna hívni a pofát, s nem "Linúzs"-nak.

A film ettôl függetlenül télleg elég kerál!

Előzmény: Sti_ (1670)
Sti_ Creative Commons License 2002.06.04 0 0 1670
Na, hogy tetszik nektek a SOTC az RTL Klubon? Volt benne egypár pontatlanság...

Az első: Nem tudom, figyletétek-e, hogy hogyan nyírta ki Linoge az öreglányt. Utána azt mondták, hogy öngyilkos lett. Úgy látszik, elfeledkeztek arról, hogy így nem lehet öngyilkosságot elkövetni. Ugyanis az életösztön és a búvárreflex együttes hatása miatt nem tudsz víz alatt belélegezni. Szóval ez így egy kicsit hiteltelen. Mármint nem a történet szempontjából, hanem hogy nem hiszem, hogy nem jutott ez eszükbe.

A második: A Roanoke-szigeten nem pont ez történt... Még nem is volt falu, csak telepesek tűntek el, és mikor a többiek odamennek, hogy folytassák, akkor vették észre, hogy eltűntek. Aztán nem is az volt felírva a fára, hogy Croaton (amúgy is Croatannak kell írni), hanem csak annyi, hogy CRO és abból következtettek arra, hogy átmehettek a Croatan szigetre, de ott se volt senki.

Na ennyi. De amúgy ********* jó a film!

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 1669
Koontz-ra :o)))
Előzmény: Törölt nick (1668)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 1667
én most olvastam Koontz-tól a Végítéletet, inkább egy krimire hasonlított...
Előzmény: Törölt nick (1666)
Dohi Creative Commons License 2002.06.03 0 0 1665
ezt meg majd' elfelejtettem!

king az hbo-n juniusban:
halalsoron: 6, 9, 21
christine: 5, 10, 18, 30

Dohi Creative Commons License 2002.06.03 0 0 1664
hali!

jah, az idegenek szerintem is csucs, de a sziv sotet folyoi igencsak felejtheto. amilyen hosszu, olyan szar ;)

Előzmény: Törölt nick (1663)
Dohi Creative Commons License 2002.06.02 0 0 1662
hali!

kotozkodes rulez? :) egyebkent a libri.hu-n talaltam.

Előzmény: -boneheaD- (1661)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.06.02 0 0 1661
hol találtad ha nemtod mikor tod beszerezni? :)
Előzmény: Dohi (1660)
Dohi Creative Commons License 2002.05.31 0 0 1660
ok, akkor nem irom :) viszont most talaltam, uj konyv: remiszto tortenetek, benne 1 king sztori, ketnyelvu es 1790 ft. aki tudja, melyik king sztori van benne, jelezze, ui. nemtom, mikor tudom beszerezni a konyvet :(
Előzmény: zsanna (1659)
zsanna Creative Commons License 2002.05.31 0 0 1659
Dohi!
Pont most akartam bocsánatot kérni. Megvan a döglött kutya is!! A macska az első oldalon van egy sebességkorlátozó táblán (tegnap még csak kb 15 oldalig jutottam), a kutya később jön, asszem a városnév táblán. Úgyhogy mégsem kéne átírnod a szöveget.
Előzmény: Dohi (1658)
Dohi Creative Commons License 2002.05.31 0 0 1658
hali!

zsanna: koszi a helyreigazitast! tudtam rola, mert anno valaki megirta nekem es betettem a
news-ba, de ezek szerint a hatso boritos szoveget elfelejtettem atirni. koszi!

Előzmény: zsanna (1657)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!