Ide jöhet minden, ami Kecskemét és
mikrokörnyezetének tömegközlekedésével kapcsolatos, beleértve a helyi-
és helyközi járatokat, munkásszállító és szerződéses buszokat is.
Érdekes módon pl. a kézben tartott mobil tiltva van, pedig nem szokott akadályozni a vezetésben. Van több más dolog is, ami szintén anyiban veszélyes, h az egyik kezedet lefoglalja, pl. szendvics evés, cigizés, rádió birizgálása, ezeket pedg lehet.
És igen van különbség, h maradt még némi nyom az esti tivornyából vagy, h annyira részeg, h alig talál el a vezetőfülkéig. Egyébként az ittasságra sokszor kényelmes rákenni a dolgot. Pl. megiszik vki egy sört majd kb. 1 óra múlva autóba ül és mondjuk 30-al megy egy mellkúton és kiugrik elé vki méterekre. Esélye sincs megállni, elüti, akármilyen józan nem tudja elkerülni ,de a szonda kimutathat vmi minimális ittasságot rögtön kenhetik arra.
Az is statisztika, h a gyorshajtás miatt van sok baleset ,de ez sem feltétlen igaz. Kényelmes arra kenni és akkor nem kell sokat kotlani fölötte meg eleemzgetni, pedig itt se mindig a gyorshajtó hibás. Mondok példát. 120-al megy vki 90 helyett és egy földútról körülnézés nélkül kikanyarodik egy másik autó. Hátulról csattanás megállapítják ,h gyorsan ment és rákenik arra, h azért nem bírt megállni pedig még ha 90-el megy akkor sem tudott volna.
Olvastam egy statisztikát,miszerint a balesetek 8%-át okozzák ittas vezetők.Akkor az azt jelenti,hogy józanul bénábbak vagyunk?(100 estetből 92-t józanul okoznak)
Mondjuk nem tudom sajnálni az embert, főleg azután, hogy elütött egy motorost. Aki meg hajnali kezdős számra van beírva, az ne igyon este, ilyen egyszerű a képlet.
Nem értek egyet, ezzel a "szeszüzemű buszsofőr" kifejezéssel. Ezek az újságírók elég sokat képzelnek magukról. Ha valaki előző este megiszik pár üveg sört és reggelre nem megy ki belőle az nem részeg, csak maradt benne egy kis alkohol. Szerencsétlennek ez most balul sült el.
Hát lehet, bár én ismerek olyan gépkocsivezetőt (nem Volános, sőt nem is buszos), aki minden reggel becsapja az indító felest a konty mögé. Sajnos vannak ilyenek is! :(
Most olvastam a Baonon. A zéró tolerancia vajon rá is érvényes lesz?
Nem sokáig jutott egyébként csak az első kanyarig.
Orosházán pedig olyan történt, h részeg fiatal túlságosan bepiált és még a buszt is lekéste amivel hazamehetett volna, ezért lenyúlt egy buszt a pályaudvarról. Az egyikben benne votl a kulcs és a lökhárító alatti "rejtett" gombbal kinyitotta az ajtót és elindult. Sokáig nem jutott, mert nehezen tudott részegen vezetni nekiment pár oszlopnak meg járműnek, szerencsére senki sem sérült meg. Ment vele vmeddig aztán otthagyta a buszt és mégiscsak inkább gyalogolt.
Na gyerekek, ismét népszerű lesz Kecskemét tömegközlekedése, miután az egyik kolléga úgy gondolta, hogy neki inni kell a korai kezdés örömére és elgázolt egy motorost a telep mellett.