Nem alszik az ágyamban a macska, szerencsére már rendes fűtésünk van:-), de valóban gyerekkoromban megéltem ilyet, jobb volt mint a mekeg tégla, még dorombolt is és puha volt (bár őszintén nem emlékszem rá, de nem zárom ki a lehetőségét).
Az érzelem smafu, rendben.
A kutyák megölhetik a kertbe jövő macskákat, nem részrehajlásból, de ezzel tényleg egyet kell értenem, ez ellen nem lehet reklamálni.
De akkor a macskák mért nem ölhetik meg a kertünkbe jövő madarat? (Ez csak költői kérdés volt)
Egyetlen olyan állat van a ház körül, amelyik önként megdolgozik a tartásáért, ez a macska. Akinek kertes háza van pincével, abba biztos, hogy előbb utóbb beköltöznek az egerek, ha nincs macska, mert ha lusta is, a puszta jelenléte és szaga is jelzés az egereknek.
A gyerekgyilkosokról nem tudok, nem a kedvenc témám a terrorizmus és amit írtam róla, azt félremagyaráztátok, nem értettétek, mindegy.
Macskákvannakéslesznek a kertekben és csavarogni fognak! Küzdjetek ellene! Jó szórakozást!
Eztet mostan nem értem... ( : -O Te arkanoid macskatartási módszerére írtad, hogy "valahogy így" ? Hát nem azt írtad eddig, hogy nem etikus a macskát kiengedni a lakásból? Ő meg pont hogy BE nem engedi.. Mi lesz így a veszélyeztetett fajok sokaságával? : )
Nem tudom érted e te azt, hogy szeretetről beszéltem Thicknek, a szeretetnek semmi köze nincs a kellemetlenségekhez (bár azért nem vagyok biztos benne, hogy Thick madarai semmi ellenérzést nem vált ki a szomszédaiból, de nem erről volt szó és én ebbe nem kívánom beleütni az orromat)!
Értem én azt, nem egyszer elnézést is kértem azoktól, akiknek kellemetlenséget okoznak mások macskái, de sajnos azt hiszem Te ideugrottál és nem nagyon olvastad el az eddigi hozzászólásokat. Azt is elmondtam, hogy ahogyan a madarak piszkítanak, a gazok nőnek, az eső esik stb. úgy kell megvédeni magunkat a macskák okozta kellemetlenségektől, mert amióta és ameddig a világ világ, lesznek hülye emberek, akik macskákat tartanak!!! És nem véletlenül mondtam magunkat az előbb, mert képzeld el, nekünk is kakil az a fránya macska, nekünk is ráül a kinnhagyott cuccainkra, nekünk is vannak gyerekeink de úgy alakítjuk az életet, hogy ez a lehető legkevésbé legyen kellemetlen. Tudom, tudom, ezt mi vállaltuk, viseljük a következményeket, viseljük!, mert hidd el, nem mondjuk a cicának, hogy a szomszéd gyerek homokozójába végezze a dolgát, csak legfeljebb letakarjuk a sajátunkat, de nem csak a macska, hanem egyebek miatt is. A kertes ház összes (és az nem kevés) kellemetlenségeinek egyike a sokak számára örömet okozó macskák, ez van, nincs mit tenni, hiába minden szó, a macska nem ketrecbe való és az ezt nem megértők csak saját maguknak okoznak számtalan még kellemetlenebb órát ahelyett, hogy letakarnák a homokozót és legalább felhajtanák a matracot a hintaágyban.
Ez a topic teljes joggal azért indult, hogy tanácsokat kérjenek ennek a problémának a megoldásában, szerintem mi, macskatartók is jószívvel igyekeztünk tanácsokat adni, ennél többet nem tudunk tenni.
Meg egy másik, "személyes ügy", pont Te, aki kedvtelésből, szeretetből (legalábbis remélem) madarakat tartasz a lakótelepi otthonodban, pont Te elitéled azt a sok milliónyi embert, aki nulla értékű, de mégiscsak általánosan elfogadott macskákat tart,
Nem telefon, de beleszólok.
Ismét ferdítesz. Senki nem ítéli el a macskatartókat. Thick madarai nem szarják össze a kertedet, és nem szarnak bele a gyerek homokozójába. Az ő állatartási szokásai téged nem zavarnak. A te macskád igen. Emellett, éppen a macskatartók ítélik el azt, aki nem hajlandó velük együtt tartani a cicuskájukat azáltal, hogy eltűrik a sajt területükön. Pedig ez egy jogtalan elvárás. Érted te ezt????
de azért szeretem őket annyira, hogy nem akarom, hogy valami barom megmérgezze őket patkányméreggel, aztán félnapos szenvedés után kimúljanak
Mutatnál valakit aki itt ezt akarja? ;-)
Nem bonyolult ez. A saját kutyám a kertben kószál. Ha betéved egy macska, eltöri a gerincét. Mi a probléma? Ez ellen két megoldás van:
1. nem tartok kutyát -- majd hülye leszek nem tartani, amikor azt akarok
2. tartok, de bezárom egy ketrecbe, nehogy a szomszéd kicsi pici cicus bubuskája kárt szenvedje, miközben a kertemet szarja tele, és a kocsimat karmolja össze. -- természetesen nem zárom ketrecbe a kutyámat a szomszéd koszos macskája miatt. Marad ahova való, vagy vége van. Ennyi.
Ez is újkeletű dolog, amit a lakásból kiköltözött emberek "vezettek be".
Ekkora hülyeséget. Anno vidéken napi használat volt a csúzli a verebek ellen, és egyéb kedves kis szerszám a különböző betolakodókkal szemben. Különbség annyi volt, hogy ők nem csináltak ebből világnézeti problémát. Jött a macska, repült a balta. Ennyi.
Ezt az agymosott terrorista szöveget sem kéne itt nyomni. Azt ugye hallottad, hogy a freedom terjesztők éppen gyerekeket gyilkolnak halálra. Persze számodra az rendben van., mert ők ugye "civilizáltak". Na ilyen emberekkel társalgjon aki akar humánus viselkedésről.
Ember! Itt arrol van szo, hogy kinek mi az ok!!! Van akinek a macskaszar az! Es ol erte!!!
"Ember". És még mindíg nem fogtad fel, hogy senki nem öl! A kutya vadászik. A macskád szintén öl. Csak ő egeret. Tehát levonhatod a következtetést. Minden állat -közöttük a tiéd is- potenciális gyilkos. Hahaha...:-DD
Szereted azzal becsapni magad, hogy a humánus ölés már nem is ölés? Sokkal kegyetlenebb és igazságtalanabb az úgynevezett civilizált emberi társadalom, mint a természet.
Kissé kusza az érvelésed. Kapkodsz. Menjünk sorban:
"Ha vita, akkor cáfold meg azt, hogy milyen természetkedvelő felnőtt lesz abból a gyerekből, aki csak állatkertben láthat állatot..."
Mi közöm ehhez? Aki állatokat akar látni, az ne macskát nézegessen, hanem menjen ki az erdőbe, és próbáljon igazi vadállatokat megfigyelni.
"pont Te elitéled azt a sok milliónyi embert, aki nulla értékű, de mégiscsak általánosan elfogadott macskákat tart"
Elítéltem? Hol?
"...és kérlek, ne gyere megint azzal az érvvel, hogy a házában bezárva szeretheti, hiszen állítólag Te is kiengeded a madaraidat néha repülni..."
A madaraim mind olyan fajból valók, melyek őshonosak az ablakom előtt is, van belőlük kint is elég sok. S ha én kiengedem a madaramat, az nem pusztít el odakint semmit. Tehát a párhuzam sántít.
"annál sokkal komolyabb embernek tűnsz, mintsem elhinnéd, hogy a macskát bezárva lehet tartani, csak cukkolsz minket!"
Nem érdekel, hogy lehet-e bezárva tartani macskát. Az embernek három választása van: a) nem tart macskát, b) tart, de megoldja, hogy ne csatangoljon el, c) tart, és belenyugszik, hogy a macskája "fogyóeszköz", tehát amelyik rendszeresen csavarog, az előbb-utóbb otthagyja a fogát valahol.
"Apropó lepke, hogy utálhatják a lepkegyűjtők a madarakat..."
Sok lepkegyűjtőt ismerek, és egyik sem utálja a madarakat (mint ahogy én sem a macskákat). Mondtam már sokszor, hogy ne a magad részrehajlásából indulj ki. Én nem vagyok részrehajló. Azért, mert szeretem a madarakat, nem utálom a természetes pusztítóikat.
aha, akkor csak aludj nyugodtan a macskáddal az ágyadban. De gustibus non est disputandum - vagy hogy is mondták a rómaiak. felőlem bárkinek lehet toxoplazmózisa, meg macskaszőrrel teli az ágyneműje, szőnyege, szája, orra, lehet macskaszagú az egész lakása - mindaddig, amíg az én köreimet nem zavarja, csak rajta! mint említettem, nekem is van két macskám, úgyhogy nem vagyok macskagyűlölő. csak nem keverem össze az állatokat az emberekkel. oszt jónapot.
Én itt az elmúlt két napban annyi érvet hoztam fel a macskák védelmében, de ez a terrorizmus dolog volt az egyetlen, amit cáfolni próbáltál. Ha vita, akkor cáfold meg azt, hogy milyen természetkedvelő felnőtt lesz abból a gyerekből, aki csak állatkertben láthat állatot (jó esetben, vagy ha az iskolával elviszik), akire rákiabálnak, ne nyúlj hozzá, mert piszkos stb. Milyen szeretetteljes gondolat fogalmazódik meg benne az állatkertben látottak iránt?
Meg egy másik, "személyes ügy", pont Te, aki kedvtelésből, szeretetből (legalábbis remélem) madarakat tartasz a lakótelepi otthonodban, pont Te elitéled azt a sok milliónyi embert, aki nulla értékű, de mégiscsak általánosan elfogadott macskákat tart, és kérlek, ne gyere megint azzal az érvvel, hogy a házában bezárva szeretheti, hiszen állítólag Te is kiengeded a madaraidat néha repülni (annál sokkal komolyabb embernek tűnsz, mintsem elhinnéd, hogy a macskát bezárva lehet tartani, csak cukkolsz minket!). Csupán ízlés és kényelem dolga, ki mit szeret, van aki kígyót, van aki lepkét. Apropó lepke, hogy utálhatják a lepkegyűjtők a madarakat és tuti nem érdekli őket, hogy a madarak őshonosak!
Ez azt hiszem egy külön topic témája, de nem akartam hosszúra nyújtani, csak a világ változását érzékeltetően használtam, az őskorban nem voltak terroristák, de egy zsákmányért simán agyoncsapták a másik embert, meg később sem volt az élet annyira "szent", a "cél" érdekében elkövetett gyilkosságok sokkal gyakoribbak voltak. Vagy nézd a kivégzési technikákat a középkortól napjainkig. Persze most jöhetnénk Hitlerrel, meg a nyilasokkal meg a szerbekkel meg sokmindennel, de ezeket jobb lenne elfelejteni. Tény az, hogy Európában a terrorizmus (IRA is visszavonult, az ETA is remélem!) nem talált olyan talajra, mint keleten, ahol a vallási elvakultság még mindig tombol. Az, hogy megöltek néhány politikust, gazdasági szakembert (Vörös Brigádok) nem egyenlő ártatlan emberek halomra gyilkolásával. És bár persze vannak gyilkosok meg mindenféle szörnyetegek, az átlagember visszafogottsága igenis egyre nagyobb teret hódít és ez így jó!
Egyébként mindenkinek magánügye, babusgatja-e a macskáját vagy sem. Én nem imádom őket, de azért szeretem őket annyira, hogy nem akarom, hogy valami barom megmérgezze őket patkányméreggel, aztán félnapos szenvedés után kimúljanak. Ennyi.
"de a berögzött szokásaikat, ösztöneiket, hogy éjjel vadásznak, vagy ha nem, hát kényelmes fekhelyen alszanak és azt, hogy nem ismerik a határokat, sajnos nem tudjuk kiírtani belőlük"
Azt nem is kell kiirtani belőlük. Őket magukat kell kiirtani (legalábbis olyan területekről, ahová nem valók), és a kérdés meg van oldva.
"Nézd a világot, nézd a terrorizmust, egy magyarokból álló terrorcsoportot nehéz lenne összehozni, míg a még középkori körülmények és felfogások között tengődők nem tisztelik az életet."
A terrorizmus a nyugati szupercivilizáció mellékterméke, az termelte ki magából, maradjunk ennyiben. Az őskorban nem voltak terroristák.
Egyébként annó a sógornőm mondta lenézve az állatainkat, hogy azok csak érzelmi pótlékok, nem is vitatkoztam vele. A gyerekei nagyon szerettek volna valami állatot, de nem engedte meg nekik. Aztán most az 50. szülinapjára kapott a gyerekeitől! egy kis ölebet, hát biztos nem láttatok még olyan gügyögős kényeztetést, amit csinál azzal a kis szőrpamaccsal! A "soha nem mond, hogy soha" tipikus esete!
Amúgy nem vagyok macskaimádó, csak macskaszerető, szerintem nagy a különbség. Egyébként elfogadom azt a nézetet, hogy a macskák, kutyák szeretete egyfajta pótlék annak, akinek van némi szeretetfeleslege, de az is biztos, hogy olyan férfiatlan dolog macskát szeretni, merthogy a férfiaknak nincs sok feleslege a fent említett dologból, az is megerőltető számukra, hogy a minimumot kimutassák.
De nemrég írtam a gyerekekről, ők nem játszák meg magukat, egyszerűen boldogok, sikongatnak ha hozzáérhetnek egy cicához, már ha a szülei megengedik neki! Ők is látják azt a csodát, hogy nem az állatkertben egy ketrecen keresztül érintkezhetnek csak egy állattal, hanem ott van előttük, megérinthetik őket.
Én egy kicsit attól hányok, ahogyan Te fogalmazol, igenis cica és igenis lehet őket szeretni, annak, akinek ahhoz van kedve, de szerencsére nekem sem kötelező azt szeretni, amit Te. A macskák babusgatása nem újkeletű dolog, ahogyan a kutyák házba engedése sem. Ezek szerintem a nyafogások, hogy be nem tehetik a lábukat! Miért? Mert tán Neked túl piszkosak? Akkor éppen ellentmondasz magadnak! Meghát az is hülyeség, hogy nem engedték be, dehogynem engedték, még az ágyba is, hogy melegítsen! Meg lehet találni a normális gyensúly, hogy mindenki, még a macska is jól érezze magát. Én például azért nem adtam a CICÁKNAK sosem házi kosztot, hogy ne szeressék meg az ízét, ne jusson eszükbe sem felmászni és lopni, bevált. Miért ne lehetne benn néha, alhatna a neki kijelölt helyen, kinek árt azzal, ha egészséges és mi is azok vagyunk?
Tudomásom szerint én pl. még soha nem tettem olyat, ami zavarná a szomszédaimat, hacsak azt nem, hogy a felsőt egyszerűen levegőnek nézem, mégha 50 centire is gazol tőlem akkor, ha én monnyuk éppen öntözök. De megvan rá a jó okom. Az alsókat meg max. akkor zavartam, mikor felépült a házam, de legalább a gaz, meg a dzsumbuj megszűnt a telkemen.
Hát a macskapisaszag az egész ház körül, meg az elkaparatlan macskaszar a salátáim között (jó étvégyat a salihoz) már túlmegy a finnyásságom határain....
Én sem írtam soha, hogy imádni kell a macskákat. Még azt sem, hogy be kell őket engedni a házba. Egyébként ha visszaolvasol van aki szerint pont a házból, lakásból nem szabadna a gazdáinak kiengedni őket. (Másképp ugyan hogy lehetne elérni, hogy ne menjenek át a szomszédhoz ha tudnak, vagy ne kapjanak el néha-néha egy madarat?)
Én csak annyit írtam, hogy mielőtt vki elkezdi q*rva nagy áldozatnak lefesteni magát más macskája miatt, gondolkozzon el:
-tényleg olyan nagy probléma-e ez, nem csak finnyáskodás meg hiszti
-ő maga valóban szent-e, aki soha nem tesz olyat, ami másnak nem előnyös, csak állandóan ő szenved mások miatt