Keresés

Részletes keresés

yrjö Creative Commons License 2000.09.07 0 0 596
Románia 1990 óta 50 évre van az EU csatlakozástól - csak ezt Viktor Bálványoson jól elhallgatta.
europeer Creative Commons License 2000.09.07 0 0 595
Szerintem hosszabb tavon nem megoldhato, hogy Romania ne legyen benn az EU-ban, amikor mar Magyarorszag benn van. Furcsa egy hatar lenne.
Es itt politikai okok szerintem meg mindig kozbejatszanak. Te is tudod, hogy az EU-t nem szabad kizarolag gazdasagi tersegnek tekinteni.
Szerintem Magyarorszag esetleges csatlakozasa utan 6-7 evvel Romania is kepes lesz a csatlakozasra. Mindez akkor lehetseges, ha kozben ujabb belso integralodas kezdodik el a nagyok kozott. Hogy van e ertelme igy csatlakozni? Nem tudom.
Előzmény: mika waltari (594)
mika waltari Creative Commons License 2000.09.07 0 0 594
Mellette szóló érvet nemigen találok.

Még hozzánk képest is rettenetesen le vannak maradva.

A gazdaság padlón, tőkebefektetés minimális, infrastruktúra nulla, korrupció mérhetetlen, környezetszennyezés na ez javult mert csődbementek a legnagyobb szennyezők, de azért ciánjuk van még.

Miután a politikai döntések ideje lejárni látszik, ha gazdasági kritériumokat nézünk Románia 20 év múlva sem tudja teljesíteni őket.

Előzmény: europeer (588)
europeer Creative Commons License 2000.09.07 0 0 593
Egy cikk a vilaggazdasagbol az ol fontos reformokrol:

-------

Franciaország csomagként kezeli az EU-döntéshozatal reformját

Berlin a többségi szavazásért

Berlin az Európai Unió döntéshozatali reformja keretében több területen lenne hajlandó lemondani vétójogáról, mint
partnerei -- derül ki a német kormány pozíciós anyagából. A soros elnökséget betöltő Franciaország szintén a minősített
többségi szavazás kiterjesztése mellett van, de azt nem tudja a döntéshozatali rendszer egészének reformjától
különválasztva kezelni.

Németország az amszterdami szerződésben szabályozott kérdések több mint felének esetében elfogadná a minősített többségi
döntéshozatal bevezetését -- áll a Handelsblatt és a The Wall Street Journal Europe által nyilvánosságra hozott pozíciós anyagban. Az
uniós tagországok mindegyike elismeri ugyan a többségi döntéshozatal kiterjesztésének szükségességét, ám Berlin több kérdésben lenne
hajlandó feladni vétójogát, mint legtöbb partnere.

Berlin kész vétójogának feladására egyes külpolitikai kérdések, az EU strukturális és kohéziós alapjainak felhasználása, a szubvenciók
megítélése, a rendőri szervek együttműködése, valamint az Európai Bíróság és az Európai Számvevőszék tagjainak kinevezése ügyében.
A német alkotmány sajátságaiból adódóan ugyanakkor ragaszkodik e joghoz olyan kérdésekben, mint például az érdekegyeztetés
rendszere vagy a foglalkoztatási támogatások, s érzékeny területnek tekinti a menekültügyet és a személyek szabad mozgását is, mivel az
itt hozott döntések érinthetik a német tartományok jogait. Figyelemre méltó, hogy utóbbi területeket a június végén leköszönt portugál
elnökség által összeállított, a tagországok konszenzusos véleményét tükröző dokumentum azok között említette, amelyek esetében szóba
jöhetne a minősített többségi szavazás bevezetése.

Az EU belső reformja szempontjából kulcskérdésnek tartott szavazási rendről lázas egyeztetések zajlanak a tagországok között annak
érdekében, hogy a decemberben tartandó nizzai csúcsértekezlet minél eredményesebb legyen. Az unió soros elnöki tisztét betöltő francia
kormány a minősített többségi döntéshozatal minél messzebb menő kiterjesztése mellett van -- válaszolta lapunk érdeklődésére a párizsi
külügyminisztérium illetékese. A szóvivő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a témát a bizottsági pozíciók elosztásának és a tagállamok
szavazati súlyának reformjával egy csomagban kezelik, így előzetes lista nyilvánosságra hozatalát nem tervezik. A The Wall Street
Journal Europe mindenesetre utal arra, hogy a többségi szavazás kiterjesztéséről folyó német--francia tárgyalások igen eredményesen
alakulnak, és inkább Nagy-Britannia, Írország és Dánia számít a folyamat kerékkötőjének.

europeer Creative Commons License 2000.09.07 0 0 592
Skociaba vizum?
Előzmény: joy (591)
joy Creative Commons License 2000.09.07 0 0 591
Ha én azt tudná! A nejem b@ttatta a tévét este, és valamelyik híradón, de mire beértem (ott voltam, ahonnan nem lehet csak úgy kirohanni), már nem tudtuk visszakeresni hol lehetett! Azért írtam hátha valaki megcáfol vele!
A jelzés ugyan is egyértelmü, és nékem nagyon rosszul esne!
Van ugyanis egy tervezett meghívásom 02-03-ra fél évre Skóciába, de csak akkor jön össze, ha nem kell vízum...
Előzmény: europeer (590)
europeer Creative Commons License 2000.09.07 0 0 590
Ezt hol hallottad?
Előzmény: joy (589)
joy Creative Commons License 2000.09.07 0 0 589
Az EU francia föképviselö nyilatkozata: 2003-ra várható a bövítés, M.O. 3-5 éven belüt tag lehet!

Na, most ez mit jelent?

europeer Creative Commons License 2000.09.06 0 0 588
Mika, mire alapozod, hogy Romania nem lesz EU tag sohasem (legalabbis 20 even belul)
Előzmény: mika waltari (587)
mika waltari Creative Commons License 2000.09.06 0 0 587
"Kül és belföldi támogatói csak a csatlakozást akarják akadályozni. "

Ez itt az igazság!

Te és elvtársaid nem akarják a csatlakozást, és belekapaszkodtok mindenbe, amit találtok.

Svájc kvázi EU tag bár jogilag nem, azonban törvényei és gazdasága 99% Eu konform, csak fizetni nem akarnak ami érthető, mi viszont kapnánk támogatást.

Mo-n lesz népszavazás a kérdésről, tény kidobott pénznek tartom az egészet, tárgyalunk évekig a siker kapujában meg szavazgatunk.

Az aktuális kormány milliárdokat fog költeni a médiakampányra az igenek érdekében, amik persze meglesznek.

Még szerencse , hogy Szent István nem tartott népszavazást akarják -e a magyarok a keresztényvallást....

Akkor leszünk igazán utált rokonok ha kívűlmaradunk egymagunkban , gazdasági problémáinkkal, fejletlen infrastruktúránkkal, és döglődő egészségügyünkkel, ráadásnak meg ott van a romák szocializációjának gondja is.

Frázisokat emlegetnek az ellenzők.
Nemzeti önállóságunk féltik, közben épp azon munkálkodnak-tudatlanul- ,hogy a magyar nemzetet a szegény elmaradott országok között tartsák.

A globalista tőke az Eu-tól függetlenül olyan amilyen, csak épp a határain kívűl szabadon garázdálkodhat, belül meg nem.

És még egy apróság: NEM LESZ MINDIG lehetőség a csatlakozásra SZVSZ Románia 20 év múlva sem lesz tag, a kommunista rezsimek összeomlása egyedi lehetőséget nyújtottak számunkra a felzárkózásra, ez az eufória csökkenőben van, mi még beférünk a második kör talán már nem.

Előzmény: rororo (585)
europeer Creative Commons License 2000.09.06 0 0 586
Az Európai Bizottság a bővítés mellett ... Külpol
szeptember 6. 20:12

[MTI] Az Európai Unió Bizottsága a bővítési folyamat továbbvitelének feltétlen híve, Günther Verheugen pedig, a bővítési ügyekért felelős biztos a Bizottság és személyesen Romano Prodi elnök teljes bizalmát élvezi - mondta szerdán Prodi. Strasbourgban, az Európai Parlament színe előtt Prodi kijelentette: "Hivatalosan megerősítem, hogy a bővítés a legfontosabb feladat azok közül, amelyeket e Bizottság maga elé tűzött. Minél hamarabb meg kell nyitni az Unió ezen új történelmi fejezetét." Az EU hétvégi külügyminiszteri találkozóján vihart kavart Verheugennek az a Suddeutsche Zeitungban megjelent felvetése, amely az Unió keleti bővítését egy esetleges németországi népszavazással kapcsolta össze. Verheugen sajnálkozásának adott hangot, amiért a német lapnak adott nyilatkozatát, úgymond, félreértették.

rororo! Koszonjuk az elso komoly hozzaszolasodat! De tenyleg.

rororo Creative Commons License 2000.09.06 0 0 585
A globalisták mindig is pótcselekvésnek tartják a nép megkérdezését. A svájci referendum rendszer csupa pótcselekvés. Csak nagyon jó a svájciaknak. Dehát ez populizmus. Helyes. Kérdezzék meg a németeket és mindenkit, akit érint a bovítés. És ha nem kell nekik, ne vegyenek fel bennünket. Nem szeretek útált rokon lenni.
Előzmény: mika waltari (584)
mika waltari Creative Commons License 2000.09.06 0 0 584
CSak egy pótcselekvésnek tartom ez egész népszavazás ötletet.
Kül és belföldi támogatói csak a csatlakozást akarják akadályozni.

Az Eu megkezdte a csatlakozási tárgyalásokat a jelöltekkel ezzel hivatalosan kinyilvánította a tagfelvételi szándékát, népszavazást ez előtt lehetett volna tartani , nem utána. Különben sem érdekeli a kutyát sem nyugaton a téma!

A technikai dolgok kidolgozásán kell dolgozni, nem mellébeszélni.

Sajnos a szélsőséges mozgalmak erősödése nem kedvez az integrációnak, minden reálpolitikusnak számolni kell velük döntésükben ez viszont meghosszabbítja az előszobában eltöltendő időt.

europeer Creative Commons License 2000.09.06 0 0 583
Kozvelemeny kutatasok szerint Magyarorszag csatlakozasarol a nemeteknek 53%-os tamogatottsaga van. Az meg nem is lenne baj, ha a nemetek szavaznanak, a baj akkor kezdodne, ha masik orszagok is szavaznanak, merthat a nemetek kedvelik Magyarorszagot ugy altalaban.

Előzmény: speaker (580)
mika waltari Creative Commons License 2000.09.05 0 0 582
Mi a kő még egy ál nickneves!!

Nahát euroPEER :))

Imhotep az építő voltam

PuPu Creative Commons License 2000.09.05 0 0 581
Óceánnak mennek bánatukba!
:O)))
Előzmény: speaker (580)
speaker Creative Commons License 2000.09.05 0 0 580
Én bevallom őszintén, azt hittem, a "ferhajgen" szerint a németeknek saját csatlakozásukról kellene szavazniuk, merthogy eddig még nem szavaztak róla, csak úgy besomfordáltak. De hogy a mienkről kell szavazniuk, ez első hallásra elég furcsa ötlet, de átgondolva nem hiábavaló. Én speciel kiváncsi lennék, mi a véleményük a németeknek, mondjuk a mi csatlakozásunkról, és ha úgy döntenek, hogy nem, akkor ezt tiszteletben kell tartanunk. Igaz, hogy mi sem szavaztuk meg, hogy ők csatlakozhassanak egymáshoz, csak elősegítettük mindenféle közvélemény kutatás néklkül, de jó lesz tudni, hogy mi az ő álláspontjuk. Márcsak a miheztartás végett is.
Én ezekután kifejezetten követelem, hogy szavaztassák meg mind őket, sőt a többit is. Amíg ez nem történik meg, a kormány lépéseitől, a felsőőbség döntéseitől függetlenűl én nem csatlakozom, hozzájuk.
mika waltari Creative Commons License 2000.09.05 0 0 579
Első olvasatban azt vetette fel , hogy a németek tartsanak népszavazást az EU bővítésről, én erre gondoltam, később persze tagadta, de ilyenre már kies hazánkban is került sor.

Alice Csodaországból

Eleve nem kompetensek a dologban

Igazából Oz vagyok

Előzmény: europeer (577)
europeer Creative Commons License 2000.09.05 0 0 578
elirtam.

Azt akartam mondani, hogy ha az EU lehetove tenne nepszavazast a kerdesrol, akkor baj lenne. A cikk csak a nemet nepszavazasrol szol.

Meg mindig azt mondom, hogy az nemetek nem szavazhatnak a kerdesrol egymagukban.

Előzmény: europeer (577)
europeer Creative Commons License 2000.09.05 0 0 577
Az esetben, ha letrehoznanak a nepszavazas ilyen fajta intezmenyet az EU-ban, akkor eleg nagy bajban lenne Magyarorszag.

Mika, miert mond hulyeseget G.V.?????

Előzmény: mika waltari (576)
mika waltari Creative Commons License 2000.09.05 0 0 576
Vagy az újságírók süketek ez esetben el kell küldeni őket fülészhez vagy G.V. mondjon le sürgősen, a bővítésért felelős biztos ilyen marhaságokat ne mondjon!!!

Oszama Bin Laden Afganisztánból

Előzmény: europeer (575)
europeer Creative Commons License 2000.09.05 0 0 575
Verheugen szabadkozik, a vita nem
csillapodik ...

[dpa] "Jó úton halad" az Európai Unió bővítésének
folyamata - jelentette ki kedden Brüsszelben Günter
Verheugen, az Európai Bizottság bővítési ügyekért
felelős tagja. Hétvégi, nagy vihart kavaró nyilatkozata
kapcsán leszögezte: nem szorgalmazta, hogy
Németországban tartsanak referendumot az új
tagállamok felvételéről. Verheugen mindazonáltal
leszögezte, hogy az egyes országokat érintő
szerződésekről lenne szükséges referendumot tartani.
„Egy ilyen népszavazás veszélyeket rejt magában, és
jelenleg nem lehetséges Németországban” – mondta
még szombati interjújában. A bővítési biztos aggódik
nyilatkozata félreértelmezésétől. Kedden Joschka
Fischer külügyminiszter határozottan elutasította
Verheugen javaslatát. „Nem vagyok alapjában véve a
népszavazás ellen” – nyilatkozta Reykjavikban a
külügyminiszter, hozzátéve, hogy a bővítés kapcsán
nem célszerű erről vitát folytatni. Az SPD és a Zöldek
képviselői is leszögezték, hogy továbbra is kitartanak a
koalíciós szerződésben kitűzött cél, a népszavazás
intézményének megteremtése mellett. Úgy vélik
azonban, hogy az Unió keleti bővítését ez nem érintheti.
kitűzött cél, a népszavazás intézményének
megteremtése mellett. Úgy vélik azonban, hogy az Unió
keleti bővítését ez nem érintheti. Az Európai Parlament
kereszténydemokrata képviselői hivatalos magyarázatot
követeltek Verheugentól, aki szerdán szólal fel
Strassbourgban. Verheugen mindamellett megerősítette
- az interjúban eredetileg kifejezésre juttatni kívánt -
álláspontját, miszerint a politikai pártoknak és az érintett
országok társadalmának az eddigieknél mélyrehatóbb
párbeszédet kell folytatniuk a bővítésről, s az ezzel
kapcsolatos információs kampányt is erősíteni kell.

mika waltari Creative Commons License 2000.09.05 0 0 574
K1 voltam, Tel-Avívból

Salom!

mika waltari Creative Commons License 2000.09.04 0 0 572
Egyszer már hiányoltam Kohl exkancellár európa elhivatottságát, mióta kibukott , nincs vezére a bővítésnek, a Schröder eléggé nulla figura szemembe.

Kohl módszere a " kiseggelés" igen hatásos volt, elérte a célját, de most az Unióban ahány politikus annyiféle vélemény, jellemző a bővítési biztos, vadonatúj senki által nem egyezetett ötlete.

Ál nickneveim: Nagy Sándor, Romolusz, Vuk, Luke Skywalker, E.T., Csurka István, Thürmer Gyula, Uhrin Benedek a többit majd később árulom el

Üdv mindenkinek: Netuddgi

Előzmény: Törölt nick (567)
europeer Creative Commons License 2000.09.03 0 0 570
Meg egyszer Kohl kancellar is csak ugy elelejtette, hogy lesz atmeneti ido a a szemelyek szabad mozgasa teren, most meg mar kesz teny lesz lassan....szoval ki tudja?

Mindenesetre szerintem ez torvenyileg nem lehetseges, mert az nemet polgarok nem szavazhatnak "kizarolag" a kozosseget erinto kerdesrol, azt csak az EU osszes polgara tehetne meg. A nemetek legfeljebb magukrol szavazhatnak, hogy kivannak e bennmaradni egy kibovitett unioban.

(rororo! Meg noi alnickem is van amint latod!)

Előzmény: Törölt nick (568)
europeer Creative Commons License 2000.09.03 0 0 565
Es ki lenne az alnick? Rezso? Geo? vagy ki?

ilyen nevetseges hosszaszolast mar reg lattam. Csak nem magadbol indulsz ki?

Es mi erdekem lenne fenntartani egy topicot? vagy csak az zavar, hogy par embert ez is erdekel?

Előzmény: rororo (564)
rororo Creative Commons License 2000.09.03 0 0 564
Tetszik ez a topic, amelyet europeer és néhány alnickje tart fenn mesterségesen.
europeer Creative Commons License 2000.09.03 0 0 563
Az enyhe fazis kesest leszamitva az lenne...

de mit gondolsz rola?

Előzmény: rezső (562)
rezső Creative Commons License 2000.09.03 0 0 562
ez most az 550-es beírásod folytatása?
Előzmény: europeer (561)
europeer Creative Commons License 2000.09.02 0 0 561
Szoval peldaul masodik pontkent lehetne emliteni azt, hogy kinek hanz ev szukseges az allampolgarsag megkapasahoz.

Egy atlagos bevandorlonak 8, mig magyar szarmazasunak mindossze 1 ev.
Talan furcs, de ez keves orszagban van igy, hogy ekkora kulonbseg legyen, bar az is igaz, keves orszag van olyan helyzetben, mint hazank.

Előzmény: europeer (557)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!