Keresés

Részletes keresés

kleenex Creative Commons License 2005.04.30 0 0 1056

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni az  "öreg" gekkósoktól.

Az egyik gekkónk bőrén apró fehér pontok vannak, talán a halak darakórjához hasonlítható, csak még kisebbek. Ez valami betegség?

Egyébként nem úgy néz ki, mint aki beteg.

Tina83 Creative Commons License 2005.04.30 0 0 1055

Íme az új terkóm!

Előzmény: Tina83 (1054)
Tina83 Creative Commons License 2005.04.29 0 0 1054

Hát sokféle hüllőt tenyészt név szerint nem is tudnám felsorolni de sokféle gekkót, kígyót, agámát.....stb.

Nekem  lesznek 2-3 héten belül szakállas agámáim 2 db!

MOst kaptam meg az új terkót a gekkókhoz...elég nagy:)

majd rakok be képet holnap!

Most az új terkón töröm a fejem hogy mekkora legyen.....(agámáknak)

Kicsit később viziagámát is veszek meg nekik is terkót:)

Mekkora volt az a terkó ami 36 ezerbe került?

Előzmény: Törölt nick (1049)
Quaint Creative Commons License 2005.04.29 0 0 1053

Nem veszem:) De majd világositok rajta:)

Előzmény: Greylupus (1052)
Greylupus Creative Commons License 2005.04.29 0 0 1052
jajmá:) ne vedd a szívedre:) jók igy is, csak nem tudtam, hogy telefonnal csináltad:)
Előzmény: Quaint (1050)
Greylupus Creative Commons License 2005.04.29 0 0 1051

hát el kellett, hogy lássa, hogy mi ez.. mert valami rosszabbra számított a név alapján elmondva:)

"dógozom az ügyön, nagyon dógozom" - de most a szobát akarjuk alakítgatni és mondtam, hogy milyen jól nézne ki egy nagy terrárium a szoba egyik falán - ezt elismerte ő is:) - hogy most Gyulka kap nagyobbat és lesz társa, vagy más lesz ott, az már csak a kitartásomon múlik:)

a kistekiben láttam nagyon szép nagy hátterezett terráriumot (amit el tudnék képzelni Gyulkának nagyobbnak - csak az ára volt számomra kicsit húzós (bár nem tudom, hogy ez-e a normális ár és csak én pampogok az árán.. Ö 36.000.-Ft volt és kb két-háromszorosa a mienknek 

Előzmény: Törölt nick (1049)
Quaint Creative Commons License 2005.04.29 0 0 1050

Azért sötétek, mert sötétben készültek. LOL

Meg azért mert ezt a telefonommal csinálatam.  És ilyen lett. Majd egyszer ha lesz egy jó gépem.....bár nem vagyok egy nagy fotos. Én nem tudok olyan profi képeket csinálni, mint te. De majd igyekszem.:))

Előzmény: Greylupus (1048)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.29 0 0 1049

először ott buktad el, hogy egyáltalán elvitted egy kereskedésbe.

másodszor ott, hogy megmutattad neki a felnőttet.

Nem nőnek hirtelen. Ahogy cseperedik, szépen hozzászokik.

De úgy látom, hogy lesz a kitartásodnak eredménye, tavaly még mereven elzárkózott még a gondolatától is.

Csak így tovább!!! :-))))))))

Előzmény: Greylupus (1048)
Greylupus Creative Commons License 2005.04.29 0 0 1048

cépek:) csak miért ilyen sötétek a képek?:(

az újságot meg bescannelem, ha kéritek, de aztán próbáld majd elolvasni is:))))

én happy lettem, mert az egyik hasáb címe: Kövér gekkó, szép gekkó (ezért, ha még egyszer valaki ledagimanózza Gyulkakomát, annak az orra alá dugom majd a cikket:)))) Nem is dagimanó:)

Viszont megint beleszerettem a szakállas agámákba... ott buktam el, hogy Dani már bele is ment volna, hogy fektessünk be egy agámás terkóba + agámába, de aztán meglátta, hogy mekkora lesz felnőttnek (először csak kölyköt látott)... utána kijelentette, hogy ekkora "sárkánygyíkok" nem jönnek a lakásba.... pedig úúúúúgy tetszenek:)

Előzmény: Quaint (1047)
Quaint Creative Commons License 2005.04.29 0 0 1047

Jehuuuu, sikerült:))))

NA ennek örömére még kaptok:)

Quaint Creative Commons License 2005.04.29 0 0 1046

Van új képem:)

Megprobálom berakni ide. Hátha sikerül:D

(mint tudjuk nem szokása :))  )

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.29 0 0 1045

Quant, az volt a csodálatos, hogy MINDKETTŐ FELNŐTT KAN volt.

Ezért akadtam ki olyan nagyon. Mert azt hittem, hogy előbb-utóbb balhé lesz.

De még a csírája sem volt.

Előzmény: Quaint (1044)
Quaint Creative Commons License 2005.04.29 0 0 1044

Skenneld be:)

Cebus: a Boxerek nagyon jó fejek:) Nem csodálom, hogy jót játszottak. Enyém is el van bárkivel. (kölyök, vagy szuka, csak felnöt kan ne legyen) Persze e legtöbb kutya nem nagyon játszik csak áll bambán a gazdája melett, vagy mögött:)

Előzmény: Greylupus (1038)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.29 0 0 1043

nem magyar szakirodalmat néztem. de külföldiül csak cseh nyelven találtam. azt meg nem értem.

miket tenyészt a kollegád?

Előzmény: Tina83 (1042)
Tina83 Creative Commons License 2005.04.28 0 0 1042

Szia!

azért nem tudsz semmit megtalálni a tigris gekkóról, mert mindössze kb 6 hónpja hozták be az országba és még csak nagyon kevés embernek van:(

Ezt is csak onnan tudom, hogy a kollégám egy hűllőtenyésztő és profi az ilyesmikben. neki mellesleg már van 5 db:o)

Előzmény: Greylupus (1035)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.28 0 0 1041

azt hittem, a falonmászkálóst a boltban mondták. :-)))

Mirtse Áron etológus. Azért tud ilyen jó kis cikkeket írni. Mert megfigyeli az állatokat. És az írásai is megfigyelésen alapulnak.

Előzmény: Greylupus (1040)
Greylupus Creative Commons License 2005.04.28 0 0 1040

Hát nem mondom meg, hogy melyik, mert nem rontom a hitelét:)

igen, tudom, hogy tapadólemezes a hivatalos elnevezés, de nekem a "falonmászkálós" jobban tetszett:)))))

Azt én is láttam, hogy üvegen nem tud felmászni, viszont az apró karmaival szinte minden pici kiszögellésen meg tud kapaszkodni..

A múltkor a belső búvóhelyéről majdhogynem fejjel lefelé felkapaszkodott a felső sziklára.. ott néztem, hogy úristen le fog esni.. de valami iszonyú ügyességgel mászott fel és alulról cserkészte be a gyanútlan tücsköt:)

Egy apró részt beidézek a cikkből (bocsi, ha már valaki olvasta volna:) - nekem nagyon tetszett, szerintem tökéletes leírás a leopárdokról:)

"A mesterséges hold kékes fénye sejtelmes derengésbe borítja ay érdes műsziklákat. Az egyik bucka mögül két hosszú, vékony csáp integet, és a pergő homokon óvatosan előaraszol egy tücsök. Ugyanebben a pillanatban a szikla másik oldalán széles fej emelkedik fel. A függőleges hasítékú szemek a zsákmányra szegeződnek, a karcsú, pettyes test miliméterről milliméterre kúszik előre, csk a vaskos farok tekergőzik nyugtalanul. Aztán a vékony lábak hirtelen előrelökik a parányi vadászt, s a következő pillanatban mohó harapásokkal ropogtatja a tizenhetedik születésnapi vacsoráját az egyik leopárdgekkóm."

:D

Előzmény: Törölt nick (1039)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.28 0 0 1039

érdekes egy kereskedés lehet. :-)))

A gekkók nagy ívben sz*nak arra, hogy mit gondolnak felőlük, és a szemétládák még a szakirodalmat sem olvassák magukról. :-)))))

Ezért aztán úgy tesznek, ahogy a természetük diktálja. A természetük a túlélést diktálja, tehát mindent elkövetnek ennek érdekében. Ha az dezertálás, akkor azt. :-)))))

A leopárdgekkó sem "falonmászkáló", gondolom tapadólemezes akar lenni ez a kifejezés. :-)))

Karmosgekkó, de ettől még a falakon tud mászkálni. Persze nem a csupasz üvegen, ez tény. De minden apró kiszögellést fel tud használni céljai érdekében.

A  többi karmosgekkó is ilyen.

Előzmény: Greylupus (1038)
Greylupus Creative Commons License 2005.04.28 0 0 1038

szia:)

nem zártba tették, mert a kereskedésben azt mondták, hogy nem "falonmászkáló" gekkó - aztán amikor másnap visszamentek, akkor már az eladó is beismerte, hogy már neki is lépett meg "nemfalonmászkáló" tigrisgekkója.. szóval azóta be vannak zárva.. De esznek szépen (apró tücsköt).

Viszont tegnap voltam a Kistekiben és vettem egy nagyon régi (2003.05. szám) Terrárium újságot.

És nagyon jó cikk van benne (Mirtse Áron írta), szép színes képekkel (5 oldalon keresztül) a leopárdgekkókról:) ha esetleg valakinek nincs meg és érdekli, náluk még kapható, vagy le tudom fénymásolni és elküldeni postán:)

Előzmény: Törölt nick (1036)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.27 0 0 1036

mér?? eredetileg nem zártba tették??????

nem ismerem a fajtát, de kapásból megmondtam volna, hogy zártba tegyék.

olyan, mintha egy halat betennél a patakba,  azt gondolván, hogy nem fog elúszni. :-)))))

nyáron nem lesz szúnyog a lakásban. van előnye is. :-))))))

rajta vagyunk az ügyön.

találtam oldalt is, de valamilyen faramuci idegen nyelven volt. talán cseh. azzal nem sokra megyek.

Előzmény: Greylupus (1035)
Greylupus Creative Commons License 2005.04.26 0 0 1035

szió cebus:)

sikerült valamit megtudni a tigrisgekkóról? mi még mindig nem találtunk rá sokat.. ráadásul az egyik meglépett, mert az eladó szerint nem mászik falra.. ahhoz képest reggelre az egyik meglépett, azóta se lett meg:( aztán vettek még egyet és zárt terráriumba tették őket

Előzmény: Törölt nick (1034)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.25 0 0 1034

off

Quaint, muszáj elmesélnem, hogy a múlt héten Bredi játszott egy felnőtt kan boxossal!!!! Egyáltalán semmi aggresszió nem volt! Csak játék ezerrel!! :-)))

on

Előzmény: Quaint (1032)
Tina83 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 1033

Szia!

Jelenleg : 1 kutya, 4 dszungáriai törpehöri, 2 roborovszki höri , 3 lgekkóm van:)))

Ja meg vagy 50 db halam:)

Ne aggódj miattam!!!

Előzmény: Quaint (1032)
Quaint Creative Commons License 2005.04.25 0 0 1032

Sziasztok:)

Látom beindult topic.

Tina83 az egész falat? Nem lesz az tul nagy falat?:)))))

Annyi állathoz rengeteg idő és türelem kell ám. De hajrá:) Sok sikert.

Előzmény: Tina83 (1029)
Beast_99 Creative Commons License 2005.04.24 0 0 1031
Képzeljétek a lány leogekko ami lerakott 04.14-én egy darab tojást végre megszűlte a másodikat tegnap este. Félig bele volt rohadva már úgy volt hogy megy az állatorvoshoz. Ezt csak azért írom le hogy igen sajnos van olyan nőstény amelyik nem bírja mind a két tojást lerakni, már nagyon úgynézett ki hogy belepusztul a bent maradt tojás miatt. Hála most már rendben van. Csak enni még mindig nem akar. Pedig gondoltam már eléggé éhes mert 04. 07 óta nem evett semmit, (kézből esznek) ezért pontosan tudom.
Tina83 Creative Commons License 2005.04.22 0 0 1030
vagy sávos gekkót...
Előzmény: Tina83 (1029)
Tina83 Creative Commons License 2005.04.22 0 0 1029

Nem baj, mert úgy is akarok nappali gekkót is annak meg asszem elég lesz:) (?)

Így-is úgy is csináltatok még mert az egész falat be fogom építeni:))

Előzmény: Törölt nick (1028)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.22 0 0 1028

az 50 hosszút kevésnek tartom, pláne hogy még hátterezve is van.

egy darabig elég lesz, de sajna kell majd csináltatnod egy nagyobbat.

ugyanis nincs elég nagy terkó.

a mi régink 75 hosszú volt. igaz a mostani csak 50 hosszú, de 60 magas, hátterezett, így a szinteket is használják. 

Előzmény: Tina83 (1027)
Tina83 Creative Commons License 2005.04.22 0 0 1027

Az igen:)

Az enyémek 8 hónaposak...most kb a fele akkorák mint egy kifejlett felnőtt. nem hosszában értem hanem úgy általában:)

Szerinted mekkora terrárium kell 3 gekkónak vagy 5-nek?

MOst rendeltem egyet 50 hosszú, 35 mély , 40 magas....70 literes hátterezett.

elég lesz???

Előzmény: Törölt nick (1026)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.22 0 0 1026

pontosan nem tudom, mert felnőtten kerültek hozzánk.

de úgy 6 éve vannak meg.

Előzmény: Tina83 (1025)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!