Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
Most viszont elnézést kell kérnem, de elindulok pihenni. Kicsit hosszú volt ez a hét, de ma megcsináltam a takarítást így hétvégére marad a kert! :o)))
Ez bizony sokunkkal megesett már! Én is kijártam az iskolát, amikor az egyik tavasszal felhozva őket a pincéből (akkor is volt már legalább 10, és jó nagyok) tiszta szürke volt az összes. Eltartott egy ideig, míg rájöttem, mi is a probléma (akkor még nem fórumoztam:-( ). Talán azért nem kellett nagyon drasztikusnak lennem. Én azt a módszert választottam, hogy egy kupacba tettem őket és kaptak reggel, este jó nagy locsolást. Persze azért biztos permeteztem is, de a víz nagyon jó az atkák ellen!
Úgy Göd magasságában húzott el északon, ment Gödöllő felé. Talán Csömör is megúszta, mert az ablakunkból ugyan folyamatos villámlás látszott, de hang nem hallatszott (a XVI. kerület végén lakunk). Éppen a minap gondoltam rá, hogy milyen közel lakunk egymáshoz veled és Dogfüggővel.
Mi folyamatosan lessük a www.met.hu n a radarképet, mert ha esne, akkor komoly előkészületekre lenne szükség:-(
A baj az atkák voltak... mire észrevettem már tönkre is tette őket. Hiába bermeteztem a levelek elszáradtak és lehullottak. Így a szépségek felkopaszodtak. Tavasszal pedig úgy döntöttem, hogy drasztikusan visszavágom őket és átültetem.
Fantasztikusan bebokrosodtak és csodaszépen növögetnek, immáron már pár virággal is. :o)))
Neked, a virágnagymesternek gondod akadt a leanderrel? Pedig biztos egyszerűbb, mint a rózsák! Talán nincs megfelelő teleltetőhelyed, mert az lehet leginkább gond?
Két öreg fa már csak múlt idő a kertben, az egyik letarolta a jázmin és veigilia bokrokat, megsérültek rózsák és rhodik is, a másikat a szomszéd jó erős keritésére tartja, arra támaszkodik, olyan mint a pisai ferde torony. Holnap fotók...
Én is mindig vadászom a villámokat, és ha ilyen szépet még nem is sikerült elkapnom (esz is a fene..), azért nekem is van valahol villámos képem.. de persze most nem találom. : ( Na, küldök nektek inkább egy lapp mókust, az legalább megvan..