Keresés

Részletes keresés

Dohi Creative Commons License 2002.06.10 0 0 1717
hali!

OFF
szerintem a maszk nem fog sokaig tartani, a terjedelmebol itelve max. 2 delutan :) utana mi jon? (kivancsi vagyok, na! :) egyebkent en most hyperiont olvasok, aztan meg vagy 40 novella jon. persze semmi king ;))
ON

Előzmény: Lord Iffy (1716)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.06.10 0 0 1716
Iffy! És Bridget Jones naplóját olvastad már?
nem. de ha igy ajánlod...neked hiszek.:O))

srácok, van egy koontz-om, épp azt kezdtem el...(maszk)
fú de most itt már nagyon offok vagyunk, szegyén king pista bácsiról egy szó sem esik.:O))

Előzmény: zsanna (1707)
nightwish Creative Commons License 2002.06.10 0 0 1715
Befejezôdött Az évszázad vihara az RTL-en. Noha elôre sejteni lehetett, mi lesz a végkifejlet, nagyon tetszett, hogy King be merte így fejezni ezt a filmet. A szokásos hálivúdi hepiend nagyon rosszat ttett volna a történetnek. A hat részt összességében szemlélve egyébként azt kell mondanom, hogy kissé bô lére volt eresztve, úgy kábé másfél epizódnyi idôt simán ki lehetett volna hagyni belôle, mert csupa töltelékelemet tartalmazott. De az erôs befejezés helyrebillentette ezt az aránytalanságot.
Dohi Creative Commons License 2002.06.09 0 0 1714
hali!

gabriel: ugy tunik, en nem vagyok annyira elvakult koontz ugyben. bar king temaban epp tegnap hulyeztek le, mikor kozoltem, hogy az antologia, amit epp keszulok megvenni, csak azert kerul a polcomra, mert van benne egy king sztori, ami mellesleg mar megjelent magyarul, raadasul ugyanebben a forditasban :)

ja, te ki szoktal fogyni az ujdonsagokbol? klassz lehet... nekem epp 30 konyv + 40 novella varja, hogy vegre elolvassam oket...

OFF
nem vagyok egy fantasy orult, de amit alapmukent emlegetnek es megvan a haveri korben, azt probalom elolvasni. a gyuruk ura diszkiadas, a babo es a dragonlace chronicles (egyelore) szukits-fele elso kotete ott csucsul a polcomon, de a dark elfet a 2. konyv felenel abbahagytam...

ON

Előzmény: Gabriel.jr (1710)
xhris Creative Commons License 2002.06.08 0 0 1713
Hmm, lehet, hogy Szent Istvan(gyk. Stephen, the King) is Skywalker volt?
:)
Előzmény: Gabriel.jr (1709)
Gabriel.jr Creative Commons License 2002.06.08 0 0 1712
Ooo... hat nagyjabol ennyi, mint amiket emlitettem: Douglas Adams, Rejto Jeno. Ok azok, akiknek valamennyi muvet ujra es ujra elo tudom venni. Mar szamtalanszor olvastam oket. Illetve van meg egy. Eleg sok fantasy konyvet olvasok,es azok kozt van egy sorozat - trilogianak indult, de ugy latszik nem tudja abbahagyni az irast a tag :). R.A.Salvatore Sotet elf sorozata. Szerientem nagyon jo. Kb. felevente-evente jelenik meg egy ujabb resz. Ekkor azt csinalom, hogy az elso resztol ujbol elolvasom az egeszet, es csak utan az uj muvet. Fura szokas mi? :)

Ja, megszereztem nehany kedvenc filmem forgatokonyvet. Azokat szoktam meg olvasgatni, ha kifogytam az ujdonsagokbol.

Előzmény: Dohi (1708)
Gabriel.jr Creative Commons License 2002.06.08 0 0 1711
"Nagyjabol...Ennyi." Igaz. Ezt mar en is mondtam :).
Előzmény: Sti_ (1679)
Gabriel.jr Creative Commons License 2002.06.08 0 0 1710
Nekem a Vegitelet olvasasa kozben a Sziv Sotet Folyoi jutott az eszembe. A vaz egy kicsit hasonlo volt. Na es a konyv merete is :).

A SZSF nem is sz*r!!! Igaz en egy nagyon megszalott DRK rajongo vagyok :).

Előzmény: Törölt nick (1667)
Gabriel.jr Creative Commons License 2002.06.08 0 0 1709
Ahoi,

OFF

Osztom a velemenyt. Nekem is jobban tetszett a masodik resz. A beharangozo alapjan azt hittem Titanic II lesz belole, de szerencsere nem. Epp annyi "jaj de szerelmes vagyok" jelenet volt benne, amennyi szukseges. Jo volt a film elejen az "autos" uldozes. Nagyon tetszett a varos, az utcak kepe. Talan azert mert olyan Szarnyas fejvadasz-os hangulata volt. Na es a film vegen Joda szertornagyakorlata karddal. Ahhh... ahogy elovette a kardot... :). Nagy jelenetek.
Ha igy fejlodik a film, akkor a harmadik resz talan eleri az elso trilogia szinvonalat.

megj: Az mondjuk pech, hogy ennek a Skywalker csalad valamenyi ferfitagjanak levagjak valamelyik kezfejet. Hogyha a Jediknek lenne cimeruk, akkor az oveket tutti egy kezfej diszitene.

Előzmény: Sti_ (1624)
Dohi Creative Commons License 2002.06.07 0 0 1708
hali!

az official king site-on van egy king interju, amit king keszitett sajat magaval, es vannak benne infok a dark towerrol is. mostansag ez is szoba kerult itt, gondoltam, megemlitem...

a szovegszerkeszto nekem is bejott. en is szeretnek egy olyan gepet, csak nem kene, hogy bedogoljon :)

bone: rohadt szamvitel...

gabriel: erdekelne, mik vannak meg azon a polcon, meselj! :)

zsanna: mi lesz a kovetkezo? marmint king. marmint koontz utan. :)

Előzmény: Lord Iffy (1702)
zsanna Creative Commons License 2002.06.07 0 0 1707
OFF: Iffy! És Bridget Jones naplóját olvastad már? Szerintem az is baromi jó. Bár az sem hosszútávú megoldás Neked, mert 1-2 út alatt ki tudod végezni:-))))

ON: Most fejeztem be a Rémület a sivatagban-t. Hát, így közvetlen olvasás után olyan jó közepesre taksálom. Nekem pl. a Tóparti kísértetek sokkal jobban tetszett.

Előzmény: Lord Iffy (1702)
Gabriel.jr Creative Commons License 2002.06.07 0 0 1706
En ha mar vegkepp nincs mit olvasnom - ertsd: kifogytam az uj konyvekbol -, akkor leveszem a "ezekazokakonyvekamelyeketakarhanyszorbarholesbarmikoreltudokolvasni" polcomrol valamelyik Douglas Adams konyvemet. Ezen a polcon foglal helyet valamennyi Rejto Jeno mu, es termeszetesen a 22-es csapdaja is :).
Hopsz, az idom lejert most mennem kell.
Előzmény: -boneheaD- (1626)
Gabriel.jr Creative Commons License 2002.06.07 0 0 1705
No, elnezest kivanok. THE DEAD ZONE. Aznap este mar nekem is leesett. Ugylatszik hogy igy a harmadik X-hez kozeledven, mar nemcsak a hajhullas problemajaval kell szembeneznem, hanem a rovidlatassal is :). The Dead Zone. Ez a film cime is. A problema az volt, hogy nagyon trukkosen jelenitettek meg a film cimet. Hatulrol, egy mozgo fenyforras altal megvilagitott hatalmas Dead felirat - folotte pici The -, es a Zone szot a Dead szo vetette arnyek rajzolta ki. Naaagyon ravaaasz. Erre a kis vizoalis trukre nem figyeltem fel az elso alkalommal. Azota mar va egy hosszabb elozetes is, amiben mar mondjak a sorozat - illetve az alapmu - cimet is.
Igen a bemutato napja jun 16, mar alig varom. Szimpi a foszerepet jatszo szinesz. Hatalmas, ha jol emlekszem kek szemei vannak - ketto :). Ha belenezel - mar amennyire a televizion keresztul lehet - a szemeibe, valoban elhiszed hogy mindent lat a srac. Nagyon jo vizualis trukkok is lesznek benne - marmint a filmben es nem a szemeiben :).
Előzmény: Dohi (1617)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.06.07 0 0 1704
Aki a Világnagy strandra pályázik, az siessen a Nyugati pu. mellett levő antikváriumba (az már talán Váci út), ami mobiltelefon bolt is egyben. Itt kapható 2000 Ft-ért.
Tegnap délután még megvolt...
-boneheaD- Creative Commons License 2002.06.07 0 0 1703
OFF
sajnálom Dohi, pedig én is akartam írni h drukkolok, de nem voltam netközelben....ez van :(
amúgy milyen vizsga volt?
ON

jah, jelzem az Istenek szöv.szerkesztője sztem is nagyon jó, nagyon kreatív lett a story! de télleg, viszonylag egyszerű, és mégis teljesen jó! :)
én a Gömb című Michael Crichton regényhez/filmhez hasonlítanám, abban a vonatkozásban, h amit szeretnénk, megtörténik egy "mágikus" dolog segítségével.

Előzmény: Dohi (1701)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.06.07 0 0 1702
Nekem az irógépes a kedvencem. A címe asszem valami ilyesmi: Az istenek szövegszerkesztője???

ja, ja. télleg.:O))
zsanna mi annyira egy agy-rugóra járunk. az összes kedvencünk hasonló.;O))
keresem egyébként a könyvesboltokban grishamot, de eddig nem futottam össze vele.:O((

Skacok, mondhatnám hogy befejeztem a st-t. vagy a dt?! :O)) na mindegy, egyszerübbek kedvéért a setét torony 4. részét.
hát meg kell mondjam...ööö...izé...szóval a végén az az Óz-os alakitás...hmmm...eléggé gyér volt. tulajdonképpen még van 10-12 oldal hátra...de nem hiszem hogy fontos dolgok történnének addig. vagy mégis?! :O)) azért kiváncsi vagyok már a többi részre. igyekezhetne már kingapu.:O))
a legjobb rész a hármak elhivatása volt, szinte le sem tudtam tenni. még a mozgólépcsőn is olvastam.:O)) a puszta földek is nagyon jó volt. meg ez a negyedik, a varázsló és üveg is kb 3/4-ig.
na uff. szóltam.:O))

Előzmény: zsanna (1700)
Dohi Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1701
hali!

OFF
koszi a drukkolast, de bukta lett. sebaj, kedden delben ujra probalkozom, ha akkor sem, akkor tenyleg gaz van :(((((((
ON

imehesz: jaja, en vagyok az. king site-om most is van, csak nincs tul surun frissitve... web.externet.hu/sk a cim, ha erdekel.

zsanna Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1700
Nekem az irógépes a kedvencem. A címe asszem valami ilyesmi: Az istenek szövegszerkesztője???
És a tutajosra is emlékszem, úgyhogy egész jók voltak a ráutalásaid :-)))))))
Előzmény: Lord Iffy (1691)
imehesz Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1699
hi,

hamar itt tartunk... nem emlekszem pontosan az idezetre, de ezt is ZOLTAN mondja a DT I-ben. (szeintem ez a legdrvabb mondat a konyvben)
"A Isten b.on meg, meg a lovat is amelyiken gyuttel..." - emlekeztek erre?

iM!

Előzmény: Vaskalap kartárs (1698)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1698
Most eszembe jutott, hogy a topic őskorában kérdezte valaki milyen verset mond Zoltán, a madár. Nem a lovasra gondolt szerintem a kérdező akkor, henem erre:

Paszuly, paszuly,
Zenés ződség.
Minnél többet eszegetsz,
Annál többet eregetsz.

Lord Iffy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1697
ok, igy már emléxem.:O)
Előzmény: Vaskalap kartárs (1696)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1696
A Chrouch End és A Haver, baromi jó zenekarunk van című novellák az „eltévedős” gondolatkör köré épülnek.
Az első Londonban játszódik és Lovecraft Cthulhu-mítoszával rokon („HATVANAN VESZTEK ODA A FÖLDALATTI SZÖRNYŰSÉGBEN”), míg a második az USA-ban ahol olyan városkában kötnek ki, ahol az emberek nagyon hasonlítanak bizonyos zenészekre, akik..., de nem lövöm le a poént.

A Napkutya inkább kisregény.

Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1695
a sarkany szeme miert nem tetszett?

Nem ez volt az első könyvem Kingtől, ezért megszoktam, hogy ez az író meghökkentő szituációkat dolgoz fel és ezeket elég egyedi módon mutatja be. Olyanokat, amiről még álmaimban sem gondoltam. Nos, ebből a könyvből mindezt hiányoltam. A könyv nem volt rossz; élvezettel olvastam, de Kingtől nem ezt vártam. Ez egy jó mese, egy kis misztikummal fűszerezve. Se több, se kevesebb. Ennyi.

Előzmény: Dohi (1690)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1694
most is megvan a weblapja.:O))

Előzmény: imehesz (1693)
imehesz Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1693
[DOHI]

hi,

ebben a topicban meg nem jartam, de ha TE vagy az a DOHI, akinek 2-3 eve volt SK weblapja valahol a neten, akkor mar valoban talalkoztunk! (kepernyon)

a 'nem jon alom a szememre' tetszik, de mivel city lako vagyok, es mindenhova 10 perc alatt elerek, ezert olvasni nagyon keves idom van, ezert haladok olyan lassan...

a kovetkezo konyv pedig, amit olvasni fogok az a DT 4. kotet lesz, mert mar megvettem :)))

de azert koszi a tippet.

kez es labtorest a vizsgara...

iM!

Előzmény: Dohi (1690)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1692
ja még kiegészitem....a kedvenc novellám a napkutya. vagy az nem novella?! :O)))
ez az egy, aminek a cimét is tudom.:O))
Lord Iffy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1691
na mindenki válassza ki a magáénak valót.:O))

volt st/dt vita?! en vegigolvastam az egesz topicot, de nem remlik :)
pedig volt ám...:O)) asszem a röviditésekkel volt gond, hogy nem mindig/mindenki tudta melyik mit takar.

holnap vizsgazom, ha nem sikerul, akkor bukas
drukkolunk.:O)

Farkas alakja viszont tényleg jól sikerült.
itt és most.:O))

Kedvenc novelláim a Crouch End és a Haver, baromi jó zenekarunk van.
én meg a novellákat cim szerint megjegyezni még nem birtam.:O)) melyik is ez a kettő?
az én kedvencem a tutajos meg az irógépes.:O)) (na ebből találjátok ki a cimét.:O))))

ha vegre kiolvasom a NEM JON ALOM A SZEMEMRE c. konyvet.
miért végre?! nehéz szülés? :O)))))

nehogy megrémüljön (mondjuk Flagg pókjától, amit újszülött egereken hízlalt)
:o))))

Dohi Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1690
hali!

kvazi OFF

bi4: hmm, akkor koontz teren nem igazan ertunk egyet, ugy tunik. sebaj! :) az ejfel szerintem
eleg gyenge. nem is igazan remlik, mirol szol, csak annyi, hogy valami iskola, vagy hasonlo intezmeny korul rohangalnak. annyi, hogy sokaig csak az, meg a hideg tuz hianyzott a fickotol, de szerencsere az animus kiadta oket ujra :) a szeme sarkabol nem rossz, de a vege annyira el lett cseszve, hogy fuuuu... tudom, hogy koontz mindig happy end, de ennyire?! a ne felj! es az ejszaka foglya (ebben a sorrendben es nem forditva ;)) szereploi egyszeruen idegesitettek. a vegsokig meg talan azert nem tetszett, mert nem annyira tipikus koontz :) a maszkot es a vegiteletet nem olvastam, de ott figyelnek a polcon. a latomas viszont... ha benezel az skhq-ra, a news-ban elolvashatod a velemenyemet :) viszont nem tudom, miert szokott le az animus arrol, hogy az elokeszuletben levo konyveket megemlitsek a hatso boriton :(

sti: a mr. nekem nagyon bejott, bar kicsit lelombozott, amikor a haver rokona elolvasta es jol lehordta, hogy semmi kulonos. a gerinc meg ossze-vissza van toredezve ;(((((((( a minisorozat viszont kegyetlen szar, a konyvet csak nagy vonalakban koveti, pedig asszem koontz irta a forgatokonyvet. nagyon gyenge... persze a phantoms-on is jol elaludtam, a rejtekhely meg tele volt gagyi szamitogepes trukkokkel. szoval ennyit a koontz-filmekrol ;) a velemenyeddel viszont egyetertek: koontz-ot barmikor tudok olvasni, par nap alatt vegzek vele, porgos, gondolkodni nem nagyon kell, ilyesmi. kinghez viszont hangulat kell - persze hangulatot is csinal, de koontz konyveivel ellentetben valahogy melyebbek, vagy hogy mondjam. (hopp, most olvastam vegig a mondatodat, te is ezt irtad :)))

es akkor most nemi ON, ha nem baj :)

e-ditke: a setet toronynak eddig 4 kotetet jelent meg angolul es magyarul is. ha minden igaz, jovore jon amerikaban az 5. es talan a 6. kotet is, aztan lesz meg egy 7. es kesz.

vaskalap: ahogy azt mar vagy ezerszer leirtam/leirtuk, az elso dark tower szar, de ahogy haladsz, ugy lesz egyre jobb. a harmadik mar egeszen klassz, es allitolag a 4. meg jobb (en meg nem olvastam). de a sarkany szeme miert nem tetszett?

iffy: volt st/dt vita?! en vegigolvastam az egesz topicot, de nem remlik :)

imehesz: jartal mar minalunk? (hasznos holmik suxx ;)) ha nem, akkor udv, ha igen, akkor bocs ;) hogy tetszik az insomnia (nem jon szememre alom)? ja, es ha gondban lennel, hogy mi legyen a kovetkezo king, amit elolvass, kerdezz meg minket batran! :)

nna, ez eleg hosszura sikeredett, ugyhogy le is lovom magam.

OFF
holnap vizsgazom, ha nem sikerul, akkor bukas van, ugyhogy AAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :((((((((((((((
ON

imehesz Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1689
bevallom, nagy szegyenemre, az elso SK konyv, amit olvastam, az a talizman volt... es ezert szerettem meg. utana elolvastam a ragyogast (lehidaltam tole), aztan jott AZ meg a tobbiek, sorban egymas utan. nagyon sok konyvet nem olvastam meg tole :( sajnos

meg ami nagyon tetszett nekem, az a toparti kisertetek volt. szinten egy olyan mu volt az eletemben, amit MINDENHOL olvastam!

nekem az is nagyon tetszett.

iM!

Előzmény: Vaskalap kartárs (1688)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1688
A Talizmán alapötletét érdekesnek tarom (utazás felváltva az egymásnak kölcsönösen megfelelő világok között). A történet hömpölygése viszont ehhez a könyvhöz érve számomra már megszokottá vált, így különösebb hatást nem gyakorolt rám. A Napfény Otthon epizód például szerintem tipikus Stephen King klisé (őrült hittérítő önkényeskedése, majd pusztulása).
Farkas alakja viszont tényleg jól sikerült.
A Setét Torony könyveket még nem nem fejeztem be (még maga az író sem), így azokról csak előzetes véleményem van, de ez egyelőre elég ködös.
Előzmény: imehesz (1686)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!