Keresés

Részletes keresés

Atom-anti Creative Commons License 2009.08.20 0 0 2487
Eddig kiszivárgott dalok toplistája nálam:
Az Endgame címadó nóta nagyon tetszik. Állat. Ilyennek kéne lennie az összesnek.
Bodies Left Behind is nagyon jónak tűnik. Ha nem lenne rosszabb dal, de jó lenne.
A Headcrusher (elsőnek kiadott promo) kellemes, egész jó. Csak a vokál...
A Dialectic Chaos kicsit egyhangú. De nem rossz.
1320 (másodiknak kiadott promo) a leggyengébb nóta eddig az albumon.

Csak a hangzás lehetne kevésbé UA. Idáig minden Megadeth album máshogy szólt. Remélem, most nem lesz ismétlődés.

Mustaine 50 évesen épp úgy tudna produkálni. Sőt, most többet várnék tőle. Nem fogják vissza a fiatalkori kilengések, alkohol, drog. Azóta technikailag is volt ideje fejlődni. Most lehetne igazán termékeny. A rásztinpíszezést én is nagyon unom már. Felhagyhatna az emlegetésével. Ne nosztalgiázzon és összehasonlítgasson, csináljon jobbat.
Előzmény: Mirrmurr (2486)
Mirrmurr Creative Commons License 2009.08.20 0 0 2486
És ez a Dialectic Chaos is királynak tűnik. Végre Dave ismét elhiszi magáról, hogy tud még egyénien szólózni. Na, mostmár tényleg jöhet a lemez.
Előzmény: Fafara (2482)
Mirrmurr Creative Commons License 2009.08.20 0 0 2485
Ez kurva jó.
Előzmény: Fafara (2481)
deliriousnomad Creative Commons License 2009.08.20 0 0 2484
Mustaine lassan 50 éves, fel nem fogom, miért vártok tőle olyan lemezeket, mint amiket a legtermékenyebb korszakában csinált. Azért, mert ő folyton rásztinpíszezik minden egyes új album megjelenése előtt, még nem kéne bevenni ezeket a marketingrizsákat...

Semmi gond nincs ezzel a számmal, szerintem jobb, mint a Headcrusher. A lemez ezek alapján rendben lesz, minden különleges extra nélkül. Mint az a pályájuk hasonló szakaszában járó zenészektől megszokott.
4umos Creative Commons License 2009.08.19 0 0 2483

ez a második új nóta, ami megjelenés előtt hallható, de remélem, hogy egyben a lemez 2 leggyengébb nótájáról van szó. én sem érzem azt, ami megfogna ebben a dalban. az eleje még tetszik, de a végén az a szólórengeteg kicsit fölöslegesnek, és unalmasnak tűnik.

meg úgy vagyok az egésszel, h mustaine egy ilyen szintű számot szerintem már 25 évvel ezelőtt képes volt bármikor összehozni. nem érzek mögötte én sem olyan szintű kidolgozottságot, mint egy RIP-CTE-YOUTH vonalnál. hiányolom a dallamokat is, ez tényleg csak cséplés, és darálás, de szerintem erőltetett. ha nem megadeth lenne a zenekar neve, szerintem már rég a kukában lenne ez a szám nálam, de így még próbálgatom ízlelgetni, megkedvelni.

az általam legkevésbé hallgatott lemez a KIMB, utána pedig az az UA. A többit nagyon szeretem maradéktalanul. a két legjobban kedvelt pedig a YOUTH és a RIP. és talán ebben a sorrendben is. (bár minimális különbséggel) tudom furcsa, és meglepő de nekem a youth hangzása, és dallamai nagyon tetszenek. sőt, talán egyre jobban, ahogy öregszem. :D

Fafara Creative Commons License 2009.08.19 0 0 2482
http://www.youtube.com/watch?v=OpwaJafqz5k
és
http://www.youtube.com/watch?v=gEJAESRoDYo
Fafara Creative Commons License 2009.08.19 0 0 2481
http://www.youtube.com/watch?v=LfwPn-9mY6I
hm, valaki leakelte a cuccot.
Mirrmurr Creative Commons License 2009.08.19 0 0 2480
Kell egy jó producer mindig, ld. Dream Theater. Ott Portnoy a főnök, és nem válik éppen előnyükre. Dan Huff meg klassz hangzást produkált.
Előzmény: Atom-anti (2479)
Atom-anti Creative Commons License 2009.08.19 0 0 2479
Ez a 2. új szám szerintem gyengébb a Headcrusher-nél.

Nekem is nagyon hiányzik a '90-es évekre beért (CTE) letisztult hangzás és a részletekbe menően kidolgozott, igényes stílus. Nem értem, azt miért nem tudják elővenni és miért kell ilyen széttorzított, kásás-tompa hangzást belőni.

Melyik az az 1 db album, ami ha nem lett volna, akkor szebb lenne a skála? Erre állítottunk fel a régebben album toplistát. Nagyon gyenge és amatőr a Killing is my business. 1986-1997-ig kiváló albumok születtek, igaz 1986-1990 közötti albumok hangzás terén hagynak kívánnivalót maguk után. A Risk az nem lenne rossz alternatív rocknak, ha nem Megadeth lenne. TWNAH is vér gyegne, noha vannak rajta jó dolgok, fele mégis töltelék. 2004 és 2007-es albumok végülis nem rosszak, csak gyorsan unhatók, főleg az UA.

Ha a Killing is my business-t nem vesszük, akkor a Risk-et és TWNAH-t kéne kivenni az albumok közül. Az UA bár gyenge, egymagában nem olyan rossz, hogy ki kéne venni. Egyszer szódával elment (a Never Walk Alone-t, Gears Of War-t és a Lacuna Coil-féle Túlemant kéne kivenni belőle). De annyira semmiképp sem jó, hogy az Endgame is UA II. legyen.

Amit nem értek, hogy Mustaine miért függ ennyire a producerektől. A CTE-ig érthető a függés. De miért ragaszkodott annyira Dan Huff-hoz, Jeff Balding-hoz, majd Andy Sneaphez? Szerintem csak lehúzzták a színvonalat. Mustaine van olyan erős anyagilag, hogy egymaga legyen producer és azt csinálja, ami neki tetszik.
Előzmény: Törölt nick (2475)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.19 0 0 2478
A TWNAH-val én is így voltam, de valahogy egyre jobban kezdem becsülni (bár a When egy elég komoly bűntény volt azon az albumon. Emlékszem, hogy örültem, végre van egy 10 perces száma is a csapatnak! Az öröm egészen az első meghallgatásig tartott, amikor is azt hittem, hogy elromlott a hi-fi-m)
Mire összejön újból a "klasszik" felállás, addigra már csak nyugdíjas klubokban fognak zenélni a srácok... (mi pedig a nagyothalló készülékünket állítgatjuk)
Előzmény: Mirrmurr (2477)
Mirrmurr Creative Commons License 2009.08.19 0 0 2477
Jó a ritmusozás is ebben az 1320-ban, mondom, tipikus.
Elvileg a World Needs A Hero totál üresjárat nekem, de azért a Systemet és a Unitedet se hallgatom sose. Mondom ezt úgy, hogy elvileg a kedvenc zenekaromról van szó. Olyan átmeneti időszaknak tartom ezt addig, míg össze nem áll a klasszik felállás, haha.
Előzmény: Törölt nick (2476)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.19 0 0 2476
Kérdés: arról már rengeteget vitatkoztunk, hogy mik voltak a legjobb megadeth albumok, ezért inkább megfordítanám a kérdést: melyik az az 1 db album, ami ha nem lett volna, akkor szebb lenne a skála? Nálam ez egyre inkább az UA.
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.19 0 0 2475
Én is ezzel hitegetem magam... De valahogy egyre jobban hiányzik a '90-es évekre beért (Countdown-os és Cryptic-es) letisztult hangzás és az a részletekbe menően kidolgozott, igényes stílus.
Előzmény: Mirrmurr (2474)
Mirrmurr Creative Commons License 2009.08.19 0 0 2474
Ez már jobb a Headcrushernél. Van benne szóló rendesen, szeretem az ilyet. Meg tipikus védjegyek hallhatók benne, szóval OK. Remélem, a kiszivárogtatás egy trendet formáz, és csak jobb számok jönnek egymás után.
Előzmény: Törölt nick (2471)
Atom-anti Creative Commons License 2009.08.19 0 0 2473
Talán annyi (lesz?) a "fejlődés", hogy Broderick szólói virtuózabbak, mint Droveré.
Előzmény: Atom-anti (2472)
Atom-anti Creative Commons License 2009.08.19 0 0 2472
Semmi nincs benne, ami megmozgatna. Unalmas már a 3. hallgatásnál. A Never Walk Alone jut róla eszembe az UA-ról. Most már tuti UA II. lesz az egész album. Sajnos :-(
Előzmény: Törölt nick (2471)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.18 0 0 2471
Na kérem, itt egy újabb nóta a nyú albumról
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.18 0 0 2470
Na kérem, itt egy újabb nóta a nyú albumról: http://www.roadrunnerrecords.co.uk/page/News?&news_page=&news_id=81360
deliriousnomad Creative Commons License 2009.08.18 0 0 2469
Jaj.
Előzmény: Atom-anti (2468)
Atom-anti Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2468
Szerintem
Slayer: jó, egyszerű zene, egyszerű szöveg.
Megadeth: jó, komplex zene, komplex szöveg.
Mindkettő jóféle thrash, mégsem egy kategória. Nem lehet őket összehasonlítani.
Előzmény: Törölt nick (2467)
Mirrmurr Creative Commons License 2009.08.12 0 0 2466
A Slayerrel kapcsolatban én sokkal drasztikusabban tudnék fogalmazni, de most inkább nem.
Előzmény: Törölt nick (2464)
Ripper Creative Commons License 2009.08.12 0 0 2465
Jaj.
Előzmény: Törölt nick (2464)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.11 0 0 2463
Ha a főmanagger aztat mondja, hogy fiúk nincs közös vedelés, akkor nincs közös vedelés. Másnap pedig lejön a cikk, hogy milyen nagyszerűen élvezik a srácok az életet pia és drogok nélkül.
Előzmény: largeoilrig (2462)
largeoilrig Creative Commons License 2009.08.10 0 0 2462
Hát a régi szép 80-as évekbeli zenekarok közötti közös vedelések a turnébuszokon biztos nincsenek már. Azért szívesen részt vettem volna egyen:)
Atom-anti Creative Commons License 2009.08.08 0 0 2461
Nemsoká szeptember és be fog indulni a topik :-)

Slayerrel való közösködés meg csak PR. Formailag egy műfajban mozognak, de nem versenytársak. Nem olyan jó haverok, mint azt a közvélemény előtt hangoztatják, de nem is ellenségek. Nem mellesleg az új Slayer albumot is nagyon várom már. A Christ Illusion nagyon bejött. Ígéretesek a YouTube-ra kiszivárgott új dalok és stúdiórészletek.
Előzmény: 4umos (2460)
4umos Creative Commons License 2009.08.06 0 0 2460

eléggé be van halva ez a topic, annak ellenére, h új megadeth lp lesz bő 1 hónap múlva. persze tudom, nyár van, de azért nem adom fel :D megpróbálok felvetni egy témát.

nem olyan rég volt a slayer-el ez a közös kanadai mini turné, ami most folytatódni fog ausztráliában, meg új-zélandon. viszont ami nekem gyanúsan feltűnt, h ez az egész semmi más, azon túl, h egy kurva nagy pr fogás, mert szerintem kurvára nincs arról szó, h itt olyan nagy zenekari összeborulás lenne a két banda tagjai között. legalább is eddig ez jött le, mert sehol egy közös interjú. emlékszem az idei, kora tavaszi priest feast turné (megadeth-testament-judas priest) közben, után mustaine folyamatosan írogatott be a forumra, h milyen jól érzi magát, és h chuck billy-vel tulajdonképpen milyen régóta ismerik egymást, és hogy minden milyen happy stb. stb. de erről nagyon nagy csönd van... pedig kíváncsi lennék milyen most a viszony mustaine, és kerry king között.... :DDDDD

vélemyén, ötlet???

4umos Creative Commons License 2009.07.31 0 0 2459
egyébként ez az új albumborító nekem az új világrendet fogalmazza meg képi elemekben, többszöri elmélkedés, és elemzés után. a tökéletes globális irányítást az összes társadalom felett, ami nem vezet máshová, mint a véghez. talán...
4umos Creative Commons License 2009.07.29 0 0 2458

azt olvastátok, h mustaine-en valami nyaki sérülés miatt lesz egy rövid, fájdalommentes orvosi beavatkozás holnap? nem tudom, h műtét-e, nagyon nem derült ki a hírből. vajon mit csinálhatott a mester...? mindenesetre a legjobbakat neki, nehogy már tényleg ez legyen az endgame! de hát, ez nem is lesz, mert ő már amennyi szar helyzetből fel tudott állni a padlóról, szerintem ez sem lesz akadály. simán venni fogja a mester! hajrá!!!!!

és mit szóltok az albumborítóhoz??? nekem öszhatásilag tetszik, részleteiben meg még nem sikerült megfejtenem sok mindent. de már így is sokkal pozitívabb a megítélése részemről, mint az UA-é.

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.27 0 0 2457
Nézem ezt a Blood in the Water keresztnevű kiadványt. Komoly koncertbanda a Megadeth, hibátlanul játszanak. Fura lenne egy reunion... Kíváncsi leszek Broderickre az új lemezen, jó gitáros.
4umos Creative Commons License 2009.07.26 0 0 2456

de ez is egy nagyon jó verzió. sőt, itt a tejes koncert videója is megnézhető.

http://metal-videos.blogspot.com/2006/11/megadeth-full-concert-in-london-1992.html

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!