Keresés

Részletes keresés

kígyószisz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3068
"Az EU-pénzek nagyobb részét globális cégek viszik."

Még nem kezdődött meg az EU-pénzekre a pályáztatás, ami igen, az kkv-knek van kiírva. Miről beszélsz?
Előzmény: deres szádorgó (3067)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3067

Éles a szemed, rebondo, valóban úgy tartom, most még a kérdések órájánál járunk - igaz, szeretném, ha - egyelőre a kérdések okán  - a lényegre koncentrálnánk - lásd: 2007.03.16 11:26:50 (2931):

A valódi baloldal a kisember érdekeit képviseli a tőkével szemben és fontosnak tartja, hogy építse az államot, s legyen gazdasági stratégiája.

Itt (lásd: ÁSZ) a külföldi tőke 200 milliárddal kap többet vissza a költségvetésből, mint amit befizet. Az EU-pénzek nagyobb részét globális cégek viszik. Ez a kormányzat Koppenhágában azt harcolta ki, hogy meghosszabbított távon adhasson adókedvezményt az itt működő külföldi tőkének - a lakosság gondjait enyhítő kedvezményes áfa-kulcsok bevezetését azonban szabotálja.

Egy év alatt 6 helyet csúsztunk le a gazdasági versenyképességi listán. A nemzetközi cégek immár úgy teremtenek munkahelyeket, hogy egyszerre húzzák a hazai támogatások, s a romániai még olcsóbb munkaerő előnyeit. (Megkérdezhetnénk persze az adókedvezmények lejártával odébbált nemzetközi cégek dolgozóit, hogy mit ért az a híres munkahelyteremtés számukra: milyen biztonságot, megélhetést és tudást szereztek az alatt a pár év alatt?)

Ezt folyik a szemünk előtt. Ti pedig zászlókról fecsegtek??

Előzmény: rebondo (3056)
Corleone11 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3066
Az MSZP-nek is el kéne határolódnia bizonyos dolgoktól, vagy emberektől, persze. Semmi sem fekete és fehér. Nem mondhatjuk, hogy az a párt, amivel mi szimpatizálunk, az tökéletes, a másik meg velejéig romlott. És pont ezért, mert egyikőnknél sincs ott a Bölcsek köve, ezért kellene együttműködni. És talán nem haragszol, ha a miniszterelnök beszédéből idéznék: "Mert tudták, hogy a haza nemcsak az, amit ők gondolnak, hanem az is, amit riválisuk. Mert tudták, hogy a haza több, mint amik mi vagyunk, de mi is benne vagyunk. (...)A hazafisághoz egy dolog biztosan kell: elfogadni, hogy a haza nem én, hanem a haza mi valamennyien vagyunk. Ez a hazafiság első parancsa."
Előzmény: deres szádorgó (3060)
kígyószisz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3065
"A saját közönségének obszcén jelet mutató dadogó miniszterelnökétől? Az EU illetékeseit trükkök százai révén megvezető túlmozgásos szágyenfoltjától?"

Annál nagyobb elhatárolódást nem nagyon ismerek, mint hogy az ominózus miniszterelnököt leváltották.
A Fidesz mikor határolódott el két választást elbukott miniszterelnök-jelöltjétől?

Ami a megvezetést illeti, az megint az orbáni mainstream, a szokásos, ami nem igaz. Emlékeztek a CEMI anyagára (amelynek készítésében közreműködött Csaba László, Chikán Attila, Járai Zsigmond, Simor András), amelyre a Fidesz is annyit hivatkozott, ráadásul az anyagot 2006. áprilisában, közvetlenül a választások előtt publikálták? Nos, ott is benne van mindaz, ami később "kiderült", azaz nemcsak Brüsszel tudta mindezt, de maga az Orbán is.
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3064

A késve reagált állami beavatkozás a forint védelmében.

Máskor túlkompenzált reagálás kamat rendezés ügyében.

Az országa feljelentése az EU-nál.

Ezeket a banki csiki-csukikat több régi EU-s ország is használta, ott is főképp autópálya, kikötők és infrastruktuális beruházásokra. Amikor kifogásolták az illetékesek, 5-6 év alatt kelett visszacsinálni. Hála a feljelentőnek, nálunk egy pillanat alatt kellett. Egyből 2,5 % -ot nőtt a hiány. Amit mi is szét tudtunk volna húzni.

Miért nem akkor jelentette fel országát, amikor ők is ezt csinálták?

Előzmény: deres szádorgó (3062)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3063

Trükkök százai: ki találta ki és alkalmazta a Fejlesztési Bankot pénzek "eltüntetésére" a költségvetésből?

Ki volt aki feljelentette saját országát az EU-nál, amikor a másik folytatta ugyanezt?

deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3062
"Dicső Nemzeti Bank elnökünk kb. 1000-1200 MILLIÁRD kárt okozott."

19-re lapot húztál. Tudsz valamit teríteni, vagy maradunk ennyiben?
Előzmény: Törölt nick (3058)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3061

Osztrák lapvélemények az erőszak és háttere összefüggéseiről.

Persze lehet, hogy mind a vörösök szószólója?

http://index.hu/politika/belfold/orb0317/

deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3060
Az MSZP mikor határolódott el a saját Vas megyei elnökét megerőszakoló aktivistáktól? Mikor határolódott el a vészkorszak áldozatain viccelődő jelenlegi Bács-Kiskun megyei vezető aktivistájától, s az azon röhögcsélő jelenlegi államtitkártól? Az új belépőknek meztelen lányokkal való fürdőzést és a vadplakátozást elnéző rendőröket ígérő borsodi aktivistáktól? A saját közönségének obszcén jelet mutató dadogó miniszterelnökétől? Az EU illetékeseit trükkök százai révén megvezető túlmozgásos szágyenfoltjától?
Meddig soroljam?
A fentiek vastagon MSZP-sek, míg akikre Te hivatkozol, nemhogy nerm fideszesek, mégcsak nem is szavazói.
Akkor mire az elhatárolódás?
Megmondom: az hivatkozási alap, maga a gyanú árnyéka, amelyet akár évtized múltán is citálhatnál. Ezért kell, nem azért, mert bármi alapja volna.
Előzmény: Corleone11 (3057)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3059

Az úri közönség:

http://index.hu/video/

Törölt nick Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3058

Pár száz gennyláda rettegésben tud tartani egy országot. Lásd RAF Németország, 70-es évek.

Adósság: Dicső Nemzeti Bank elnökünk kb. 1000-1200 MILLIÁRD kárt okozott. Pártutasításra. Anno az úri kaszinóból úgy penderítették volna ki, hogy meg se áll a Duna vizéig. Véleményem szerint.

Corleone11 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3057

Sosem mondtam, hogy minden jobboldali, aki kint volt a Fidesz-nagygyűlésen, az randalírozott utána az utcán. Szerény véleményem szerint, ha a Fidesz magát teljesen békésnek tartja, akkor nyíltan el kéne határolódni a szélsőjobbtól. De mivel a szavazataikra szükség van, ezért nem teszik. De ha nem teszik, akkor ne mondják, hogy egyátalán semmi közük sincs ahhoz, ami az utcán történik. Ha valakit megütsz, nem mondhatod, hogy elnézést, semmi közöm sincs hozzá, nem én, hanem a kezem volt!

Előzmény: deres szádorgó (3054)
rebondo Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3056
,hogy Te ludat kivel őriztél,engem nem izgat ,ám nem látom be ,hogy -miközben
csak mások gúnyáját rángatod-szavaid tartalmakat rejtenek.Csak civakodsz,
nem osztod meg halandóval ,hogy szerinted mi legyen.
Kicsit cikizlek,de valójában kérdezem!
Zászló,nyakkendő ...mi baj van?

Dankó szive halványulni látrszik,merre most?

Előzmény: deres szádorgó (3044)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3055
ezt azért túlspiláztad :-)
Előzmény: kígyószisz (3047)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3054
Kedves Corleone11! Úgy emlékszem, korábban sikerült egy nem teljesen szimpla ügyet korrekt módon végigbeszélnünk - szerintem az egy olyan színvonal, amelyet tarthatnánk.
Jól mondod: egy megveréshez elég pár ember. A sokszor hivatkozott randalírozásokhoz párszáz, esetleg egy-két ezer ember is kell. Az ünnepi Fidesz-hagygyűlésen negyedmillió volt, s a személyi egybeesésnek semmilyen jele. A "jobboldal" szabazótábora 1,5-2,5 milliós - megintcsak nincs ok a randalírozókkal való összemosásra. Ha a nácis példádat arra hozod, milyen igazságtalan a látszat-hasonlóság alapján összemosni össze nem tartozó dolgokat, úgy nincs vitánk ez ügyben.
Előzmény: Corleone11 (3050)
kígyószisz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3053
A 3046-ban épp egy ilyenre válaszoltam.
Előzmény: deres szádorgó (3049)
kígyószisz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3052
Én nem érzem ilyen drámainak a helyzetet, bár nem pozitív (ezt én is sajnálom). Hogy túl van dramatizálva, az sem véletlen, érdekből történik.
Nézzük egyenként, ha már megszólítottál (tudod biztos, hogy hivatásszerűen foglalkozom makróval):
- az infla az év első 4 hónapjában várható 8-9 % köré (de picit jobb lett, mint ami az elemzői konszenzus volt), év végére 4,5 %-on alakul, jövő évben pedig ez alatt, mindez megfelel a konvergencia programban foglaltaknak. Nekünk ez nem annyira jó, de a kormánynak nem annyira rossz (áfa). Most kiigazítás van, a dolog átmeneti.
- lecsúszunk-e és mennyire? kétségkívül nem növekszünk annyira, mint szoktunk (mint az előző évben is akár), de egy rövid ideig tartó lassulást az egyébként jó állapotban lévő gazdaságunk elvisel. Itt megint hozzáteszem, hogy a kkv-król nem beszélek.
- a versenyképességünkkel semmi gond, vannak népszerű kijelentések (a jobboldalon, de ennek is megvan a maga oka, miért is dimenzionálják túl), miszerint "lemaradunk Románia és Bulgária mögött", nos, csak a 4 maastrichti feltételt illetően van ez így, de egyik feltétel sem tartalmaz életszínvonallal kapcsolatos tényezőket, kizárólag az államadósság, infláció, stb. foglaltatik ebben benne. Lehet, hogy ők egy-két évvel korábban vezetik be az eurót, de cserélni itt egyikünk sem cserélne velük. Ezeket a mutatókat nem ildomos a valódi életszínvonal-mutatókkal összehasonlítani (pl. GDP vásárlóerő-paritáson)
- a metró mitől bukta? Most kéne az Orbánnak örülnie, hogy igaza volt '98-ban, nem? Én személy szerint nem vagyok ennek a metrónak a híve, s már kora ősszel megjósoltam, hogy szerintem nem lesz (nem így lesz). Nagyon helyes, hogy át kell tervezni, egy nem megfelelő és nem gazdaságos, 37 éves terveken alapuló beruházást nem engedhet meg magának az ország.
Mi van még?
Előzmény: deres szádorgó (3048)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3051
Nem ma kezdődött a mi történetünk... Mértékadó vélemények szerint a mai jobb-bal néven illetett törésvonal nagyjából évszázados.
Előzmény: kígyószisz (3046)
Corleone11 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3050

Kedves Deres Szádorgó! Ne haragudj, hogy korábban nem válaszoltam, nem azért, mert nem tudtam volna, csupán nem akartam. Nem akartam, mert a vitát nagyon lealacsonyítjuk. Hoztál 3 példát, hogy a baloldaliak kit vertek meg. Egy megveréshez azért elég pár ember. Korábban arról írtam, hogy a balosok nem járnak ki tömegesen az utcára rombolni. A jobboldalról látunk ezreket az utcán randalírozni, nem a balról. Mindenhol vannak agresszívabb emberek, akik nem tudnak viselkedni. Egy példa: volt valamelyik este egy film Auschwitzról, amiben megkérdeztek egy SS tisztet, hogy miért csinálta, és azt mondta, hogy azért utálta az összes zsidót, mert egyszer egy zsidó ember átverte őt. Félre ne értsd, és félre ne magyarázd, nem akarlak a nácikhoz hasonlítani, a történetnek most nem ez a lényege, hanem az, hogy nem lehet egyetlen egy ember miatt általános véleményt alkotni! Kérlek te se tedd, mert annak még sosem volt jó vége. Nem a baloldalon van olyan hangulat, hogy gyerünk tojással dobálni azt, aki nem szimpatikus, gyerünk az utcára, mert nem tetszik a kormány. Így értettem, amit korábban mondtam. Remélem kielégítő a válaszom.

Előzmény: deres szádorgó (3036)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3049
Szívesen látom. Írd ide, vagy hozz egy hivatkozást.
Előzmény: kígyószisz (3045)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3048
Nem azért Kígyószisz - de addig nem szeretnék a 2002-vel kezdődő történelemi horizontodra reagálni, míg meg nem értem: vajon miért fontosabb az okozat az oknál - a drámai gazdasági-társadalmi zuhanás (pl. minden eddigi szintet alulmúló versenyképesség, 8-9 %-ra várható infláció, metró-bukta) helyett miért is kell párszáz-párezer ember elkeseredett akciózását tárgyalni?
Előzmény: kígyószisz (3041)
kígyószisz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3047
"miért is kever Téged a megalapozatlan gyűlölködés gyanújába a most hivatkozott szöveged."

Ez a gyűlölködés nagyon sokszor feltűnik a hozzászólásaidban (ma is nem egyszer és nekem is írtad már korábban). Az, hogy valaki elmondja a véleményét, amely Neked nem tetszik, nem gyűlölködés, csak másfajta gondolkodás.
Egy kiegyezésnek alapja kell legyen egy minimális empátia. Te pedig durván minősítesz egy, a Tiédtől eltérő gondolkodásmódot.
Ez a "gyűlölködés" szó valami pszichés emlékeket ébreszthet Benned. Akarsz róla beszélni?
kígyószisz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3046
" ...ez a módszer kicsinyes és jellemzően baloldali. Névtelenségbe burkolódzni, és az éj leple alatt sunyiskodni."

Ha névtelenségbe burkolózik, nem lehetsz biztos abban, hogy baloldali. Más kérdés, hogy Te automatikusan erre gondolsz, ez pedig Téged jellemez.

(deres szádorgó: még mindig ki akarsz egyezni???)
Előzmény: Törölt nick (3029)
kígyószisz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3045
"Azután képesnek kellene lennünk releváns véleményalkotásra ezekben az ügyekben. (Innentől kezd kilátástalannak látszani az egész - ugye?)"

Nekünk is van ám véleményünk, de azt Ti zsigerből utasítjátok el, sőt, ha hangot adunk ennek, olyan mértékű kirohanásaitok vannak, hogy attól koldulunk.
Előbb el kéne tudni fogadni a másfajta gondolkodásmódot, fel kéne hagyni azzal, hogy a Ti álláspontotok az egyedül üdvözítő, az egyetlen helyes, s akkor talán....
Szerintem nem rajtunk múlik, a jobboldal a kirekesztő, ez jól megfigyelhető JGY hozzászólásain is.
Előzmény: deres szádorgó (3027)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3044
Nem őriztünk együtt ludat - sem Veled, sem mással - nem ismerhetjük egymás szokásait. Ezért próbálok több hangon beszélni - ugyanarról: kérdésre válasz, ügyre tárgyalás dukál.
Ha erre nincs vevő, megértem. Te se bánd, ha van eladó.
Előzmény: rebondo (3039)
kígyószisz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3043
"De mindegy is, hogy mit gondoltok és hisztek, 2010-ben legkésőbb úgyis mi győzünk."

De addig - ha így lesz - megpróbálhatnátok normálisan és kulturáltan eltölteni azt a kis időt. De ez az, ami nem megy Nektek. A parlamenti munkáról nem is beszélve...
Előzmény: Törölt nick (3018)
kígyószisz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3042
Végre egy jó hozzászólás, egyetértek.
*tapsvihar*
Előzmény: Ladyb (3014)
kígyószisz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3041
"Abban egyetérthetnénk, hogy fontosabb a zászlónál az utcai agresszió oka "...és
"Lépjünk túl azpon a kérdésen, hogy a rendszerváltás óta példátlan események kizárólag e kormány regnálását kísérik, méghozzá a hazugságpolitikát emblematikusan megjelenítő szeptember 18-i nap óta"

Bizony, bizony, fontos az utcai agresszió oka és bizony, bizony, e kormány regnálását kísérik az utcai agressziók - szerinted miért? Nem azért esetleg, mert 2002. óta nem tud veszíteni a jobboldal? Mert már 2002-ben elkezdték a lázító nagygyűléseket, a hídfoglalást, ami idáig tetőzött? Nem azért, mert az őszödi beszéd jó kis ürügy volt erre, s nemcsak nekik?
Előzmény: deres szádorgó (3010)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3040

Tiszteletben tartom, ez a Te véleményed.

Az enyém továbbra is az, hogy egy videofelvételből kivágott egyetlen kocka bemutatása, s ezzel bárminemű bizonyítás tisztességtelen. Legyen szó Orbánról, Gyurcsányról ( talán emlékszel rá : "Magyarország bekaphatja" ), Kunczéről, vagy bárkiről.

Előzmény: Árpi (3038)
rebondo Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3039
Szivárványban pompázó egyetlen szádorgónk!Időt kellene már találni önnön
dicséreted hömpölygő áradatára,tudjuk meg végre,hogy mennyire okos vagy,
mennyire tájékozott, kőbe ki vésné szavaid,tovább ne várhasson,vakító fényedbe
vetett hitünk erősödhessék!
Ne mélázzunk el!Halljuk a lényeget!
-mi a teendő?
-ki liberális?
-ha valóban mindent elosztottak már(szerintem is),hogy szerzed vissza?
-árpi lencsét számoljon vagy spenótot egyen a menzán?
-miért nem vándorolnak be norvégok Magyarországra tömegesen,pedig ha itt
olyan jó?
stb

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!