Jó étvágyat hozzá! Csak hogy érte utol? Mondjuk sziklás vidéken a préda röhögve bújócskázik. Bár igaz, ez legyen az ő gondjuk. Viszont lehet, hogy ettől halt ki?
Affene, egyszer nem nézek be pár napig, és miről maradok le...
Van egy elmélet, miszerint törpe emberek régebben mindenfelé benépesítették a Földet. Szinte minden kontinensen találták nyomait ennek a feltevésnek, talán csak Ausztrália a kivétel. A Csimpolya említette Várkonyi Nándor arra következtetett ebből, hogy a törpék a legendás,elsüllyedt földrész, Mu szétszóródott népességének maradéka.
A múlt tele van homályos ,rejtélyes dolgokkal. Az ember már sokat tud, de ez még mindig elenyésző ahhoz képest, amit nem tud.
Manók után itt egy gigant sajna a forditás nem megy annyi kijöt,hogy egy földrengés után került elő. http://mtamim.wordpress.com/2007/07/17/fosil-spektakuler-di-jebal-barez/
Valamelyik kisebb szigeten, azt hiszem talán Floresen találták meg ezeket az elhíresült maradványokat. Sokáig szó volt arról, hogy apró termetüknek valamilyen kór volt az oka, és nem faji jellegzetességgel állunk szemben. Szerintem ezt nem fogjuk megtudni sohasem.
Azt hiszem, Borneóban találták meg egy igen kistermetű emberfajta csontvázát. Nem egyet, hiszen az lehetett egyedi, hanem négyet vagy ötöt. El is keresztelték őket hobbitoknak.
Várkonyi Nándor említi a Sziriat oszkopaiban, hogy Máltán nagy kiterjedésű alagútrendszerek vannak, amik olyan alacsonyak, hogy felnőtt ember csak meggörnyedve fér el bennük. Nem túl valószínű, hogy óriási fáradsággal gyerekjátszótérnek vájták ki.
Valahol le is filmeztek törpe embereket Ázsiában, talán volt is már linkelve ide is, érdekes volt, max. 60-80 cm-es emberszerű lény látszik rajta, kérdés persze, hogy hiteles-e...
Ill. egy fimet láttam róla valamelyik csatornán, már nem emlékszem, melyiken, amelyben kutakodtak utánuk.
Nekem erről az a véleményem, hogy a régi legendák biztosan lódítanak, de valami valóságalapjuk nem kizárható. Pl. a germán mondák is tele vannak ilyesmi lényekkel...
A környékünkön nem volt , ezért inkább vettem a halasnál. Az volt a barna, gömb alakú csoportosulás. Viszont annak volt valami romantikája, amikor lestem az első tavaszi olvadást, hogy mikor lesz a kubikokban vízibolha meg Cyclops...
simán lehet,hogy valamikor az embernek volt ilyen apró termetű fajtája.Ha a svéd kékszemű 2 méter magas csajokat odaállítom a kongói pygmeus 130 centis pasik mellé,máris látszik a Homo sapiens sokfélesége.Simán lehet,hogy valaha voltak ilyen apró népek,ahogy nem kizárt voltak 3 méteres óriások is.Mindnyájan emberek voltak
Én sem vagyok benne biztos, meg az efféle felfedezések elé próbálok nyitottan állni, csak ez a police-os megjelenés elgondolkodtatott, a gumikesztyű, mintha a CSI egyik részét látnám.:)
Ezekről a "tündérekről" a régebben zone club-on futó soroztban is volt szó, ott mutogatták is a tetemeket. Roppant élethűek voltak, meg is vizsgálták őket és megállípították, hogy növényi eredetűek, de kivehetők a csontok , belsőségek stb. is. (asszem csak megröntgenezni engedték, mert valami vallási ereklyeként őrzik őket).
Azt is mondták a helyiek, (már nem emlékszem hol élnek, talán India?), hogy valamilyen fa terméséből fejlődnek ki.
Nagyon-nagyon érdekes volt, tud ezekről valaki valamit, vagy magyar infót?
Szó volt még ebben a részben a mérgező törpeelefántokról (patkány méretű max) is, amiből egy mumifikálódott példányt tényleg mutatak, ami egy elefánt másásnak tűnt, kifejlett agyarakkal, csak gyufásskatulya méretű volt.
Erről szó van az Apokrif lényekben meg talán a Noé elveszett bárkályában is.