Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
a törvényeket emberek hozták, ők is tudják megváltoztatni....
gondolj csak bele hányszor szeged meg a törvényeket életed során, akaratlanul is,nincs olyan ember aki életében még egyszer se szegte volna meg. mindegy hogy kicsit vagy nagyon szeged meg a törvényeket, ha megszeged..
viszont az nem mindegy, hogy olyan ember hivatkozik a törvények betartására aki maga is megszegte már élete során.....
Ezt nem értem - de én köttudottan alulművelt vagyok" a megbolygatott talajfelszínen (ezt érted?) a csapadékvíz eróziót okoz, vagy elég EGYSZER rámenni wegy ghyepre a mi domboldalon van..és a következmények=az eső lemossa a talajt onnan. nem azonnal, hanem lassan. de lemossa. ok-okozat-következmény.
a zaj-légszennyezés-olaj (esetleg benzinfolyás-akor érdekes amikor átverettek a patakon, és az alig kifolyt olaj bekerül---szrinted miért veszélyes hulladék az olaj ?)
az redőkben alpaesetben a zaj 35 dB, kipufogó égestermékek nem keletkeznek, olaj sincs. úgyhogy a közelítően NULLA értékehez KÉPEST minden csak TERHELÉSNEK nevezhető. lehet, hogy a Körúton fasza az euro2 motor...de az erdőben nem.
Ha igazán nagyok vagytok természetvédelemből elmentek személyesen a megbeszélésre és ott is érveltek a célotok mellett!" amit TILT a törvény, amellett nem kell érvelni.
nem lehet ezt a szimpla TÉNYT...felfogni?
nem kell telefossni 2000 hozzászólást egy topikba, nem.
be kell tartani a törvényeket...ugyanúgy mint másnak.
Félek, ki kell, hogy ábrándítsalak! Én ezt tényleg komolyan ellentmondásosnak gondolom. Én március óta közel 5000km-t tettem meg erdőn, mezőn, pályán. Többen szoktunk menni, és volt már úgy hogy elvesítettük egymást, ilyenkor motor ki, sisak le és fülelés! Az ATV-knek igen is csekély a zaja, pláne ha nem száguldoznak vele
Tényleg igyekszem kerülni a Túristák által keresett helyeket, de ennek ellenére, ha összefutok velük mindíg lassítok, ha lóval vagy kutyával vannak akkor leállítom a motort és megvárom míg elballagnak. ilyenkor előfordul, hogy váltunk néhány szót aztán mindenki megy az útjára.
És itt osztanám meg Veletek egy érdekes tapasztalatomat: - Ha kisfiúval van a Gyalogos, a gyerek tuti, hogy motorkormányzást imitáló mozdulatokkal vigyorog és integet. - A Hölgyek - legyenek fiatalabbak vagy akár korosabbak - mindíg kedvesen visszaköszönnek. - És valóban vannak Urak akiknek "nem mindíg őszinte a mosolyuk".
És elég egy két barom aki tényleg nem tisztel semmit maga köröl és már az őszinte mosolyból is "gonosz vicsor" lesz. Na ez nem kedvez nekünk!
Vannak itt harcos Természetvédők akiket nem lehet kizökkenteni állspontjukból, nem is akarom. És vannak akik talán elfogadják a hobbinkkal járó változásokat.
Egy dologot viszont az elmúlt néhány évben örökre megtanulhattunk:
Egykét kisebb érdekcsoport gyűlölködésre és negatívkamányra épített megnyílvánulásai komoly, sőt meghatározó tömeget tudnak megmozgatni, ami nekünk quadosoknak sajna nem kedvez.
PS: nem akarom elvenni a kedved, de a versike azoknak, akik nem feltétlen híveitek, szvsz vörös posztó a szemükben - és nem hiszem, hogy a topiknak ez volna a célja. Bár Ti tudjátok...
Énrám is rámszóltak némel yesetekben, hogy a nagy betűméret kiabálás és nem esett jól, igaz ezt AZ ILYEN MÉRETRE értették.
A Te esetedben az a tény, hogy "rikácsolva üvöltöd" szét a jó szándékkal közölni kívánt meghívót itt (és úgy emlékszem az első esetben is, ha nemis ennyire "hangosan"), szerén yvéleményem szerint kifejezetten kontraproduktív: ugyanis akt érdekel, az hangyatökénapattanásal betűméret esetén is elolvasná és elmenne, aki viszont érdektelen, azt csak zavarja, és ami a legsúlyosabb: aki eleve "ellened" van (ez most direkt éles megfogalmazás, nem feltétlen kell így érezni, sőt!), annál kiveri a biztosítékot és megint kezdődik a dagonya.
Biztos hallottad már, hogy egy társaságban a leghalkabb emberre figyelnek a legjobban (annál jobban csak a hallgatagot tisztelik, mert azt hiszik róla, hogy bölcs ;-D), mert akit érdekel, csak így hallja meg. Ez valahol itt is így működik...
Egyébként az üvöltő embereket szokták a legelső körben lebunkózni, és mivel én szentül hiszem, hogy te nem vagy ilyen, így magadnak is ártasz az efféle "hivalkodásal".
Bízom megértésedbenb és abban, elhiszed, hogy mediátori (nem moderátori! ;-DDD) jó szándékommal közelítettem feléd.
Ugye Szerinted sem a topiknyitó szellemében reagáltál?
Nem akarok én senkit sem moderálni, még aátszatát is kerülöm, önjelölt mediátorként azonban (tudom: menjek anyámba! ;-D) nem látom be, mi a jó abban, ha Te is csúsztatsz...
Amit leírtál, az (már bocsáss meg, de) pökhendinek tűnik, és kizártnak tartom, hogy Te ilyen volnál, vagy ez lett volna az eredeti szándékot.
Iróniának meg - sajnos - elég csálé 8-(
Több empátia kölelne, nem?! É sne amásikból indulj ki, ne arra ugorj - magadhoz mérd az igényt!
Az elírásokért, betűcserékért vagy épp hiányokért, ezek ad abszurdum helyesírási hibává fajuló eseteiben különösképp, elnézést kérek mindenktől. Köszönöm a megértést.
(Nem off, és erre kérem a T. Moderátorok figyelmesen nézzenek oda, ha úgy adódik, mert nem szokásom offolni! És ki fog derülni, miért nem az...)
Kedves Eke!
Újólag szeretném - igen kedvesen, barátságosan - felhívni a figyelmed az alábbi tényekre:
1. Te (tudtokmal, illetve saját magad kijelentései alapján) itt és máshol sem (?) nem vagy moderátor,
2. Ebből következően sem nem feladatod, sem jogosítványod nincs arra, hogy akár engem (akár másokat..) moderátorokkal, moderatúrával fenyegess.
3. A fogadatlan prókátor szerepkörének megítéléshez minden demokratikus jogod megvan, és természetesen arra is, hogy ezt kinyilvánítsd - de akkor tessen egy mondatba írni ezzel a vélemyénnyilvánítással a most - valljuk csak be: nem véletlenül.. - külön mondatba szerkesztett "Szerintem." megjegyzést is. Ugyanis ezzel a szerkesztéssel először tényként álítasz valamit - és ebben az esetben ítélkezel rendesen! - majd úgy alakítod azt "véleménnyé", hogy az olvasók döntő többsége azt a jelzőmondatot automatice "elhatárolja". Ez egy nagyon szép fogás arra, hogyan kell saját véleményünket úgy tényként közölni, hogy jogilag ne lehessen belekötni...
4. Legyél olyan szíves, és a "Te személyes megtámadtatásod" (nem annak volt szánva, de reakciód alapján a Nálad történő leképezés sajálatosan egyértelmű..) esetében egyenként, a kifogásolt részekre hivatkozással és tényszerűen cáfolj. Ugyanis én messze földön két dologról vagyok híres és hírhedett: a legtöbet hibázom, és az első vagyok, aki a hibáimat beismerem! ;-DDD Azaz igenis van létjogosultsága a velem való vitának.
5. Te, azzal, hogy "egyenkénti javításuk itt moderálást vonna maga után" - amellett, hogy de facto fenyegetőzöl, és de jure alaptalanul, jogtalanul, de, ami a legelszomorítóbb: véleményem szerint pedig, főképp igen szemtelenül, és akár a szóban forgó, akár a korábbi, Veled kapcsolastos megszólalásaim alapján, azok ellenére, legalábbis erősen célt tévesztesz... - tulajdonképen negligálni akarod, egy tollvonással, az általam közölt tényeket (tényeknek vélt véleményeimet). Illetve azt az elgondolásomat kívánod "kikergetni" ebből a topikból, hogy tárgyalásokra, megegyezésekre minden esetben szükség van, soha nincs fekete-fehér kép! E szerint viszont (elviekben!), ha Neked lenne igazad, egy véres késsel a kezében a hulla felett álló embert kapásból az első járókelőnek/észlelőnek jogában állana agyonlőni-verni stb. --- és nem bírósági tárgyalás várna rá, ahol - nem angolszász, hanem hazai jogelvek szerint - akár fel is menthetné a bírói tanács, mert az ártatlanság vélelme (itthon is!) fontosabb, mint az elrettentő büntetés (még ha ez sokaknak fáj is..). Pedig a bizonyított gyilkosságot - a példa kedvéért tegyük fel - akár (!) halálos ítélet is szankcionálhatná...
És akkor: a konkrét, a "moderátori beavatkozást igénylő" tévedéseimre, melyekkel megvádolsz:
Előzetesen két idézet: A topik leírása így szól: "Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt. http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/ Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
A kezdő hsz: kutya. válasz | megnéz | könyvjelző 2006.11.19 21:19:29 (topiknyitó) Forrás : http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Tehát:
Ad 1.: NEM Te voltál a topinyitó - ezt álítottam így is van.
Ad 2. Kvadosok indították a topikot ép azzala céllal, hogy magukat mintegy moderálják. Ergo a topik - legalábbis alkotóinak eredeti szándáka szerint - NEM arra szolgál, hogy a kvadosokat utálók megtapodhassák őket, és beleverjék az orrukat a kutyakakiba mint egy kölyökebnek, hiszen a saját szub-társadalmukon belül egy külön irányzatot akartak volna összehozni - a fórumok erre a célra való. Más kérdés, hogy zárt körü topik nyitásával ez hatékonyabb lehetett volna - ugyanakkor senki (Te sem) állíthatod a "mi lett volna ha" logikája alapján, hogy abban az esetben a nekik ellentmondókat kizárták volna. A Rajtad kívül felszólalók igen sokan tudnak árnyalni és képesek igenis leülni beszélgetni atémáról - annak ellenére is, hogy a Veled tökéletesen megegyező alapállásukon aklár nem is változtatnak.
Ad 3. Meg vagyok arról győződve, hogy ha én minden egyes hsz-odra úgy reagálnék, hogy "Neked abszolúte nincs igazad és ezt tessék tudomésul venni", még abban az esetben is minimum meg lennél bántódva, ha valóban nem lenne igazad - és nagyon kérlek, vegyél erőt magadon és lásd, hogy ez is egy elvont hasonlat és nem akarom azt állítani (mivel több, mint 2000 hsz-t objektíve sem lehet még csak felszínesen sem átolvasni, ezért nem várhatod el!), hogy Te minden esteben így is tettél. Azonban amire a kritizált hsz-omban reagáltam, abban épp így jártál el.
Ad 4. A vélemények szabad kinyilvánítása szent és sérthetetlen - de a vélemények unalomszámba menő ismétlése akkor is topikromboló LEHET, ha a legőszintébb alapigazságot hajtogatja valaki. És amit te nekem válaszoltál korábban, abban akkora csúsztatás volt, amin egy Verolex is megpörögne, nem kel hozzá F-1 járgány ;-D miközben az alapigazságot akartad "lenyomni a torkomon"...
Ad 5. Az "Azt kellen hinnem hogy a Quad nem csak a természetre veszélyes hanem a használója tudatára is károsan hat." mondatoddal de facto egy jól elkülöníthető csoportot aláztál úgy meg, hogy meg sem kísérelted bizonyítani állításodat! Ugyanis az "azt kell hinnem" kitétel nem egyezik az "azt hiszem" megfogalmazással, annak ugyanis gyökeres ellentéte!!! Amit meg leírtál, az egyszerűen fogalmazva lebunkózás volt. "Nincs ezen mit szépíteni" - mondta erre Virág elvtárs ;-DDD Úgyhogy amikor a moderációval fenyegetsz, először talán Mgad tartasd be saját magaddal az egyik legfontosabb alapelvet: ne sértegess csoportba tartozás szerint (sem). Azt hiszem korrket elvárás ez egy olyan MM szakértőtől és jogkövető állampolgártól - minden irónia nélkül írom! - mint Te vagy, illetve amilyen minta szerinti viselkedést másoktól (itt) elvársz -. Nem?
Összefoglalásul: Ha vennéd a fáradságot, hogy kioktatás (!) helyett nevelj (nem viccelek), akkor nem úgy jönne le a működésed, hogy Te vagy az, aki kiírtattatta a neki nem tetsző hsz-okat és nick-eket innét (nem álítom, hog yközöd lenne hozzá, mert nem tudhatom, de tudomásom szerint sokan így vélekednek).
Illetve megan az a lehetőséged, hogy, amennyiben nem kívánsz nevelni, demokratikusan érvelni és nem kizárni annak a lehetőségét (!), hogy nem feketén-fehéren működik a világnak ez a kis "sártengere" sem, ami a kvad-természet-túristák NEM kieséses körmérközésében mutatkozik meg ;-D
Ekkor viszont talán nem kellene "belekötni" a Neked nem tetsző váéleménykebe és megnyilvánulásokba, vagy akár elvekbe. És (nem tudom, így volt e, de elvileg sem) nem kellene provoálni a "másik felet". Illetve ha provokációnak veszi, akkor ne ugorj rá.
(Azt még véletlenül sem számolom a vita-metodikai megoldások közé, hogy ne látogass ide, mert azzal követnék el nagy hibát - ezt csak azért íromide, nehogy félre érthesd a fentieket..)
Üdvözöl Maus Robi
PS: amúgy a "fogadatlan prókátor" nem is helyénvaló kifejezés volt, hiszen az azt jelentené, hogy bármelyik fél mellé is letettem volna a garast. Én pedig épp azzala céllal látogattam el ide, hogy a topik vita-metodikáján jó irányban lendítsek.
Apropó: Neked nem tűnt fel, hogy egy téméját tekintve messze nem polidili-s topik mégis ide került? És nem érzed úgy, hogy munkásságod - ha akaratlanul si - de végül rossz iráényba terelte a folyamatokat? No persze, kettőn áll a vásár, de mégis, egy picit sem érzed úgy, hogy mediátori helyett moderátori atitűdöddel nem érsz el megfelelő eredményt?
Nem akarok szőrszálhasogatni, de nem értek valamit! Most hogy van ez? Ha a quadok olyan tolakodóan, elviselhetően hangosak, akkor miért kell elugrálni előlük? Hiszen már kilóméterekről vadat, kirándulót zavarnak a hangjukkal! Nincs idő félre állni picit? Ez nekem sántít!
ezt sajna mindenki cáfolja, akinek volt már szerencséje "elugrással" menteni az irháját. a sebesség relativ, erdőben ugye annak kanyarok és bukkanók na itt vannak a problemek, sebesség kontra belátható útszakasz.
a tévedéseid olyan hosszúak, hogy egyenkénti javításuk itt moderálást vonna maga után. javaslom olvasd újra a topiknyitást, és a hszeket. aztán emészd meg.
A fogadatlan prókátor szerepkörét nem kell betöltened. Szerintem.
"- Milyen terep? - huumma jó!!! Én néha csak figyeltem milyen gyönyőrű helyeken jártunk. - Pár elakadás - de csakis beázás miatt. - kb. 40 km-t mentünk, 1/2 10-től, 1/2 5-ig. - Élmények??? - hetekre előre betart, lesz mit visszanézni jövő hét végéig... "
- 40 km 7 óra alatt, ha ebből levonunk cigiszünetre, evésidőre,elakadásra 3 órát....akkor rájövünk hogy nem "száguldozó" emberekkel van dolgunk, akik elől úgy kell elugrani...
eletemben nem ertekesitettem termeszetfotot nem egy forinter, de meg 10 fillerert sem! a többivel teljesen egyetertek, kiveve hogy a quadosok/crossmotorosok nem zavarjak a pihenni, kikapcsolodni, nyugalomra vagyo embereket! hogy hasonloval alljak elö, mi lenne ha kitennek neked egy ágyat egy crosspalya közepere, hogy aludjal/pihenjel ha faradt vagy! erre te azt mondod ebben a zajban nem tudok "relaxalni", mire én:-de hát ott az ágyad nyugodtan aludjal ne foglalkozz a motorok hangjaval! :o)
tenyleg jo lenne ha ellentetek nelkül kompromisszumos megoldas jönne letre!
Ezt a fórumot - legjobb tudomásom szerint - épp a kvadosok nyitották Más kérdés, hogy a címet ekkor kérdőjellel kelletett volna megalkotni, de láttunk már csodát a fórum-motornál (lehet, ki sem férne, én is jártam már így!), úgyhogy: Ha valaki tiszteletben tartja (MM ide vagy oda, úriemberként!), hogy a tpiknyitónak mi volt a szándéka, akkor nem túl tisztességes éppen a címre hivatkoznia annak, aki itt "vendég". Kifejezetten eltorzítani a topikindítás célját pedig nem csak udvariatlanság - ugyanis épp azt használod ki, hogy az átlag userek 99%-a NEM olvassa el a topik elejét, nemhogy a topiknyitót...
Aztán: kívánságodat, hogy ti. a törvényeket és a természetet ne hágják át és meg, az itt "élők" szvsz kívülről tudják. Úgyhogy inenn kezdve ennek ismételgetése szvsz egyféle topikrombolás...
Ez a mondatod: "Akkor most ki is az agreszív, jogsértő, aki látványosan hágja át tövényeinket? Az aki ez ellen felszólal?" szvsz megsérti a MM nem-tudom-melyik pontját, mert úgy tünteted fel, mintha aki itt a Te vélemáényeddel "ellentétes" hsz-t megfogalmaz, az ab ovo jogsértő cselekedetet is elkövet8ett). Ez pedig rágalmazás...
E topiknak (szerintem) demokratikus folyamat elindítása vala a célja, és - függetlenül attól, hog ytöbbség vagy kisebbség, de - ilyen értelemben folyamatos topikrombolás történik a merev álláspont ismételgetésével.
Ezzel a mondatoddal: "Azt kellen hinnem hogy a Quad nem csak a természetre veszélyes hanem a használója tudatára is károsan hat." szvsz te éppen egy ismeretlen embert sértettél meg jogalap és személyes alap nélkül, ami megszünteti annak vélelmét, hogy Te itt a MM-it szigorúan betartó és (közvetve..) betartató "vendégként" jóhiszeműen jártál el.
Nemtudom, tudod-e mit jelent az álképviselő fogalma a ptk-ban? Mert ami cselekménysort Te itt virtuálisan folytatsz, ti. a topik gazdájaként viselkedsz, ilyen értelmemben nyilatkozol, épp ennek felel meg.
Ez itt (is) szvsz kifejezetten provokatív, és az előző megállapításommal együtt azt az eredményt hozza ki, hogy alapvető célod az első pillanattól a demokratikusan szabad VÉLEMÉNYALKOTÁSNAK és a vélemények kifejezésének erőteljes korlátozása.
Mint korábbról ismered, álláspontom a TÉMÁBAN a környezetet védők felé hajló, de megegyezés-párti demokratikus közép-állás jellemzi. Ráaádsul teljes mértékben független vagyok minden jelenlevőtől, mint 130 kilós vágósúlyú kövér, lusta és megfelelően egészségtelenül étkező, mozgásszegény életmódot élő emberke, akinek ugan van jogosítványa, de utál vezetni és mindig csak tervezi, hogy elmegy a KFKI-nál kezdődő túristaútvonalhoz "majd tavasszal-nyáron", ahol gyerekként táborozott és sokat kirándult ;-D
Ezt a "tisztázást" magamról csak azért írtam, hogy ezzel is kiemeljem: a topikban való szereplésed - a véleményed elismerése mellet és/de függetlenül a TÉNYLEGES, de nem itt jelentkező (!) jogsértő cselekedetek tényeitől - minőségének és empátiádnak átértékelése, a többi itt véleményt alkotó (!) embertársad valóban emberszámba vétele szvsz már időszerű lenne.
ez te is tudod hogy nem fog müködni mert aki pl.: nagykanizsan hodol eme szenvedelyenek az nem fog eljönni eddig es tovabbra is borzolja a kirandulok, kikapcsolodasra...stb. vagyok idegei! ...és mint tudjuk a tiltott gyümölcs a legfinomabb! amugy nem elsösorban mint fotos, hanem mint természetkedvelő, szerető ember irom ezt!
összekevered a szalajka-völgyet hollywood-al! en meg nem talalkoztam jack nicholsonnal, sharon stoneal sem pedig michael jacksonnal a magyar erdökben! mert ugye a nagyobb kvalitasu emberekröl lehet kesziteni eladható paparazzi fotokat, amikben nem bövelkedö a magyar popvilag es szinesztarsadalom! egy szarvasrol, rokarol keszült foto nem minösül ennek a müfajnak, ez csak siman TERMÉSZETFOTÓZÁS 99%ban saját illetve egymás örömére!
biztosan van megoldas! szerintem a nagyobb kirandulohelyeket, vedett, tajvédelmi körzetek kivételével, szántóföldeken és azokat övezö utakon...stb. nem hiszem hogy ennyi embert zavarna!
A Pest megyei Szokolyán már körvinalazódik. Hétfőn 18:00-kor asztal mellé ül a quados, motocrossos társadalom és az illetékesek. Tessék eljönni, és ezen a fórumon hangot adni a véleményeknek. Vállalva akár saját arcunkat is....