Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Stonerock Creative Commons License 2010.08.09 0 0 3121
Köszönöm a válaszokat! Az ilyen infók mind sokat segítenek nekem, hogy tudjam mik várhatnak rám.
Grand Cherokee-val és Dodge Durango-val volt már valamelyikőtöknek dolga? Értem ez alatt a vezetést, szerelést. Csak azért kérdezem, mert Explorer mellett még szerintem ezek jöhetnének szóba. Bár murkel mondta mikor találkoztunk, hogy a Grand Cherokee kisebb mind az Explorer és ő inkább az Explorert választotta anno :)
konyak6 Creative Commons License 2010.08.09 0 0 3120
Sziasztok!
Valaki leírhatná hogy milyen olaj kell a váltóba, meg a difibe. A hétvégén voltam Komáromban. Jó buli volt! Talán 4-en ha voltunk Exploreresek, de a fele ennek is Osztrák. Oda etanollal mentem, vissza benzinnel. Az etanollal szépen ment az autó, de nem volt ereje. Lomha lett. Végül is működik, de nem az igazi. Maradunk a benzinnél.
További szép napot!
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.09 0 0 3119
Ha akkor felvettél egy frankos hitelt 20évre, akkor most több a tartozásod, mint amikor felvetted, úgyhogy nem! :)
Előzmény: Törölt nick (3117)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.09 0 0 3118
Ők ilyen autókat adtak el, és szervizeltek garanciában, úgyhogy vagy hülyék, vagy tényleg a zsíros falatnak ígérkező váltójavításra játszottak, tehát rosszindulatúak, de én egyiken sem tudok segíteni. És nem hiszem hogy a 10dolláros szűrőt, vagy dekni-tömítéssel 15dollár, akarták volna megspórolni.
Nekem se jött még le 5,5l-nél több ha egész éjjel hagytam csöpögni akkor sem, szerintem a 3liter a kuplungba lehet, szárazon max-ra töltve érthetik a 9l-t.
Ja igen, éppen ezért veszélyes a nívópálcán az olaj színét nézve megállapítani hogy kell-e cserélni, sosem fog úgy kinézni az automatában az olaj, mint a motorban, a kosz meg jobb esetben a szűrőben van összegyűjtve.
Előzmény: Törölt nick (3116)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.08 0 0 3115
Az enyém 9éves Sport, 2.000.000-ért árulom, valaki meg is jegyezte hogy az kicsit sok, de nem 1.000.000-t, hanem 100.000-et sem kell rá költeni...
Előzmény: murkel (3107)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.08 0 0 3114
Szerintem is zsákbamacska. Meg eléggé hihetetlen is az egész. 8 évig csak arra várt valaki, hogy aztán kevés km-el eladhassa bagóért?
Valahogy úgy van ezeknél a gépeknél, mint az embernél, míg dolgozol, panaszkodsz, de nincs nagy gond, elmész nyugdíjba, és hugyoztak mindennek...
Előzmény: Stonerock (3098)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.08 0 0 3113
Szerintem egyik automata sem megy el 500.000-et hozzányúlás nélkül. Ezt max az mondja, aki épp egy ilyet árul, és szerencséjére a kisebbik javító szettel valaki összeekecselte neki, és épp működik...
Én azt szoktam mondani, hogy amíg egy automata beszarik, addig egy komolyabb manuális váltóval szerelt autón elszaggatsz legalább két garnitúra kuplung szetted, ami munkadíjjal legalább ott van, csak több részletben.
Szóval anyagilag az automata váltóval sem vagy sokkal kiljebb, de kényelemben viszont sokkal beljebb. :))
És amig vannak őrült szerelők, akik azt hangoztatják, hogy az automata váltóban örök olaj van, addig nagyon sok múlik az olajcseréken is.
Egyébként a sokat ajnározott Ford Solymárról is csak annyit, hogy amikor megvettem az Expit, felhívtam őket ez miatt, mondták fél óra, 3liter olaj megy bele, kérdeztem hogyan, mikor könyv szerint 9liter megy bele, az volt a válasz persze, ha levennék a deknit is, de nem kell, sokba kerülne, csővel leszívják... és már csak egy búgó hangot hallhatott a "szakember" a telefonban.
Persze gondolom minden ilyen olajfrissitett szűrőcserétlen vasat örömmel várnak váltófelújításra...
Előzmény: mojoska (3109)
mojoska Creative Commons License 2010.08.08 0 0 3112
Bocs a RR = Range Rover a ZF pedig az egyik legjobb váltó gyártó német cég. Sok autóban ZF váltó difi, stb van.
Persze nem az, hogy örök életű legyen csak kicsit keveslem a futásteljesítményt, a gondozás rendszeres olajcsere ellenére történő váltó nagyjavításokat.
Előzmény: murkel (3111)
murkel Creative Commons License 2010.08.08 0 0 3111

Szerintem az Usában az expi nem lehetett drága kocsi. Mondjuk 5 milka mai pénzben, csak tippelek.

Ennyi pénzért kaptál egy jó kocsit, ami nem örökéletű, alkatrész kell bele időnként, ami ott nem is került sokba.

A G merga gondolom többször annyiba van.

Az RR ZF meg nem is tudom micsoda.

Előzmény: mojoska (3109)
mojoska Creative Commons License 2010.08.08 0 0 3110
Jó kocsi. Legendásan megbízható (off körökben) kivéve a motort.
Előzmény: Stonerock (3100)
mojoska Creative Commons License 2010.08.08 0 0 3109
Na ez az amit nem értek az Exploreren (ja meg a vezérmű lánc téma). Hogy lehet egy anno 10 millás kocsin ilyen váltó? Pl. a G és a RR ZF váltója 500 ezret simán elmegy hozzányúlás nélkül. Ez egy kicsit gáz...
Előzmény: murkel (3103)
murkel Creative Commons License 2010.08.08 0 0 3108
Előzmény: murkel (3107)
murkel Creative Commons License 2010.08.08 0 0 3107

Nagy autó kell?

Ezt simán meg merném venni.

http://v8cars.hu/hirdetes.php?apro=4c4ff4471fc18

Összkerekes kell?

Találsz normális expit 1M alatt, beletolsz még 1 M-ót, lesz jó autód...

Vagy vegyél egy GMC Van-t. De az hátsókerekes.

Előzmény: Stonerock (3106)
Stonerock Creative Commons License 2010.08.08 0 0 3106
Belabatyo:
Csak kis pontosítás, inkább hívj Petinek, de ne Stoner-nak, az kicsit mást jelent ;)
Nem, nem láttam élőben. Egyelőre csak neten nézelődök és próbálom szűkíteni a szóba jöhető típusokat. A 4runner akkor kiesett, mert ennél régebbit nem nagyon akarnék. Maradt az Explorer, Grand Cherokee (talán), meg a Dodge Durango, de ezt kicsit túlzásnak találom már.

Rick4:
Nekem is voltak fenntartásaim ezzel a kocsival, köszönöm a megerősítést :)
Láttam még hirdetve egy Explorer-t amiben ~90 ezer km van, 10 éves, Balatonfüreden. Lehet, hogy ismeritek is a tulajt, 3 millióért hirdeti, de szerintetek ez nem sok egy kicsit egy 10 éves kocsiért?
Előzmény: Törölt nick (3105)
Belabatyo Creative Commons License 2010.08.08 0 0 3104
Stoner felreertettel, vagy en voltam felreertheto. Egy feheret anno lefoglaloztam, es hagytam veszni. Aztan nemreg az a feher fent volt a neten. Es most meg ez... Amikor ez a kek kikerult a netre, egybol telkoztam nekik... Mindenesetre, jelzeserteku szerintem, hogy fent van mar tobb mint fel eve, Toyotahoz merten nagyon jo aron es megsem viszi senki.
Lattad mar? Belulrol milyen?
murkel Creative Commons License 2010.08.08 0 0 3103

Automata váltó 200.000-250.000 között szokta magát elfosni állítólag. Enyém is akkor szart be...

Előzmény: Stonerock (3102)
Stonerock Creative Commons License 2010.08.08 0 0 3102
Nem, ez egy kék darab, de valóban kecskeméti. Ha ugyan arról lehet szó akkor átfesthették? Azt írják 8 évet állt garázsban, és rosszul emlékeztem, mert 52 ezer km van benne. Én is félnék egy olyantól ami 8 évet állt, csak gondoltam megkérdezem az itt lévőket, hogy nekik mi a véleményük. Tudom, nem Explorer-ről van szó, ezért elnézést kérek.
De hogy idevalót is kérdezzek, nézegetem a 10+ éves Explorereket is, de ezekben többnyire 150,000+ km van. Ami rendben is van egy ilyen idős autótól. Az ennyit futottakban milyen gyakorisággal és mik szokták megadni magukat? Tudom ez kocsinként változhat attól függően, hogy hogy voltak karbantartva. De biztos vannak olyan dolgok amik nagy arányban megtörténnek mindegyikkel.
Előzmény: Belabatyo (3101)
Belabatyo Creative Commons License 2010.08.07 0 0 3101
Volt regebben egy feher a hasznaltauton. Ugyan ez a szeria. Nos, anno en azt lefoglaloztam, de sajna apukam megbetegedett igy hagytam az autot es buktam a penzt. Felteszem a kecskemeti vasra gondolsz.
En szemely szerint fosnek egy olyan cucctol ami sokat allt. Ha bent valahol elfossa magat egy szimering, akkor sokba fog kerulni a javitas.
De majd az okosabbak megmondjak jol...
Stonerock Creative Commons License 2010.08.07 0 0 3100
Ez egy 4runner-nél merült fel, ami elvileg Explorer szintű gép (most ezért ne kövezzetek meg:P ) V6-os benzines. Csak próbálom feltérképezni, hogy milyen lehetőségek jöhetnének szóba.
Előzmény: murkel (3099)
murkel Creative Commons License 2010.08.07 0 0 3099
Milyen kociról van szó?
Előzmény: Stonerock (3098)
Stonerock Creative Commons License 2010.08.07 0 0 3098
Sziasztok!

Nektek mi a véleményetek egy olyan autóról ami 14 éves, de kevés km van benne (~90ezer), mert 8 évet állt garázsban? Képek alapján jól néz ki, de 8 év nem használat alatt nem gyógyulnak össze/tömítődnek el dolgok? Én azt gondolnám, hogy a tárcsákat meg fékpofákat még oké, hogy viszonylag könnyen ki lehet cserélni, ha összegyógyultak (ha lehetséges ilyen). De a motorban az ilyesmi már nem lehet olyan egyszerű. Nektek mi a véleményetek?
konyak6 Creative Commons License 2010.08.07 0 0 3097
Olyan gyorsan azért nem megyek!
Előzmény: Törölt nick (3096)
konyak6 Creative Commons License 2010.08.05 0 0 3095
Ilyen közel még én se álltam a nyugdíjhoz!
mojoska Creative Commons License 2010.08.05 0 0 3094
Jó vót az! meg húsz évvel fiatalabb vótam:-)
Előzmény: 4.0V6 (3093)
4.0V6 Creative Commons License 2010.08.05 0 0 3093
Azok a régi szép idők amikor a kúton cseréltük a zsiguli csomagtartójából a kispalackot ha kifogyott. Ej
Előzmény: mojoska (3092)
mojoska Creative Commons License 2010.08.05 0 0 3092
Igencsak úgy tűnik, hogy egy kicsit etetés ez a bietanol.
Én inkább az LPG vagy CNG kettős üzemben hiszek.
20 éve gázos kocsikkal járok (UAZ-ok, Range Rover most meg a Ford), nekem soha semmi különösebb bajom nem volt vele.
Az, hogy a gáz tönkreteszi vagy jó a motornak senki meg nem mondja tutira, szerintem inkább jó mint rossz! Miért is gyártana a BMW a VW gyárilag gázos kocsit?
Előzmény: Törölt nick (3087)
mojoska Creative Commons License 2010.08.05 0 0 3091

upssz...

Szeptember 4. Explorer találkozó Dabas
Eddigi részvevők:
Belabatyo
Murkel
4.0V6
konyak6
mojo
Brown/40.V6
konyak6 Creative Commons License 2010.08.05 0 0 3090
0-ról indul 20-nál 40, 90-nél 110. Valószínű hogy tekergették. 180000 van benne. Bár ennél a kategóriánál nem sokat számít a mennyiség. A kollégámmal ma nézegettünk Passatokat,180-nál több egyikben sem volt. Én a céges autókba évente kb 90000-et rakok. Tehát a 4-5 éves Passatok csak hétvégi autók. Nyugaton nem divat a tekergetés, csak a balkáni népek csinálják. Nem tudom a kereskedők kit akarnak bepalizni! Használt autót szerelővel veszünk. A kollégám 98-as Saab-ot nézett magának, el akarta vinni állapotfelmérésre, a kereskedő nem engedte. Az ilyet le kéne csukni. Visszatérve a kilométer órára, lehet hogy belenézek, Úgyis halvány a világítása. De nem most mert a hétvégén Komárom!!!!!!!!!!! Asszonnyal ketten megyünk, gyerekek leadva az anyósnak. V6, Sör, V8, Sör. Ez a program! Asszony hordja a sört amikor már nem tudok menni.
Előzmény: 4.0V6 (3089)
4.0V6 Creative Commons License 2010.08.04 0 0 3089

Ezen azért ennyire könnyen nem libbenünk át.

Tahát minden sebességnél 20-al többet mutat?

Ha áll a kocsi akkor 20-at mutat? vagy ha 20-al mész akkor 40 ? 160nél 180 at mutat?

Olyanról már hallottam, hogy minél gyorsabban megy annál többet csal, de az eltérés lefelé haladva konvergál a 0-hoz.

Ez az átszámozás nem butaság. Vag yzsedd szét az órát és fogóval hajlíts rajta.

Egyszer láttam olyan orosz követségi Suburban-t aminek le volt ragasztva  kis darab fekete szigetelőszalaggal a plexi felöl a műszercsoport egy része mert világított rajta valami figyelmeztető ikon.

Előzmény: konyak6 (3086)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.04 0 0 3088
Egyébként a találkozós lista elméleti, én sem vagyok rajt, pedig itt:
2010.07.30 21:06:43 © (3048) jeleztem a szándékom.
Vagy zártkörű...
De akkor ide se jövök többet. :)
Előzmény: mojoska (3060)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!