Keresés

Részletes keresés

anita.n Creative Commons License 2009.03.24 0 0 59
Azt nem tudom, hogy a fűvészkerti boltban mi lesz, de az áprilisi egyetemi kiállításra én is készülök. Ha pedig rendszeresen jársz Pestre, szerintem alkalomadtán látogasd meg a Safru kertészetet. Tavaly dupla rózsaszínjük volt. Mondjuk nem márciusban lattam, hanam jóval később, de szép nagy tövek voltak, több ággal.
Előzmény: TTNora (57)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.24 0 0 58
"Tipps zur Aussaat: Die Aussaat sollte im Herbst in Töpfe erfolgen. Töpfe frostfrei überwintern. Die großen harten Samen brauchen 3 Monate - 2 Jahre zur Keimung. Immer feucht nicht nass halten."

Ezt most olvastam egy német oldalon a magról való szaporításról. Hát, én nem próbálnám ki, az biztos. Összel kell elültetni, fagymentes helyen teleltetni. A legbiztatóbb pedig az, hogy a kemény magok csírázása kb 3 hónaptól 2 évig tarthat. Mindamellet nedvesen de nem vizesen tartandó.

Akkor a kisérletezöknek sok-sok szórakozást kivánok. Aztán a másik pedig, hogy ez akkor hány év múlva virágzik? Erröl nem találtam semmit.
TTNora Creative Commons License 2009.03.24 0 0 57

Fehérvárra jöttem férjhez, de napont ingázom Pestre dolgozni.

Az Oázisokat is ismerem (a budait és a soroksárit), meg az Örsön is voltam már a New Gardenben..

Jól emlékszem, hogy Agicza írta, hogy a füvészkerti boltban lesznek még április végén? Mi lesz akkor ott? Valami egyéb vásár?

Meg készülök a kertészetire a kiállításra is ápr. végén, ott vajon lesznek?

Előzmény: anita.n (53)
Kátya2 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 56
Nézegettem a neten, találtam is egy oldalt, de csak nagykernek ad el, /800/sajnos

nincs ilyen ismerösöm! :-((((((
anita.n Creative Commons License 2009.03.24 0 0 55
Már én is gondolkodtam a magvetésen, csak éppen nekem 3 tőről sem lett tavaly magom:-(( Egyébként külföldről lehet magot rendelni. Csak ki tudja, mennyi idő alatt lesz belőle virágzó pédány.
Előzmény: agicza (50)
anita.n Creative Commons License 2009.03.24 0 0 54
Hát ez naggyon szépséges!!! Én is valami ilyen színűt szeretnék!
Előzmény: agicza (52)
anita.n Creative Commons License 2009.03.24 0 0 53
Egyébként hol laksz? Csak mert Budapesten kapható a New Gardenben is ( a levendula színűm onnan van) a Baumaxban van elég nagy tő, igaz 12 ezerért, meg a Safrunál is a budaörsi úton. Tavaly láttam a Bricoban is, de kicsi tövet 4 ezerért (ami valszeg abban az évben nem is virágzott) meg az Oáziban is azt hiszem 4 ezerért, de szerintem annyiért túl fiatalok még a tövek. De több kertészet is hirdeti 3-5 ezerért. No jó, nem vagyok pénzközpontú, de ha már veszek, akkor már virágozzon is! Ne kelljen rá éveket várni, nem igaz?
Előzmény: TTNora (48)
agicza Creative Commons License 2009.03.24 0 0 52
Itt a kicsike (majd' tenyérnyi ;-P), tavaly április végéről:

agicza Creative Commons License 2009.03.24 0 0 51
Egy felnőtt bokornál, mint amilyen Kisidinek van, eltart akár egy hónapig is a folyamatosan nyíló virágtömeg miatt, egy-két virágos apróság esetén persze ez csak 1-2 hét, ha nincs tűző napon. -P
Előzmény: Teresz (33)
agicza Creative Commons License 2009.03.24 0 0 50
Magról nevelni nem szeretnél véletlenül? Egy ilyen komoly gyűjteményből elég ígéretes új fajták kijöhetnek egy-egy szerencsés kombinációban, én legalábbis megpróbálnám! Egyébként hány éves tövek?
Előzmény: Keszthely1 (20)
agicza Creative Commons License 2009.03.24 0 0 49
Alkalomadtán próbáld meg dajkaalanyra (Paeonia lactiflora gyökérdarabjára) oltani kecskeláb-ékeléssel vmikor augusztusban, aztán talpmelegbe tenni az üvegházban vagy fóliában, a rézdrótot meg egy év múlva el lehet távolítani, csak átültetéskor mindig mélyebbre kerüljön. Biztosabb megoldás, mint két évet várni, hogy esetleg meggyökeresedjen.
Előzmény: Keszthely1 (23)
TTNora Creative Commons License 2009.03.24 0 0 48

Könnyen meggyőzhető vagyok! :-)

Előzmény: anita.n (38)
agicza Creative Commons License 2009.03.24 0 0 47
A 'Crinkled White' lactiflora, itt meg csak a fás szárúak vannak - egyelőre... ;-)
Előzmény: taormina1 (21)
agicza Creative Commons License 2009.03.24 0 0 46
Itt csak marhatrágya van meg Osmocote, de néha megküldöm nitrogén-túlsúlyossal is, mert elég sok mulcs lett beforgatva a földbe, lazításnak, a bomlásuk miatt meg kell a plusz N.
Előzmény: .::yvett::. (13)
anita.n Creative Commons License 2009.03.24 0 0 45
akkor sajna mi is öreg nénik leszünk, mire a miénk ekkore lesz! :-( Mondjuk nekem olyan is van, amelyik hoz oldalhajtásokat. de olyan is, ami valóban csak egy központi ágról (tőről) ágazik. Lehet, hogy több fajtája is van? mármint a növekedés szempontjából.
Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.24 0 0 44
SOK! Mikor én idekerültem 15 éve, akkor ez már itt volt. Az öreg néni maga sem tudja már. Oldalhajtása viszont nincs sajna, mert akkor már a fele nálunk lenne. Ez egy tö, ami a föld felett szétágazik.
Előzmény: anita.n (43)
anita.n Creative Commons License 2009.03.24 0 0 43
Vajon hány éves lehet a tő?
Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.24 0 0 42
Igen, sajnos az övé, és nem az enyém. De nagyon fáj rá a fogam.
Előzmény: .::yvett::. (40)
.::yvett::. Creative Commons License 2009.03.24 0 0 41
Szia!
A rhoditár savanyítja a földet.Én ezt találtam=

Kezelés: Nem igényel különösebb gondoskodást. Legjobb, ha szűrt fényben, félárnyékban van, napi három-négy órát kap napfényt. Kiegyenlíttetett vízellátást igényel, de nem kedveli a túlságosan sok vizet, földje legyen közepesen nedves. Metszeni nem kell, csak az elöregedett ágvégeket és elnyílt virágokat kell levágni. Szereti a szélvédett helyet. Földje legyen laza szerkezetű, tápanyagokban gazdag. Rózsának való tápokkal érdemes öntözni és persze, valódi trágyát érdemes körülötte a földbe dolgozni. A meszes talajt nem szereti!!
Előzmény: anita.n (38)
.::yvett::. Creative Commons License 2009.03.24 0 0 40
Ez már méret!
Ez a szomszéd nénié?
Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.24 0 0 39
Sziasztok! Én két hete érdeklödtem bazsarózsa után a kertészet, minden.... topicban, de azt mondták, hogy lassan növöget. Azóta olvastam róla, hogy a nagyon huzatos helyet nem szereti. A hétvégén láttam a Starkl-nál kb fél méteres 3-4 ágacskával 4990 Ft. Ott azt mondták, hogy 2 év alatt biztosan meglessz 2 méteres. Ott olyan eladók voltak, akik elbujtak a vevök elöl szinte, csak nehogy valamit is kérdezzenek. A válaszból is látszik, hogy miért. Mindenhol olvasható, hogy lassan nö, bokrosodik, szerintük meg gyorsan.
Én a szomszéd néninél lévöbe szerettem bele, de nekem mindjárt ekkora kéne.
Egy álom, ha virágzik

anita.n Creative Commons License 2009.03.24 0 0 38
Szerintem mindenképpen szerezzél be legalább 1 tövet. Mert gyönyörű, mert illatos, korán virágzik. Arról nem is beszélve, hogy biztos lesz egy csomó irigykedőd! :-) Szerintem félárnyékban érzi jól magát. A napon megégtek a levelei. A lágyszárú bazsarózsák és pünkösdi rózsák a tűző napon a legszebbek, de ők (suffr.) inkább a félárnyékot szeretik. Én sima tápoldattal locsoltam, mint a többi növényt (pl muskátli) de úgy olvastam, hogy inkább olyan táp kellene nekik, mint a rodiknak. De mivel én még kezdőnek számítok, és majd az idei virágzás eldönti, hogy jó-e a síma tápoldat.
Előzmény: TTNora (37)
TTNora Creative Commons License 2009.03.24 0 0 37
Már én is nézegettem őket tavaly, a Csodakertben volt róluk egy komolyabb cikk. Nagyon szeretnék én is ilyet.. szóval félárnyékot kedvel inkább, és milyen földet?
anita.n Creative Commons License 2009.03.24 0 0 36
Én tavaly előtt vettem az elsőt (fehéret) a Baum...-ban. Abban az évben nem virágzott. De tavaly! Váóó! Én totál beléjük szerelmesedtem! Azóta már van 6 tövem. És sokan vannak, de még mindig nem elegen! Még sárgát és lilás bordót nagyon szeretnék! Egyébként 2008. októberében vettem a szintén a Baum..-ban 2 akciós tövet 990 Ft/db-ért. (gondolom télre akartak tőlük megszabadulni) az egyiken már hatalmas a bimbó, lassan ki is nyílik, a másikon még csak készül, de azt hiszem 2 virág is lesz rajta.
Teresz Creative Commons License 2009.03.24 0 0 35
http://it.gardening.eu/piante/Arbusti/Paeonia-suffruticosa/3758/

az előbb nem sikerült
Előzmény: Teresz (34)
Teresz Creative Commons License 2009.03.24 0 0 34
Teresz Creative Commons License 2009.03.24 0 0 33
Mennyi időn keresztül virágoznak, tudja valaki?
Teresz Creative Commons License 2009.03.24 0 0 32
Csodaszépek!
Itt van sokféle, leírással. Arra az esetre, ha valaki esetleg kifogyott volna a vágyakozás tárgyaiból :-).
http://www.vivaiobuffa.com/english/peonievarie_iframe.htm
.::yvett::. Creative Commons License 2009.03.24 0 0 31
:-D
.::yvett::. Creative Commons License 2009.03.24 0 0 30

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!