Keresés

Részletes keresés

coriella Creative Commons License 2009.10.20 0 0 2841
Dehogy gond, semmi jelentősége nincs. Én korábban szedtem Elevitet is, ami reggel hányingert csinált, este nem, ezért ezt is este kezdtem szedni. Szerintem a tájékoztatóban is csak annyi van, hogy napi egyszer vedd be, étkezés során, hideg folyadékkal.
Előzmény: Noncsi.. (2840)
Noncsi.. Creative Commons License 2009.10.20 0 0 2840
Szia coriella, üdv neked is.
Szerinted az nagy gond ha én reggel veszem be? Átálljak az estire? Nem szedek mellé mást, elvileg más gyógyszerre nem kell figyelnem.
Előzmény: coriella (2839)
coriella Creative Commons License 2009.10.19 0 0 2839
Szia, üdv itt! :-)
Este egyszerre, más gyógyszertől, pl Magne B6 időben távol.
Előzmény: Noncsi.. (2838)
Noncsi.. Creative Commons License 2009.10.19 0 0 2838
Sziasztok!
Én még időben kicsike vagyok hozzátok képest (16. hét), de nektek bizti van tapasztalatotok.
Femibion 40-as vitamint szedek, ami ugye 2 típusú bogyóból áll naponta. Arra lennék kiváncsi, hogy a két bogyót ti hogy szeditek? Reggel evés előtt egyszerre a kettőt, vagy esetleg két külön napszakban?
Köszi & Üdv!
Noncsi
cara77 Creative Commons License 2009.10.15 0 0 2837
Hát, gyorsan neki is álltam gyerekruhát mosni, vettem egy újszülött overallt a hazahozatalhoz és hétvégén összerakom a kórházi pakkot. Biztos, ami biztos alapon...:-))
Bár a szülinapomat azért megvárhatná, mert egy koncertjegyet kaptam ajándékba és naaagyon szeretnék elmenni.
Vasorrú bAnya Creative Commons License 2009.10.15 0 0 2836

Sziasztok!

Cara, már csak négy hét? Atyaég...

Krizsu Creative Commons License 2009.10.15 0 0 2835
Látom téged sem hagynak nagyon unatkozni , mindenfelé küldenek , nehogy már ellustuljon az a kismama felkiáltással:))))))...A lényeg hogy minden oké!!
Előzmény: cara77 (2833)
fantaghiro Creative Commons License 2009.10.14 0 0 2834
Zoya: nagyon nagy gratula, gyönyörű Dorka :) És drukk, hogy mielőbb otthon lehessetek! Szt-t köszi, nagyon ügyesek voltatok!!!

Cara: De jó, hogy minden oké!!! akkor tényleg nincs sok hátra, de gondolom 3. császárnál így biztonságosabb :)

cara77 Creative Commons License 2009.10.14 0 0 2833
Részemről is egy lejelentkezés.
Tegnap voltunk szülész dokinál. Jól beijesztett, hogy max. a 38. hétig várunk csak, akkor indít, ha addig nem lesz baba (3. császár). Ráadásul a mostani méretek alapján több, mint egy héttel nagyobbnak, 33+5-nek mérte (hosszúlábú lányom combcsontja pl. 35! hetesnek felel meg), így már csak alig 4 hetünk van...
Ráadásul most derítette ki, hogy a vércukor vizsgálat (zsemle,tej) eredménye nem egészen jó (a vizsgálat szept 11-i volt), így menjek el egy terhelésesre is, mert hátha... szóval teljesen odavoltam tegnap este. Ma reggel aztán -meglehetős macera: összesen 7 szúrás után - meglett az eredmény, nincs terhességi diabeteszem. A cukros lötyinél egyébként sokkal rosszabbra számítottam, nem rosszabb egy kanál méznél:-)) igaz a gyomorégésemmel és a folyamatos "böfögésemmel" az utána lévő 2 óra végtelennek tűnt, amíg végre ehettem valami normálisat. De megérte!
Krizsu Creative Commons License 2009.10.13 0 0 2832

Már izgultam mert eltüntél kis időre:))))) Örülök hogy jól vagytok. Pont ma voltam NST.-n , és a multkorival ellentétben most tökre ficánkolt a kisfiam:))) a kiértékelő doki, meg nem nagyon fogta fel hogy nem kell értékelni, csak kiadni a leletet és megyek vele a saját fogadott dokimhoz és majd ő értékel, dafke behívott, a lelet jó volt, a magzatmozgás számolásos papírba meg belekötött hogy kevés a mozgás, aztán mondtam neki hogy a védőnő aki adta a mozgásszámlálós papírt kihangsúlyozta hogy a csuklás nem mozgás, és csak és kizárólag a nagyon ütős nagy magzatmozgás számít és abból várjam ki a 10.-et, én barom így csináltam és így átlag 2 órán belül jött össze a 10.....ezt látva a doki kiakadt és azonnal küldött ultrahangra, és kiadta hogy holnap menjek kontrollra meg minden:((( Hiába magyaráztam hogy ha úgy csinálom ahogy ő monja hogy minden kis moccanás számít akkor fél óra alatt meg is van az egész cirkusz...ő csak mondta ...mondta, és olyan marha pokróc stílusban hogy nem sok tartott vissza attól hogy elküldjem valahová.....tök pipa lettem rá és felmentem a dokimhoz hogy most akkor mesélje már el ő hogy mi a helyzet , szerencsére lejött velem , ultrahangon megnézte a tököst, mindent rendben talált, és így csak pénteken kell mennem újra, a lepény érettsége miatt mert az 3.-as ,és a baba is nagy 3300gr kb, és nincs kizárva hogy előbb jön  amit mondjuk már nem is nagyon bánnék, már sehogy se jó, nehéz felkelni, a keresztcsontom és a belsőm nagyon igyekszik kiszakadni (legalábbis úgy fáj)....szóval , nagyon várom már hogy kibújjon :))))

Szélvihar itt is, és nem szűnik sajna , bár most nehezen fúj el holmi szél:)))Bepakolva nekem is minden , biztos ami biztos:)))!! Kitartás neked is , örülök hogy jól vagytok, kiváncsi vagyok mikor jön a babád, a dokim most azt mondta hogy egy front elég sokat tehet ez ügyben:))))

(36+6)

Előzmény: coriella (2831)
coriella Creative Commons License 2009.10.13 0 0 2831
Vagyok köszi, mához pont 2 hétre vagyok kiírva, és nincs jele annak, hogy hamarabb szülnék. Persze minden készen várja a kisfiúnkat, és a kórházas cucc is be van készítve, biztos, ami biztos. Holnap nst, ma meg akkora szélvihar, hogy többet nem volt áram, mint volt... :-(

Veletek mizujs? Látod milyen jól bírta a méhszáj, örülök neki!

(38+0)
Előzmény: Krizsu (2827)
adrenka Creative Commons License 2009.10.13 0 0 2830
Cori még egyben! Tegnap pont írt a másikon!!
Előzmény: Krizsu (2827)
Vasorrú bAnya Creative Commons License 2009.10.13 0 0 2829

Sziasztok!

Zoya, köszönöm a történetet és a képeket, Dorka csodaszép! Fantasztikusan ívelt a szája, gyönyörű :-)))

Drukkolok, hogy minden rendben legyen és mihamarabb otthon lehessetek!

nand09 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 2828

Zoya: szívből gratulálok, és nagyon sok boldogságot, egészséget kívánok nektek!

Remélem most már jobban van Dorka! (látom a dokinéni "rendben volt" ;-) )

Előzmény: Zoya77 (2825)
Krizsu Creative Commons License 2009.10.12 0 0 2827
Lányok Corielláról tud valaki valamit?????
Krizsu Creative Commons License 2009.10.12 0 0 2826
Remélem, minden rendben van, vagy hamarosan rendben lesz a picúrral, köszi a szt.-t ,és a képeket , amik nagyon nagyon édesek:)))
Előzmény: Zoya77 (2825)
Zoya77 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 2825

Bocs, a képek nem mentek át.

Akkor újra:

1. 3 napos

2. 4 napos

3. 5 napos

4. 6 napos (tegnap)

Előzmény: Zoya77 (2823)
Allia Creative Commons License 2009.10.12 0 0 2824
Drukkolok, hogy minden, minél hamarabb rendben legyen veletek! Köszönjük a történetet.
Előzmény: Zoya77 (2823)
Zoya77 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 2823

:)))

Pár nap csúszással.:))

Szt is van.

Hétfőn bementünk vérvétel-ctg-doki kombóra, ctg után kérdezte a doki, hogy érzek változást? Mondtam, hogy csak olyan, mint eddig, mintha kicsit feszegetnének ott lent. Na, akkor megnéz. Ja, 4 ujjnyira nyitva, burok feszül. Hívta a fődokit, és maradtam. Azt mondta, pihenéssel még bent tartható másnapig, de nem valószínű. Ez volt fél11kor. 2kor megint megvizsgált, és az eredmény: megyünk a szülőszobába. Előtte még egy ctg. Erre futott be Apa is (hazavitte Görgőt a nővéremnek, és riadóztatta a családot, hogy induljon a váltás). Én ott viháncoltam, tényleg semmit nem éreztem, csak feszegetést, de a gép szerint 9-10 perces fájásaim voltak. 3-tól szülőszobában, aludtunk egy kicsit, mert reggel 6 óra ébren voltunk. Még szerencse, hogy ettem ebédet, mert kipusztultam volna.

Fájások voltak szép számmal, de nem kaptam semmi rásegítést, se megállítást, doki úgy volt vele, hogy menjen a maga útján, még ha sokáig is tart, mert túl korán vagyunk még (36+0). Annyi infó volt, hogy ha teljesen nyitva leszek és elsimult a méhszáj, akkor lesz csak burokrepesztés, mert akkor már csak az tart, és ha akkor pukkan, mikor épp mászkálok, inkább előzzük meg. Közben volt még két vizsgálat, megjött a váltás szülésznő is (saját nem volt, de akivel szültem, hozzá bármikor vissza), akkortájt (fél 7) volt 5-6 perces fájás, addig 6-7 perc, aztán fél 7 után 3-5 percesek voltak, írtam őket, mert annyira nem fájtak, hogy valahogy észre kellett vennem őket. Fél 9kor volt burokrepesztés, utána egy 20 perces ctg (na, ott már fájt, Apa szólt, mikor emelkedik a gép szerint, így 1-2 mp-em volt "ráhangolódni, meg amúgyis a repesztés után odaállt mellém, hogy na, most én jövök, mit tegyek érted:)))), aztán vissza az ágy (úgy döntöttem, mégis ágy, mert fáradt voltam). 10 percig sem feküdtem (közben sms-eztem:))), fájtam sűrűn, Apa kérdezgette, szóljon-e, aztán 9-kor jött a kakilós érzés. Ágy hátra, de a lábaimnál nem szedték szét, doki fogta a kezem, simogatta a hasam, tartotta a lábam, szülésznő másik oldalon, és végre nyomhattam. Na, azt a 10 percet kivágnám a sztoriból, az olyan mocskosul fájt, hogy azt hittem, ott halok meg. Első tolásnál lecsúszott a bébi a kijárathoz, második tolásnál kibújt a feje (lehet, hogy az elsőnél is kibújt volna, de elfogyott a levegőm, lezsibbadt mind a két karom, szülésznő mondta, hogy nem jól veszem a levegőt, gondoltam, lenne az én helyemben, örülne, hogy kapna egyáltalán, ja és közben lenéztem és láttam a fejecskét:))))), ott is úgy, hogy egy utsó levegőnélküli nyomást produkáltam, aztán kis pihi, de jött a következő, és kicsusszant a lány. Olyan hirtelen szabadult fel a gátam a nyomás alól, hogy csak lestem. Doki kérdése: rámteheti-e (Gergőnél voltak fenntartásaim, de miután meg sem kaptam, gondoltam, ezt most nem hagyom ki). Olyan rövid volt a köldökzsinór, hogy csak mell alá ért a babó, de így is hihetetlen volt.:)))) Utána elvágták a köldökzsinórt (Apa nem kérte a lehetőséget:)))), vitték tisztába tenni, Apa követte őket a fényképezővel, én meg a dokinővel maradtam, ellenőrizte a méhlepényt (érdekes, hogy ő nem tépte le a méhfalról, hanem megvárta, míg lejön, és utána húzta csak ki), megmutatta nekünk is, mondta, hogy minden rendben volt vele. Közben visszahoztán Dorkát, felöltözve, de vitték is melegedni (szülőszobában 20 fok volt), Apa oda is követte.

Közben engem tisztába raktak, betakargattak, pihenhettem, de kezem-lábam úgy remegett, hogy nem tudtam megállítani. Mikor indultunk, itt nem kellett felkelni az ágyból és járkálni, meg pisilni, tolószéket kap mindenki. Levittek a szobámba, ott aludtam egy órát talán, mikor jöttek a hírrel, hogy Dorkával baj van, légzészavar. Behozták megmutatni, mielőtt átszállították az I.es Gyerekklinikára, inkubátor, oxigén, antibio.

Utólag elmondva már jobban hangzik ez a nehézfegyverzet, igazából megelőzésként futott mnden, ismervén Gergő életkezdetét, inkább biztonságos helyre szállították. Nem volt egy jó érzés éjfélkor elköszönni a dobozban fekvő lányomtól. Másnap átmentem Apával hozzá, ugyanaz a látvány, mint 3 éve, csak lélegeztető nem volt. Azonnali labor, röntgen, minden, ami kell, fehérvérsejszám-emelkedés utalt csak fertőzésre, ezért szerdán megismételték. Szerdán már elkezdték etetni, ezért fejnem kellett. Szokás szerint a bimbók nem bírták, két kanálnyit sikerült össz, de odaadták ma neki, 20mlt evett egyszerre. Aznapi infó szerint másnap emelik az adagot, ha eléri és meg is eszi a 30-35 ml-t, leállnak az infúzióval teljesen. Laboreredményt másnapra ígértek, doki szerint ha semmi nem utal fertőzésre, pénteken hazahozhatjuk, úgy, hogy gyerekdoki, meg védőnő lássák még aznap.

Na, történt más. Fertőzés semmi (fülében találtak streptoB-t, de nem fejlődött ki, tőlem kaphatta, pedig én keddi labor szerint streptora neg voltam), de a hasa felpuffadt, így csütötörkön megint leálltak a kajával. Pénteki hazamenetel ugrott. Péntek délben megint elkezdődött az etetés, kisebb mennyiséggel (5ml), és 3 óránkáént emelték 5-tel. Este 9kor még evett, aztán megint puffadás, kaja leáll. Másnapi röntgen: fertőzés a bélben, nem tudja megemészteni a kaját. Leálltak teljesen vele, infúziót kap végig, lehet, hogy ma csinálnak kontrollröntgent, hogy mi változott, de a leghamarabbi hazajövetel a jövő hétfő lehet csak, mert egy kúra 7-10 nap, és utána jön az evés felépítése.

Friss képek:

1. 3 napos

2. 4 napos

3. 5 napos

4. 6 napos (tegnap)

Előzmény: adrenka (2821)
HVeraa Creative Commons License 2009.10.10 0 0 2822
Sziasztok! Ha ismeretek olyat, akit érint ez a felhívás, kérlek továbbítsátok Neki!

Csoport indul fogamzási problémákkal küzdő nők számára!

Napjainkban egyre magasabb az olyan párok száma, akik hosszabb ideje próbálkoznak természetes, vagy mesterséges úton, azonban a gyermekáldás várat magára, vagy meghiúsulni látszik. A testi beavatkozások mellett a próbálkozás, várakozás folyamatának lelki háttere gyakran a háttérbe szorul. Most induló csoportom lehetőséget nyújt arra, hogy az ilyen jellegű problémával küzdő nők átélhessék és megoszthassák az ezzel kapcsolatos érzéseiket.

A csoportban való részvétel ingyenes.

Részletek és jelentkezés:

fokuszolas.hu
adrenka Creative Commons License 2009.10.09 0 0 2821

A másikon már írt is Zoya. A problémák megoldódnak!

Itt egy kép még a születés után, de szerintem ma már lesz újabb is!!

Krizsu Creative Commons License 2009.10.06 0 0 2820
Nagy nagy Gratula nekik!!:))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: veron3 (2814)
fantaghiro Creative Commons License 2009.10.06 0 0 2819
Gratula nekik :))))
cara77 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 2818
Gratulálok a kicsi lánykához! Boldog babázást és problémamentes, mielőbbi növekedést Dorka Lilinek!
Vasorrú bAnya Creative Commons License 2009.10.06 0 0 2817

Szívből gratulálok!!!

Nemlajos Creative Commons License 2009.10.05 0 0 2816
gratulálok!!!!:)))
Allia Creative Commons License 2009.10.05 0 0 2815
Gratulálok nekik!
veron3 Creative Commons License 2009.10.05 0 0 2814
adrenka válasz | megnéz | könyvjelző 2009.10.05 22:07:31 © (15018)

9 óra 11 -kor 51 cm-el 2660g-al megszületett Dorka Lili!!!!!!!

Zoya még mindig nevet!!!! Jól vannak, csak fáradt!

NAGY GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: tammia (2810)
Nemlajos Creative Commons License 2009.10.05 0 0 2813
Hű, mennyi minden történt, mióta nem jártam erre, gratula minden azóta született baba anyukájának!:)
És hát drukkolunk Zoyának:)
fantaghiro Creative Commons License 2009.10.05 0 0 2812
Köszi :) És drukkok mennek neki, hogy gyors, problémamentes szülése legyen, és remélem még ma a kezében tarthatja Dorkát :)
Előzmény: tammia (2810)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!