Hétvégén Szeged. Kiváncsi vagyok nagyon. Most nagyon nehezen képzelem el, hogy Ákos (mikrofonszaggatások közepette) miként fogja előadni pl. a Láss bennem mást. Arra pörögni kell. Persze a zene döntő lesz alatta.
A Ki helyett szeretsz te engem az tíz lesz, azt már most látom.
A soronkövetkező, pécsi ANDANTE-turnéállomásig (2003. május 16., péntek, PÉCS, Orvostudományi Egyetem aulája, 20.00) már csak hármat kell aludni. Ízelítőül íme néhány kép a miskolci előadásról:
Mivel én csak most tudtam meg,hogy lesz extra délutáni koncert is,így feldobnám a témát:mivel vidéki vagyok,és van két jegyem az esti előadásra-van valaki,aki el tudná cserélni délutánira?
Az én két jegyem az 5990-es,de minden megoldás érdekel:-)))))
én kidobtam volna a bekiabáló(ka)t. úgy tűnik, a közönség nagy része nem tud elszakadni a tombolástól és a buliktól. ez szánalmas. azaz ők szánalmasak.
valószínűleg sokan NEM voltak még hasonló koncerten, de hangversenyen sem - sőt a színházat is kerülik. talán jobban lehett volna hallani a vonósokat is, ha a közönség először hallgat, és a végén tapsol. talán...
Persze nem tudták elrontani a hangulatot, mert valóban hatalmas élmény volt!
Megjegyzem, a hangmérnök is izé, szerintem minden koncertet elront. Ákos, sajnos te nem tudhatod, mert soha nem ülsz a közönség soraiban - de akkor ki mondja azt, jól kever nekünk?
Kicsit hiányoltam a lányok több szerepeltetését, pl. a Hello-nak már régen kész van "symphonic" verziója, akkor miért nem..?
Furcsa volt nézni Alexet, aki a ketrecben ült, és nagyon finoman játszott a dobokkal a csendesebb részeknél...
Sziasztok!
Örömmel olvasom az Andante élményeket, majd 24-én magam is lemérem, mit hozott össze ezúttal Ákos. Hej, de messze van még! De már nagyon várom, hogy halljam a Valami véget ért-et, és ami számomra még felemelőbb, a Megváltót. Azért a többi sem hagy hidegen :)))
Sok jót -még többet- mindenkinek!
Surgeon
Személy szerint elkeserít az a kisstílűség, hogy az ún. rajongók nem képesek a hely szelleméhez ill. az előadás eredeti elképzeléseihez igazodva megjelenni és viselkedni.
A bekiabálásos srác miatt én is szintén kicsit kellemetlenül éreztem magam. :) És tök véletlenül kerültünk egy gócpontba vele. Mosom kezeim semmi köze hozzánk. :))))))))))))
Ha van rá igény felnyomom az új számot.
Ákos beleegyezzel? :)
Ha nem kérlek 7 percen belül írj egy NEMLEGES üzenetet ide. :)
Na de komolyan ugye nem baj ha feltöltöm valaki erősítsen meg, hiszen úgyis mindenki megkapja majd. :)
Én egy kicsit kellemetlenül éreztem magam a bekiabálásoknál. Talán nem kellett volna, de ez legyen a legnagyobb baj. Érdekes:nekem is az Ikon tetszett a legjobban. Azért az Örvény "Hakni" verziója sem volt rossz, amivel Ákos (saját bevallása szerint) Las Vegasban, az ottani magyarok előtt kíván majd fellépni úgy 70 éves korában.:-))
Úgy indultam mivel én sokkal inkább a "zúzást" szeretem ebből számomra túl jó nem sülhet ki. 8 kor érkeztünk páran. Kint elég nagy sor. Mindenféle ruhában volt a közönség ki öltönyben, ki atlétaban, ki bakancs + rovidnaciban. Szóval ha valaki azon tanakodik miben jöjjön azt tudom mondani abba amihez kedve tarja. :) Bejáratnál két nagy Dreher+Ákos reklámoszlop. Bemenetel után mindenki megkapta az ajandék cdt. Papír tokja van.
A cd tartalma:
audi+mm (a szám + interju + képek + majom a ketrecben klip)
Bent mondhatom teljes teltház. Jobb oldalt ültünk középen igen az a bizonyos bekiabálós ember előtt kettővel. :)))) Iszonyat jófej volt :) A koncert 2 részből állt kb. 20 szám majd 4 ráadás. A koncert elejét és a végét úgy jellemezném: "temetőhangulatból" a végére elértük a normális koncert feelinget. Némelyik számra igen nehezen lehetett ráismerni kezdetben, nagyon jól át lettek dolgozva. Számomra 3 igazán jó húzószám volt ami nagyon jóra sikeredett: Valami véget ért, Ikon és a végén a bulizos Ilyenek voltunk. Azt mondom hogy az Ikon miatt már megérte az egész, mások meg szerintem is hihetetlen jóra siekredett. Gyakran jött rám olyan roham hogy fel kéne állni mert ezt ülve kínzás hallgatni annyir rossz volt ülni és nem táncolni rá. Engem ez kicsit zavart is. A végén azért már elég sokan így lehettek mert elég sokan álltak fel és úgy énekeltek tapsoltak. Ami viszont nem kellett volna mert halálba unom már az a Végre. :) Ja és volt a Helló is. A színpad mögött volt egy kivetítő ott volt néha ilyen árnyjátékos vetítés. A legvégén meg olyan jó lett a hangulat hogy mindenki felállt és elég sokan helyüket elhagyva a színpad elé mentek tapsolni ugrálni. Úgy éreztem Ákost zavarta a folytonos hatalmas tapsvihar, a végén meg is jegyezte ezt nekünk. :) Itt szabad megjegyeznem hogy Andante koncert ellenére tök izzadtan fejeztük be a koncertet. :) Koncert után elmentünk a bizonyos Ákos buliba teljesen jó volt. Köszönjük Laci! És én még mást is :))))) Majd 8 körül már pesten is voltunk. Összességében nagyon örülök hogy a részvétel mellett döntöttem. De számomra egy igazi jó normál koncertet nem fog felülmúlni. És tényleg annyir jó volt hogy még Pécset is bevállalom BP és Fehérvár mellé.
Ez az Ákos levlistára jött, gondoltam érdekelhet pár embert...
udv!
ha van ra erdeklodes szivesen leirom hogy mi volt ket napi sajtotajekoztaton es a minikoncerten..
eloljaroban annyit, hogy ilyet en meg nem tpasztaltam az amugy fikazos hyperproli vagy eppen sznob
media bandatol, de tapsvihar es futtyoges, enekles jellemezte a kozonseget... egy sajtotajekoztaton,
ujsagiroktol..
en meg csak a roviditett, fenti 1 oras koncertet hallottam, de nagyon bejott.
sot a toplistamon ahol eddig Bekescsaba vezetett, most az andante van az elso helyen..
nagyon allat volt!!!
...válaszd külön magadban a költőt-énekest-előadóművészt és az embert; és ne hagy ki ezt a FELEJTHETETLEN élményt. Ha nem teszed, egy életre megbánod.
Mellesleg -ha jól vettem észre- Ákos élete párja is ott volt, állt a terem baloldali kijáratánál, Ákos egyszer felé is intett, olyasmit mutatva "látod, a rajongóim így kedvelnek" :)
Az elején volt még egy kis malőr, amikor Ákos a "Láss bennem mást éneklése" közben az állvány szorításából kitépte a mikrofont, egyúttal elválasztotta a kábeltől is, így egy pár másodpercig elszerelgette a cuccost. Így jár aki hozzászokik a vezeték nélküli mikrofonhoz.:-)))
Szeretnék kírni magamból mindent a koncerttel kapcsolatban, de nem akarom lelőni a poénokat, kaptam már én korábban ezért a fejemre.
2 érdekesség:
- Sándor, a Törvény körül plexifal volt, így sokkal kevésbé volt "szétzúzva" a koncert, sokkal jobban kijöttek a hangok
- Lepe vezényelt a Világ legvégén alatt, és vezényelte a közönség széteső tapsát is
Megváltó
Valami véget ért
Hello
Keresd meg a lányt
Ki helyett szeretsz?
Csillagok alatt
Láss bennem mást
Esőkirály
Örvény
Indiántánc
Ilyenek voltunk
Ikon
Végre
A világ legvégén
Keresem az utam
Alig hitted
Virrasztó
Majom a ketrecben (szakrális)
Be lettél oltva
Ölelj meg újra
Altató
Gondolnék Rád
A jubileumi koncertturné első állomásán az előző hozzászólásokat kissé kiegészítve – a teljesség igénye nélkül - ez történt:
(Megjegyzem: Úgy gondolom észrevételeim objektívek és realisztikusak, Ákos zenei munkásságát elismerő és kedvelő, de nem fanatikus rajongó mivoltamból fakadóan.)
Tehát a koncert a meghírdetett 20.00 órai kezdet helyett (mindenki által ismert okokból) kb. 20.20-kor vette kezdetét. A „főhős” öltönyben középen, rendezői balra a vonóskar, mellettük Szakos „felfedezett” Krisztián, majd Lepe és Samu, tőle jobbra pedig plexi-ketrecben Dorozsmai utódja. Előttük, szintén balról Ákos mellett-mögött Kékkői Zalán, majd a percusion boy és végül Jamie.
Az első belerázódós rész egy árnyalatnyi, de mégis észrevehető pontatlansággal indult, úgy a zenekar, mint Ákos részéről.
A hangtechnika a hazai viszonyokat figyelembe véve tűrhető (bár én ebben a tekintetben kicsit többet vártam tőle, persze az is lehet, hogy a leszállított cucc egy részét tudták csak bepakolni, mivel a Rónai Művelődési Ház nem igazán nagy létesítmény.)
Ezen kívül a hangképpel is volt néminemű problémám:
A vonósok néhol erőteljesen középtartományban és halkan szólaltak meg, Samu is alul volt keverve hangerőben, de az ütős szekcióban vettem észre a legtöbb hibát. A cinek szinte hallhatatlanok voltak, szegény srác hiába dolgozott a tányérokon, kifelé nem sok jelent meg belőle. A kissé gyorsabb számok felpörgetésére hivatott kongák sem érték el véleményem szerint a nekik szánt hatást teljes mértékben az alulkevertség miatt. (Mindezek mellett a jelenlévők maradéktalanul élvezték az előadást - csak az én vájt fülű, szakmai szemüvegen történő kritikus szemlélődésem észrevételei a fentebb leírtak.)
A fénytechnikával ezzel szemben minden rendben volt, a megfelelő számú intelligens lámpának, és a jól felépített, zenéhez igazodó világítási koncepciónak köszönhetően.
Maga a zenekar jól dolgozott, a vonósok egyértelműen profik (talán csak az előbb említett keverési hiba rontott élvezhetőségükön), de ugyanígy a többi zenész is maradéktalanul eleget tett a feladatnak.
A billentyűn közreműködő Szakos Krisztián is jól teljesített, bár az elektromos zongora néhol túl volt zengetve és ennek sem volt tökéletes a hangképe.
A zenei részre térve a Majom a ketrecben volt talán a legérdekesebb a vonóskari verzióban, de megszólalt néhány keveset, vagy akusztikusan egyáltalán nem játszott dal is. Az új (Gondolnék Rád) - ami az Ákostól megszokott kissé cinikus felkonferálással indult – teljesen belesimul a korábbi dalok közé. Néhánynak kifejezetten jót tett az átdolgozás (Ikon, Indiántánc) ugyanis ezek a dalok nem tartoznak igazán a kedvenceim közé, ennek ellenére szerintem a hallgatóságnak is és nekem is ezek tetszettek a legjobban. A ráadásban az Ilyenek voltunk igen jól sikerült, majd ezt követően a megszokott búcsúdallal zárult a koncert.
Ennyi dióhéjban, mert hová tűnne a várás varázsa, ha mindent elárulnék?