Keresés

Részletes keresés

macipofa Creative Commons License 2009.10.19 0 0 2085

Jó hogy irtál....mekkora legyen a kutyaház ? Én 1.2*0.9-re gondoltam, de nem tudom lapos tetővel, mekkora legyen a magassága. A kutya kifejlett magassága+ 10 %-ot mondtak...Ez mekkora? Nem akarok sátortetőset, mert szeretném,ha akar akkor ráülhessen....:-))) Segits....Fedett helyen a kennelbe, vagy a teraszon lenne. Hétvégén állunk neki. Valszeg fém váza lesz,kivül fával, hogy elbirja csöppeg nagy popsiját majd.....

Előzmény: feketepanda (2084)
feketepanda Creative Commons License 2009.10.19 0 0 2084
szió:)

Nem biztos, hogy szerencse kérdése, hiszen ők pléden, takarókon nőttek fel, tudja mire való. Persze, ha melege lesz rajta, akkor néha kiteregeti, amúgy kincsként őrzi.
Rátelepszik és alszik egy jót. Minél kutyásabb (nyál-kosz) annál jobban imádják:))

Nálam a kamaszok rohangálnak néha rongyocskákkal, adok is nekik 1-1 öreg ruhadarabot...stb, ha kieszetlenkedték magukat vele, megy a kukába.
Van fundim, aki mániákusan cipel, nála ez életforma és van aki nem.

Nekem nincs kint lábtörlő (úgyis ellopja valamelyik), bent vannak a lábtörlők az előszobában.

pussza:)
Előzmény: macipofa (2083)
macipofa Creative Commons License 2009.10.19 0 0 2083

Akkor ez én Macim aranypofa...még semmi baja a paplannak alatta, pedig lassan 1 hetes. Koszos, nyálas, de nem rágja, nem hurcolja.....Eddig szerencsém volt?

Előzmény: feketepanda (2081)
tücsökke Creative Commons License 2009.10.19 0 0 2082
Aha, már értem. Köszi. Végülis lábtörlő helyett is használhatom, jobb mint a semmi, ha már a rendeset nem tűri meg:-)
cupp
Előzmény: feketepanda (2081)
feketepanda Creative Commons License 2009.10.19 0 0 2081
tücsökke:)

Ez nem lábtörlő, hanem padló. Deszkadobogó.

Úgy képzeld el, mint a raklap, csak nincs lába. És nincs hézag a lécek közt. Na ezt vond be padlószőnyeg darabbal és szögeld a széléhez, hogy ne szedje le róla.

Nekem a fiaim csinálták faterommal...nem női meló.

pussza
Előzmény: tücsökke (2080)
tücsökke Creative Commons License 2009.10.19 0 0 2080
Köszi Feketepanda a válaszodat! Nagyszerű, hogy te mindenre tudod a választ!!!:-)
Ha lehetséges, készítenél nekem fotót erről a nem hurcolható lábtörlőről, mert így leírva kicsit bonyolultan hangzik, vagy csak nekem nincs képzelőerőm s nem tudom megérteni, hogy mi van alul és mi felül....-) Nagyon köszi!!!
Előzmény: feketepanda (2079)
feketepanda Creative Commons License 2009.10.19 0 0 2079
Tücsökke:)

Vékony, de erős deszkából készített, alul keresztpántos, szőnyegpadlóval bevont (szélét javaslom alucsíkkal sűrűn szögelve rögzíteni körben) deszkadobogó. Ami kicsit elemelkedik a földtől, amennyire felemeli az alsó keresztlécsor. A mérete akkora legyen, hogy rá tudjon telepedni...120x120 kb.

Az enyém 150x150, de ezt sokan lakják:)) Nekem a kennelekben is ilyenek vannak, évek óta bírják, évente párszor kifertőtlenítem (akkor fenntartásaik lesznek vele:) ) egyszerűen élére állítva slaggal és flóraszepttel.

Garantáltan nem hurcolható:))

pussza

Előzmény: tücsökke (2078)
tücsökke Creative Commons License 2009.10.19 0 0 2078
Sziasztok!

Gratula az új fundihoz, leld sok örömöd benne!:-)

Ha már így a széttépett paplanoknál és párnáknál tartunk, akkor hadd kérdezzelek meg benneteket, hogy nálatok, hogy van a lábtörlővel??? Nálunk max 3 napig létezik az a szó, hogy lábtörlő. Kiskora óta ki nem állhatja, már próbálkoztunk sokfélével...kókuszos szőrössel, gumis aljú szőnyegessel, egyszerűvel, nehézzel, könnyűvel...de mindet elviszi és szétrágja:-(A legutolsó egy nagy szinte észrevehetetlen volt...gondoltuk, neki is jobb azon feküdni, mint a kövön, de az első éjjel lekerekítette, aztán meg folytatta:-( Pedig nagyon jó volna, ha az ajtó elé lerakhatnánk valamit így télen a sáros napokon:-( Valakinek van valami hasonló tapasztalata? Valami ötlete esetleg, mit csináljunk? Segítsetek!:-)
Köszi, és szép napot! cupp
kornél88 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 2077

Sziaszka!

Gratula hozzá! És várjuk a képeket!

pusz

Előzmény: Sziszka03 (2075)
baphomet Creative Commons License 2009.10.18 0 0 2076

ezt már sokszor eljátszottuk mi is... :) most egy vastag szőnyeg van alatta a teraszon, egyenlőre még nem szedte szét. de ami késik... :)

a házba ő sem megy be, max. csak, ha minuszba megy a hőmérséklet. addig a teraszon van. de volt már olyan is, hogy arra mentünk ki reggel, hogy esik a hó, de ő a kertben fekszik :)

Előzmény: Zsófi11 (2074)
Sziszka03 Creative Commons License 2009.10.17 0 0 2075

Sziasztok!

Tegnap óta én is büszke fundi tulajdonos lettem....

Zsófi11 Creative Commons License 2009.10.14 0 0 2074

:)

Hűha! Mi lesz abból a paplanból!:)

Nálunk 1x megtörtént, hogy egy komplett hintaágy betétet szedtek ízekre, centis darabokra. Amikor hazaértem úgy nézett ki az udvar, mint ahol hó esett. A kutyák szintén... Isteni volt a fűszálak közül kiszedni a szivacsdarabokat. 

Előzmény: macipofa (2073)
macipofa Creative Commons License 2009.10.14 0 0 2073

Sziasztok!

Macikám igenis fázik....letettem a teraszra neki egy használt paplant, 4-rét hajtva. Rögtön rátelepedett , azóta ott alszik, bár lelóg a feje a kőre.....még egy párnán gondolkozok:-)))

KrisztinHaynee Creative Commons License 2009.10.14 0 0 2072
Szia!

Látom ez a fejrázás is általános. Mi minden évben 2szer 3szor megküzdünk vele. Mivel a hosszű szőr eltakarja a fülét és nem tud szellőzni,így begyullad évente párszor. Kapott az Argosz fülcseppet és 3 nap alatt meggyógyult.
Előzmény: kornél88 (2071)
kornél88 Creative Commons License 2009.10.13 0 0 2071

Sziasztok!

Az én Bobym az a tegnapi esős napot a bejárati ajtó elött végigaludta, néha felkelt azt csatangolt a kertben egyet, tiszta sár lett azt visszajött a bajárati ajtó elé!

Kutyaház....nagyon nagy kell :-) a kutyusom szélességre elférbenne de láttam hogy kilóg belőle a lába és már apuval beszéltük, hogy hogy fogjuk megnagyobbítani :D

Ám minden este mikor be van csukva a kennelbe, akkor elfekszik a háza elött, de viszont reggel mikor már apu engedi ki mindig a házból jön ki!

Az úszással mi is úgy vagyunk ahogy te KrisztinHaynee! Nekünk is addig megy be ameddig leér a lába! Mi arra gondoltunk, hogy azért nem mer bejebb menni mivel iszapos a tó és elsüllyed neki benn a lába! Mert valamikor bejebb szokott jönni és akkor már kénytelen úszni :-)

Boby egyre jobban van már nem is annyira rázza a fejét, mint rázta!

Előzmény: KrisztinHaynee (2070)
KrisztinHaynee Creative Commons License 2009.10.13 0 0 2070
Sziasztok! Tüccsöke köszi a gratulációt és köszönöm mindenkinek aki szavazaott Argoszra!!!!

Az én fundim szokott fázni és olyankor bemegy a kutyaházba. Ki is béleltük neki, igaz csak kemény mínusz fokoknál használja. Egész nyáron, ősszel, tavasszal csak ott áll.

Egyébként a ti kutyáitok úsztak már??? Mi már többször vittük tavakhoz a kutyát, bemegy addig amíg a lába leér, de tovább egyszerűen nem hajlandó. :(
tücsökke Creative Commons License 2009.10.13 0 0 2069
Sziasztok!

Előszöris: hatalmas gratula a hétvégi győzelmekhez!:-) +cuppanós mellé.
Másodszor: Argosznak is gratula, aki megnyerte a vicces videók versenyét!:-)
Harmadszor: nálunk is csak kis híja volt, hogy nem engedtük be Alízt:-) Egész szombaton zuhogott az eső, ő meg kinnt ázott, nem jött mégcsak az eresz alá sem, játszott, rohangált az esőn...mintha észre se vette volna, hogy zuhog. Csurom víz volt. Már én fáztam, ahogy néztem, hogy tappog a pocsolyákban, meg ahogy zuhanyozik a tetőről leömlő víz alatt...úgy játszott vele, mint nyáron a slaggal:-)Elhatároztuk, hogy csináltatunk neki kutyaházat. Szerintetek fogja használni? Mondjuk, ha a bejárati ajtó mellé tesszük, mivel, mindig ott őriz minket, lehet, ha hideg lesz bemegy.-) Vagy nem?!:-) Ha már itt tartunk, mekkora ház kell neki? Köszi a válaszokat!
Szép napot minden gazdinak és macinak!
Zsófi11 Creative Commons License 2009.10.13 0 0 2068
Hát igen, azok a szemek.... Ne aggódj, nem fázik.:) Nálunk is csak dísznek van a kutyaház, nagy hidegben mennek csak bele. Az lesz még nagyon érdekes, amikor szakadó hóesésben mélyen durmol, és teljesen belepi a hó. Nagyon élvezik!:)
Előzmény: macipofa (2065)
Zs. Engi Creative Commons License 2009.10.13 0 0 2067

Sziasztok!

Macipofa:

Egy fundi fázni? Képtelenség max. mínus 5-10 fokban. Az enyémek is kint vannak az esőn. A kutyaház arra volt jó, hogy látszódott az utcárol, hogy van két kutya. Most hátul van a ház az udvarban de egyik sem megy bele. Nappalra mi kinyitjuk a pincét és ott vannak lent (ha lemennek!) Ha most beengeded, akkor soha nem fogod tudni leszoktatni róla, mindig be akar majd menni.

macipofa Creative Commons License 2009.10.12 0 0 2066
Ismeritek a 3 kismalac és a farkas mesét? Na az én macim lába már bent van a lakásba....még pár esős nap és a párom kicuccol a kisházba. Azt mondta, vegyem fel a snowboard ruhámat és menjek vele ki a kennelbe.....Vagy én megyek a kutyához, ki vagy ö költözik, ha a kutya bejön.....hát milyen dolog ez?????
macipofa Creative Commons License 2009.10.12 0 0 2065

Sziasztok!

Kicsit együgyű a kérdésem , de nézzétek el nekem mint első fundi tulajdonosnak.....

Egész nap zuhog az eső, a kutya teljesen vizes. Nem akar fedett helyen lenni. Bent fekszik a tuják között. A kennele fedett. Néha fejön a teraszra, vágyakozva néz be.....Nem fázhat? Vegyek neki kutyaházat vagy elég a kennel?

Segitsetek, mert még pár ilyen esös nap és bent alszik mellettem az ágyban. Már nem merek a szemébe nézni, olyan bánatos....

SZÓVAL NEM FÁZIK, HOGY FOLYTON VIZES?

kornél88 Creative Commons License 2009.10.11 0 0 2064

Sziasztok!

Engi!

2 ilyen szép kutyussal, amilyen nektek van kellett is egy kennel név! Gratula hozzá és sok-sok szép fundival gazdagítsátok a hazánkat és a világot!!! Honlap készül? :D

Dancyke nyert már versenyt?

Jelentem Boby jobban érzi magát :-)

Szép estét mindenkinek!

Előzmény: Zs. Engi (2063)
Zs. Engi Creative Commons License 2009.10.11 0 0 2063

Az elöbb nagy meglepetés ért minket!

Felléptünk az FCI hivatalos honlapjára, és megtaláltuk a kennelnevünket, ez azt jelenti, hogy hivatalosan is kenneltulajdonosok lettünk!

BLACK ROCK'S OF APOLLO (Apollo fekete sziklái)

Pussza:Engi

Zs. Engi Creative Commons License 2009.10.11 0 0 2062

Sziasztok!

Macipofa!!!

Szerintem egyántalán nem korai a tanítása, hiszen a kiállításokra Baby korosztályba 3-tól 6 hónapos korig lehet vinni. Persze itt még elnézik hogyha kajla! Ha korán kintlesztek a kiállításon (még az elött, hogy a bírálatokat elkezdenék) próbáld ki, hogy mit csinál a ringben. Csináljátok ugyan azt mint mások, futás körbe, oda-vissza, beállítás, stb. Mindenképpen érdemes szerintem elkezdeni, hogy a kutya megszokja a nyüzsit, a tapogatást, a fognézést (nagyon fontos, hogy engedje megnézni a fogait). Macskuszoknak sok sikert!

Mindenkinek:

KÖSZÖNÖM A GRATULÁCIÓT!!!

Pussza: Engi

kornél88 Creative Commons License 2009.10.11 0 0 2061

Sziasztok!

Köszönöm az aggódást! Éjjel óránként kinn voltam nála és lámpával világítottam, h megnézzem mi van vele! Aztán már mikor kinyitottam a bajáratiajtónakt és rögtön láttam, hogy már ott is van a kennele ajtajánál megnyugodtam! Reggelre a szeme is leapadt és ugyanolyan kajla, mintha nem történt volna semmi! Az állatorvos azt mondta 3 nap után elmúlik neki, de ha nem akkor visszük az állatkórházba, mert nem normális dolog, hogy rázza a fejét! Arra gondolunk a szüleimmel mikor még pici volt és elindult horgászni, azt akkor beleakadt  az ajkába a horog és ahogy megkínozta szegénykémet a doki, lehet arra emlékszik és azért állta ilyen rosszul a szurikat! Meghát gondolom azért a 3 szuri egymás után nem leányálom nekik, mert az elsőnél csak nyüsszentett szegénykém! És az h utána félt tőlünk nagyon rossz volt látni, nagyon aggódtunk! De most már  a szeme renddben kajla mint mindig! Szóval már csak a gyógyulást várjuk remélem sikerrel!

Pusz mindenkinek és mégegyszer gratula Hádésznak!!!!

Előzmény: Zs. Engi (2052)
feketepanda Creative Commons License 2009.10.11 0 0 2060
Engi:))

Én átadom neked a legelegánsabb handler virtuális tiszteletdíjamat!!!!!!!!!!!

Fundihoz fundis kosztüm...gratulálok :)))) Elegáns, egyedi.

pussza:)))
Előzmény: Zs. Engi (2051)
feketepanda Creative Commons License 2009.10.11 0 0 2059
És a teljes mezőny: Bratislava-2009-Newfoundland
Előzmény: feketepanda (2058)
feketepanda Creative Commons License 2009.10.11 0 0 2058
Na talán most:)

Fiatal kan mezőny
Előzmény: feketepanda (2057)
feketepanda Creative Commons License 2009.10.11 0 0 2057
Fiatal osztály kan a teljesség igényével:<a href="http://feketepanda.extra.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=93&Itemid=2" target="_blank">Teljes mezőny, fiatal kan</a>

Hádész a ringben: A pokol ura a menyországban:)
szeremilaci Creative Commons License 2009.10.11 0 0 2056
Champion class / trieda šampiónov

13285 GOOD AS GOLD ANMALAMUAL DEL BASABUR
Owner / majitež: Melara / Maestro Patricia Excelent 1, CAC, CACIB, BOB, World Winner
13286 ICH ISLAND´S PRINCE LIONHEART OF MI
Owner / majitež: Tiani Michele +Somos Zsuz Excelent 2, res.CAC
13280 CH RAIN COAST PARTNER OF DREAMS
Owner / majitež: Rain Coast Excelent 3
13284 "FAIRWEATHER""S INSPIRED AGAIN"
Owner / majitež: Thewissen Wijenberg A&B Excelent 4

Champion class / trieda šampiónov

13378 ISLANDS PRINCE WILDHEART OF MIDNIGH
Owner / majitež: Attila Soos Excelent 1, CAC, CACIB, World Winner
13374 CH WATERBEAR GLORY FOR FAIRWEATHER´
Owner / majitež: Salina A. Excelent 2, res.CAC, res.CACIB
13370 CH KING OF HELLULAND VERY IMPORTANT
Owner / majitež: Kročkovci Soňa A Vlado Excelent 3
13373 CH URSINUS VELUTUS ENDLES
Owner / majitež: Siklósi Béla Excelent 4

Csak a teljesség igénye nélkül! Gratulálunk Engiéknek, és a többi magyar kutyának és gazdijának!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!