Igen, errõl van szó. Érdekes, hogy két esetet tudtam és kettõt ki is találtatok, most meg három esetet sorolok fel :)
Összefoglalva:
A zsebben levõ pirosat tehát a következõ esetekben kell visszatenni az asztalra: 1. Vége a frame-nek és újat kezdenek... :-) 2. "Foul and a miss"-t ítél a bíró egy olyan lökésre, amelynek során lemegy egy piros ÉS a vétlen játékos kéri a golyók visszarakását a lökés elõtti helyükre. 3. A zseb szélén álló piros golyó magától a zsebbe esik.
Megjegyzések:
A foul and a miss-nél a szabályok szerint csak a fehéret KELL visszatenni a helyére, a többi elmozdult golyót csak akkor, ha a bíró véleménye szerint a vétkes játékos elõnyhöz jutna abból, ha nem tennék vissza. A gyakorlatban azonban úgy látom, mindig minden mozdult golyót visszatesznek (azaz megpróbálják visszatenni :-).
Ha egy tetszõleges golyó a zseb szélén táncolva áll meg, de végül az asztalon marad, akkor elõfordulhat, hogy késõbb mégis "magától" beesik. Az igazi ok sokféle lehet, huzattól kezdve az asztal (nem szándékos) meglökésén keresztül a csodáig :-). Ilyenkor ezt a golyót vissza kell tenni oda a zseb szélére, mintha mi sem történt volna, HA nem lett volna szerepe abban a lökésben, aminek az idõtartama alatt beesett. Ha pedig szerepe lett volna, akkor minden golyót vissza kell tenni a lökés elõtti helyére és meg kell ismételni a lökést.
En nem tudom ennyire szabalyokat de mikor szineset kell talani es nem sikerul de lemegy egy piros akkor azt visszateszik nem? Vagy ez a mar emlitett eset?
Érik még meglepetések az embert... ugyanis erre nem is gondoltam, pedig teljesen igazad van. Evvel együtt akkor legalább 3 különbözõ szituáció lehetséges.
1024x768 32bitben tolom, de ha jól emlékszem 16biten is próbáltam és úgy is előjött. Az iSnooker tényleg sokkal jobb egyébként, csak offline kevés értelme van :)
huh, rémlik valami. Talán az, hogy csak 32bites módban fut a kis szemét. De egyébként szerintem a 2003 sokkal jobb, de a legeslegjobb az isnooker, csak már lejárt a free accountom, úgyhogy guestként kell nyomnom..
Nem tudja vki mitől lehet hogy lefagy a World Championship Snooker 2004 a Masters-nál töltés közben? :) Rögtön első meccsnél. Végig betölt, aztán mikor eléri a maximumot akkor megfagy. De csak maga a játék, a gép nem.
Hú, a betyár mindenit!! Ez igen! Aki már fogott snooker dákót a kezébe, és lökött néhányat azon az asztalon, az tudja ami ez! Fantasztikus! Nagy nagy gratula neki!!
Mindig megnézem a Premier Liga eredményeit, a mostani állás szerint Ronnie van az első helyen 16 megnyert frame-el, de százas break-e még nincs egy sem :-)) (Williams-nak van 3).
Szerintem ez a "Hendry 100 break megdöntés", az ő fejében is nagyon benne van...
A játékát természetesen nagyon bírom, de személyes rajongója nem vagyok :) Sajnos túl sokszor veri meg a kedvenceimet :o)
A vb címeket tényleg csak találgatni lehet, de azt kívánom neki, hogy a century rekordot döntse meg, abban vitán felül ő a legnagyobb, ezt szerintem a legvérmesebb Hendry drukkerek is elismerik :)
Felkelti a nézők érdeklődését, hogyne keltené fel, de ugyanilyen hamar kivívja az ellenszenvet is. Te kedveled?
Azt, hogy fantasztikus Ronnie ;-) ellen csak akkor lehet nyerni ha elszórakozza a meccset, az valóban nem igaz, nem nagyon szokta ő elszórakozni, legfeljebb nem érdekli az adott esemény vagy ellenfél. A vagánykodás is sokkal inkább jellemző White vagy Drago játékára. A cikk szerint az ellenfélnek valóban agresszívnek, támadónak kell lennie, hogy nyerjen, de szerencsére ez sem jön be mindig :-).
Ronnie jövőjének taglalását meg akár hagyhatjuk is, csak találgatni tudunk, ezt majd meglátjuk pár év múlva.
Ez - nekem - elég furcsa. Az ember azt gondolná hogy ha valaki, hát Ronnie felkelti a nézők érdeklődését.
Egyébként egyetértek bmw kollégával, szerintem sem lesz annyi győzelme Ronnienak és én is úgy gondolom, hogy amiatt, mert most nagyobb a konkurencia, mint a 90's elején volt.
Azt viszont merő túlzásnak vélem, hogy a többieknek csak akkor van esélye, ha Ronnie elszórakozza a meccset. Erről már sokat beszéltünk és volt az a bbc cikk is a témáról, Ronnie ellen kockáztatni kell, elvenni tőle a kezdeményezést és támadni minden lehetőségnél. Tulajdonképpen Matthew ezt tökéletesen megvalósította az Irish döntőjének esti sessionjében, csak kicsit többet hibázott, ami már nem fért bele. De az egy tökéletes mintája volt annak, hogy mi az egyetlen esély ez ellen a fantasztikus Ronnie ellen.
Jó, jó, lehet, hogy túloztam kicsit :-), de mondtam, hogy borzasztó elfogult vagyok vele szemben. Bár szerintem nem kell megvárni azt, hogy 40 éves legyen, elképzelhető az is hogy most sorozatban megnyer öt VB-t. Hendrynek is sikerült ez annak idején 4-szer egymás után, s akkor már meg is van a várt eredmény és még a túlszárnyalásra is van idő. Legyen így! Jó ;-)? Én hiszek benne, hogy ez sikerülhet, és néha ez is elég.
Hendry kedveltségét én nem nagyon féltem Ronnie ellenében, pl. a Welsh Open-en nekem úgy tünt, Hendry szurkolótábora a nagyobb a döntőn, mert bár lehet, hogy kinézetre nem igazán bizalomgerjesztő, de Ronnie-t nagyon-nagyon sokan nem kedvelik a viselkedése miatt. Ezt mutaja azt is, hogy a Ronnie-s meccseken távolról sem volt teltház, míg White, Maguire, Williams stb. küzdelmeken csak úgy tolongott a nép.
Előrebocsátom, hogy Ronnie szurkoló vagyok, de szerintem soha sem lesznek akkora eredményei, mint Hendrynek voltak. Hogy ettől most melyikük nagyobb legenda, vagy nagyobb játékos, az több dologtól függ. Szerintem Ronnie sokkal élvezetesebben, látványosabban játszik, mint Hendry (ezért ő a kedvencem). De azért ne felejtsük el, hogy Hendry 21 évesen világbajnok lett és 30 éves korára begyűjtötte a 7-ik vb címét is. Ronnienak az első 26 évesen, a 2. 29 évesen sikerült. Tehát Ronnienak kvázi kevesebb ideje lenne begyűjteni a trófeákat. ( igaz, lehet jól játszani 40 évesen is, de ez nem tudom mennyire Ronnie stílusa. Amikortól nem ő lesz a legjobb, hanem csak esélyes, lehet, hogy nem fogja érdekelni) Bár nem követtem figyelemmel a 90-es évek snookerjét, de úgy gondolom, hogy azért Hendrynek valamivel könnyebb dolga lehetett. Davis már nem volt topon, szegény Jimmy meg mindig megbotlott. ( Lehet, hogy voltak más nagy ászok is, hirtelen nem jutnak eszembe). Ma meg azért Ronnienak olyan kortársai vannak, mint Hendry ( még mindig össze tudja szedni magát), Higgins, Williams, Hunter, Maguire, Stevens. Akik közül néha ez, néha az van jó formában, és meg tudják Ronniet szorongatni. Szerintem sajna felesleges azzal áltatnunk magunkat, hogy Ronnienak nagyobb eredményi lesznek, mint Hendrynek. Az meg megint tuti, hogy Hendry akármennyire is jól játszik, nem tud annyira tetszeni, mint Ronnie természetes, jó értelemben vett hanyag "cueingja".
Hűha! De szépeket írtál róla :-)! 2003 áprilisában Simon Hattenstone írt egy cikket, Ronnie önéletrajzi könyvének születésével kapcsolatban, s ennek az írásnak az utolsó sora az volt, hogy Ronnie azt mondja neki : "I just want to win and win and win. I want to be a snooker legend."
Én abszolút Ronnie szurkoló vagyok, még egy tippversenyt sem tudok úgy kitölteni, hogy ne őt hozzam ki első helyre, bármit is mondanak az "előrejelzések". Ha nyer, már szép az egész napom. És szerintem is ő a világon a legjobb , de azért tudom :-), hogy pillanatnyilag még mindig Hendry a világ legnagyobb játékosa, de biztos vagyok benne, hogy Ronnie is eléri és remélem túl is szárnyalja az ő eredményeit. Ami őt kiemeli a többiek közül az valóban a tehetsége.
Szerintem Ronnie akor nyer amikor akar és ha szorosabb az csak azért van mert vagánykodik és az egyszerű lövések helyett virtuóz bemutatókat csinál. Ő is tudja hogy a VILÁGON Ő A LEGJOBB! Taylor mondta róla egy interjúba hogy: Soha nem volt még ilyen tehetséges jó játékos. Megvan benne minden ami kell a jó,szép játékhoz. Megvan benne White csibészsége, Davis küzdenitudása, Hendry precizitása. Ő a legnagyobb valaha élt snooker játékos!
Lehet utálni, lehet szeretni de egyet nem lehet átnézni rajta. Nincs senki a világon aki mindkét kezével tud 100 feletti Break-ot lőni.
Na jó, nem fényezem tovább a srácot. De Sumi meg ő nem jó hasonlat.
Na jó , részemről befejeztem a cikkek felrakását!Azt eddig is tudtam , hogy béna vagyok ,na de ennyire!:-))))))))))
Boldog Szülinapot,Alex Higgins!!!:))))))
Crucible decision expected soon
The Crucible is facing competition from other venues
Sheffield hopes to learn next week if its bid to continue hosting the World Snooker Championship at the Crucible Theatre has been successful.
David Fletcher, Marketing Director for the Sheffield First for Investment agency, expects the venue for the 2006 tournament to be named on 23 March.
He said: "It is my understanding that Sheffield, Liverpool and Birmingham are the cities now left in the running.
"We are awaiting a decision from World Snooker's board, which sits next week."
World Snooker could only confirm an announcement would be made before the 2005 tournament begins on 16 April.
The Crucible in Sheffield is the temple of snooker and so the Championship has to remain there
Sheffield's future as the World Championship's host city has been in doubt ever since snooker's governing body invited venues across the UK to bid for the right to stage the tournament from 2006.
"I hope a decision is made soon," Mr Fletcher told BBC Sport. "Everyone working behind the scenes in Sheffield needs clarity. There's not a lot more we can do at the moment.
"It's getting to the stage where World Snooker will have to commit themselves to a venue, because the Crucible needs to plan its season around the tournament."
End of an era for the Crucible?
Mr Fletcher added that Sheffield would still explore the option of developing a purpose-built 'Billiardrome' snooker venue to replace the Crucible, regardless of whether the city wins the 2006 World Championship.
"A bespoke facility is something the game is crying out for," he said.
"All current venues have their compromises, whether it's the seating capacity at the Crucible, or the acoustics somewhere else.
"Sheffield would like to work with World Snooker to develop such a facility, even if the decision over the 2006 tournament goes against us.
"There would be a two to three year gestation period for something like that. It would be designed specifically to host snooker, but we would also look at alternative uses for it."
Talán most....