volt st/dt vita?! en vegigolvastam az egesz topicot, de nem remlik :) pedig volt ám...:O)) asszem a röviditésekkel volt gond, hogy nem mindig/mindenki tudta melyik mit takar.
holnap vizsgazom, ha nem sikerul, akkor bukas drukkolunk.:O)
Farkas alakja viszont tényleg jól sikerült. itt és most.:O))
Kedvenc novelláim a Crouch End és a Haver, baromi jó zenekarunk van. én meg a novellákat cim szerint megjegyezni még nem birtam.:O)) melyik is ez a kettő?
az én kedvencem a tutajos meg az irógépes.:O)) (na ebből találjátok ki a cimét.:O))))
ha vegre kiolvasom a NEM JON ALOM A SZEMEMRE c. konyvet. miért végre?! nehéz szülés? :O)))))
nehogy megrémüljön (mondjuk Flagg pókjától, amit újszülött egereken hízlalt) :o))))
bi4: hmm, akkor koontz teren nem igazan ertunk egyet, ugy tunik. sebaj! :) az ejfel szerintem
eleg gyenge. nem is igazan remlik, mirol szol, csak annyi, hogy valami iskola, vagy hasonlo intezmeny korul rohangalnak. annyi, hogy sokaig csak az, meg a hideg tuz hianyzott a fickotol, de szerencsere az animus kiadta oket ujra :) a szeme sarkabol nem rossz, de a vege annyira el lett cseszve, hogy fuuuu... tudom, hogy koontz mindig happy end, de ennyire?! a ne felj! es az ejszaka foglya (ebben a sorrendben es nem forditva ;)) szereploi egyszeruen idegesitettek. a vegsokig meg talan azert nem tetszett, mert nem annyira tipikus koontz :) a maszkot es a vegiteletet nem olvastam, de ott figyelnek a polcon. a latomas viszont... ha benezel az skhq-ra, a news-ban elolvashatod a velemenyemet :) viszont nem tudom, miert szokott le az animus arrol, hogy az elokeszuletben levo konyveket megemlitsek a hatso boriton :(
sti: a mr. nekem nagyon bejott, bar kicsit lelombozott, amikor a haver rokona elolvasta es jol lehordta, hogy semmi kulonos. a gerinc meg ossze-vissza van toredezve ;(((((((( a minisorozat viszont kegyetlen szar, a konyvet csak nagy vonalakban koveti, pedig asszem koontz irta a forgatokonyvet. nagyon gyenge... persze a phantoms-on is jol elaludtam, a rejtekhely meg tele volt gagyi szamitogepes trukkokkel. szoval ennyit a koontz-filmekrol ;) a velemenyeddel viszont egyetertek: koontz-ot barmikor tudok olvasni, par nap alatt vegzek vele, porgos, gondolkodni nem nagyon kell, ilyesmi. kinghez viszont hangulat kell - persze hangulatot is csinal, de koontz konyveivel ellentetben valahogy melyebbek, vagy hogy mondjam. (hopp, most olvastam vegig a mondatodat, te is ezt irtad :)))
es akkor most nemi ON, ha nem baj :)
e-ditke: a setet toronynak eddig 4 kotetet jelent meg angolul es magyarul is. ha minden igaz, jovore jon amerikaban az 5. es talan a 6. kotet is, aztan lesz meg egy 7. es kesz.
vaskalap: ahogy azt mar vagy ezerszer leirtam/leirtuk, az elso dark tower szar, de ahogy haladsz, ugy lesz egyre jobb. a harmadik mar egeszen klassz, es allitolag a 4. meg jobb (en meg nem olvastam). de a sarkany szeme miert nem tetszett?
iffy: volt st/dt vita?! en vegigolvastam az egesz topicot, de nem remlik :)
imehesz: jartal mar minalunk? (hasznos holmik suxx ;)) ha nem, akkor udv, ha igen, akkor bocs ;) hogy tetszik az insomnia (nem jon szememre alom)? ja, es ha gondban lennel, hogy mi legyen a kovetkezo king, amit elolvass, kerdezz meg minket batran! :)
nna, ez eleg hosszura sikeredett, ugyhogy le is lovom magam.
OFF
holnap vizsgazom, ha nem sikerul, akkor bukas van, ugyhogy AAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :((((((((((((((
ON
bevallom, nagy szegyenemre, az elso SK konyv, amit olvastam, az a talizman volt... es ezert szerettem meg. utana elolvastam a ragyogast (lehidaltam tole), aztan jott AZ meg a tobbiek, sorban egymas utan. nagyon sok konyvet nem olvastam meg tole :( sajnos
meg ami nagyon tetszett nekem, az a toparti kisertetek volt. szinten egy olyan mu volt az eletemben, amit MINDENHOL olvastam!
A Talizmán alapötletét érdekesnek tarom (utazás felváltva az egymásnak kölcsönösen megfelelő világok között). A történet hömpölygése viszont ehhez a könyvhöz érve számomra már megszokottá vált, így különösebb hatást nem gyakorolt rám. A Napfény Otthon epizód például szerintem tipikus Stephen King klisé (őrült hittérítő önkényeskedése, majd pusztulása).
Farkas alakja viszont tényleg jól sikerült.
A Setét Torony könyveket még nem nem fejeztem be (még maga az író sem), így azokról csak előzetes véleményem van, de ez egyelőre elég ködös.
[VASKALAP]
bocsanat, igazad van, ez nem volt vita. "a vita esz ervek logikus utkoztetese, melyet konkluzio kovet..*"
szerintem egy kicsi "mellekvagany" az a konyv, de nekem nagyon tetszik. mondjuk nekem bejonnek ezek a fajtak (pl. talizman,DARK TOWER :)), Sarkany szeme...etc)
pl: itt valaki azt irta, hogy az elso konyv uncsi volt. spec. nekem az nagyon tetszett (ezert mertem megvenni a tobbit) de teny, hogy egyre jobbak.
a negyedik resz ott van a polcon... hamarosan nekikezdek, ha vegre kiolvasom a NEM JON ALOM A SZEMEMRE c. konyvet.
A Sárkány szemét valószínűleg ismét el fogom olvasni; de hangosan a fiamnak. Bár most még várok vele, ugyanis csak 4 éves, nehogy megrémüljön (mondjuk Flagg pókjától, amit újszülött egereken hízlalt)
a sárkány szeme nem tecc?! fúúúúj, ki vagy tagadva.:O))))
a setét toronyról meg már sok szó volt. volt itt róla vita hogy st-nek vagy dt-nek röviditsük e.:O))
egyébként meg az első rész télleg langyos és rövid és történettelen. a második már alakul... a harmadik szinte olvastatja magát. én jelenleg a negyedik rész 4/5-énél tartok. meg kell mondjam, eddig a legjobb a harmadik volt.:O)) na jó...ez is egész frankó. csak kicsit nagyon elkalandoznak roland szerelmének történetével...már nem is nagyon emléxem hogy hol járnak ők hárman.:O))))
szerezdd meg a többit is. olyan ez tudod mint a pokemon. szerezdd meg hát mind! :O)))))))) érdemes. a sárkány szemét meg tessék mégegyszer elolvasni, meg mégegyszer meg mégegyszer.:O)))
Az első, amit Stephen King-től olvastam, a Ragyogás volt. Nagyon tetszett, főleg újszerű történetszövése miatt. Aztán jött a többi (nem sorrendben):
1,2 és 3,4 perccel éjfél után című kötetek
A boszorkánylány
A halálsoron
A remény rabjai (ez nincs meg, csak kölcsön kaptam)
A sárkány szeme
A Setét torony I-II
Az
Bilincsben
Borzalmak városa
Christine
Cujo
Dolores
Ezüst pisztolygolyók
Halálos árnyék
Hasznos holmik
Holtsáv
Kedvencek temetője
Rémálmok és lidércek
Rémkoppantók
Rémület a sivatagban
Sorvadj el
Talizmán
Tom Gordon segíts
Tortúra
Tűzgyújtó
Hogy melyik tetszett? Nehéz választani. Talán a Ragyogás, Christine, Az.
Ami nem? Ezüst pisztolygolyók, A sárkány szeme.
A többi szerintem átlagosan jó volt. Se nem kiemelkedő, se nem pocsék. Mondjuk a Dolores-ről most nem nyilatkozom, mert olyannyira nem hagyott bennem nyomot, hogy képtelen vagyok felidézni miről is szól.
Itt sok érv és ellenérv hangzott el a Setét Torony kötetekről. Sajnos csak az első kettőt olvastam eddig, de nem találtam rossznak, bár az első kicsit nyúlós volt.
Tudom, hogy volt már szó róla oldalakkal korábban, de képtelen vagyok visszakeresni...
Szóval, a lényeg: hány részes a Setét Torony (hétre emlékszem...), és megjelenik-e nálunk a többi rész?
Köszi, ha válaszoltok :)
(Rég jártam itt, de időnként idekukkantok olvasgatni :)) )
A SOTC-ben észrevettem még egy King utalást: Dolores Claiborne. Észrevettétek? Szóval ezen a szigeten volt az is... Ekkor jutott eszembe, hogy a könyvben is komppal jártak ide-oda. Nagyon jó érzés volt hallani. Király!
És most Koontzot olvasok. A könyv címe: Mr. Murder. Annak nagyon jó, ami akar lenni: szórakoztató könyv. Nagyon jó! De King könyvei (bennem legalábbis) elérik azt a szintet, hogy később érdemes legyen róluk gondolkodni. Koontz inkább amolyan "instant" regényeket ír, tehát aminek ütnie kell, az azonnal üt, és alig vannak benne késleltetett csapások. Erre a legjobb példa Kingtől az AZ-ban van: az elején Bill öccsének bevillan egy mondat: "a teknősbéka nem segített rajtunk." És a végén jövünk rá, hogy ennek mi a jelentősége... Ezekért érdemes olvasni egy Kinget! Ráadásul Kingnél azt is érzem, hogy mélyebben belemegy a felszín alá. Koontz csak a felszínt karcolgatja.
Nagyjából ennyit tudok mondani, ha összevetem a két írót. DE: (talán most írom harmadszor e topicon) NE TEGYÜK EZT!!! Ugyanis a két író nem összevethető. Hanem MÁS. Ennyi.
Vettetek még észre valamit a SOTC-ben? Egyébként Linoge nevét akkor kellett volna "linozs"-nak ejteni, ha Linogue-nak írták volna. Szóval nem szabadna így ejteni a filmben.
Jó volt a Végitélet, meg olvastatta magát gyorsan. Én olvastam mindent Koontz-tól ami magyarul megjelent és azért mondtam hogy ez másabb egy kicsit, de nem rosszabb.
bi4: olvastad minden magyarul megjelent muvet? nemelyik eleg gyenge szerintem (a szeme sarkabol, ne felj, az ejszaka foglya, ejfel, vegsokig, etc.)
winnie: azert jo volt a vegitelet? ott figyel mar a polcon, de vannak paran elotte. koontz meg szerintem thrillert ir, neha fantasztikus elemekkel, ugyhogy a krimi valami uj lehet :)
zsanna: orulok, hogy ilyen szorgalmas vagy, meg hogy rendszeresen latogatod a hq-t, noha mar fel eve nem frissult :-/
Dohi és Bi4! Köszi a segítséget, legalább nem kell sokat gondolkodnom az olvasási sorrenden :-))))
A King-könyvben meg már megtaláltam a rémkoppantókat is. Ellenőriztem is gyorsan Dohi honlapján, és ott is szerepel az utalások között :-)))
Nekem megy egy fordítási hiba tűnt fel: a pofa neve, ugye, az angol Legion-ból jön, amibôl a csávó kirakta a maga nevét: Linoge. Csakhogy magyarul így nem érthetô az anagramma: a magyar "légió" szóból max. annyit lehet kihozni, hogy Liogé, tehát "Liózs"-nak kellett volna hívni a pofát, s nem "Linúzs"-nak.
Na, hogy tetszik nektek a SOTC az RTL Klubon? Volt benne egypár pontatlanság...
Az első: Nem tudom, figyletétek-e, hogy hogyan nyírta ki Linoge az öreglányt. Utána azt mondták, hogy öngyilkos lett. Úgy látszik, elfeledkeztek arról, hogy így nem lehet öngyilkosságot elkövetni. Ugyanis az életösztön és a búvárreflex együttes hatása miatt nem tudsz víz alatt belélegezni. Szóval ez így egy kicsit hiteltelen. Mármint nem a történet szempontjából, hanem hogy nem hiszem, hogy nem jutott ez eszükbe.
A második: A Roanoke-szigeten nem pont ez történt... Még nem is volt falu, csak telepesek tűntek el, és mikor a többiek odamennek, hogy folytassák, akkor vették észre, hogy eltűntek. Aztán nem is az volt felírva a fára, hogy Croaton (amúgy is Croatannak kell írni), hanem csak annyi, hogy CRO és abból következtettek arra, hogy átmehettek a Croatan szigetre, de ott se volt senki.
ok, akkor nem irom :) viszont most talaltam, uj konyv: remiszto tortenetek, benne 1 king sztori, ketnyelvu es 1790 ft. aki tudja, melyik king sztori van benne, jelezze, ui. nemtom, mikor tudom beszerezni a konyvet :(
Dohi!
Pont most akartam bocsánatot kérni. Megvan a döglött kutya is!! A macska az első oldalon van egy sebességkorlátozó táblán (tegnap még csak kb 15 oldalig jutottam), a kutya később jön, asszem a városnév táblán. Úgyhogy mégsem kéne átírnod a szöveget.
zsanna: koszi a helyreigazitast! tudtam rola, mert anno valaki megirta nekem es betettem a
news-ba, de ezek szerint a hatso boritos szoveget elfelejtettem atirni. koszi!