Köszi a tanácsot. Akkor ezek szerint az annuitásos a kulcsszó. A netes kalkullátorokkal pont az a bajom, hogy nem tudom mi van mögötte. Mindegyik csak azt írja, hogy induló törlesztés de azt már nem, hogy mi van fél - egy év múlva.
Szabad felhasználású hitelnél nem annyira jó a lakáskassza. 8 éveset kell kötni, annak a hozama nem, vagy alig éri el a hitelkamatokét, az annuitásos hitellel ugyanott vagy, sőt. Nem kell forintmegtakarítást kombinálnod devizahitellel, ami lényegesen csökkenti a devizakockázatot.
Unicredit, Ertse, CIB, OTP - ezekben nézz szét, mit ajánlanak. A 8 éves lakáskasszába, életbiztosításos kombiba ne menj bele, akkor sem, ha állítólag alacsonyabb a törlesztő, mert nem nagyon tud alacsonyabb lenni hosszú távon. Sima annuitásosat válassz.
Mivel engem is felpakoltak, most nem volt kérdés, tehát, nem ragozom!, van már tapasztalatom, mondjuk én aktiv vagyok még, meg gőgős is, és bele kötök az élő fába is! Szóval, sok ijen cég van akik bároznak is. Akár jelzálog akár nem, a jövedelem, rásegítés, (igazolás) jóttesz, pláne ha jó régi a munka viszony, minimum3 hónap. A felvenni kívánt összeg függvényében, nyilván ,több fizut kell igazolni. vannak, bank szerü cégek akik 95%ban nyomják, /1hetes adat./ Két év van vissza félidőn túli elbírálási szempontból jobb mindt, aki most kezdi tölteni a büntit. Na! Nem tudom ,kimoderálás nélkül lehet e cég nevet mondani, aszem akkor igen ha nem egyoldalú ,felsorolásként hangzik ,el valamint több is elhangzik. Nagy nevü biztosítók, illetve gödöllön tudok egyet. Azért itt figyelmeztetnék, mindenkit attól ,hogy saras, nem kel beszopni, mindent bocs a szójért, de igen ,aljasok mostanság a hitelezők ,amikor úgy is van elég bajunk, szóval ,nem kell ojat alá írni aki pl. 2x huzza le a sápot. a fent említettek, csak NEM szednek, le %-ot a fogyasztóról. Nekik a hátté "BANK!" fizet. Na!- lista: ING;AEGON; gödöllön a Tőke&Hitel. És kb: még kis millió ijen cég van. Jó mulatást. - Ne feledd! ők vannak értünk.
Szabadfelhasználásra vennék fel 12-13 milliót jelzálogfedezettel. Szerintetek melyik a legkedvezőbb konstrukció. Főleg a törlesztőrészlet a lényeg, és persze az, hogy idővel ha akarok akkor ki tudjak szálni a hitelből normálisan. Ez a lakáskasszás dolog tényleg megéri nekünk is vagy csak a banknak? Azért kérdezek itt mert eddig három bankban jártam ebből kettőben gyakorlatilag az internetes kalkullátorral kiszámolták a törlesztőt, a harmadikban pedig csak annyi infóhoz jutottam, hogy nézzek szét a bank honlapján. Ha tudtok olyan bankfiókot ajánlani, ahol hozzáértő alkalmazottak dolgoznak aki fel tud világosítani egy hozzánemértőt is akkor azt szivesen fogadom. Köszönök minden segítséget.
Csak a zálogházak meg a vásárlói klubok jöhetnek szóba szerintem, ha jelzálog nincs. Előbbibe arany kell, az utóbbinak olvass utána, hogy működik, mert ráfázhatsz. De egyszerűbb megkérni egy hitelképes családtagot, hogy vegye föl neked a kölcsönt.
Jelenleg passzív BAR listán vagyok (még kell két év megszűnésig), viszont szeretnék valamilyen formában hitelhez jutni. Gondolom, hogy ezt nem egyszerű megoldani, mivel jónéhány banknál próbálkoztam már - negatív eredménnyel; az idő meg sürget.
Ha valakinek van néhány ötlete, mellyel viszonylag alacsony törlesztőrészlet mellett kisebb (1-2M HUF) nem jelzálog alapú hitelhez juthatok megtenné, hogy megosztja velem a tudását? Minden tanácsot szívesen meghallgatok.
Ha a hitelt ki akarod fizetni egyben, vagy előtörleszteni akarsz, ezeregy akadályt gördít eléd a bank. Mikor ebben a cipőben jártam, nem úgy nézett ki, hogy a banknak ez lenne az érdeke sőt. Kb. 80.000 Ft-ot kellett még kifizetni "összegzett kezelési költség" gyanánt.
Ha az övé a kocsi, és nem lízing, akkor szerintem eladhatja neked a kocsit. A bankkal kötött szerződése ettől függetlenül él tovább, a hitelt törlesztenie kell. Te csak akkor vállalod át a hitelt, ha erről külön szerződsz a bankkal.
A banknak természetesen megéri, ha valaki egyben visszafizeti a kölcsönt kamatokkal költségekkel, mert ezekből van a haszna. Az nem éri meg neki, hogy kihelyez 3 milliót, te fizetsz kamatot, költséget 300 ezerre, 2,7 milliót meg kamatmentesen visszaadnál egy év múlva. Kamatmentes kölcsönnél ugyanis jobban is be tudott volna fektetni 2,7 milliót. De! Elmaradt kamatot ilyenkor nem követelhet, csak mindenféle költségtérítést.
Érdeklődnék, hogy használt gépjármű vásárlás előtt állok és az adott gépjárművön vmennyi hitel van még, na már most amennyiben én egészben ki tudom fizetni a jármű árát készpénzben, akkor mi a teendő az eladó részéről ilyenkor? Vagy ebben az esetben csak a maradék hitel átválallalásával juthatok a gépjárműhöz vagy a bank el tudja idegeníteni a a gépjárművön lévő megmaradt hitelt? És azért merült fel bennem ez a kérdés, mert akkor a banknak miért éri meg ha vki a maradék hitelt egyben kifizeti és nem részletekben a kamatokkal....
van hálózata, hiszen a bankkal szerződésben álló közvetítők, szerződnek az LTP-vel is, továbbá a Garancia hálózata is köt. azért alapvető különbség van az árucsatolásban, hiszem a funda is ezt csinálja, mégpedig az, hogy semmi esélye annak, hogy ltp számlanyitási díjat kell fizetnie annak, aki csak igényel hitelt. majd amikor az első havi kölcsön részt fizeti, akkor fogja a számlanyitási díjat is. arról nem beszélve, hogy elég sűrűn van számlanyitási díj akciózás is, ami tudtommal a fundánál nincs, de javíts ki ha tévedek. változtak a szabályok - éppen a hálózat nyomására- és már a 8 éves is köthető a lakáshitelek mellé is, de aki nem akar rosszat az ügyfélnek, az nem ajánlja ezt. sőt, ha nem muszály, a szabfelhaszn, hitelt sem, hiszen a felújítási hitel, olcsóbb.
Ha már sebességnél tartunk, a KVI külön megér egy misét. 5 hét alatt végre rájöttek hogy valami rohadt papír hiányzik, de persze a liba telefonon nem tudta megmondani azt se hogy mi, majd postán megkapom hogy mi a bajuk. Idióták.
Mert az otp ltp-nek már nincs üzletkötői hálózata akik a számlanyitási díjból élnének. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem motiválják őket felülről egyéb eszközökkel az ügyfél számra egyébént teljesen felesleges termékek eladására (nem kis eredményeséggel - virágzik is az árucsatolás rendesen) :-)
Az egyedülállóknak a bíráló "előírhatja" az életbiztosítást - ezért az ügyintéző így fog tájékoztatni minden fiókban. Ennek ellenére az én tapasztalataim szerint nem szoktak életbiztosítást köttetni, esetleg bepróbálkoznak, te meg ne hagyd magad.
Az ltp-nél arra vigyázz, hogy nehogy 8 éveset köttessenek veled. Alapból azt fogják ajánlani.
Azért az ltp-t sem egyszerű felmondani. Állami támogatás megy bele, ezért meg van variálva rendesen. Az állami támogatást, ha nem rendeltetésszerűen használod a kasszát, vissza kell fizetni. Szóval a 4 évet várd ki, nem éri meg előbb végtörleszteni. De 4 év nem olyan sok.
Én sem szeretném az életbiztosításosat, de ezt több bankba is mondták, h mivel egyedülálló vagyok, lehetséges h majd kérik h kössek, de nem kötelező!
És az ltp-sből hogy lehet kiszállni ha időközben végtörlesztek? az ltp-s szerződést fel lehet mondani, és az adddig befiozetetett összeget beletörleszteni? gondolom lehet, csak ugy kedvezőtlenebbül jön ki a dolog... lés vhogy ugy mondta a csajszi, hogy az első 8 évben olyan 44 ezer ft körüli törlesztőt fizetnék, és utána 8 év után lecsökken 42 ezerre...
Egyébként így utólag belegondolok biztos hogy nem lehetett kötelező az életbizotsítás, mert nekem ugyan van, de sehol nem kérték és szerződésben sincs leírva kötvényszám, vagy hogy hol van megkötve. Ha kötelező lenne nyilván bele kellett volna venni a hitelszerződésbe, meg talán igazolni is hogy fizetem. Persze van olyan kontorkuciójuk amikor kombinálod az életbiztosítással (csak kamatot fizetsz az elején, ott kötelező ugye az életbiztosítás), de nem azt válaszottam, hanem a normál annuitásos picai CHF hitelt.
Nekem egyáltalán nem rémlik hogy kötelező lett volna (én is egyedülállóként vettem fel), valami olyasmi volt hogy lehet mellé kötni, de nekem már úgyis volt, ezért azt mondta az ügyintéző hogy kettőt fölösleges. Esetleg megadom Kriszti privátban az ügyintézőm elérhetőségét, kérdezd meg. Nálam is úgy kezdődött hogy bementem a központi Erste-be (Népfürdő u), ott ült valami kis 20-as szőke ügyintéző azt se tudta mi van, meg át sem vette a papírokat mert csak előszerződésem volt, azt mondta hogy majd megkérdezi a fiókvezetőt hogy ilyenkor mi van, aki persze nem volt bent csak másnap, utána átmentem az újpesti fiókba és érdekes módon azonnal tudta a nőci hogy mi a dörgés, és át is vette a papírokat.
Ha az Erste nem ad neked életbiztosítás nélkül hitelt, sürgősen hagyd ott, keress másik bankot! Bármelyik bank megadja neked azt az 5,3 milliót.
Nem lehet az életbiztosításból jól kiszállni a futamidő közben, ha bármi történik, el kell adni a házat, összeveszel a férjeddel, és osztozni kell (ne adja az Isten), nem tudjátok tovább törleszteni a részleteket, el akarjátok adni a házat stb., csak nagyon nagy ráfizetéssel tudnátok kiszállni a hitelből. Az életbiztosítási kötvényt idő előtt csak nagyon nagy diszkonttal lehet visszavásárolni, akár milliókat is bukhattok vele.
SZiasztok! Végre holnpa írjuk az adásvételit, sikerült eldönteni, h melyik banknál veszem fel a hitelt (5,3m a vételár, 4m az önerő, 15 évre, chf), Erste...viszont netm dtudom melyik termék lenne a megfelelő, ltp v. életbiztosyítással kombinált..ugy tájékoztattak, h mivel egyedülálloként venném fel a hitelt (sajnos a páromat nem tudom belevonni, mert nem érkezik bankszámlára a fizuja, csak 2 honapja, ill. most volt a 2. utalás hó elején, amiröl ugye még kivonat sincs,c sak hó végén lesz), igy feltétel lehet h életbiztosítást kössek....nekem csak az a bajom ezzel, ha utolag köttetik meg velem akkor ugy gondolom kedvezőtlenre jön ki a törlsztö, mintha alapbol életbizt. kombinált hitelt igényelnék, de nekem vhogy szimpobb az ltp-s....de ha tudnám h kérnek életbizt. mellé akkro nyilván kombinálva veném inkább előre fel, de sajnos ezt nem tudják biztosara mondniai ugye hogy esetleg feltétel lesz e...az ertében azt mondta a csjszi nekem, h ha ltp kombsat vezsem fel, ahhoz általába már nem szoktak életbizt. kötteni mellé..?? Ti melyiket választanátok? nem tudom milyen szempontokat kell figyelembe venni? hozamban szinte hasonló...??!!! Ha idő előtt kifizetem a hitelt, akkro az életbit/ltp szerződést is fel lehet bontani, és az addig odafizetett összeget beletörleszteni? vagy csak akkro, ha lejár a futamidő amire kötöd, ugye van 4,8 éves az ltp-nél, az életbizt.nál meg 10 éveset mondtak...akkor az ltp ebből a szempontbol jobb, mert ott van 4 éves szerződés..?? az Erstében ugy mondták, ha megigényelem az ltpset, de feltétel lesz az életbizti, akkro meglehet változtatni az igénylést, akkro a kombi életbizti terméke...de akkro gondolom azt ugyanugy bírálják, még egy kört futnak vele, akkro ugy dupla id lenne... Egyébként adóstár lehtne nem családtag is? ugy értem akihez hivatalosan semmi közöm nincs? most itt a páromra gondolok,....jobb lenne őt is bevonni mert ugy biztosabb lnenne h megadják, csak még a jövedelemigazolása nem műkszik ugy ahogy kellen...szerintektek az is elég lehtet hogy munkáltato i szerint 3 havi munakviszonya van, de bankszámlakivonaton még csak 1 honap látszik, a mostani az csak a decemberin lesz, de addig meg nem akarok várni az igényléssel..
A hk-ról minden bank ugyanazt mondja a reklámban: "lehet vele akár x napig kamatmentesen vásárolni". Nem mondják, hogy vegyél fel vele kp-t, semmi hasonlót, azt sem mondják, hogy akció. Ennyi az egész: "vásárolhatsz vele kamatmentesen". Ez a hk előnye más hitelhez képest. Mindennapi cuccokra használhatod, a következő havi fizudból meg rendezed a tartozást.
Ha ezt nem mondhatják el a reklámban, akkor mit?
Mondom, ez olyan, mintha akármilyen termékről a legfőbb jellemzőjét, előnyét, azt az egyetlen tulajdonságát, ami miatt megveszed, nem lehetne elmondani. Mintha az üdítőitalról nem mondhatnád el, hogy oltja a szomjat, a csokiról, hogy finom, az autóról, hogy gurul stb.
Bocsi de mégegyszer hangsúlyozom hogy nem jók a hasonlataid. A gyár által kiadott autó, TV működik ahogy megvetted, temészetesen ha megvan hozzá az üzemanyag, meg az áram, tehát használhatod. Nem arról szól a dolog hogy meg kell tudni nyomnod egy gombot hogy behangolja a csatornákat, vagy hogy azért hogy a magyar közúti törvények szerint forgalomba kerülhessen érvényes zöldkártya és forgalmi kell. A kocsi maga az megy. Érted? Az lenne a szemét dolog, hogy mondjuk nem közölnék veled hogy ha havi 1000km-nél többet még akko kilóméterenként 10ft-ot kéne fizetni a gyárnak, mert nekik úgy éri meg hogy vállaljon garanciát mondjuk rá. Emelett hogy már az autós példánál járunk, azt csak úgy vezetheted hogy előtte egy tanfolyamon megcsináltad a jogsit. Nem engednek csak úgy vezetni, hogy teljes körüen ne ismernéd az autó működését, alapvető vezetéstechnika funkcióit. Odáig is elmennék hogy a banknak "tréninget" kéne adni mielőtt hitelt veszel fel valaki, szerintem sokan visszafordulnának. De ehelyett egyszerübb azt mondani hogy ahogy kibujsz már hitelkártyával a kezedbe gyere ki, és már 1 évesen regéld az összes hitelkamat előírást, meg törlesztési feltételeket.