Figyelemre méltó választék. Kb. tíz évvel későbbi SZOT-üdülős élményeim alapján sokat romlott az ellátás e tíz év alatt. Két hét alatt nem adtak fel ennyi tisztességes húsételt, mint ami ezen az egy étlapon van.
Görög beefsteak készítése : A húst megdaráljuk, és összegyúrjuk a szétmorzsolt zsemlével, az apróra vágott hagymával, a megvagdalt uborkával, a nyers tojással, a majoránnával, sóval, borssal. A masszából hússzeleteket formálunk, lisztben megmártogatjuk, és egy kevés zsírban, hirtelen kisütjük. Forró tálra szedjük, és a tetejére, tetszés szerint, pirított hagymát szórunk, vagy 1-1 tükörtojást sütünk.
Szerintem bárki rendelhet, bár nem egy igazán ügyfélbarát webshop. Kérdés, hogy az adószám kötelező-e a vásárláshoz, bár ezt azért ügyesen ki lehet kerülni alkalomadtán.
Igen, azokat láttam a fotókon, de talán nem volt annyira gyakori. A fém görgős csúszdára emlékszem, azok hosszabbak is voltak, de rossz hangjuk volt, és talán balesetveszélyes is lehetett, mert aztán mintha eltűntek volna. Mezei csúszdára (ami rövidebb, jellemzően a homokozónál,) valami fémlemezre emlékszem.
És témához kapcsolódó emlék, amikor később elindult a nagy vizicsúszdák telepítésének biznisze. De akkor még a fröccsöntő kisipar is virágzott. A lényeg az, hogy akkoriban én nem találkoztam hosszú műanyag csúszdával, ezért kételkedtem kicsit.
A hátoldaluk azért olyan szabálytalan felületű, mert egyedi kézimunka, meg különben sem volt lényeges. Közterületen nagyobb számban talán a metró megállóiban lévő ülőkék jelentek meg először. Hogy hol gyártották, azt nem tudom, de külföldön biztos előrébb jártak, onnan is lehetett hozatni pár darabot. (nem az egyszerű háztartásra gondolok :)