Sok szép virág volt idén rajt,de beporzás hiányában lassan mind elfogyott róla.
Az biztos,hogy termős virágok voltak és az elvirágzást követően is egy pár napig rajt voltak. Már kezdtem azt hinni,hogy önporzós,de sajnos nem. Ebből a fajtából kettő is van de a kisebbiken is ugyan olyanok voltak a virágok. Azok szintén lepotyogtak.
Jó lenne valahol venni hozzá porzót,hogy tudjon teremni.
Gratulálok,és szeretném megkérdezni,hogy Simanovszky mini kivihez Ádam porzód vagy ami beporozná van -e? ha igen akkor tudnál nekem gyökereztetni ? természetesen nem ingyen kívánom.
Szeretnék csatlakozni hozzátok. Nagy szerelmem lett a kivi növény. Áprilisban ültettem egy actinidia arguta issait, egy purpurna sadowát, egy rogowt, mint termőseket és egy weiki porzós kivit. Már szépen elkezdtek fejlődni. Csak egy vezérágat hagytam meg mindnél, a többit eltávolítottam és próbálkozom a dugványozásával, nem sok sikerre számítva. Minden nap kivis képeket, videókat nézegetek. :-) miskolci vagyok. Már azt is kifundáltam, hogy olyan helyre szeretnék menni a nyáron nyaralni, aminek a közelében meg tudnék nézni már termő mini kiviket. Ha valaki szívesen büszkélkedne a saját növényeivel, amik már teremnek, kérem, hogy jelezze nekem. :-) Hátha pont arra járnék és örömmel megnézném. :-)
Biztos nem voltam érthető, de sztem az Issai csavarodik, akármit csinálsz. Nem egy hajtáson nő általában, és sok hajtást elég strapás állandóan felügyelni (kb. mint egy zsák bolhát). De próbálkozni mindig lehet.
Az issai kivit 2 hete elültettem és szépen csavarodik a támrendszeren felfelé.Jó ha így fut vagy érdemes egyenesen rögzíteni, hogy csavarodás nélkül menjen felfelé?
Keserűsónál 5%-os oldatot javasol, de gondolom ezt csak 1-szer évente. Voldüngernél csepegtetö öntözés esetén 0,2 gramm/liter 7 naponta. Félrevezetö hogy a voldüngerböl csak egy gyűszűnnyi kell.
Biztos. De ha az megnyugtat, akkor elmondom, hogy 20 évvel ezelőtt addig nem engedtek vizsgázni az egyetemen, amíg ennél 10x bonyolultabb dolgokat az ember záros időn belül nem tudott kiszámolni. Persze ettől még simán tévedhetek...
én szórtam a tövéhez Fenyőmulcsot, arra pedig csigaölőt, nálam sok van, felmasznak mindenre, lerágnak mindent. Korbekaroztam, majd balamadzaggal huztam egy vezervonalat, vagy többet is lehet tobb irányba, amin majd felkúszik. Naponta öntözd, bírja, minél nagyobb a lombja.
Az én véleményem szerint a gyógyszertári.... /gyógyászati/ keserű só és a kertészeti... az két külön dolog.... :-) De kinek hogy.... :-) én maradok a kertészetinél....