Eddig kiszivárgott dalok toplistája nálam: Az Endgame címadó nóta nagyon tetszik. Állat. Ilyennek kéne lennie az összesnek. Bodies Left Behind is nagyon jónak tűnik. Ha nem lenne rosszabb dal, de jó lenne. A Headcrusher (elsőnek kiadott promo) kellemes, egész jó. Csak a vokál... A Dialectic Chaos kicsit egyhangú. De nem rossz. 1320 (másodiknak kiadott promo) a leggyengébb nóta eddig az albumon.
Csak a hangzás lehetne kevésbé UA. Idáig minden Megadeth album máshogy szólt. Remélem, most nem lesz ismétlődés.
Mustaine 50 évesen épp úgy tudna produkálni. Sőt, most többet várnék tőle. Nem fogják vissza a fiatalkori kilengések, alkohol, drog. Azóta technikailag is volt ideje fejlődni. Most lehetne igazán termékeny. A rásztinpíszezést én is nagyon unom már. Felhagyhatna az emlegetésével. Ne nosztalgiázzon és összehasonlítgasson, csináljon jobbat.
Mustaine lassan 50 éves, fel nem fogom, miért vártok tőle olyan lemezeket, mint amiket a legtermékenyebb korszakában csinált. Azért, mert ő folyton rásztinpíszezik minden egyes új album megjelenése előtt, még nem kéne bevenni ezeket a marketingrizsákat...
Semmi gond nincs ezzel a számmal, szerintem jobb, mint a Headcrusher. A lemez ezek alapján rendben lesz, minden különleges extra nélkül. Mint az a pályájuk hasonló szakaszában járó zenészektől megszokott.
ez a második új nóta, ami megjelenés előtt hallható, de remélem, hogy egyben a lemez 2 leggyengébb nótájáról van szó. én sem érzem azt, ami megfogna ebben a dalban. az eleje még tetszik, de a végén az a szólórengeteg kicsit fölöslegesnek, és unalmasnak tűnik.
meg úgy vagyok az egésszel, h mustaine egy ilyen szintű számot szerintem már 25 évvel ezelőtt képes volt bármikor összehozni. nem érzek mögötte én sem olyan szintű kidolgozottságot, mint egy RIP-CTE-YOUTH vonalnál. hiányolom a dallamokat is, ez tényleg csak cséplés, és darálás, de szerintem erőltetett. ha nem megadeth lenne a zenekar neve, szerintem már rég a kukában lenne ez a szám nálam, de így még próbálgatom ízlelgetni, megkedvelni.
az általam legkevésbé hallgatott lemez a KIMB, utána pedig az az UA. A többit nagyon szeretem maradéktalanul. a két legjobban kedvelt pedig a YOUTH és a RIP. és talán ebben a sorrendben is. (bár minimális különbséggel) tudom furcsa, és meglepő de nekem a youth hangzása, és dallamai nagyon tetszenek. sőt, talán egyre jobban, ahogy öregszem. :D
Ez a 2. új szám szerintem gyengébb a Headcrusher-nél.
Nekem is nagyon hiányzik a '90-es évekre beért (CTE) letisztult hangzás és a részletekbe menően kidolgozott, igényes stílus. Nem értem, azt miért nem tudják elővenni és miért kell ilyen széttorzított, kásás-tompa hangzást belőni.
Melyik az az 1 db album, ami ha nem lett volna, akkor szebb lenne a skála? Erre állítottunk fel a régebben album toplistát. Nagyon gyenge és amatőr a Killing is my business. 1986-1997-ig kiváló albumok születtek, igaz 1986-1990 közötti albumok hangzás terén hagynak kívánnivalót maguk után. A Risk az nem lenne rossz alternatív rocknak, ha nem Megadeth lenne. TWNAH is vér gyegne, noha vannak rajta jó dolgok, fele mégis töltelék. 2004 és 2007-es albumok végülis nem rosszak, csak gyorsan unhatók, főleg az UA.
Ha a Killing is my business-t nem vesszük, akkor a Risk-et és TWNAH-t kéne kivenni az albumok közül. Az UA bár gyenge, egymagában nem olyan rossz, hogy ki kéne venni. Egyszer szódával elment (a Never Walk Alone-t, Gears Of War-t és a Lacuna Coil-féle Túlemant kéne kivenni belőle). De annyira semmiképp sem jó, hogy az Endgame is UA II. legyen.
Amit nem értek, hogy Mustaine miért függ ennyire a producerektől. A CTE-ig érthető a függés. De miért ragaszkodott annyira Dan Huff-hoz, Jeff Balding-hoz, majd Andy Sneaphez? Szerintem csak lehúzzták a színvonalat. Mustaine van olyan erős anyagilag, hogy egymaga legyen producer és azt csinálja, ami neki tetszik.
A TWNAH-val én is így voltam, de valahogy egyre jobban kezdem becsülni (bár a When egy elég komoly bűntény volt azon az albumon. Emlékszem, hogy örültem, végre van egy 10 perces száma is a csapatnak! Az öröm egészen az első meghallgatásig tartott, amikor is azt hittem, hogy elromlott a hi-fi-m) Mire összejön újból a "klasszik" felállás, addigra már csak nyugdíjas klubokban fognak zenélni a srácok... (mi pedig a nagyothalló készülékünket állítgatjuk)
Jó a ritmusozás is ebben az 1320-ban, mondom, tipikus. Elvileg a World Needs A Hero totál üresjárat nekem, de azért a Systemet és a Unitedet se hallgatom sose. Mondom ezt úgy, hogy elvileg a kedvenc zenekaromról van szó. Olyan átmeneti időszaknak tartom ezt addig, míg össze nem áll a klasszik felállás, haha.
Kérdés: arról már rengeteget vitatkoztunk, hogy mik voltak a legjobb megadeth albumok, ezért inkább megfordítanám a kérdést: melyik az az 1 db album, ami ha nem lett volna, akkor szebb lenne a skála? Nálam ez egyre inkább az UA.
Én is ezzel hitegetem magam... De valahogy egyre jobban hiányzik a '90-es évekre beért (Countdown-os és Cryptic-es) letisztult hangzás és az a részletekbe menően kidolgozott, igényes stílus.
Ez már jobb a Headcrushernél. Van benne szóló rendesen, szeretem az ilyet. Meg tipikus védjegyek hallhatók benne, szóval OK. Remélem, a kiszivárogtatás egy trendet formáz, és csak jobb számok jönnek egymás után.
Semmi nincs benne, ami megmozgatna. Unalmas már a 3. hallgatásnál. A Never Walk Alone jut róla eszembe az UA-ról. Most már tuti UA II. lesz az egész album. Sajnos :-(
Szerintem Slayer: jó, egyszerű zene, egyszerű szöveg. Megadeth: jó, komplex zene, komplex szöveg. Mindkettő jóféle thrash, mégsem egy kategória. Nem lehet őket összehasonlítani.
Ha a főmanagger aztat mondja, hogy fiúk nincs közös vedelés, akkor nincs közös vedelés. Másnap pedig lejön a cikk, hogy milyen nagyszerűen élvezik a srácok az életet pia és drogok nélkül.
Slayerrel való közösködés meg csak PR. Formailag egy műfajban mozognak, de nem versenytársak. Nem olyan jó haverok, mint azt a közvélemény előtt hangoztatják, de nem is ellenségek. Nem mellesleg az új Slayer albumot is nagyon várom már. A Christ Illusion nagyon bejött. Ígéretesek a YouTube-ra kiszivárgott új dalok és stúdiórészletek.
eléggé be van halva ez a topic, annak ellenére, h új megadeth lp lesz bő 1 hónap múlva. persze tudom, nyár van, de azért nem adom fel :D megpróbálok felvetni egy témát.
nem olyan rég volt a slayer-el ez a közös kanadai mini turné, ami most folytatódni fog ausztráliában, meg új-zélandon. viszont ami nekem gyanúsan feltűnt, h ez az egész semmi más, azon túl, h egy kurva nagy pr fogás, mert szerintem kurvára nincs arról szó, h itt olyan nagy zenekari összeborulás lenne a két banda tagjai között. legalább is eddig ez jött le, mert sehol egy közös interjú. emlékszem az idei, kora tavaszi priest feast turné (megadeth-testament-judas priest) közben, után mustaine folyamatosan írogatott be a forumra, h milyen jól érzi magát, és h chuck billy-vel tulajdonképpen milyen régóta ismerik egymást, és hogy minden milyen happy stb. stb. de erről nagyon nagy csönd van... pedig kíváncsi lennék milyen most a viszony mustaine, és kerry king között.... :DDDDD
egyébként ez az új albumborító nekem az új világrendet fogalmazza meg képi elemekben, többszöri elmélkedés, és elemzés után. a tökéletes globális irányítást az összes társadalom felett, ami nem vezet máshová, mint a véghez. talán...
azt olvastátok, h mustaine-en valami nyaki sérülés miatt lesz egy rövid, fájdalommentes orvosi beavatkozás holnap? nem tudom, h műtét-e, nagyon nem derült ki a hírből. vajon mit csinálhatott a mester...? mindenesetre a legjobbakat neki, nehogy már tényleg ez legyen az endgame! de hát, ez nem is lesz, mert ő már amennyi szar helyzetből fel tudott állni a padlóról, szerintem ez sem lesz akadály. simán venni fogja a mester! hajrá!!!!!
és mit szóltok az albumborítóhoz??? nekem öszhatásilag tetszik, részleteiben meg még nem sikerült megfejtenem sok mindent. de már így is sokkal pozitívabb a megítélése részemről, mint az UA-é.
Nézem ezt a Blood in the Water keresztnevű kiadványt. Komoly koncertbanda a Megadeth, hibátlanul játszanak. Fura lenne egy reunion... Kíváncsi leszek Broderickre az új lemezen, jó gitáros.