Egy kicsit mindig mosolygok, amikor pl emberileg is díjat adunk egyik-másik játékosnak, a másikat meg lehúzzuk, holott a többség fórumozó nem is ismeri az illetőt...
Nenadicsról annyit, hogy játéktudásban nem sok jobbat láttam, győzni akarásban szintén keveset.
Voltak hibái, de ő teljesen megszüntette azt a gondot Veszprémben, hogy nagy pénzekért tilitolizunk a fal előtt, hogy senki nem vállal felelősséget.
Egy bl szezon, benne döntővel meg szinte neki köszönhető.
Majd látjuk, hogy pl Remili tudja-e ezt.
Mint mondtam voltak itt nagy sztárok és különösebb nyom nélkül távoztak.
Nedim minden világversenyen all star csapat tagja,legutóbb MVP,fényévekkel Nenadic előtt, nem csak tudásban,emberileg,fejben,mindenben + balkezes, két posztos. Mindenhol kezdő/alapember lenne. Erős karakter igen,jól kellene managelni. Ilicnél ez kimerült abban,h csapágyasra játszatta.
A jelenlegi keretből Ő és Ludo akiket életük végéig itt kellene játszatni,viszont a jelenlegi posványban én sem maradnék…
Akkor egy vezetőség ne kommunikáljon ilyen dolgokat.. Amik aztán semmilyen szinten sem valósulnak meg, csak jól hangzik.. Örök élet, ingyen sör.. Már bocsánat de az is abszurd, hogy egy olyan játékos a CSK, aki nagyjából az elmúlt 1 évben padozik, míg a többi 60 percezik. Értem én, hogy respekt, de na. Súlytalan. Laci óta nincs olyan CSK, aki tényleg beletette volna mindenét. Lauge sem adta ki magából Veszprémben azt ami valóban benne van, nem véletlen, hogy az öltözői hangulat és a kedvező dán adózás miatt hazament. A NEKA egy vicc, aki ismeri az ott uralkodó helyzetet, tudja, hogy Tamásfiamnak ez jó biznisz, bár hamarosan nem lesz olyan boldog.. Sok sebből vérzett ez a 3 éves veszprémi projekt, totál bukás lett a vége, amit arcpirító egy ember nyakába varrni szerintem. Alsó kategóriás edzőktől az őskáoszig van minden. 30+év dicsőségére és hírnevére már kár hivatkozni. Múltbéli nagy csapat a Veszprém, és sajnos sokan még azt hitték ez elég.. Hát nem.
Nedim Remili pontosan ugyanaz a karakter mint Petar Nenadic. Efelől senkinek se legyenek kétségei. Nedim tökéletesen játszik Fabregassal, Nenadic pedig Nilssont játszatta állandóan. Durva hasonlat, de mindegyik rettentő erős karakter, akik képesek óriási extrára, de ugyanolyan betlire is. És Veszprémben ha valamelyiknek nem ment, szinte biztosan kikaptunk.. Szomorú valóság.
A BL megnyeréséhez olyan messze voltunk a Kielce -9 után mint a Szeged kb.. Ezzel jönni hogy mi lett volna ha.. ja.. ha nem lopkodják szét az állami akadémiákat, akkor lenne utánpótlás, ha nem a haverokat tömjük ki, akkor lenne minőség, ha nem lopunk, lenne bizalom. Érdekes, mondja el valaki, hogy Brazilia, USA és Olaszország, vagy Feröer, honnan tanult meg kézilabdázni 10 év alatt, ezred annyi pénzből? Ja hogy ott nem a mutyi megy.. Mert most szépen mindenki mutogat egy irányba, csakhát ugye vannak akik tudják miújság.. Sejteni lehet Bence, hogy Te melyik oldalt látod, de hidd el, semmi sem annyira fekete és fehér. Még itt Mohács környékén sem..
szólt volna bárki egy rohadt szót is a mostani felállásra, ha megnyertük volna a BL-t?
ilyen hangulatú lenne a fórum?
egyáltalán: bármilyen belső feszültség, ellentmondás kikerült volna a nyilvánosság elé? ha ki is került volna, érdekelt volna BÁRKIT is?
megmondom én: nem. mert mindenki azt mondaná hogy megnyertük a BL_t, majd a vezetőség rendezi házon belül.
de nem nyertük meg.
a szurkolónál az eredményekkel bármit el tudsz érni - eredmény nélkül viszont semmit.
egy ilyen egykezi irányítást csak és kizárólag az eredmények tudnak igazolni.
a BL trófeával a kezünkben nem lenne tüntetés, bárkinek a távozását a sikeresség oltárán feláldozhatónak, a sikerességgel járó veszteségként értékelnénk.
Ezt ne.. Akkor nem most kellene vészharangokat kongatni mert ez így vicces. Kicsit patásördög feeling.. Addig amíg 10-én csengett a teló, addig jó volt? Most meg már szólni se lehet? Ugyanmár. Ezt azt veszi be aki akarja, 3-4 viszonylag közel álló emberrel beszélek 2-3 éve napi rendszrességgel. Hagyjuk ezt a senki se mer szólni mert jajj.. Kiborult valahol a liszt, most kemény idők jönnek..
Az eddigi sok-sok hozzászólásból az kristályosodik ki, hogy itt évek óta szimpátia (haveri) alapon hosszabbítanak/küldenek el játékosokat, adnak vagy nem adnak játéklehetőséget, alkalmaznak, vagy küldenek el edzőt, erőnléti edzőt.
Ebbe gyakorlatilag csak két embernek van beleszólása, a többiek jó esetben max. elmondhatják a véleményüket.
Ennek az eredménye látszik a csapat teljesítményén, és szerintem ebben jelenleg legkevésbé Nagy Laci a hibás.
Csűrhetjük csavarhatjuk,rághatjuk ugyanazt a csontot hetekig.
A valós változáshoz az kellene,hogy csík és Ilic-ék távozzanak,minden más csak fél (nem!) megoldás.
Konszolidalni kell az irodát első körben ez a legfontosabb,utána pedig egy klasszis/jó edzőt találni,a keret kialakítása (beleértve az esetleges hosszú távú szerződéskötést játékosokkal de én erre 0% esélyt látok, Nedim,Ludo menni fognak) csak ezek után jöhet.
A legszomorúbb,hogy az időből már kifutottunk ahhoz,h edzőt találjunk, illetve csz még mindig a bársonyszékben…május van…
Na, akkor itt félreértettél. Én azt mondom, hogy valahonnan ez a konfliktus kezdődött. Van egy vezetőség, viszont olyan nincs, hogy a tulaj jobb keze azt mondja, hogy mától én vagyok itt a minden. Nehezen hihető, főleg, hogy Sevi 15+ évvel a háta mögött intett búcsút a cégvezetésnek és az akadémia vezérigazgatói posztjának. Az is fura, hogy miért vált ki a füredi akadémia? Csak nem épp elszámolási dolgok miatt? Ha Laci ennyire súlytalan, akkor az egész Klub egy kabaré. A fiatalok beépítéséről sztem ne beszéljünk, a Fradiból felesleges volt elhozni a Pepét 10+ millióért (ami bődületes pénz ezen a szinten) azért, hogy az UPban gólkirály lett és minden meccsen az MKSZ szerint 40+ meccset játszott. Majd felvitte a Momo a felnőttbe hogy padozzon 1.5 évet. Szerinted ez nem hiba? Ő volt az Veszprémben, aki bőven befért volna a magyar bajnokikon. Egy kiel-nél vagy berlinnél szerintem ez a fajta belső konfliktus nem jutott volna idáig. Nem azzal van a baj, hogy volt baj. Hanem hogy évekig nem csinált senki semmit. Továbbá azt már akkor mondták, hogy az elsőszámú vezetőedző jelölt nem a MomoGulyi duo volt. Csak később valaki(k) inkább őket választották. Továbbá még egy dolog. Ha Laci felelőssége a játékosok, akkor hogy lehet, hogy a mai napig nincs normális erőnléti edző? Nincs rá pénz? Vagy nem fontos? Mert amúgy látszott, hogy senki sincs a toppon.. Marija-t a Momo hivta fel a legenda szerint, hogy nem kell jönni tobbet. Ez profi? Úgy, hogy a haverja meg jött. Érdekes. Cupara mikor közölte, hogy maradna, közölték vele, hogy innentől csak pad, és kisebb a fizu is. Ismerős? Kentin Mahe is hasonló cipőben jár. De sorolhatjuk ide Lékait is.
lehet még a második évet közepesnek ítélték meg, még akkor is féloldalasak voltunk azért - de én sem hívtam volna le az opciót, mert már bőven voltak olyan jelek és vereségek, amik nem jó irányba mutattak.
az is lehet, hogy már a második év közepén lehívták az opciót.
De ha mindig mindenről Laci feje fölött döntenek, amikkel ő mellesleg nem is ért egyet, akkor tényleg felmerül a kérdés, hogy miért adja ehhez a nevét?
Most már pedzegeti, hogy edzőváltás kellene. Tavaly ilyet nem mondott.
Ezek alapján, ha nem is ő döntött, minimum egyetértett a döntéssel.
Az még rendben is van. hogy Davis után hirtelen nem találtak edzőt, ezért házon belül kellett megoldani. De miért 2+1 évre? Mitől volt ekkora feltétlen bizalom egy kezdő edzőpáros irányában.
A plusz 1 éves opció élesítését mi indokolta? Már tavaly is látszott, hogy vannak itt bajok.
Nem a Veszprém lett volna az első klub, aki átmenetileg felhozza az utánpótlás edzőt, aztán keres, egy hosszabb távú megoldást (lásd Szeged pl.).
nagyon leegyszerűsíted a dolgokat. ennél komplexebb kommentjeid szoktak lenni.
a négy ember nem négyfelé, hanem kétfelé húzott - hárman egyik, egy pedig a másik irányba.
szerencsétlen módon az az egy, aki a tulaj embere, tehát a másik háromnak semmi nem maradt a kezében, mint a lemondás. kettő le is mondott, és ha nem változik a helyzet, szerintem Laci is le fog.
tökéletesen működő klub márpedig nincsen, ez amiket leírtál, csak a tankönyvben létezik.
volt fiatalok beépítése terv valóban - nem jött össze, mert nincs meg hozzá az az alapanyag, ami a FF-ba jutáshoz kell. nekem már az előrelépés, hogy le lettek kötve, és kölcsön lettek adva (Pepe, Beni, Palasics, Gergő) - régen ez sem volt.
2021 májusában lett offos Davis, közvetlenül a Nantes elleni bukó után. hogyan találsz edzőt? az még nem az a keret volt, mint a mostani, biztosan voltak jelentkezők, de akkor meg az lett volna, hogy nem adja meg a klub az esélyt a fiatal edzőknek.
szerintem Ilicék akkor ideális választás voltak: kötődtek a klubhoz, tudták hogy mi hogy megy, egy átalakuló kerethez, teher nélkül.
az első évben FF volt!!! a lejtmenet utána kezdődött.
Nincs közhely. Amikor van egy vezetőség, akkor általában egy cél van, az pedig maga a Klub. Nem pedig a saját érdekek. (Vonatkoztassunk el attól, hogy Veszprémben mik voltak, mindenki tudja kb.ó, haverok, buli..) Namost, ha konfliktus helyzet van, az nem mehet a Klub rovására. Most épp ez látszik, hogy akik eddig egy hajóban eveztek, 3 fele mennek. Itt valami nem oké, főképp úgy, hogy az elmérgesedett viszonyt majdnem minden esetben meg lehet és meg is kell ilyen szinten oldani. Ha nem, akkor az a vezetés alkalmatlan minden téren. Szakmai dolgokba ne menjünk bele, de egy ilyen költségvetésű klub élére kinevezni 3 éves projektre egyexjátékost meggondolatlan buta dolog. Persze bejöhetett volna. De ez nem az ötöslottó. Főképp, hogy a tulajdonosnak ezt nehéz beadni, meg a 100+ szponzornak. Lesz ami lesz? Volt itt minden, fiatalok, beépítése, tempo handball, meg minden. Mi lett? Káosz. Nem védek semmit, de nem vesszük észre, hogy ezt legalább 4en tették tönkre? Minddig van egy pont, ahol meg kell állni és ha baj van, akkor megoldani. Veszprémben ez 2 éve hiába várja bárki, és van még pofa kérni 1-2 millió eurót egy játékosért. MINDEN egyes szereplő a vezetőségben hibázott. Ha meg nem tudtak együtt dolgozni, az egyet jelent. Ez nem egy klub, hanem egy alsó kategóriás játszótér, ami sokba kerül.
Nedimnél és Fabregasnál is döntő szempont volt az ő szava.
azért egyre több pénz van a kézilabdában - Kielce, PSG, Barcánál kicsit kevesebb, de a Flensburg is bevásárolt, Magdeburg is hogy igazol - Plock KicsiRicsivel?