A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Sziasztok ! Még mindíg keresek valakit aki megmondaná hogyan lesz aktív a tv/video opció egy MFD1-es rádión . Jelenleg átugorja a kék qrzor mivel szürke marad , tehát nem aktív . Vagy keresek megvételre MFD1-es rádiót , amelyikben aktív , tehát kiválasztható a tv/video vagy a frisebb kiadásokban AUX opció . Nincs széphazánkba 1 olyan ember aki értene ehhez a xarkupac rádióhoz ? Még pénzért sem ? :)
Sziasztok! Egy Audi A4 B8-ba szeretnék navit frissíteni, 2010-es gyári mmi 3g lemezem van és nem volt sosem semmilyen frissítés rajta. Gondolom ha új lemezt rakok bele firmware-t is kell majd frissíteni. Mire érdemes figyelni? HDD-s egység a csomiban, rá lehet-e applikálni? (menuben csak sd kártyára lehet). A lemezt netről már lerántottam és két iso fájl van rajta, az egyik tartalmazza a progit a másik a firmwaret.
Vagy esetleg Békéscsaba - Szeged tengelyen tudtok olyat aki csinál ilyesmit?
Hi, Tekintettel arra, hogy nem volt ma sem időm venni egy dl-es lemezt, ezért most megpróbálkoztam ezzel az sd-ről való feltöltéssel, de megakadtam, a kütyü azt írja ki, hogy "Software Download Source activated, searching for SWL image." A linkelt oldalon páran írtak hasonlót. Azt szeretném kérdezni, hogy Te az swf fájlt dvd-re, vagy cd-re írtad ki? (épp cd-ém volt otthon, ezért azzal próbáltam)
Tudnátok-e ajánlani valakit, aki vállal VW-be (konkrétan 7N Sharan) utólagos tolatókamera beépítést, és tényleg ért is hozzá, csinált már ilyet, stb (a szerelést és a kódolást is).
Örömmel olvasom, hogy sikerült sd-ről is frissítened. Jól emlékszem, hogy kell hozzá firmware-t is upgardelni az RNS-n? Minden zökkenőmentesen ment? Mennyi idő volt így a frissítés?
Hosszútávon lehet, gyorsabb és pár száz Ft-al olcsóbb mint a DVD.
Konfigurátor szerint a Composition Radio mellé 155 eFt a Composition Navi, de 562 eFt lenne a nagyobb kijelzős Discovery Pro navi, igaz abba már merevlemez is van.
Nem látom hátrányát ha a szalon szerelteti be átadás előtt a Composition Navit, de még körbejárjuk a kérdést, köszi a figyelmeztetést, erre nem is gondoltam.
Én alaposan megnézném, mi a különbség mondjuk a garancia, illetve a "csomagban" kapott egyéb cuccok stb. terén is. (új Leonnál nézem, hogy sokszor jár a gyári navival más/mélynyomós hifi, pláne ha valami "Pack" része)
Én nagyon csodálkoznék, ha nem lenne ugyanúgy össze-vissza cserélgethető a navi és a rádió, mint volt korábban.
Éppen az volt az új platformstratégia lényege, hogy az elektronikától kezdve a futóművön át a műszerfalig minden csereszabatos legyen az Ibizától a Superben és Passaton át az A8-ig.
Nagy most a dilemma, ráaktáron van egy Golf VII ami a navin kívül mindenben azonos a megálmodott, konfigurált autóval. Az utóbbira 12 hetet kell várni, de csak 155 eFt-tal kerül többe, mint a raktári amibe 2 hét múlva bele lehet ülni.
Hétfőn megkérdezem, hogy a szalon nem tudja-e ezt a cserét megejteni (nagy rádiót kicserélni navira ennyiért).
Mivel a Szöllősi Zsolttal dolgoztatnak, lehet, hogy előkészítem Nála a kérdést :-)
Én is elkezdtem utána járni de nem nagyon kaptam biztató válaszokat. Találtam EBAY-en egy Skoda navit és azt irta az ember hogy lesz neki Golf 7-hez Discover Pro ami müködik. Megnéztem a videót egész jónak tünik.
Éppen ma kérdeztem -szerencsére jó előre-, hogy lehetséges-e a korábbi módon, mint a Golf VI-nál a navi beépítése utólag.
Tulajdonképpen lehetséges, de még ha megvan a navi nélküli, nagy képernyős Competition radió, akkor is 450 eFt összeget mondogattak, így inkább megrendeltetem az ismerősömmel a plussz navi funkciót 155 eFt felárért.
Ha új autót rendel akkor csak így éri meg.
Meglévő autónál én valami bontásos okosságot keresnék, de nem lesz könnyű olyan totálkáros Golf VII-t találni amiben ez a nagy Discovery Pro van és nem sérült, működik és el is adják értelmes áron.
Amugy talán a topikalapító vagy a tempomatszereles.hu ill. az ebay tud neked a beszerzésben segíteni.
VW GOLF 7-es comfortline autómba sima radió van és szeretnék venni bele Nagy navit DiscoverPro. Nem tudjátok véletlenün hol tudom beszerezni mert a vw-nél Több mint 900.000Ft.
Újabb fejlemény van a Columbus Navival kapcsolatosan.
Többszöri nekifutásra sem sikerült feltelepíteni - vasárnap kb 6 órán keresztül próbálkoztam - a CD_8196.iso lemezt, ezért a tegnapi nap visszatöltöttem a 8049 verziót és láss csodát, az csont nélkül ment. (hagyományos 4.7Gb DVD lemez) Viszont csak furdalt a kíváncsiság, ezért újra letöltöttem a 8196-t, kiírtam DL+ lemezre (MAXELL) lemezre - 4x sebességgel, majd újra csak megpróbálkoztam a feltöltéssel. DE ismét ugyanaz a gubanc. A feltöltést mutató csuszka végigfut, majd kezdi elölről. Ezt kb 2 óra után meguntam, úgyhogy most ismételten üres a HDD.
Ha valaki Pesti (XIII - XVII) kerület és neki felment gond nélkül a kiírt DVD-ről, akkor megpróbálkoznék vele, ha nincs jótevő, akkor marad a 8049. Már gyanakszom a SW-verzióra, lehet hogy az miatt nem fogadja az új lemezt, vagy DVD íróm a xar. Mindenesetre egy üveg jófajta Rosé vagy Cabernet nekem megérne.
Tervbe van véve az RNS 510 fejegység magyarosítása, de mindenek előtt szeretnénk felmérni, hogy mekkora igény van erre. Amennyiben valakit komolyan érdekel, jelezze nekem emailban, köszönöm!
2 éves a SuperB és kb 3x használtam az DV/DVD olvasó fejet.
Most keresek egy régebbi térképet és megpróbálom azt feltenni, mert ha most ki és visszahelyezés után csak folytatni akarja a másolást, de közben loop-módban sosem ér véget.